|
СБУ і президент Кучма | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Генерала СБУ Валерія Кравченка "охрестили" Мельниченком-2, поставивши в один ряд дії двох представників українських спецслужб, які кожен свого часу виступили зі звинуваченнями, що заплямували президента Кучму. Пан Кравченко каже, що не міг "дивитися на злочинні дії” влади. Президент відкинув усі звинувачення і затаврував опонентів. Кому більше схильні вірити наші слухачі? До того, як витяги з "матеріалів Кравченка" не були оприлюднені М.Томенком, ще можна було про щось сперечатися, але зараз... Що "там" є? Наказ "збирати інформацію"? Так тим самим займається будь-яка інформаційно-аналітично служба - мас-медіа "цим" і живуть! У будь-якій газеті, на радіо чи телебаченні є архів, до якого і вносяться ці дані. При цьому, збираються вони... м'яко кажучи, "різними шляхами". То що там казати про спецслужби! Як на мене, "інцидент" можна вважати вичерпаним: у зв'язку з відсутністю власне інциденту... Я не зрозумів, у чому, власне, проблема? Чому на території України можна боротися, наприклад, з корупцією, а на Заході протидіяти шпигунству та підкупу посадових осіб не можна? Що кримінального є в документах Кравченка? Переконаний, що, якщо взяти, наприклад у посольстві США в Англії, будь-який документ з позначкою "таємно", то можна сміливо починати третю світову війну. Не потрібно робити героя з людини, яка зраджує Батьківщину, не залежно від того, через які лінзи ви на нього дивитеся. Беззаперечно - Кучма злочинець, як і все його оточення, яке, якщо і не є в прямому розумінні кримінільними злочинцями, то порушниками законів та моралі безсумнівно. Мотиви пана Кравченка відомі лише йому, і не слід гадати та приписувати свої "теорії" цій людині. Хочу сказати, лише те, що в будь-якій структурі завжди є порядні люди. Чому мовчав раніше? Зараз критичний час, так звана "мертва точка", в якій навіть незначне зусилля може дати максимальний ефект. Єдина користь від вчинку Кравченка - це звернення уваги загальноєвропейських інститутів до майбутніх виборів - нашого останньго шансу на те, щоб стати людьми. Для себе я вирішив - якщо на майбутніх виборах виграє представник цього ж криміналитету, виграє завдяки споконвічній інертності, недалекоглядності та селянськості українців, то я буду робити все, щоб виїхати з України.. Чому переважна маса українців така тупа та інертна? Чому при вивченні історії нашої держави мене весь час охоплює почуття сорому та безвиході? Ми мали стільки героїв, але вони завжди були приречені через нашу забитість. В цій ситуації нікому не варто вірити. Або варто, але частково... Наприклад, повірити, що спецслужби слідкують за "політичними супротивниками", але не повірити, що уряд та президент не користуються цією інформацією. Повірити, що генерал Кравченко не міг "спокійно дивитися на злочинні дії" влади, але не повірити що причина у внутрішньому сумлінні генерала. Єдина цікава подробиця в цьому скандалі, це сприйняття службовцем СБУ задачі моніторингу соціооточення як злочинного. Це ж чудово - російські та єврейські спецагенти вбивають опонентів влади, англійські та американські слідкують за міжнародними службовцями - і жодних проблем. Які душевні люди працюють в СБУ!!! Українська влада є брехливою і злочинною. Саме вона винна, що Україна за роки незалежності так і не обрала незалежності, а пересічні громадяни перетворилися на жебраків ледь-ледь зводячі життеві можливлсті як то кажуть "кінці з кінцями". На українську зарплатню зовсім немає як жити, а Україна перетворилася на зону в якій не можливо а ні жити, а ні виживати. "Ще не вмерла Україна, саме вже трошки залишилось, от-от..." Як на мене, то нашого конюха вже давно пора вивести на чисту воду. Першим дзвіночком був майор Мельниченко, друга "ластівка" - генерал Кравченко, хто далі? Мо, який генералісімус КГБ-СБУ...Тим більше, що такі люди, як ці два чекісти, добре знали на що йдуть, з якою силою доведеться їм зіткнутись. За одну лише сміливість вони у мене викликають повагу. От якби ще пару міністрів висловились про Леоніда, то це було б "повним абзацом". Та він і після цього залишиться рулювати багатостраждальним українським НАРОДОМ. А жаль, що кращі роки свого життя переводимо на таких як він... КҐБ живе і далі. Мельниченко і Кравченко є агентами КҐБ. Їхні дії керуються КҐБ з Москви. Росії треба щось, щоб контролювати Кучму. Ось і маємо. Не маючи достатньої кількості і якості інформації, важко оцінити повідомлення пана Кравченка. Проте про Кучму сказано вже досить хоча би для того, щоб деякі європейські та інші керівники вирішили – чи варто вплутувати свої прізвища з ним в будь-яких переговорах. А загалом усе це нагадує бійку павуків у банці – чого би це генералу(!) КГБ терміново захотів говорити правду про насправді йому подібних? Чи це відомий біблійний випадок, коли сатана почав виганяти сатану? Нема диму без вогню, а тут - пожежа. Україна від цих паразитів, якщо не згорить, то задушиться і ніхто не загасить пожежу, лише ми самі. Якщо ця влада залишиться при владі ще на один термін, не буде вже такої держави як Україна, а буде Сьєра-Леоне, або і ще гірше. Об'єктивно, мають місце дві речі: 1)Факт несанкціонованних дій офіцера; 2)Факт незаконних дій влади. Природньо, що Кучмівці, вдаючи дурників, наголошують на першому факті, ніби непомічаючи найголовнішого - другого факту. Я не можу повірити в відвертість генерала КДБ, який вирішив боротися за законність та справедливість, там більще такими методами та в такій політичній ситуації. Не подобається наказ - або звільняйся, або виконуй, це в мирний час. