|
Форум: ваші враження від теледебатів | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Представники суперницьких штабів кандидатів на президентську посаду наполягають, що саме їхній кандидат виступав краще у дебатах 15 листопада. Ось що думають дописувачі про перші прямі президентські теледебати в Україні і як вони вплинули на політичні симпатії. Доброго здоров’я і злагоди учасникам форуму. Думаю, що все сказане до мене - то є правда, але правда тільки про те, що ми "бачили і чули". А щоб ми з вами нічого не побачили і не почули ЦВК добре продумала правила проведення шоу-"дебатів". Відомо, що головна мета шоу-гри - картинка і впевненість головного героя (будь у чому). Ну, наприклад, "Я здоровий і виглядаю краще". Все інше - не має значення. Янукович із цим завданням впорався. Професіонали-телевізійники йому допомогли. Ющенко пожертвував деякими своїми позиціями заради прямого ефіру, тим паче, що відступати було вже пізно. На превеликий жаль ми живемо поки що в країні, де президента неможливо обирати за результатами теледебатів. Правда залишається за кадром... Але я радий, що у нас є можливість вчитися. І цю можливість дав нам Ющенко. Нехай він мене вибачить, але всупереч задумам організаторів цього шоу, головним героєм став "уродливий карлик"... А правду, можливо, ми узнаємо пізніше, після перемоги головного героя шоу-дебатів на виборах… Особисто я хотів би її почути і побачити. А Ви? Бажаю всім успіхів. На жаль, українці, які живуть у Росії, не мали можливості побачити дебати у прямому ефірі. Російські канали запевняють, що Янукович виграв теледебати. Я гадаю, що це - з якого боку подивитися. Якщо дивитися очами пересічного росіянина, то це дійсно так, адже росіяни звикли саме до такої мови влади: агресивно-демагогічної. Це свєрідний ідеал, якому повинен відповідати керівник у російській масовій свідомості. Звичайно, за таким іміджем пана Януковича стоять російські політтехнологи. Щодо українців, то імідж Ющенка більш відповідає їхньому світосприйманню. Проте ми обираємо не тільки лідера, який нам до вподоби, але насамперед своє майбутнє. А майбутнє з Януковичем, видається невтішним. Отже, я голосуватиму за Ющенка. За можливість якісних змін для кожного у власному житті. Здається мені, коли кожний громадянин України, отримає реальний шанс покращити своє життя в Україні, то і подвійне громадянство, яке обіцяє Янукович, і проект якого вже готують у Москві, буде українцям не потрібне. Добродії, Ви мене майже переконали. Дамо спокій ніс пана Ющенко. Хоч і недобре колупати в носі на очах здивованої публіки, але можна зрозуміти людину - вуж дуже зачесалася цей горезвісний ніс. Напевно, до випивки. Із закускою. Але от читання по папірці зовсім навіть не смішного анекдоту - це вже зовсім не смішно. Це вже схоже на пізнього Брежнєва. А чи потрібний Україні президент, що читає, як Брежнєв, по папірці й колупає в носі? Питання дуже серйозний . Відповідь довідаємося дуже незабаром. Після "дебатів" поширилася думка, яку я висловлюю в своєму колі спілкування та обговорень з багатьма знайомими: НАМ ТРЕБА ПРОФЕСІЙНИЙ ПРЕЗИДЕНТ, а не ставленик тих, хто боїться за награбоване.... Всі розуміють, що подвійний стандарт олігархів не дасть народу права та правду життя.... Провладні канали фальшують навіть ПРАВДУ "теледебатів". Представники та найманці "СІМЕЙ" творчо фальшують правду.... Дивує, що Янукович не встиг зірватись і обізвати всіх нас знову козлами та ін. Але, думаю, що через кільканадцять хвилин (якби тривалість дебатів була довшою, ніж ми бачили, та потреби відповідати на питання опонента) він обовязково би зірвався. Все таки він в кінці свого виступу він майже кричав (на своїй російській мові) - "наглая ложь, наглое вранье ....." Тому не дивує, що деякі високопосадові особи місцевої влади також вживають людей (і своїх підопічних в тому числі) козлами. Недавно на місцевій прес-конференції заступник обласної ради сказала, що заступник міського голови сміявся і говорив, що вони (люди Януковича, колишні чільні функціонери КПРС) так просто влади не віддадуть. Можна лише догадуватись, які методи є приховані в їх арсеналі. Єдиним розвязанням цієї влади є маніфест Іллєнка (Заповіт Т. Шевченка). Дуже шкода, що не організували дебати за участю команд кандидатів. Одна Юля Тимошенко порвала б на ганчіря весь штаб помазаника Московського патріархату. Ще один трюк влади, що збанкрутіла, але як той поранений звір, стала ще небезпечнішою для всіх, навіть для самої себе. З великим хвилюванням очікувала так званих „дебатів”. Ющенко молодець. Хоча не можу не сказати про те, що Віктор Андрійович на мою думку почувався непевно через проблеми з зовнішністю, є також очевидні прорахунки в стратегії передвиборчої боротьби Але потрібно розуміти, що бортьба з існуючою та „ВЖЕ НОВОЮ :-) ВЛАДОЮ” до якої приписує себе чесний зек, сама пособі дуже тяжка вже тому, що не вписується в рамки здорового глузду, порядності, цивілізованого спілкування. Я щиро вболіваю за перемогу Ющенка. І ще: я відчуваю велике єднання з своіми співвідчизниками і отримую щире задоволення від того, що я разом з тими сміливими, не байдужими громадянами, справжніми патріотами,хто одягнув оранжеві стрічки, хто має мужність висловити свою громадянську позицію. Ющенко об;єднав суспільство, він зумів пробудити в людях головне – почуття власної гідності і патріотизму. Сподіваюсь на перемогу демократії. Тетяна Павленко, Київ Севастополь голосує за Януковича. І ми, звичайно, боялися дебатів. Оскільки Ющенко - досвідчений політик, громадський діяч і публічна людина, що має колосальний досвід спілкування з аудиторією. Янукович же - бізнесмен, і в нього в повсякденному житті більш вузьке коло спілкування. Але результати перевищили сподівання. Однозначно - Янукович став на сходинку вище, Ющенко - нижче. Янукович: чудовий зовнішній вигляд, без папірця і досить простий у заключному слові. Вигляд Ющенка, звичайно, погіршує його хвороба, і він розгубився і не проявив своїх здібностей. Це погано. Тому що президент країни повинен відстоювати інтереси держави на всіх рівнях впевнено. Саме це і виявляють дебати - як кажуть, обличчям до обличчя. Так що Віктор Федорович додав собі голосів. Знаючи це, навіщо Ющенко так наполегливо добивався цих дебатів? Віктор Ющенко - найкращий! Голосуйте за нього, і Україна житиме в достатку! Росіянин з Івано-Франківська, ТОМУ ЩО? А саме тому, що російська мова є рідною для багатьох мільонів українців! Вони для вас що - 3 сорт, а рідна Івано-Франківщина -найрозвинутіший регіон?! Тоді дійсно справжується агітаційна реклама Януковича. І замість того, щоб розводити дебати щодо мови, необхідно вирішити це питання. А щоб у таких, як ви не виникало зайвих питань, просто необхідно надати російській спеціальний статус (відмітьте, не статус державної мови, але мови, що є надзвичайно важливою для нашого суспільства), а всі наші спільні зусилля сконцентрувати на розвитку держави та економіки, бо це і є наше найголовніше завдання, а не питання мови! На мій погляд, у