|
Форум: Зворотній зв'язок | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Якщо ви хочете висловитися про роботу Української служби Бі-Бі-Сі, надсилайте ваші думки на цей Форум - що конкретно привернуло вашу увагу, яких новин ви б хотіли отримувати більше, що не задовольняє? Пишіть нам про BBCUkrainian.com, і ми будемо ділитися з Вами своїми міркуваннями на редакційній сторінці. А давайте поговоримо на форумі про те як безпечно або небезпечно робити україномовні пости на українському інтернеті. Бо на власному досвіді знаю, що абсолютно невинні україномовні пости знімають (і не тільки мої) та ще погрожують (у постах, або адмін – російською, або ще якісь, що претендують на те, що вони з «компетентних органів» (тільки невідомо якої країни – Росії чи України, бо пости російською мовою). Так що ж відбувається в українському Інтернеті? Хто і як його контролює? Можете когось запросити на інтерв’ю, щоб пояснив нам. Дуже неприємно вразив Мороз під час його інтерв'ю минулої п'ятниці - особлива подяка ведучій, яка заспокоювала пана голову парламенту після кожного запитання слухачів. А взагалі, дуже розчаровує коли політик не може спокійно пояснити лоґіку власних дій - можливо таким людям нема місця в політиці? Із зацікавленням прочитала матеріал про нового українського астронавта. Зверніть увагу, що на вашому сайті англійське 'Heidi' подається як 'Xaйді' через те, що ви перекладаєте через російську. Росіяни не мають Г і тому використовують Х. В українській мові є літера Г і тому має бути Гайді. Я сподіваюся, що ви сприйматимете це зауваження як конструктивне. Чому є "тест" на українську мову для службовців уряду України, а не "іспит"? Невже ж ми не можемо уживати нашу рідну мову без непотрібних англіцизмів? Чому "лідери" а не провідники? Чому "спортсмени" (а ще гірше "спортсменки") а не змагуни? Звідки ці перекручення нашої мови появилися? Доброго дня! Звертаюсь до Вас з проханням переадресувати своє звернення у центральний офіс BBC World. Я не розумію, чому така престижна організація до сьогоднішнього дня називає столицю найбільшої європейської держави Кіев. Місто називається Київ! Зокрема в погоді (World Weather) написано Kiev, замість Kyiv. Будь ласка, зверніть на це увагу! Гарного настрою! Роман Я довгий час слухаю ваше радіо i переконаний, що воно сіє ворожнечу між українцями і росіянами, нав’язується думка про єдино правильну "помаранчеву" ідеологію, підтримує існуючий лад та президента особисто. Також критикує все що робиться в Росії та Білорусії. Вважаю, що ВВС реакційне та заангажоване. Шановні добродії, Хотів би задати вам питання відносно інтерв'ю з "директором інституту метафізичних досліджень "Перехід - 4" Ігор Каганець", опублікованому на вашому сайте 28 липня 2006 . Пан Каганець стверджує, цитую : «повинна бути національна мета. І зараз проблема саме в тому, що немає виразно сформульованої національної мети. Мета – це чітка сукупність параметрів, яких потрібно досягнути.» З робіт Нобелевсого лауреата по економіці Фрідріха Хайека (Frіedrіch A. von Hayek) відомо, що саме наявність єдиної мети є передумовою утворення тоталітарної держави, і що особиста воля громадян несумісна із обще-государственной метою. (Дивись наприклад, роботу Frіedrіch von Hayek "The Road to Serfdom"). Наявність государственой мети неминуче веде до розвитку системи придушення незгодних. Саме так і відбувалося у всіх тоталітарних системах, начебто ІII-го Рейха і СРСР. Основною задачею гестапо і ЧК-НКВД-КГБ було саме виявлення і придушення незгодних з "єдиною метою" проголошеною державою. Викликає подив, що ідеї подібного сорту проповідуются без усяких коментарів на сайті, що є частиною ББС. Чи означає це, що Українська редакція поділяє ідею "єдиної мети"? Хочеться вірити, що нi. З повагою, Вітаю та дякую вам за вашу корисну працю, яку ви виконуєте для добра українського народу. Я є постійним читачем BBC Ukrainian.com та глядачем теленовин Бі-Бі-Сі на різних каналах у Філадельфії. Дякую! Чому УС Бі-Бі-Сі нічого не говорить про репресії, які не завершуються при новій владі? Слід дивитися за куліси політичних