BBCUkrainian.com
Російська
Румунська
Інші мови
Останнє поновлення: четвер, 11 листопада 2004 p., 11:32 GMT 13:32 за Києвом
Перешліть цю сторінку друговіВерсія для друку
Форум: другий тур виборів
Ющенко і Янукович - прапорці
Проведення другого туру виборів підтверджене і оголошене офіційно.
За результатами першого туру з невеликим - в 0,55% голосів - відривом переміг лідер опозиції Віктор Ющенко. Проте штаб Віктора Януковича впевнено заявляє про свою майбутню перемогу під час другого туру. Ваша думка: за кого проголосує Україна 21 листопада? Які шанси має Віктор Янукович, який ненабагато відстає від Віктора Ющенка, та сам Ющенко, чия перевага не така велика?

Сьогодні від імені Української Міжцерковної Ради, як координатор на інтерфаксі о 12-00 звернемось до народу, щоб всі знали про Боже око над кожним особливо в цей відповідальний в долі України час. Хотів би через вас також сьогодні у вечері або завтра звернутись до всіх про Божий вибір одного з кандидатів через сцілення та підтримку більшості народу. Божих вам благословень - єпископ Володимир.
Єпископ Володимир Гарбар

Шановному пану Єпіскопу. "про Божий вибір одного з кандидатів через сцілення та підтримку більшості народу" Я навіть не знаю зараз за кого будете паству агітувати,але прошу Вас,не дискредитуйте кандитатів. Я розумію,що хочеться допомогти правді, як Ви її бачите, але релігія- це найінтимніша частина людського життя,людина приходить у церкву для того,щоб побути насамоті,можливо,відчути бога в сердці. Політика тут не може існувати. Прошу вибачення, якщо моя думка Вас якимось-чином могла образити.
Ольга, Київ

А чи не сам Кучма поділив Україну на Захід і Схід? Із нашого Криму він не вилазить, а чи часто відвідує інші регіони, окрім Дніпра, Одеси? Так що нічого валити на Ющенка. Принаймні він народу свого не соромиться.
Руслан, Симферополь

В школах Донецька дiтей опитують-за кого голосували рiднi та заставляють принести повний список-ФИО, адресу та на якому участку голосували. Що робити! Чекати хлопцiв з бритими потилицями?
Людмила Дорофеева, Донецьк

Декілька моїх родичів були серед спостерігачів першого туру виборів. Ющенко опередив Януковича 3-5 кратною більшістю. Це всі знають. Офіційно вивели майже рівний результат.Люди доведені до точки кипіння. З.К. нам не потрібен.
Леонардо, Закарпаття

Тільки Янукович! Україні без Росії не обійтися, і жодного економічного зростання Україна не матиме, крім як з Росією. І навіть не сперечайтесь.
Диман Лазаренко, США

Шановне Бі-Бі-Сі! Опублікуйте цей вірш для моїх співвітчизників. В.Ющенку перемоги! За ним народ України.
Так врешті-решт надію мають люди
Та ти не вір в обіцянки пусті
Бо це не вперше луплять себе в груди
І обіцяють гори золоті
Чомусь у нас у нашій стороні
Так повелося, а можливо склалось,
Довіру маєм всій отій брехні
І не запитуєм чому це сталось?
Чому біда і злидні в нашій хаті?
Чому всі люди бідні, керманичі багаті?
Чому старенька мати на узбіччі?
Все тягне руку, де закон, де слідчі?
Чому не спитати лідерів отих?
Які ведуть країну до безодні,
Невже ми край пригнічених, німих,
Запитую не вчора, а сьогодні.
Чом притерпілись, чом всі мовчите?
Просніться, люди, вийдіть на майдани,
Не можна жити так, як жиєте,
Звільніться всі від страху і омани.
Дивіться, в якій країні живете,
Злодюги, таті-вбивці, казнокради...
Немає місця праці і добру,
Закон трактують ці поважні "дяді".
Все прогнило, вся система в багні,
Ми мовчимо, спокійно споглядаєм,
Що воно буде з теїто брехні,
Усе чекаєм і усе втрачаєм.
Невже ми всі нездатні, безталанні?
Чи Божа кара на усіх лягла?
Довіку жити в темряві підвальній,
І не відчути справжнього життя.
Приходить час, потрібно прокидатись,
Бо рідна земля вже не просить, а кричить.
Потрібно думать про дітей, як не про нас,
Бо ми з горбами, як оті верблюди...
Невже вкотре знов ошукають нас?
Та врешті-решт надію мають люди.
Ігор, Буенос-Айрес

