BBCUkrainian.com
Російська
Румунська
Інші мови
Останнє поновлення: четвер, 24 лютого 2005 p., 16:15 GMT 18:15 за Києвом
Перешліть цю сторінку друговіВерсія для друку
Чи побачимо Євробачення?
Руслана на Євробаченні
Минулий рік видався дуже успішним для пі-ару України за кордоном.

Спочатку перемога Руслани на Євробаченні, потім Помаранчева революція. Сьогодні українські новини впевнено посіли своє місце на сторінках європейських та світових газет. Проте незабаром до цього буде новий привід - проведення музичного конкурсу Євробачення в Україні.

Разом із престижем це рішення накладає й відповідальність - концертний зал, готелі, візи для гостей і таке інше. Окрім позитивного розголосу, такі заходи можуть обернутися і негативним - як пересвідчилася Греція під час підготовки до Олімпіади минулого року, коли газети світу писали про недобудований дах над олімпійським басейном та порожні трибуни.

Чи не чекає це на Україну?

Українська служба Бі-Бі-Сі проводить інтерактивну програму в п'ятницю, 25 лютого, о 19-00 за Києвом. Тема програми - готовність України до Євробачення.

Пишіть нам через форму справа. Якщо хочете, аби ми передзвонили вам під час програми, - будь ласка, залишайте свій номер телефону.

Користувачі телефонів мережі UMC можуть слати нам смс на номер 10707. Нам можна також надіслати смс з інших телефонів на номер 810 44-77-86-20-00-40, якщо ви знаходитеся в Україні, та +44 77-86-20-00-40 з-за кордону.
Нам можна також дзвонити на номер у Києві (044) 490-5617 і залишати текстові повідомлення.

Після "перемоги" "трибунів революції" у відбірковому конкурсі під проводом пана Томенка все це не має ніякого сенсу. "Революционная целесообразность" покаже усій Європі "демократичність" та рівень культури нової влади. Але ж весь український народ будуть міряти однією міркою з цими.... Цікаво, що про це думає торішня переможиця? Вона ж підтримала помаранчевих. Може, хоч її послухають? Знову імперська теза - Великий Київ ні до кого не дослухається, а тим більше до свого народу.
vI, Кіровоград

Я якось не розумію, як так сталося, що пісня "Разом нас багато" буде представлена на Євробаченні цього року. Коли я була у Києві під час помаранчової революції, то ця пісня була дотепною, але хіба це годиться таку пісню мати на Євробаченні?! Мені просто стало соромно за наш народ. Як наш президент може допустити таке, тим більше, що у пісні його ім'я згадується не раз?! Мені це нагадує ленінські часи, диктаторські часи, коли у піснях оспівували лідера країни. Як я вже казала - це нормально під час революції, але не під час такого веселого свята, як Євробачення. Невже наш президент хоче слави? Згадайте, яка весела пісня була у Руслани і чому вона перемогла. Пісня особлива і стиль особливий. А що ви скажете про "Разом нас багато"? Сподіваюсь, що або вони самі відмовляться, або їх знімуть.
Victoria, UK

Не змішуйте з брудом Руслану, бо завдяки їй про нас знає світ. Ми з тобою, королево культури і революції!
Михайло Ковалишин, Марбелья, Іспанія

Велике спасибі Януковичу за те, що він змарнував півроку підготовки, як голова оргкомітету Євробачення...
Симон Сталецький, Польща

Хочу сказати, що відбірковий конкурс організовано непрофесіонально та непатріотично. Як наслідок, на екрани повилазила вся, яка могла тільки бути, бездарність. На його проведення певно були виділені якісь кошти і їх було просто проїдено, оскільки молодих талантів так і не було знайдено. За це має хтось відповісти.
Олександр Коваль, Київ

Після "диких танців" важко чимось здивувати Європу. Ані Лорак цілком пристойний вибір, а от пісню хотілось би більш українську, можна і щось веселе.
ОКСАНА, СМС

Євробачення: лишилося 80 днів, і досі незрозуміла ситуація для виробників сувенірної продукції з логотипом - наша сторона намагається її змінити. Такими темпами ми встигнемо зробити тільки дешеві сувеніри, а на ручну роботу, яка справді відобразила б Україну, часу не лишається.
Сергей, СМС

Ніяких сумнівів у перспективі і успіху фестивалю Євробачення в Україні не може бути - він відбудеться успішно
Володимир Кришталь, Саки, АР Крим

Мусимо визнати - Україна не готова до вробачення , а ось питання - чи встигне вона до травня? Якщо Євробачення перенесуть до Швеції - це буде дуже неприємна шпилька для НОВОЇ України.
Київ, Світлана (СМС)

Виконавці наші чудові. Але... без пісен англійською мовою шансів практично немає (хіба що Ані Лорак).
Віктор, Дніпродзержинськ

На мою думку нова влада прийме и проведе Евробачення не гірше закордонних гостей.
Roman, vyl.Pyshkina 32, Ukraine

Мені огидло дивитися на те, що Руслана заробляє на революції. (...) Вона не має морального права знімати кліпи, які увіковічують її "любов до свободи" і тим більше називати свої пісні помаранчевими. Свобода для Руслани - поняття, яке більше асоціюється з маркетингом, ніж із системою цінностей. На мою думку, артисти не мають права так огидно застосовувати загальнонаціональні символи у власних комерційних цілях. Навіть коли кричать про волю, вільної музики у нас нема.
observer, europe-ukraine

Якщо комітет Євробачення очолили Рибачук і Томенко, то при співпраці всіх владних структур успіх Євробачення в Києві буде запевнений і це принесе Україні славу й великі прибутки. Треба готовитись і співпрацювати так як співпрацювали всі разом підчас Помаранчевої Революції. Щасти Боже!
Стефанія, Торонто, Канада

Організатори повинні створити багатомовний інтернет-сайт, з можливістю попередньої купівлі квитків онлайн на захід і лінків на інформаційні ресурси для планування поїздки до Києва.
inga, birmingham, UK

Ім'я
Прізвище*
Адреса
Країна
Електронна адреса
Телефон (з міжміським кодом)*
* заповнювати не обов'язково
Ваші коментарі
Бі-Бі-Сі залишає за собою право редагувати коментарі і не ґарантує публікації всіх листів
Також на цю тему
Читайте також
Перешліть цю сторінку друговіВерсія для друку
RSS News Feeds
BBC Copyright Logo^^ На початок сторінки
Головна сторінка|Україна|Бізнес |Світ|Культура i cуспільство|Преса|Докладно|Фотогалереї|Learning English|Погода|Форум
BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>
Технічна допомога|Зв’язок з нами|Про нас|Новини е-поштою|Права та застереження