дебатах ніхто не переміг. Справжніх дебатів не було. Дебати - це питання-відповідь, питання-відповідь. Видно два табора: позитив - Ющенко, негатив - Янукович. Янукович із себе як особистість нічого не являє - обмеженість очевидна. Тому нічого гарного для країни він не зробить. Особливо кінець виступу Януковича сказав про нього найкраще. (...) Я голосую за Ющенка. Професіонал, вихована людина, інтелігент. На даний момент нашій країні потрібна така людина. А вибір Януковича - це відкидання країни ще на років десять тому. А після дебатів те, що було, ну просто смішно дивитися і в той же час соромно за нашу країну. Забралося товариство соратників Януковича. Таких лохів з народу роблять - совість геть просиділи в кабінетах. Я вже давно зробив свій вибір - "так". Зайвий раз переконався у порядності та високій професійності Віктора Андрійовича. Але, на мою думку,Янукович попри свою обмеженість та примітивність, склав краще враження, особливо на простий люд, що не дуже відрізняє ПДВ від валового прибутку. А цього люду в Україні, на превеликий жаль, багато. Я гадаю, що п.Ющенку слід бути більш доступним в розумінні. Адже ті, хто вже обрав його за розум та фаховість, навряд чи змінять свою позицію. Тому слід було б орієнтувати свій погляд на ті маси, що є зомбованими чи просто обмеженими в інформації. Перш за все, щоб мені не закидали, що я з Польщі - повідомляю, я громадянка України, мої діти, які голосували за Ющенка- теж, внучка-вперше голосувала-теж за Ющенка і теж громадянка України. Отже, я не мала щастя оглядати, бачити обличчя - я слухала, слухала через телефон, задзвонивши до знайомих, які мають укр. телепрограми і свій телефон поклали біля телевізора. щоб мені було чути. Я теж не почула чогось нового, але я і не чекала цього, мені йшлося про сам факт ( я теж від початку знала, що правдивих дебатів не буде)- буде пародія, бо не здатен пан Янукович на дебати і , як же той пан з двома вищими освітами і знанням і французької не розуміє, що ми-такі як я- теж зі знанням декількох мов і декількох освіт, не агітуємо його за Ющенка. Та- голосуйте за Януковича- свідомо-і добре, але чи ж ви, Освічені, хочете нас переконати, що Вас було більше!? Чи Ви хочете сказати, що пан Янукович був на висоті? Я ніде і ніколи не говорила, що пан Ющенко- ангел з крильцями, месія, як Ви скептично говорите. Але...ми всі - за Ющенка і не залежно від того, яке у нього обличчя, костюм. краватка і т.д. Але нам не потрібно підтримки таким коштом. яким собі робить це пан Янукович. Головне те, що ті "дебати" відбулись. Так-можна судити, засуджувати пана Ющенка : і те не так, і те не так... Прийде час- буде ТАК, ще ніхто в світі не народився Президентом, навчиться чого не вміє, але Він хоче змін, Він навіть в зверненні до нас всіх не опустився до дрібних базарних розборок, Він просто звернувся до нас ВСІХ- не залежно за кого Ми будемо голосувати.Отже, ми для нього Люди-Особистості, а пан Янукович, і тут НАС з ВАМИ не зауважив. Ні нас-хто за пана Ющенка, ні ВАС- які і навіть свідомо - за нього самого. Ви для нього лише маса по якій він іде до влади. бо у нього уже нема дороги до відступу. І не думаю, що пан Ющенко теж не помолився перед виходом на "Дебати", але Він театрально, Вас не ввів у світ своєї особистої молитви. Я особисто подивляю всіх тих, які зараз там- в Україні, які мужньо і чесно стоять на своєму, які починають з себе , прочитайте статтю "Кожен голос - на вагу золота"- то людина сказала правду1 З Богом. Мій Кандидат - є на висоті і на ту висоту пану Януковичу не піднятись на жодному лайнеру. З повагою- Мені "прикро" за нашого діючого президента - виявляється, всі 10 років Ющенко активно підривав нашу економіку. Янукович "відкрив нам очі" - спасибі. Але мені з вами не по дорозі. На жаль, "теледебати" не були справжніми теледебатами, на які чекали виборці, не було дискусії в прямому ефірі. Тому і Янукович виглядав, як рівний суперник Ющенку !!! А на справді, я хочу побажати всім прихильникам Януковича подумати про те, що життя не закінчується після 21 листопада! Як Ви надієтесь жити ? Невже Ви вірите словам людини, яка відсиділа 2 рази в тюрмі, а зараз на кожному кроці кричить, що отримала БЛАГОСЛОВЕННЯ !!! (не важно де ... чи на горі Афон в Греції, чи на Святій землі в Єрусалимі). Своє перше благословення Янукович отримав в КАМЕРІ !!! І тільки цьому благословенню він є вірний !!! Не забувайте про це. Прихильники Ющенка були переконані, що теледебати стануть перемогою "інтелектуала" над "зеком", що не вміє зв'язати двох слів. Насправді вийшло так, що Янукович не лише тримався впевнено та спокійно, але й отримав повну інтелектуально-моральну перемогу над своїм опонентом. Ющенко виглядав агресивним, нервовим, перебивав свого опонента, використовував нечисті прийоми "нижче пояса": тричі повторив, що це вибір між тим, щоб жити "по поняттям" і жити "як люди" і т.д. У той час як Янукович не опустився до образ, навпаки, заявив, що як християнин прощає Ющенка, і досить делікатно зауважив, що прожив зі своєю дружиною понад 30 років (у Ющенка дружини міняються), а на вибори отримав благословіння церковних ієрархів та афонських старців. На мій погляд, теледебати були повною поразкою Ющенка, а мене особисто переконали, що Янукович не буде другим Кучмою та Кравчуком. Щодо дебатів, то невелику перевагу віддаю Ющенку, хоча сподівався на більше. Впевненість у собі Януковича, не що інше як зековське нахабство, але саме воно йому допомогло. Цікаво, кажучи про стару влада, він мав наувазі Кучму-Медведчука-та інших. І про закриття Чорнобильської АЕС збрихав доволі впевнено, тільки забув, що указ про закриття підписав Кучма. Ющенко трохи розчарував, скільки можна соплі жувати? На народ надійся, а сам не зівай. Конкретної відповіді, як можна уникнути фальсіфікацій так і не почув. Зараз Україна стоїть на роздоріжжі: жити як казахи, білоруси, росіяни, або жити як французи, німці, британці. Сподіваймось на Бога! Доречі, коли звернутися до ічторії, то основну роль в становленні державності грали насамперед Київ і западенщина - Галицька держава. Прикро, дуже прикро, що Віктор Андрійович довірився телеоператорам від лукавого. Але вірю, що він знайшов ще більше розумних прихильників, бо мої українці. Незважаючи на нашу провінційність - розумні люди! Дивуюсь політикам, які вихвалюють дебати... Щиро з тими, хто за Ющенка! Переборімо нахабну владу! Бо вона знищить нашу еліту, наш інтелект, нашу духовність! За весь час дебатів Янукович лище раз сказав правду: "Я зроблю все, щоб українці жили у небезпеці(!)". Шкода, що ведучий його поправив (суфлер?). Росіянин, Івано-Франківськ Гуоргію з Brooklyn, Янукович виглядав впевненіше, але він не спростував жодного факту з діяльності уряду Януковича (в тому числі і продаж за безцінь Криворіжсталі), жодної цифри, які наводив Ющенко. Янукович дуже впевнено казав взагалі та на чорне казав біле (у тому числі і про залякування виборців з боку Ющенко). Треба думати і аналізувати, а мішура залишається мішурою. Зверніть увагу на підпис - боюся! Кандидат Віктор Ющенко наголошував на позитиві щодо України, в той час як пан Янукович підкреслював ідеологію теперішнього президента Кучми не допускати інакомислення. Отже, пан Ющенко уособлює новий демократичний дух, що охоплює Україну. Чи цей дух збере голоси на користь Віктора Ющенка, буде скоро видно 21 листопада. З теперішньої хвилі на підтримку пана Ющенка схоже, що він має народну підтримку. Давайте сподіватися, що він справді переможе, оскільки його перемога - це перемога усіх українців світу. Ось цікаво, де ж це "проффесор" навчився так гарно говорити? Чи не промовляючи останнє слово на двох судових процесах? Неприємно вразив самодовольний вигляд "проФФесора", самовпевнена мова, при цьому ЩО він казав, вже не важливо - головне, ЯК КАЗАВ. Хоча "ляпів" наніс досхочу. Та навіть не це головне - головне, на мою думку, як після закінчення дебатів зграя "спеціалістів" кинулася пояснювати "тупим глядачам", що "проФФесор" впевнено переміг. Це вже не смішно, а страшно. За кого нас мають??? Хоча тепер хоч знаємо - хто є хто в тих "командах". Президентом має бути лише професійний політик та економіст. Я за Ющенко, бо зараз альтернативи немає. І дай йому Бог здоров`я! (вибачайте за помилки, більше звик спілкуватися російською :) Хотілося би звернути увагу на різні рівні психологічного тиску для двох кадидатів, один з яких приходив у телестудію як у гості до себе додому (власники ТВ каналу певно найкращі друзі-колеги, кожен з функціонерів-постановників шоу прагне догодити щонайкраще); в той час, як інший кандидат був чи не вперше допущений до національної аудиторії в живому ефірі і щонайменша помилка в змісті чи міміці була би найкращим подарунком для подальшого знущання ПР-спеціалістів від влади (альтернативи не побачимо ще тиждень+). Ще одне – не варто применшувати інтелект пересічного глядача України. Наявність цифр і аргументів це добра ознака професійности і довіри до виборця. Стосовно харизми і фотогенічности – ВЮ безумовно має перше і поверне собі друге. А після історії з отруєнням, мало хто сумнівається, що характер і воля лідера виявилисть тут вповні. За змістом дебати нагадують ситуацію змальовану в оповіданні В. Шукшина «Срезал», (прочитайте у вільний від роздумів про країну час).! Дійсно, тут спостерігаємо різні рівні розуміння і шляхів вирішення проблем. Схоже, що дебати не вплинули на переконання людей. Кожен дивився їх апріорі упереджено. Дуже хотілось би знати думку тих людей, які не визначилися з їх симпатіями на момент теледебатів й намагалися по них визначитися за кого віддати голос. Без цього цей форум перетворююєтся на вигуки "як я і очікував мій кандидат самий пухнастий". Єдине що можна сказати так це те, що симпатиків Ющенка в Інтернеті значно більше, не знаю наскільки це відображає реальну ситуацію, але проти Януковича виникають цілі сайти, в той час як прихильниками діючого міністра є лише давно існуючі видання, які так чи інакше мають відношення до державних органів. Щодо дебатів, то невелику перевагу віддаю Ющенку, хоча сподівався на більше. Впевненість у собі Януковича, не що інше як зековське нахабство, але саме воно йому допомогло. Цікаво, кажучи про стару влада, він мав наувазі Кучму-Медведчука-та інших. І про закриття Чорнобильської АЕС збрихав доволі впевнено, тільки забув, що указ про закриття підписав Кучма. Ющенко трохи розчарував, скільки можна соплі жувати? На народ надійся, а сам не зівай. Конкретної відповіді, як можна уникнути фальсіфікацій так і не почув. Зараз Україна стоїть на роздоріжжі: жити як казахи, білоруси, росіяни, або жити як французи, німці, британці. Сподіваймось на Бога! Доречі, коли звернутися до ічторії, то основну роль в становленні державності грали насамперед Київ і западенщина (Галицька держава. Хочу відповісти громаді, що вчепилася до носа пана Ющенка на дебатах. 21 вересня ми взнали, що Ющенко захворів і побачили його обличчя. Уявіть,що це Ваша рідна людина. Як Ви будете реагувати? А пройшло вже, панове, майже 2 місяці. Тепер уявіть, що це сталося з Вами, і Ви стоїте на дебатах, а обличчя спотворене і болить. Ви вважаєте,що камера зараз Вас не знімає, приводите себе до ладу перед виступом, а збоченець-оператор сидить і знімає,бо в нього є,що показати всій Україні, тепер він прославиться! В Ющенка ніс болить!Я думаю, що і Ви, хто причепився до носа Ющенка, маєте ту частину слави оператора, поздоровляю! Вважаю, що мене безсовісно обдурили. По тлумачному словнику :Дебати (фр., від сперечатися) - обмін думками на зборах, засіданні; дискусія. Я, ж почув, в котрий раз, передвиборні платформи і взаємні закиди, на які претенденти не мали достатньої можолливості відповісти. Знав би, то і не дивився,б. Хоча ця передача відіграла, безумовно, важливу роль для регіонів, які попали в інформаціну блокаду в нашій державі. Ганьба психологам і іміджмейкерам Ющенка! Якщо він сам не розуміє, що перед камерою не треба колупати в носі і тримати голову додолу, то можна ж було б підсказати, навчити, примусити. А так, що я бачив? Ющенко набагато гірше виступав, ніж він це робить звичайно. Невже не можна було б обійтися без папірців? Давайте подумаємо: для кого були ці "дебати"? Якщо я зомбований за Ющенка, то він - мій вибір, навіть при не найкращому виступі на "дебатах". Теж треба сказати і про "зомбі", які за Януковича. "Дебати", може, дадуть підставу вибрати кандидата для тих людей, які тупі і в політиці, і в економіці, але такими себе не вважають. А це - не менш ніж третина населення. За якими показниками вони будуть обирати? За ерудицією, за розумом? Ні!!! Такі собі "виборці" оберуть того, хто носить красивіший костюм, який балакає зі швидкістю 5 слів на хвилину, при чому ці слова - з лексикону Елочки-людоєдки. А про те, хто ввів ПДВ і що таке ПДВ, хто такі афонські старці і Афон - це не Єрусалим, хто підписав меморандум про закриття ЧАЕС, що таке бартер і нацбанк, ці "виборці" не мають уяви. На мою думку, сам факт зустрічі у прямому ефірі двох кандидатів у президенти - це позитивне явище, яке свідчить про паростки демократії в країні. Але, називати цю зустріч "дебатами" - мабуть передчасно. Не було головного - спілкування опонентів, обміну питаннями-відповідями, що б дало певну можливість повністю виявити "Who is who". Якщо оцінювати цю зустріч-"дебати" без емоцій, то виступ Ющенко був більш аргументований, логічний і переконливий. Його опонент побудував свій виступ на демагогії, яка, на жаль, притамана більшості "номенклатурних" керівників ще з часів Радянської влади, коли "номенклатурна особа" з однаковою легкістю могла керувати майже любим підприємством незважаючи на свою кваліфікацію (так званими "вольовими методами"). До чого це призвело - ми всі відчули на своєму житті. На жаль, ще не всі громадяни України позбавились гіпнотичного впливу такої демагогії, особливо при відсутності доступу до неупередженої та різнобічної інформації про події та дійсн! ий стан речей. Не буду повторювати висновки досить численних громадян України, які