Message: "Перед 1-м туром виборів, я відвідав рідну Україну. Проїхаши и від Київа до закарпаття. Великі реклами по всій дорозі "За Януковича", і фото Кучми і... А де іші кандидати? На парканах, стовпах...Тут вся правда! А тут читаю:"В першому турі, я грав на чужому полі" Кандидат Янукович, а де Ваше поле? Тому я був, є і буду, за нашого, за Ющенка!
Ярослав Магола, Філаделфія, США

Янукович, звичайно, має певні шанси на перемогу, але попри все Президентом України стане Ющенко.
Алла, Київська обл.

Янукович переможе
paul, australia

Я безперечно за Ющенка, але мене також хвилює порушене тут кимось питання: а що буде після перемоги Ющенка? Мене насторожила інформація, що деякі із працівників щтабу Ющенко за час своєї роботи вже і по автомобілю собі купили (чи це провокація?)! Я особисто знаю одного спостерігача від Ющенка, який непогано заробив „на компанії”. Він любить Україну, по духу патріот, а от за ті гроші купив собі відеокамеру і радіє. Не просто поміг Україні, а ще і на відео собі перепало! Безперечно, є звідкись велика матеріальна підтримка патріотичного руху – і це має бути, без матеріальної бази нічого не буде. Але мене давно турбує подвійне дно наших записних патріотів, які, окрім боротьби за Україну, не забувають про дачі і пости послів для себе, майже у всіх діти у США сидять! Чи чули ви про таке – „патріотична номенклатура”? В Литві, можу сказати, патріот Ландсбергіс ще коли рос. танки стояли у Вільнюсі і влада ще як такої не було, у швидкому порядку членам Саюдіса, своїм друзям, роздавав у власність великі квартири в престижних районах столиці. Потім розставляв міністрами кого попало, якихось нікому невідомих синків своїх знайомих... Тут щось не те, друзі: патріотизм і нажива. Погано то пахне: а воно, мені здається, так і буде, після перемоги Ющенко – після ейфорії. Звичайно, краше це, ніж Янук, і все ж... Може у когось є думки?
Олег, Литва

Переможе Ющенко В.А. Для вирішення державних питань на Україні в найближчі 5 років потрібен економіст та політик. Після перемоги Ющенку потрібно працювати для загального блага країни. В Януковича такий шанс уже був, так як він кандитат від влади.
Наталія Івасенко, м. Київ

Чому я маю голосувати за Ющенка? 1. Те, з якою наполегливістю всі центральні канали вказують мені, за кого я маю голосувати. 2. Подивіться на його (Януковича) манеру поведінки - а він же ще не президент. Питається, що буде, як його оберуть президентом. 3. Я не стверджую, що Ющенко "хороший", але мені здається, що Ющенко - це шанс, а Янукович - це в кращому разі збереження статусу-кво України як однієї з найбільш корумпованих держав. Усім успіхів,
Тарас Кобзарь, Запорожье

Кучма слів на вітер не кидає. Коли призначався Янукович, він заявив, що експеримент, проведений в Донецьку, буде розповсюджений на всю Україну. Донецьк, як відомо, “порожняк не гонить”. Це означало, що колись “червона” область, яка споконвічно підтримувала П.Симоненка та комуністів, у 2002 році до парламенту проголосувала за пропрезидентську партію з найкращим по Україні результатом і з таким же результатом за Януковича у першому турі президентських виборів. Навіть Петя Симоненко не “прокукурікав” про порушення прав його виборців, оскільки знає що з справи з “бандюгами” будуть для нього кепські. А от Ющенко нічого не скаже, якщо його поливати брудом, оскільки людина культурна та інтелігентна. Відкриваючи на днях свій фонд, Кучма заявив, що майбутній президент повинен як швидше прийняти присягу, хоча ст.104 Конституції України дає новообраному президенту місяць для прийняття повноважень. Це означає, що результати виборів будуть фальсифіковані, а не дочекавшись результатів судових скарг, Янукович швидко прийме присягу і приступить до виконання президентських обов’язків та ліквідацію української опозиції. Чим вам не нагадує 1999 рік, те саме що робив Кучма, коли судився Мороз за фальсифікацію результатів виборів. Ті, хто живе на Заході нас не розуміють, як це в Україні не працює прокуратура, міліція, суди. Україна сьогодні перетворилася на суцільний Лондонський Іст-енд або Нью-йоркський Гарлем. Чим-то нагадує фільм з участю Леонардо Дікапріо “Нью-Йоркські банди”. Закони тут діють тільки “для чорних людей”, для “білих людей” законів не існує. За вибори заплачені великі гроші, а кому заплачено той так і буде рахувати.
Лесь Хотин, Україна

Я і моя сім'я за Ющенка. На мою думку якщо український народ об'єднається і підніметься з колін за 13 років і покаже, що в нашій державі потрібно прислухатись і поважати народ. Тоді провладні спікулянти складуть свої повноваження на користь народу, який хоче жити краще. Треба прийти на дільниці 21 листопада і зробити свій вибір за чесну Україну. В України є шанс стати правовою і демократичною державою. І цей шанс 21 листопада 2004 року.
Сергій Сергієнко, Україна

Навіть якщо і не виграє ЮЩЕНКО(хоча я сподіваюсь на протилежне) то всі отримають хороший урок на майбутнє. Влада зрозуміє, що дуже небезпечно гратись в подібні ігри з поділом країни. Що Україна - це все-таки народ, а не сірий електорат... Народ отримає "достатній час", щоб розібратись, кого ж він все-таки вибрав... Але давайте, будемо все-таки вірити і сподіватись на краще. І тому скажемо дружно "ТАК!" 21-го!
Мирослав Запухляк, Німеччина-Україна

Адмін ресурс велика сила!!!
Геннадій, м.Кіровоград

В газеті “Свобода слова вибір 2004” від 12-18 листопада 2004, стаття: “І там можуть свій вибір захищати”. Прихильники Януковича називають молодь, що говорить "Ми не хочемо такого президента, посадіть його за грати!", - бездушними створінням здатними без будь-яких докорів сумління принизити і завдати нестерпного болю." Також кажуть, що це тенденція фашизму. Боротися за свободу и не покорятися перспективі жити в “зоні” в яку може перетворитися Україна - це фашизм?.... Також інкримінують всі порушення, що до виборів, як "заслугу" штабу Ющенка. Не зазначено жодного порушення з боку опонента. Тобто складається враження, що зараз влада належить опозиції. І опозиція складала списки, організовувала вибори, та таке інше. І наприкінці автор каже що хотіла відмовиться від гонорару, але взяла зауважуючи, що віддасть хворій людині, якій ці гроші потрібніші. Слушний вчинок, заважаючи на те, що подана інформація неповна та однобока, а це автоматично означає, що не досить правдива.
Українець, Київ

Буде-не-буде Путін говорити з Кучмою про вибори. Але його черговий візит відбувається знов під час передвиборчої гарячки, в умовах критики його візитів, як демонстрації протиправного втручання. Таки дії показують, що російське керівництво діє вже без пардону. (...) Хто виграє другий тур в таких умовах? Все одно - Ющенко.
Юрій, Івано-Франківськ

Всі українці вже давно обома руками проголосували за Ющенка. За Януковича голосують прихильники великої Росії разом з Путіним. Прихильників Януковича в Україні 10 відсотків, не більше. "Насильно мил не будешь"-як кажуть. Це зрозумів Кучма, зрозуміє і Янукович, якщо ЦВК проголосить його президентом України.
Степан, м. Кременчук

Більше голосів отримає пан Ющенко, а президентом стане Янукович.
Luganchanin, Lugansk

У другому турi переможе Вiктор Ющенко, це ясно як божий день.
Василь Григурко, РФ

Проголосують за Ющенка, але порахують за Дона. Я дивуюсь тій ейфорії, яка зараз серед прибічників Ющенка... ми дійсно радіємо як діти, але дорослі дядьки 21 числа і в наступні 10 днів покажуть, що радянських часів математики найсильніші в світі...
yorik, york, uk

Перемога - за Ющенком! Якщо, не дай Бог, переможе Янукович, це відкине Україну на 10 років назад, нас поглине беззаконня.
Олег Сушко, г. Одесса

Мої сини не повинні жити в країні, якою намагається керувати людина, що відбувала покарання за кримінальні злочини. Як Я. може бути гарантом Конституції та призначати керівників МВС, міністра оборони, голову Ради національної безпеки? Я не бачу позитивних змін в Донецькій області (крім обласного центру), якою керував Я. В місті Горлівка, де я дуже часто буваю, чоловік 40 років, що має 2-х дітей, готовий працювати за 250,00 грн на місяць, аби ці гроші виплачувались регулярно. Дуже сподіваюсь на перемогу Ющенка, зроблю для цього все, що від мене залежить.
Людмила, Запоріжжя

Переважна більшість українців проголосує за Ющенко, але це не гарантує його перемогу в наших умовах. Зараз йому потрібно терміново вирішити проблему дез та міфів. Найпоширініші - Ющенко оточують націоналісти, він відірве Україну від Росії, його перемога викличе єврейські погроми та інш. Друга проблема - фальсіфікація голосів. ЖЕКі в Києві вишукують "пусті" квартири, де ніхто не мешкає та не зареєстрований. В цих квартирах і з'являються "мертві душі" в нових списках до 2-го туру. Треба молитися за Україну. Дуже короткий термін для успішного вирішення всіх негайних питань. Янукович, напевно, буде вдавати лагідного, турботливого, здатного вирішити всі бажання українців. Як говорять на російській мові "на каждый чих - платочек". Тривожно за літніх людей - вони вірять всьму нещирому популізму Януковича.
Yelena, Kyiv

Чи переможе Ющенко я не знаю, тому що я не пророк. А от Янукович не переможе, тому що за своїм визначенням призначений для узурпації влади. І чим далі він і його камарілья у цьому просунуться, тим страшнішою для них самих буде їх поразка.
Олег, Київ

Всім зрозуміло, навіть у протилежному штабі, шо Ющенко має безперечний потенціал перемогти, тим більш після такого 1-го туру. Але шановні, неможливо забувати про те, що влада без сумніву має свій потенціал, нездоланний та безсовісний админістративний ресурс.
Влад, Харьков

Багато киян впевнені: якби влада не фальсифікувала результати першого туру - у нас був би президент - Ющенко. Ми віддамо свої голоси за нього, але немає впевненості, що остаточний підрахунок буде чесним і прозорим.
Наталя, Київ

Я теж не впевнений, що перемога Ющенка принесе Україні покращення. Але при його перемозі, якщо він не виправдає наших сподівань, ми зможемо на наступних виборах вибрати іншого. З Януковичем наступних виборів не буде! Подивіться на Білорусію, Азербайжан. Боюсь що і Росія скоро до них приєднається. Крім того всі обіцянки Януковича - пусті слова. Як сказали у новинах "1+1"(!) - команда Януковича обіцяє різні соціальні блага, але, поки що, не обгрунтувла їх фінансово. А ще, при перемозі Януковича Україна стане єдиною(!) країною, де при владі колишній(?) злочинець (та ще й рецидивіст). Ющенко - наш шанс. Янукович - кінець.
Росіянин, Івано-Франківськ