ігор і бачити страждання цивільних громадян. Невже ви вважаєте, що у нас немає репресій, не порушуються права людини, немає корупції. Погляньте у будь-якій відділ міліції і побачити скільки людей затримано незаконно. (Про пробні подкасти УС Бі-Бі-Сі) Перше враження- супер! BBC запропонувало один iз перших подкастiв українською- до цього було лише Гала Радiо. Є кiлька побажань: подкасти замалi. чому не можна записувати цiлу вечiрню програму або двi пiвгодини окремо (виключаючи випуски новин, бо новини змiнюються швидко i робити їх частимою подкаста нема сенсу). Громадське радiо ранiше записувало годиннi програми у mp3 i я їх без проблем завантажував на свiй mp3-плеєр. Також, усi програми для подкастингу якi ви навели працюють на О/С Windows та Mak. Ви забули про користувачiв Linux. Я б рекомендував згадати у списку програму Amarok(рttp://amarok.kde.org/amarokwiki/index.php/Download) - лiнуксiвський вiдповiдник ITunes. А взагалi, ви- молодцi! Так тримати! Не хочу пiдливати масла в вогонь, але чому в роздiлi "Погода" украiнськоi служби БiБiСi немае нi Донецька, нi Днiпропетровська, н Луганська? Де схiдна Украна? Чи про ii мешканцiв Я вже перестала писати до форумів бо багато моїх коментарів ББС відмодеровувало у смітник із-за того, що я не підтримую антиросійських поглядів. читаю форуми також дуже рідко. але зараз ББС вже друкує проросійські коментарі, на всякий випадок, бо Регіони у коаліції. Модерується все і на телебаченні. Вчора по телебаченню була програма про радіацію із американськими вченими які доказували, що від Чорнобильської катастрофи постраждало трохи більше 50 людей та що трохи радіації навіть добре для здоровя. звичайно ж ніхто не проти того щоб Британія будувала більше атомних електростанцій. і в Україні ніхто не проти, набудуємо тай будемо електрику в Західну Європу продавати, скоро, коли Україна стане членом ЄС. І ковбаску, і молочні продукти, які Росія відмовилась в Україні купувати, що зараз сотнями тон лежать у морозильниках, ЄС купить. Французькі фермери не можуть дочекатись україтських, щоб із ними сільськогосподарські субсидії ЄС по братському поділити... Я вдячний українській редакції за граматичну корекцію моїх дописів, де завжди багато мовних "русизмів". Шановний пане СК з Ru! Гаразд, можемо подискутувати! Українська служба - це мовна секція всесвітньої служби Бi-Бi-Сi, яка висилає програми кількома мовами, зокрема i російською. Місія Української служби - інформувати свою авдиторію про події в свiтi Українською мовою. Форум - це частина служби, тому вiн україномовний. Форум Російської служби - цілком російськомовний. Маю надію, ми не будемо переносити "парад мовних суверенітетів" на британське радiо. З повагою, Бі-бі-сі лишається на першому місці в Українському Інтернеті за оперативність і виваженість подій! Молодці, так тримати дальше. Тільки єдине, на мою думку, варто частіше оновлювати сайт. Панове, хотів би обговорити такий аспект політики української служби Бі-Бі-Сі як заборону на використання російської мови на форумах. Відмова, друкувати листи читачів російською мовою немає практичних причин, оскільки мешканці України тією чи іншою мірою розуміють російську мову. Так-само, росіяни в більшості розуміють українську. Таким чином, заборона викликана ідейними міркуваннями. Чи сумісні такі ідеї з редакційними принципами, які ви декларуєте? Намагаюсь не пропускати жодної нагоди, щоб послухати пограми Бі-Бі-Сі по радіо та прочитати в інтернеті. Приємно, що в нас є люди, що працюють оперативно та правдиво. Регулярно отримую новини на електронну скриньку, і дуже вдячна службі за таку можливість. Мені подобається підхід журналістів до висвітлення політичних, суспільних, культурних тем. Особливо люблю читати сторінку "Форум", де піднімаються завжди найактуальніші проблеми. Що стосується опитувань, то питання також ставляться гостро і неупереджено. У Бі-Бі-Сі немає пропаганди та нав'язливого агітаційного моменту, від якого ми вже стомились. Добре, що в Україні є така служба,що подає інформацію, якій можна довіряти. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||