намагалися об"єктивно оцінити цю зустріч. Мій висновок - Ющенко виграв зустріч. Але, мені здаеться доцільним, зауважити наступне -на мою думку, виступи обох кандидатів були виступами як прем"єр-міністрів (діючого та екс-). Тоді як прем"єр - не самостійна і не головна особа, яка визначає напрямки політики Уряду! І, якщо прагнення (плани і дії)людини, яка займає цю посаду, починають розходитись із встановленою політикою - вона моментально лишається підтримки своїх дій і стає "екс-". Ці обставини, мабуть, треба було врахувати Ющенко при проясненні успіхів діючого і недоліків його попередників. А громадянам України я б хотів побажати наступне - подивіться не тільки на екран ТВ, а навколо себе і зробіть висновки, як Вам жити далі. На мій погляд дебати не відбулися. Але насправді країна очікувала не стільки дискусії між кандидатами. скільки хотіла подивитися як вони себе будуть поводити, бо саме телекартинка відіграє найбільшу роль. І Янукович справив краще враження за Ющенко. Очікувалось, що він просто не зможе нічого сказати, або зірветься на лайку. Але з ним дуже добре попрацювали консультанти і попри його демагогію виглядав він цілком пристойно. Ющенко поводив себе саме так, як і очікувалось. Це для освічених і компетентних в питаннях економіки людей Ющенко був сильніший. Але хто зараз з пересічних українців пам ятає про те, які ціни були в 2000 році, або який бюджет тоді приймала Верховна Рада? А загальне враження таке - обидва кандидати - демагоги, і невідомо чия демагогія страшніша. 1.Те, що відбувається в Україні сьогодні говорить про те, що час з 1991 року пройшов недарма. 2.В Києві "помаранчовий бум". Навіть діти бігають з помаранчовими прапорцями.Хто де має помаранчовий одяг-вдягають на вулицю. Такого близького ставлення до Украіни, як Рідної, погодьтеся,ще не було. Тепер щодо дебатів. 1.Є виступ формальний, а є емоційно вистражданий. 2.Є виступ професіонала - економіста,викладача, політика і є виступ демагога, що пресує аудиторію, не маючи змоги професійно аргументувати. Звичайно сила є, а розум у Тигіпка 3.Звичайно, фізичний стан Ющенка не найкращий, але внутрішня сила була присутньою; Янукович виглядав, як партійний функціонер радянських часів Висновок: де різниця між зростанням ВВП (13,4) і надходженням до бюджету(1,8%), пан Янукович? Без сумніву, Віктор Ющенко виглядав професіоналом та людиною, яка віддана Україні. Янукович звертався до нас, як до "телеглядачів та виборців", але ми -- народ. Ми це відчули і не хочемо бути тупими "глядачами". Молю Господа, щоб Він явив милість до народу України і зупинив брехню. Я поважаю свідомий вибір тих, хто хоче голосувати за Януковича. Це їхня особиста справа, але ми всі бачили фальсифікації у першому турі. Ми хочемо мати справжні результати. Невже в Україні переможе брехня? В мене складається враження, що під час цих виборів люди зіткнулися з необхідністю вибору між Добром і Злом, і кожного підсвідомо тягне до тієї сторони, до якої він більш схильний. То що в спокійному стані є сірим зараз поляризується на чорне та біле. При цьому ніякі слова вже не матимуть ніякого впливу. Це є іспитом в межах окремої країни, від якого залежить майбутнє всього людства. Цікаво, а чому один із кандидатів у призеденти України свій заглючний виступ не провів її державною мовою? І чому саме обрав російську (мою рідну :), а не англійську (міжнародну), або німецьку скажімо. І чому не було синхронного перекладу, як це прийнято у цивілізованих країнах, коли виступаючий говорить на іноземній мові. ТОМУ ЩО? Я вважаю, що виграв дебати Ющенко. Тому що по-перше добився їх. по-друге виклав (нажаль з занадто великою килькістю цифр) те що нас очікує колапс у випадку продовження такої економічної політики. по-трете навідь сам вигляд Ющенка додав йому виворців, бо потрібно вважати на наш мінталітет, люди завжди вступаються за скалічених та хворих. Що до Януковича - то потрібно за такі виступи звертатися до суду. Людина виклала "факти" зовсім не маючи жодної підстави і про ЧАЄС і ПДВ та іньше. Обовязково подавайте до суду. Вважаю, що САМІ дебати не змінили співвідношення прихильників обох кандидатів. Але те, що творилося після "дебатів" на каналах УТ-1 та ICTV знову підтвердило, що в ЦІЙ Україні "правда" може бути тільки одна... ПОКИ УКРАЇНОЮ ПРАВЛЯТЬ ТАКІ ЯК кучма ТА "оппозиціонер" янукович Як так Янукович може прямо в очі брехати українському народові? як він може пропонувати українцям стати росіянами - це ж значить змішати нас з багном. Ми ж так довго прагнули бути незалежними саме від росії, а тут знову підгинатися під неї. Я помітила як на теледебатах янукович "дригнув" коли Ющенко перечитував статистику про кількість яєць, яку можна було купити за часів премєрства Ющенка і скільки тепер - видно зберігся ще стах. уявити важко яка Україна буде з президентом, який навіть яєць боїться! Все зрозуміло. Основна частина "форумчан" твердо стоїть на позиції, що Ющенко - "білий та пухнастий", Янукович - "звір". звідси витікає вся подальша дискусія. Я дивився усі дебати с початку до кінця. Мені важко зрозуміти, чому більшість прихільників "мессии" важають, що він переміг? І чому натякати на стан здоров"я Ющенко можуть лише "нелюди"? Мене, як виборця, дуже турбує стан здоров"я кандидата на посаду Президента. Здоровий Президент - здорова країна. Тільки не треба знов розповідати байки про "отруєння". Це вже спростували всі, кто тільки міг. Коли я дивися на Ющенко, мені було не дуже приємно бачити його обличчя, а іноді і страшно. А що там у нього внутри? Мені його жаль, як людину, котру використувують "люди" з його оточення. І ще одна річ. Всіх прибічників Януковича вважають людьми малообразованими, тупими з рабською психологією. Я свідомо зробив свій вибір на користь Віктора Януковича. Всі мої друзі також. А що до моєї освіти, то я маю дві вищі, вільно волод! ію українською, російскою, англійскою та французькою мовами. Працюю в аналітичному відділу крупної компанії. Всі мої співробітники за Януковича. Нас нікто не примушував за нього голосувати. Янукович перемог на теледебатах, переможе і на виборах! Я повністю згоден і підтримую позицію п. Александра з Ніколаєва. Зі зовні п. Я. по всіх статтях переграв п.Ю., і на цьому вони роблять наголос! П. Я. говорив впевнено, просто, посміхаючись, а п. Ю., на жаль, був дуже напружений. По суті монологів, то тут перевага вже за п. Ю, хоча цифр було багацько...