1. На результати першого туру вплинуло те, що майже всi телеканали надавали час для агiтацii виключно провладному кандидату. В сiльських округах Запорiзькоi областi пiдтримка "проффесора" була значно бiльшою, нiж у мicтi, де громадяни мають доступ не тiльки до контрольованих владою засобiв масовоi iнформацii. 2.Головний пiдсумок першого туру - наявнicть в Украiнi небайдужих громадян, чесних журналiстiв, i, навiть... чиновникiв. Незважаючи на шалену "розкрутку" провладного кандидата, попри втручання "старшого брата" народ сказав владi - "Геть"! 3. Cподiваюсь на перемогу опозицii у другому турi, бо нудить вiд цинiзму дiючоi влади - тиждень тому святкувала своє 65-рiччя кафедра "Українознавства" Запорiзького технiчного унiверситета, яка в рiзнi роки називалася ... кафедрою "Марксизма-ленiнiзма" та "Iсторiї КПРС"! Сподiваюся, за кiлька тижнiв чиновна братiя почне присягатися президентовi Ющенку у коханнi i розвiшувати його портрети. Посмiємося!
Вiктор Пеннер, м. Запорiжжя

Вірю в те, що український народ проголосує за Ющенка, і побоююсь іншого повороту подій: всі голосують за Ющенка, але переможцем вийде Янукович. Путін уже котрий раз за останній місяць приїжджає до України? Невже хтось вірить в офіційну версію причини його таких частих візитів?
Наталия Захарова, Киев

Нема ніяких сумнівів, що другий тур, як і перший, буде бессоромно сфабрикований на користь провладного кандидата. Здається, зараз багато людей зі влади, технологи з Москви, спеціалісти з ФСБ/КГБ Росіі працюють щоб не тільки "намалювать" потрібний результат, але й подавить в разі чого народні виступи. Якщо США та Європа не були б розколоті та зайняті брудною війною Буша в Іраку, та вплинули по-справжньому на Кремль, то Путін би й не сунувся в Україну. Тепер якщо провладний кандидат не переможе, то це буде гучний удар по реноме Путіна та важливе свідоцтво про можливість боротьби с тоталитаризмом для росіян. Плід української свободи та народовладдя визрів, але його готові підло "проковтнути" Кучма/Янукович та Кремль. Все залежить від українського чесного народу. Андрій Самарець, Дніпродзержинськ, Україна, громадянин Росії

Переможе Ющенко за умови, що буде усунуто інформаційну блокаду на Сході.
Артем, Донецьк

Повинен перемогти Віктор Ющенко - це майбутнє України. У разі його перемоги я гордитимусь моїми співвітчизниками. Перемога Януковича свідчила б про кінець демократії в Україні.
Роман, Краків, Польща

Україна голосує проти кучмівського "беспределу".
Сергій, Рим, Італія

Якщо Україна не хоче повернутися на 70 років назад і впасти старшому брату під ноги, Україна повинна зрозуміти, що це - останній шанс. Схід і Захід України єдині! Однозначно переможе Ющенко!
Ярослав Цар, Лоренсвілл, Нью-Джерсі, США

Прогресивна молодь голосує за В. Ющенка!!! Нехай допоможе Бог затвердитися правді на нашій землі.
Світлана Жоган, Київ

Більшість голосів, як і в першому турі, виграє Ющенко, надіюся з ОФІЦІЙНО більшим відривом як у першому турі. Я вітаю українців в Україні за мужність, яку вони проявили при голосуванні 31 жовтня. Молодці!!! ( І не переживайте, у випадку якщо Ющенко почне щось робити не так, завжди можна буде переобрати Януковича... ;)
Михайло, Вірджінія, США