Та головне не це, бо кожна свідома людина розуміє, що п. Ю-це завтрашній день, а п. Я-вчорашній. Питання тільки в тому, чи допустить сьогодення день завтрашній... На мою думку, Янукович висловив у своїх монологах передусім свою злість й усім своїм видом намагався засвідчити, що йому нібито взагалі немає про що дебатувати з Ющенком. Так, пам"ять виявилася в нормі, проте не було конструктивних відповідей на жодне запитання Ющенка, тоді як Ющенку було що відповісти на вигадані закиди Януковича. Наприклад, про те, хто увів ПДВ, не кажучи вже про бартер і НБУ(?!). Сподіваюся, пройшли вже у нашій країні часи, коли можна переконувати голими фразами і однією напористістю. Ющенко ж ще раз засвідчив своє професійне розуміння і поточних проблем, і завдань перед Україною. Що краще: вивчити одного разу напам"ять агресивний текст, а потім забути про все обіцяне, чи говорити спокійно, по суті, як професіональний економіст і політик, а не демагог? Добродії, Не треба обманювати самих себе й увесь час говорити одними заклинаннями. Будьте справедливі й визнайте - Ющенко програв дебати по всіх статтях. Або ви хочете собі президента, який би як мале дитя колупав у себе в носі перед міжнародним співтовариством? Україні зовсім ні до чого мати хворого й не цілком осудного президента. Будьте здорові. Дивлюсь я на ці виборчи перегони і здається мені - не випадково В.Чорновіл загинув під КаМАЗом. Покі не буде засуджено комунізм, довго ще нам прийдеться потерпати від януковичей. Вперше у своєму житті вітчуваю повагу до майбутнього президента нашої країни. Не маю ні одного сумніву в тім, що у Віктора Андрійовича Ющенко достать сил зробити Україну державою, яку будуть поважати у світі. Розум, володіння інформацією, впевненність у своїх словах, манери і навіть зовнішність ( а так хотіли зруйнувати ), все було на висоті! Януковича - шкода! Людина не хотіла йти на дебати, бо знала, що цей іспит не для нього. Було соромно за ньго як за державну людину. Ну не витягує він на це звання. Буде соромно за такого президента. Ющенко - останній шас для українців! Вітаю учасників форуму. Мій вибір був Віктор Ющенко і після теледебатів він залишився незмінний. Коментуючи теледебати, хочу підкреслити позитивні та негативні моменти. Позитивні моменти: 1. Перший публічний виступ пана Ющенка на першому національному телеканалі. Підкреслюю перший виступ за всю передвиборчу кампанію. Це особливо важливо для тих регіонів де немає опозиційного 5 каналу, де немає Інтернету, де існує тільки єдина пропозиція – Янукович. 2. Безумовно пан Ющенко був більш переконливий і його аргументи ґрунтувалися на реальних цифрах та реальних пропозиціях. 3. Народ України міг побачити, що діючий прем’єр окрім загальних фраз і обіцянок нічого не пропонує. Також звертаю Вашу увагу, що прем’єр виділяє себе із діючої влади і відносить до нової політичної сили, хоча всі ми розуміємо і пам’ятаємо, що саме він є кандидатом від цієї влади. Надіюсь, люди розуміють, що це передвиборчій трюк, який спрямований на завоювання симпатії тих виборців, які остаточно не визначились із своїм вибором. Негативні моменти: 1. На початку дебатів пан Ющенко перебільшував із статистичними даними (як економіст я їх дуже добре розумію, але більшість населення їх сприймає з прохолодою). 2. Теледебати перетворилися на викладення передвиборчої програми, а не на діалог між двома опонентами. Хотілося почути відповіді на запитання один до одного. До речі, прем’єр не відповів на жодне запитання пана Ющенка. 3. Жереб випав таким чином, що Янукович закінчував дебати. Це не дало можливості Ющенко прокоментувати, та, м’яко кажучи, виправити Януковича в його звинуваченнях. Ось деяка брехня (кажучи мовою Януковича), яка залишилася без відповіді: а) звинувачення Ющенка у введені ПДВ. Довідка: ПДВ прийнятий Декретом КабМіну від 26.12.92 за підписом Л. Кучми. Пізніше був прийнятий закон від 03.04.97 при Лазаренко; б) звинувачення про закриття ЧАЕС. Меморандум був підписаний 1995 році, урядом Є. Марчука; в) на кінець, це вже як анекдот, але це були дебати. Всі пам’ятають, як Янукович сказав, що одержав благословення від старців на Афоні в Єрусалимі. Довідка: Свята Гора Афон – святиня Православ’я, місцевість на півострові Халкідіки, в північно-східній частині Греції. Отже, наш проффесор ще і географф. Люди, прокиньтесь і зробіть свій вибір. Якщо Ви не визначилися із кандидатом, я не буду Вас агітувати на користь Ющенка, я хочу, щоб кожен зробив свідомий вибір. Не голосуйте за кандидата, якщо ви невпевнені, в такому випадку, не підтримуйте жодного, але прийдіть на дільницю і проголосуйте проти обох кандидатів, і це буде Ваш вибір. Я ж голосував за Ющенка і буду голосувати за нього в другому турі, моя позиція тверда і незміна. Такого слабкого Ющенка, яка на цих дебатах, я давно не бачив. Янукович дебати виграв. Сподіваюся, що виграє і вибори. Нехай Господь розсудить. Ющенко став пошлим у своїх словах. Стало просто не цікаво. Окрім опозиційної риторики жодного розумного речення. Ющенко остоточно розвіяв мої сумніви в тому що він м'яка та нерішуча в собі людина. На дебатах він пераконав мене і, думаю, інших українців в тому що він є особстостю і справжнім лідером сміливою і мужньою людиною. Янукович усім довів, що вміє читати. А в цілому було нецікаво. Цілком згодна з Кирилом - "для думаючих людей виграв Ющенко! Але для людей-обивателів переможець Янукович - квітнучий, правильний" (як Буш!) та з Yelena - "Крупний план та яскраве освітлення Ющенко, та дистанція камери й освітлення до Януковича. Можливо на когось це спрацювало... І на дебатах і в промовах за Януковичем останнє слово". Адже камера явно "полювала" за Ющенком, коли він буде в невигідному ракурсі. А таймер?! Для Януковича - відлік не йде, доки він не переведе подих і не почне говорити. Для Ющенка - Ви готові, час пішов! - і час йде, без жодного переведення подиху після виступу по попередній темі, хоч він п'є воду... хвилина втрачена. Тільки сліпий би цього не побачив! А щодо папірця, то, хоч Ющенко ним і користувався, зате писав собі САМ! Адже в нього не було "підкажчика" у вусі... Про факти Янукович (як і вся його команда під час кампанії) відверто і нагло брехав. Наприклад - зарплата за Ющенка була 74грн, а тепер - 740!!! (про НБУ і бартер, і все реш! та, не кажу, вже без мене згадували) ЯК можна на це купитися?! Тільки якщо не слухати, а лише загіпнотизовано дивитися "правильному" в очі... Може, мінімальна зарплата і була 74грн якийсь час у 2000, АЛЕ ХІБА ЗАРАЗ МІНІМАЛЬНА ЗАРПЛАТА 740грн?!!! Очевидно, для фальшивого висновку береться так звана середня зарплата, але і вона зараз ніяк не дотягує до 740грн (очевидно, що не в Януковича і К) Природньо, для думаючих людей виграв Ющенко! Але для людей-обивателів переможець Янукович - такий собі квітнучий, правильний і незрозумілий одночасно, а-ля Кравчук 1993 року. Чекав на дебати, а їх не було. Що за монологи? Янукович, звичайно, показав перли - і участь НБУ у бартері (цікаво, який предмет обміну?), і про громадянина Канади з двійним громадянством (пан Янукович мабуть не розуміє взагалі цього терміну?), але взагалі враження від нього справді непогане. Хіба що як папуга торочив про збанкрутілих політиків... Ющенко не досить гарно розпочав, але у потім у трьох раундах виглядав більш переконливо і професійно. Однак знову ці "бандити"... Невже не зрозуміло, що цією тезою він не завоює нових прихильників в Східній Україні? Дуже добре було у Ющенка про єдність України. Молодець! Підписуюсь під цим Геннадій Єфіменко, Київ Янукович на теледебатах своєю наївною самовпевненістю нагадував мені Джорджа Буша... Звеселив проффессор і нищівною критикою "старої" влади, яка й висунула його кандидатом. Він добряче продемонстрував своє нахабство та підступність, безсоромно перекручуючи факти й оцінки. А наприкінцева злива обвинувачень на адресу Ющенка, які той вже не мав змоги спростувати в тій студії видає замашки босоти: зненацька вдарити й втекти. Я громадянин України і вже більш ніж 3 роки живу та працюю у Москві. Якщо комусь цікаво, можу повідомити, що у Россії дуже багато брудних політичних замовлень на тему виборів в Україні, які подаються місцевими телеканалими. Як і у східній частині України льється багато бруду саме на Ющенко а Януковича демонструють як янгола з небес. На жаль в Росії не було можливості подивитись теледебати у прямому эфірі. Я отримав информацію що до дебатів з новин BBC з интернету. Можу сказати, що дуже хвилююсь за Україну та 21 листопада також віддам свій голос за Ющенка. Янукович обіцяє россійську мову, двойне громадянство, збільшуе пенсії. Люди, не вже вас мало дурили всі ці роки? Подивіться навколо, прокиньтесь, цеж ваше життя! Чому всі так бояться співробітницьтва з Америкою? Нікого не лякає, що Путіна називають другом Буша. Німеччина, Англія, Чехія, Франція всі тим або іншім чином працюють з Америкою тому, що це велика держава і з нею працювати корисно. Друге діло що треба робити це відстоючи інтереси своеї держави. Мені дуже прикро, що багато хто з моїх земляків вірять у ці дешеві трюки-обіцянки від Януковича. Я народився та виріс в Донецьку, моя рідна мова россійська але ж я твердо впевнений, що для того, щоб відбудувати сильну країну, налаштувати прогресивне співробітницьтво з Росіею, Європою та Америкою недостатьно бути провладним завхозом із сумнівним минулим та загадковими намірами, необхідно бути освітченою людиною та політиком, маючим національну гордість. Саме таким я бачу Ющенка! Враження про теледебати. У Януковича та його команди є прекрасна стратегія, яка дуже ефективна проти Ющенка та його представників. Як Янукович, так і його представники: 1) Інтонація мови: впевненість та гнів (як у батька на погану дитину) - це вельми ефективна інтонація для суспільства, у кожному члені якого сильний "внутрішній батько". 2) Вішання ярликів: робляться твердження у стилі Оруельського "1984", тобто придумується (по-іншому не назвеш) минуле під контекст питання, потім розповідаєься про теперішнє (вигадане) - це справляє видимість олодіння питанням. Висловлюється не думка того, хто висловлюється, а думка якихось багатьох людей або відтворення подій, що вже сталися і багатьом відомі. Таке має силу в суспільстві, яке довго вчили вірити написаному та сказаному "офіційними особами". Ці дії емоційно дестабілізують опонента. Опонент намагається протистояти цифрами, фактами і таке інше, при цьому інтонація і поспішність мови сприймаються підсвідомо як виправдання, тобто непряме визнання правоти та сили "строгого татка". (...) Побажання Ю: знайдіть собі гарного психолога, і хай він допоможе вам протистояти потворним технологіям маніпуліції. (...) Дивіться в камеру, коли говорите. Не ведіться на псевдо-релігійну риторику команди Януковича. Ісус пішов за свою віру на хрест... багато хто за свою віру веде на хрест інших. (...) Стосовно дебатів - сам факт їхнього проведення - прогрес, ефективніть - нульова. Всім давно добре відомі позиції кандидатів, які вони вкотре озвучили і на позиції виборців вони не вплинули. А те що команда Януковича закидає, що їхній кандидат звертався до народу, а Ющенко "вийшов на боксерський поєдинок" - повне нерозуміння суті справи. Шановні "Проффесори", відкрийте словник і дізнайтесь лексичне значення слова "дебати". Це далеко не монолог. Ющенка просто підставили. Шановні ! Якщо "влада" виграє 21 листопада, запам'ятайте, це були останні дебати, тому що такі, як Янукович чи Кучма ніколи не дозволять "знущатися" з себе у прямому ефірі. Але це перші паростки демократії, здобуті Перемогою в першому турі. У Януковича в голові чисто - тобто нічого, куда такій президент сам може вести державу ? Про яку перемогу В.Ф. на дебатах казали Тигипко та Кравчук ? Що він нікого "козлами" не назвав? Цілком професійно, не дозволивши собі зірватися у бійку, Ющенко переміг у всіх розділах. Що до папірця, то лише пафосні моменти, та деякі цінові дані. Економічні й політичні питання були ним подані блискучо. Він абсолютно адекватно і дуже толерантно реагував на закиди опонента, чого аж ніяк не можна відзначити за п. Януковичем. Шокує реакція ЗМІ, до необ'єктивності яких ми вже звикли. Але вони нарешті перевершили себе, як і заангажовані провладні "політики". УСЕ вивернуте догори ногами. На нашому міському форумі іде опитування. З великим відривом в дебатах наразі перемагає Ющенко. Дуже прошу всіх хто бажає мати обґрунтовану думку з цього питання не довіряти оцінкам, навіть і моїм, а звернутися до повного тексту дебатів, наприклад тут http://www.korrespondent.net/main/106758/. Хоча ще треба було бачити обличчя та очі. В першому турі я голосував за Януковича. Після дебатів я голосую за Ющенка. Янукович не має належної освіти. Його рівень це максимум - начальник ЖЕКа. Це стало зрозуміло для мене. Ющенко також неідеален, але він хоч розумів про що він говорить. Шкода, що на самому початку дебатів опоненти не привіталися одне з одним. Від самих виступів враження, що Януковича підготували до дебатів краще, ніж Ющенка. Це було видно. Гадаю, що в емоційному плані кращим виглядав Янукович, у свою чергу виступ Ющенка був більш змістовнішим. Але ж 80 відсотків тих, хто голосують, керуються саме емоціями. Вдумливо голосує завжди меншість. Що ж до того, чи вплинуть ці теледебати на волевиячвлення громадян - думаю, що суттєво - ні. Жоден з дебатуючих не сказав нічого нового і скоріше за все не здобув нових прихильників серед тих, хто ще сумнівається. Кожен працював на вже "свою" аудиторію. Отже, символічний рахунок - 1:1. З приходом Януковича українська політика стала бруднішою. Більше цинізму і брехні. На теледебатах Янукович вів себе як урка на базарі, шо вкрав 100 доларів - "які сто доларів? а ти впевнений що вони в тебе були? ти сам їх сховав щоб на мене звалити!" Ющенко ж дав надію, що життя в Україні може бути набагато кращим. Знову порадував Профессор своiм повiдомленням про корiння бартерних операцiй у Нацioнальному банку! Якщо влада "пропхне"-таки його в президенти назву нашоi держави буде змiнено на "УРкаiна". Ющенку треба б було також сказати про шалений тиск з боку влади на пересiчних громадян - примушують голосувати за Януковича пiд загрозою звiльнення з роботи (служби). Голосуватиму за Ющенка. В цілому, сказати, що ми вчора побачили те, на що сподівалися і чого очікували, не можна. Запропонований формат дійства - це причина такого твердження. Дебати -то полеміка, дискусії, нарешті, інтелектуальні "баталії", а учора переважно були почергові монологи, хоча, треба зауважити, достатньо виразні для того, щоб зробити достойну оцінку. Отже,навіть такі дебати - це краще, ніж ніякі. Від Віктора Андрійовича очкувалося більше