Переможе сильніший. Народ своїм волевиявленням - або влада "добровільно-примусовими" методами? Хто? Протистояння досягло критичної межі. Переважна більшість владної вертикалі (законодавчої, виконавчої, судової та інформаційної) вибудована на зразок часів "партійної номенклатури". В їх просторі час котиться назад, і вони задоволені. Дії влади під час виборів показали її спражнє обличчя. Чи хоче такої влади народ України? Навряд. Чи зрозуміли люди, яке майбутнє можуть отримати їх діти? Чи пам'ятають вони ті часи глобального СТРАХУ? Чи зможуть люди у цей вирішальний час встояти і не побоятися? Це єдине велике питання теперішннього часу.
Олег, Київ

Українці Великобританії - з Ющенком!!!
Богдан, Україна

Думаю, на другий тур народ на Сході і в глибинках зможе зрозуміти, скільки бруду лилося зі сторони Януковича, що нічого він не збираєтся робити з того, що обіцяє, так само як брудно він вів усю предвиборчу кампанію.
Володимир, Тернопіль

Нехай допоможе Бог стати Ющенку нашим президентом! Господи, почуй молитви патріотів! Не допусти сплюндрування нас. Пошли єдиномисліє в цей день. Не дай нахабній силі вкрасти перемогу. Дай шанс піднятися з колін миролюбному і працелюбному народу.
Ганна Тисевич, Іллічівськ

Ющенко!
Роман, Лондон

Якщо народ не хоче мати президента-"проффесора", то проголосує за Ющенка!
Ірина, Львів

Ні - активному партнеру Путіна!
Євген Черевко, Україна

Так! Ющенко.
Олег, Одеса

Що за Віктора Ющенка проголосує більше - це очевидно. Моральну перемогу він вже отримав. Але не можна розслаблятися, технології другого туру можуть бути ще брудніші й підступніші. І найголовніше - не дати приводу для силового варіанту до остаточного висновку, що вибори відбулися і оголошення результатів. Не піддаватися на провокації, яких буде безліч. Потрібна дуже висока громадянська дисципліна, необхідна координація дій усіх, хто дійсно за Ющенка, з його штабом. Наша сила - в максимальній організованості, витримці - але й рішучості відстояти свій вибір. Маємо шанс - змарнувати його не можна.
Ігор, Київ

Тільки Ющенко!!! Бандитів - геть з виконавчої влади!!!
Віталій Головко, Харків

Ющенко!!!!!!
Наталія Дяків, Чікаґо, США

Тільки Ющенко! Ми зробимо все для того, щоб потім пишатися цією перемогою і нашою чудовою вільною і багатою країною!
Ірина, Київ

Ющенко переможе із суттєвим відривом - 10-15%%. Але фальсифікацій не уникнути. Офіційні ж дані знову показуватимуть мінімальну різницю, що дасть підстави його опонентам оскаржувати результати в суді та ставити під сумнів легітимність президента у майбутньому.
Юрій, Київ

Я особисто сподіваюсь, що Україна не є країною бандитів та люмпену. Також я сподіваюсь, що це не країна боягузів. Є слабка надія на те, що в Донецькому регіоні не всі купилися на передвиборні обіцянки-цяцянки, які неможливо виконати. Не можу повірити, що Харків, місто студентів, вчених та висококваліфікованих робітників, може проголосувати за Януковича. Тому вірю, що Україна проголосує за Ющенка - і попри всі можливі фальсифікації та тиск з боку нинішньої влади він стане нашим президентом.
Олексій Лукін, Україна

На мою думку Україна проголосує за Ющенка! Питання лиш у тому хто і як підраховуватиме голоси...
Юрій, Санкт-Петербурґ, Росія

Буде дуже малий розрив. Ющенко виграє +1-1.5%.
Володимир Врубель, Бостон, США

Цікаво побувати у вас на форумі. Люди пишуть про болі, пишуть правду. Одні радіють, інші плачуть, одні обирають собі царем Януковича,- інші (і я у тому числі) - Ющенка. Сперечаємося котрий кращим буде... Для кого? Чому ми не можемо жити нормально - як живуть в інших державах. Незалоежно хто при владі у них. А може ми не можемо вже жити без "керманича"? А ще дивно - BBC теж "керманич"... Всіх, хто хоче щось сказати. Пошту ми корегуємо: оце пропускаємо для публікації; а тобі -= зась... Ти куди лізеш із своїми думками? - Що? Теж у царі над нами? Може все ж таки пора відмовитись від бажання керувати всіма? Хотілось би сказати ще, але і так, напевно, це тільки голос в пустелі.
Петро, Тернопільщина