в плані загального враження, але тут є одне але... Думаю, будь-які закиди подібного роду потрібно сприймати крізь призму бажання "ідеального", а також шаленого "вболівання" за свого (принаймні, це стосується особисто мене)кандидата. Якщо ж зважити на певні реалії, то особисто я схиляю голову перед цією мужньою і незламною людиною, яка, ПОПРИ ВСЕ (думаю розшифровувати не потрібно) знаходить в собі сили йти вперед достатньо впевненою та переконливою ходою, у тому числі і у ході розглядуваних дебатів. ТО, звісно, не випадково, бо ж запорукою є сильні складові: непересічний інтелект,висока професійність, глибокі переконання, осмислені цілі та, зрештою, розуміння предмету, а також багато інших талантів, природніх і набутих... Все це дає йому змогу відкинути багато речей і не звертати на них увагу, хоча далеко не всім таке було б під силу. Так, все це дає змогу бути одним з небагатьох..., хто здатен до проникновенного і вагомого слова та ! чіктої і цілеспрямованої дії, - в обох випадках із знаком "плюс". Все це вчора було продемонстровано сповна! Що стосується опонента, тобто пана Януковича, то певних компліментів він, звичайно, заслуговує (це без жартів!), однак змістом його промов, іноді відверто і безпідставно агресивних, була майже суцільна профанація... Думаю, слово достатньо ємке, щоб коротко відобразити враження. Отже, я - за ЮЩЕНКА!!! Свідомо і твердо. Звісно, в данному випадку йдеться про дебати. Ющенко входив у дуже багато деталей, але це свідчить, наскільки впевнений він є і переконаний у своєму, на відміну від Януковича, що пробував себе хвалити і так само захищати. Ющенко молодець, більше впевненості на майбутнє і агресивності. Інакшої мови Янукович не розуміє. Велика Британія за Ющенка!!! Якщо бути об"єктивним, Ющенко боявся свого опонента, постійно опускав голову, ковилявся в носі... Побудував свій виступ виключно на старих мотивах і на агресії щодо опонента. Янукович почяв мляво, але відчувши невпевненність і роздатованість опонента перший прийшов до тями і закінчив виступ бліскучи з точки зору "посилання сигналів своїм прихильникам". Закінчив російською - знак російськомовним Півдню та Сходу, нагадав про підтримку православними УПЦ МП,звернувся до селян Центральної України і дав зрозумити, що його влада вже прийшла - "що, на жаль, не побачив ВАЮ" та його штаб. Нагадав, що в команді опонента також є "крімінал" і що помаранчеві причетні до також до української влади. Плюс Ющенка - те, що країна побачила, що з ним сталося, яке у нього обличчя, який у нього реальний стан здоров"я - і це викликало співчуття, а чи захочуть мати "маленькі українці" хворого президента - це вже питання. В економічному блоці вдалим був блок порівняння "зростання цін", але змарнував блок зовнішньої політики піддавшись на гру опонента - тому і програв заключне слово. Янукович говорив без папірця й допустив декілька помилок, але заключення у нього було кращим. Висновок: Штабісти та пиарщики ВАЮ програли підготовку штабістам та піарщикам ЯВФ. Виграв лише виборець. 21 виграє той, хто змобілізує сваій електорат. На Сході й Півдні - резервів більше. Ющенко не зміг дати сігнал російсьмовним, директорату та селям, він залишився на рівні емоційного лідера - на цей раз це може коштувати йому, завжди непослідовному й нерішучому не тільки поста Президента, але й "всінародну любов", бо країна залишишлась розколотою. Янукович прожив зі своєю дружиною 32 роки, Ющенко розвівся з першою, Янукович довіряє своїм й йде по життю з ними, Ющенко часто забував тих, хто йому раніше допомогав. Бог бачить все - і кожному віддасть 21 листопада. Тоді все стане на свої місця. Може я помиляюсь... Але через тиждень побачимо. Янукович показав свою агресивну суміш партійного керівника радянського типу і брехливого донецького "політика" нового типу. Ющенко не був готовий до такої печерної поведінки опонента. Головний позитив дебатів - країна побачила кандидатів і, напевно, зрозуміла, де щирість і людяність, християнство, а де брехня, наклепи та небачена в мирній країні агресивність. Дякую Бі-Бі-Сі за можливість висловити свої думки. Так і ще раз Так! Ющенко був кращим, це було видно очевидно. Янукович в котрий раз довів свою безграмотність і нахабство. Ющенко наш президент! Олексій, Україна Спочатку мені здалося, що Янукович виграв ці теледебати, а потім я зрозумів, що критика, якій Янукович піддавав Ющенка, була спрямована проти нього самого - Янукович є безпосереднім породженням тієї самої системи (чи "влади" - всі розуміють, що хто мається на увазі), яку він критикував, і спроба дистанціюватися від цієї влади - це обман з боку прем'єра. Можливо, на перший погляд Янукович виглядав більш упевнено (я б сказав, нахабно), зате Ющенко поводився більш гідно. Цікаво було б подивитися на живу полеміку між кандидатами, а не на монологи у прямому ефірі, результат яких був більш прогнозованим. Теледебати були неповноцінні. Тому що влада нав'язала свої правила, за якими неможливо було показати, хто є хто. Але навіть у такому варіанті теледебати показали неспроможність Януковича протистояти ерудиції Ющенка. на жаль, не дочекався справжніх дебатів: питання-відповідь. Ющенко справді занадто багато читав з папірця, та не був достатньо агресивним. Але, у будь-якому випадку, я не розумію людей, які ще сумніваються у своєму виборі - як людина, яка взагалі здатна думати, може голосувати за Януковича?! а зовнішність Ющенка... вибачте, але дорікати йому це можуть лише нелюди. Дякую, ВВС! Це не можна назвати дебатами. Але скажу, що на професора Янукович не тягне. Він показав, хто є хто. Це точно. Непереконливо лунає те, що він опозиціонер, після всіх його дій. Думаю, що серіал "Кучмізм" повинен мати свій кінець. Подивившись теледебати, в котрий раз усвідомлюю, що Україна, на жаль, була і залишається провінціальною країною. Такого низького рівня ОБОХ кандидатів у президенти я ще не бачила. Не було апельовано жодним фактом, ми бачили лише взаємні напади та образи. Інтерв'ю Путіна хоч цікаво дивитись було, на відміну від виступів наших політиків. Ющенко був далеко не на висоті, і ті, хто свято вірить у нього, як у мессію не розуміють, наскільки важко йому було би впоратись навіть з власною командою, не кажучи вже про таку велику державу, як Україна. Нас знову обманули - я чекав саме теледебатів, де були б питання від телеглядачів та кандидатів одне до одного, але замість цього побачили змагання двох домашніх завдань, причому Ющенко виглядав на порядок підкованіше та більш аргументовано. До речі, намітилася нова тенденція - тепер Янукович намагається дистанціюватися від влади... Такі дебати можна лише назвати дебатами в лапках. Дуже прикро, що штаб Януковича відмовився чесно провести дебати, де будуть запитання та відповіді. Вважаю таке саме станеться в цілій країні, буде багато питань і дуже мало відповідей на ці питання. Формат теледебатів, запропонований ЦВК, був дуже далекий від ідеалу. У випадку побудови їх у формі питання-відповідь, удар-контрудар, ми справді змогли б оцінити хто був кращий. На мій погляд сильнішим економістом, політиком і дипломатом виглядав Ющенко, оскільки робив акценти на майбутньому єдиної!!! України - Європейської держави. А приписування Януковичем усіх здобутків українського народу на свій власний рахунок і рахунок свого уряду - виглядало просто аморальним і не етичним. Я голосуватиму як і в першому турі за народного кандидата В. Ющенка. Анатолій, м. Прилуки, Чернігівщина Не дай Бог з хама пана. Мій Президент - Віктор Андрійович Ющенко. Це порядна, розумна і інтелігентна людина. Він це ще раз довів на так званих "теледебатах". Всі люди, здатні мислити самостійно, змогли ще раз переконатися, що гідне майбутнє у нашої країни можливе тільки з президентом Віктором Ющенком. Інакше - страшно. Уже самий факт проведення теледебатів говорить про рух до нових умов в Україні. І це добре. Хоча простій людині в потоці маніпуляції фактами та звинуваченнями з одного та іншого боку розібратися просто неможливо. Але влада повинна зрозуміти: рано чи пізно їй доведеться відповідати. І, можливо, навіть перед судом. І це вже добре. Що ж стосується мене - на мій вибір теледебати не вплинули. Я вважаю, багато прихильників як Ющенка, так і Януковича побачили кожен своє в теледебатах (вибірковість сприйняття залежить від позиції людини). Бажаю Україні успіхів і благополуччя. Я коли дивився теледебата, то вимикав Януковича, бо вже нудить від нього... Ющенко так! Ющенко - забагато аргументів, пересічні громадяни небагато зрозуміли; "Проффесор" - про бартер за участю НБУ, це перлина економічної науки! Взагалі Ющенко-так! Але агресивніше і популярніше, ближче до людей. Янукович був знахабнілим, впевненим, говорив не по суті. Ющенко занадто часто читав з папірця, можливо, від хвилювання. Говорив по суті і без агресії. Особливо у мене закралася думка: "Як Ющенко може побороти те зло, якого так багато в нішій країні?" Якщо опустити всі претензії, які у виборців є до нав'язаного Ющенкові формату "монодебатів", то можна сказати: теледебати були корисними для Ющенка і не такими вбивчими для Януковича, як усі сподівались. Напевно, саме тому, що Віктор Федорович лише кілька разів упав у калюжу, а Ющенко з цього не скористався, люди лишились незадоволені: корида закінчилась,а бик і тореадор живі! Поза тим, безперечно, Ющенко зміг висловитись у прямому ефірі, який дивилась половина країни, а Янукович лише повторив речі, які й без того написані на кожному бігборді і в кожній газеті. Відтак, можна казати, що Ющенко виграв. Як вам зек, хитро усміхнений, заманюючи з телевізора наприкінці теледебатів. Пан Янукович правильно звернув увагу на грішки опонента. Ви думаєте Ющенко демократ? Це такий же злодій, просто його підтримує Захід, згадаєте його подвиги в часи прем'єрства. Звичайно, киянам він вигідний, капітал з індустріальних районів крутиться в Києві. Репутація Януковича сумнівна, але вибору ні, голосувати за Ющенка - підтримувати подальше розкрадання країни і зубожіння населення. Янукович молодець! Пам'ять його чудова. Тримався він бодьоро та напористо. Щодо інших рис, так необхідних президенту (та прем'єру теж), то їх немає. Тільки глухий, сліпий та впертий в своїх поглядах не помітив як він брехав. Людина без жодного сумніву говорила 1,5 години неправду своєму народу - жахливо. Можливо він і не брехав, а просто пагано вивчив текст. Але очевидно, що він нічого не розуміє ні в політиці, ні в економіці, ні в історії. Після дебатів для мене стало абсолютно ясно, що ця людина без моралі. Щодо Ющенко. Він був не готовий до такої позиції Януковича. Він готувався до щирих дебатів. Це дуже наївно. Краще б він сміявся з брехні Януковича, чим дратуватися. Хоча він був впевнений, мужній, розумний та професіональний. Щодо 1-ого Національного. Крупний план та яскраве освітлення Ющенко, та дістанція камери й освітлення до Януковича. Можливо на когось це спрацювало. Ох вже ця фортуна на 1ому Національному! І на дебатах і в промовах за Януковичем останнє с! лово. Те, що творилося після дебатів на цьому каналі - в кращих совєтських традиціях. Соромно, друзі! Та після цього ми знаємо, хто є хто в оточенні Януковича. Невже ця одержима команда так і залишиться при владі?! Як таких дебатів не було! Були монологи і будь-яка спроба Ющенко задати питання Януковичу закінчувалась - "лівою" розмоаою останнього. Хто був краще? Звісно, що Ющенко краще вміє говорити ніж Янукович, але формат "дебатів" був таким, що кандидатам просто "не дали" нормально подискутувати! Я вважаю, що Ющенко виглядав природньо навідміну від Я, який ЯВНО хвилювався і почував себе невпевнено. Чи потрібно було Ю вести себе більш агресивніше? Невпевнений, це ж не бійцівський ринг. Єдине, що мені не сподоболась, так це те, що Ю дуже довго дивися на свої папірці а не на опонента, чи він його так нелюбить? PS Про папірці. Представники штабу НУ повідомили, що Ю готувався до "дебатів" у себе на дачі і зробив декілька поміток на папері, котрі він і приніс до студії... Так! Мій вибір не зміниться - я за Ющенка! На жаль я не побачив дебатів - не було питань та відповідей. Таке враження, ніби пан Янукович під гіпнозом вівчив напам'ять свій текст, було б дуже цікаво послухати як він відповів хоча б на одне несподіванне питання. Влада, на чолі з Януковичем, вкотре показала всьому світу та Україні зокрема, що ні при яких обставинах така людина як він, не може бути президентом. Ющенко ж був на висоті, і слава Богу, що такі теледебати відбулись. Тому, що це була перша можливість показати позицію народного президента всій Україні. Від найвіддаленішого села Закарпаття до високогірного хутірця в Кримських горах. Ющенко переможе. Відверто кажучи, з усією повагою до кандидата, не чекав від Віктора Ющенка такої неготовності і непрофесійності під час теледебатів - читати з папірчика свої аргументи на Першому національному та ще й в час виборчих дебатів - це доля дилетантів, та й взагалі, лідер нації та професійний політик не має права навіть носити з собою папірчики на виступи. А про зовнішність взагалі страшно говорити... Загалом вибір залишається невеликий - вибору просто немає - Януковича на президента!!! Юшенко був кращим - він був Ющенком. Янукович нагадував Вітренчиху. Особисто я порадив би Ющенку бути агресивнішим. Зрештою, нехай буде яким завгодно - однаково Україна проголосує саме за нього. Якби ви бачили теперішній Київ! Він весь потопає в жовто-гарячих барвах. Це кольори Ющенка. Дебати не виграли обидва кандидати. У Януковича стиль та інтелект бабусі з під'їзда з натиском на нахабством. Ющенко - малопереконливий, але ми за Ющенка. Теледебати не вплинули на мої політичні симпатії - я буду голосувати за Ющенка. Тих читачів, хто володіє українською мовою, просимо писати українською. Переклад постингів на українську з інших мов дуже сповільнює роботу веб-сайту. Бі-Бі-Сі не несе відповідальності за зміст повідомлень, але залишає за собою право редагувати дописи, що не відповідають правилам форуму. |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||