Message: Чомусь прийнято вважати, що якщо погана влада, то опозиція апріорі краща. Згоден, що Янукович не може бути президентом України, але ви подивіться й на свиту нашого месії Ющенка. Я б проголосував за Ющенка, якби не його команда на чолі з Леді Ю та інших. Прийшовши до влади, Леді Ю може показати, що Янукович - дитячий садочок.
Алекс, Київ

В мене трошки інше запитання: а що буде після того, як переможе, скажімо, Ющенко? Пам'ятаєте суцільну ейфорію після перемоги Єльцина в Росії над ГКЧП? Спочатку суцільна ейфорія, а потім?
Андрій Нетямущий, Харків

Я голосую за Ющенка. Ми, всі, хто поділяє мій вибір, повинні допомогти опозиції не допустити порушень і фальсифікацій у другому турі, а також провести елементарне роз'яснення своїм родичам, близьким і знайомим, що їм не треба боятися свого вибору. На мій погляд, треба переконати людей, не слухати залякувань з боку влади, і донести, що настав реальний шанс зробити свій вибір. Це можна робити порізному. Наприклад, буди спостерігачем на дільницях, повісити помаранчеву стрічку на автомобіль, висловити реальне бачення кандидатів. Я приємно вражений яка велика кількість автомобілів в столиці іздить із помаранчевими стрічками. Це певний позитивний крок переконати людей в тому, що більшість в Україні вибирає:"Ющенко". І трохи гумору. Анекдот про Януковича: Запитання Вірменському Радіо: Що буде, якщо виграє Янукович? Відповідь: Замість "Євробачення буде "Євродопобачення".
Сергій Баланюк, Київ

Сподiваюсь, що в другому турi виборiв переможцем буде Вiктор Ющенко. Пiсля оголошення результатiв першого туру я зустрiв своїх знайомих, та з'ясував, що вони голосували за провладного кандидата. Мої знайомi - дорослi люди, але вiрять в казочку про заможне життя при Януковичi. Володимир Тимошенко, Харкiв

Ніхто не знає точно переможе народ чи тиск адмінресурсу. Проте однозначно: молода Україна - За Ющенка, бо не зустрічав у форумах і на сайтах (крім офіційних) особливої прихильності до Віктора Федоровича. А молода Україна - без сумніву, наше майбутнє - не залежно від результатів 2-го туру. Раніше чи пізніше. Адмін ресурс не врахував - РАБИ НЕ МИ, МИ НЕ РАБИ і не козли, які підуть куди їх погонять. Ось така вийшла помилочка.
Анатолій Троцюк, Ужгород

Разом переможемо!!! Звичайно, переможе Ющенко. За ним величезна підтримка народу України. Він стане дійсно народним президентом.
Зоя Стигар, Київ

Ющенко набере на 3-5 відсотків голосів більше
Микола Засенко, Южно-Сахалінськ, РФ

Я думаю, що Україна (і українці за кордоном) проголосують однозначно за Віктора Ющенка. Хватить (...) обдурювати український народ!
Піо Богомолов, Мілан, Італія

Переважно за Ющенка В.А.
Ілля Крижановський, Одеса

Віктор Андрійович - "Наша Ряба", Віктор Федорович - "не наш півень!"
Олександр, КИЇВ

ЮЩЕНКО!!!!!!
Сергій Кимак, Філадельфія, США

За Ющенка!!!
Володимир Гарбар, Рівне

Україна проголосує за Ющенка! Але ті козли можуть сфальсифікувати, попри спроби штабу Ющенка не допустити цього. А може, все-таки і не допустить! Будемо вірити.
Хаміс аль-Фахад, Львів

Ющенко переможе на виборах, проте влада спробує сфальсифікувати результати через підрахунок. Сподіваюся, люди не дозволять їм цього зробити.
Адріан Кос, Торонто, Канада

Сподіваюся і намагаюся допомогти В.Ющенкові. Він єдиний можливий кандидат для України.
Ірина Мейжис, Суомі/Фінляндія

Україна тільки за Ющенка!!!
Дмитро, Украина

Переможе Ющенко, до того ж з суттєвим відрив. Але чи оголосить ЦВК його переможцем - велике питання
Олег, Львів

Думок нема. Чекаєм...
Олександр, Україна

Ющенко
Сікус, Kиїв

Ющенко. У тому, що Україна проголосує за Ющенка, не сумнівається майже ніхто. Прибічники Януковича, окрім "українського жиріка" Шуфрича і йому подібних, уже навіть не натякають на те, що Януковича "виберуть" - вони говорять лише "наш кандидат виграє". А виграти можна по-всякому. Так чи інакше, все буде залежати від концентрації "наміру" українського народу, від його щирого і очевидного бажання довести вибори до кінця і змінити остогидлого Кучму на народного президента Ющенка. Якщо народ буде достатньо наполегливим, йому навіть не доведеться виходити на вулиці - влада злякається сама. Якщо ж ми, як завжди, спустимо все на гальмах - вони зможуть проголосити Януковича президентом хоч на пустому місці. Хоча голосуватиме Україна таки за Ющенка.
Отар Довженко, Левандівка, Львів

За Ющенка!
Олександр

Я вважаю та бажаю, що в другому турі переможе лідер опозиції Віктор Ющенко. Сподіваюся, що люди нашої країни зроблять певні висноки з першого туру голосування, та не дозволять жодному з кандидатів прийти до влади обманним шляхом. За себе можу сказати, що я збираюся голосувати за пана Ющенка. Він мій президент!
Олексій, Маріуполь

Ющенко!
Oлександр Волков, Англія

Чому учнів в школі агітують за Янковича? Україна буде расколота, якщо Янукович не стане Президентом України. Так стверджує вчитель у Білгород-Дністровську - це Одеська обл. Мені 40 років в цій школі мене навчали, що Америка - ворог. Чомусь більшість знайомих поїхали працювати в Америку. Чому? 21 листопада це перемога Ющенка. Тому що не Януковича.
Михайло, Білгород-Дністровський

Українці вже проголосували за Ющенка. Крім того в другому турі за нього проголосує також і значна частина тих, хто голосував в першому турі за Януковича. Це переважно ті хто підтримав кандидата від влади "за звичкою" або з примусу чи внаслідок дезінформації провладних засобів масової інформації. Очевидно, що після результатів першого туру зменшиться доля як тих, хто боїться влади, так і тих, які не мають достатньої інформації по опозиційного кандидата. Цьому сприятиме можливо і більш ліберальне ставлення загальнонаціональних телеканалів до кандидата від опозиції, що спостерігається останніми днями, а також проведення теледебатів між кандидатами. Думаю, що 21 листопада за Ющенка проголосує не просто більше виборців, а абсолютна більшість.
Олександр Коломійчук, Київ

Я голосую за Ющенка!!
Ксенія Леньова, Київ

Ющенко переможе...! Але питання ,що готуе влада?! I як далеко вона пiде у фальсiфiкацiях (чи зрив виборiв,чи силовий варiант),та як порахує ЦВК... Сергiй, Одеса

Ющенко наш Президент!
Вадим, Київ

Другий тур виборів: переможе Віктор Ющенко
Вагіф Маллаєв, Одеса

Читайте також
Перешліть цю сторінку друговіВерсія для друку
RSS News Feeds
BBC Copyright Logo^^ На початок сторінки
Головна сторінка|Україна|Бізнес |Світ|Культура i cуспільство|Преса|Докладно|Фотогалереї|Learning English|Погода|Форум
BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>
Технічна допомога|Зв’язок з нами|Про нас|Новини е-поштою|Права та застереження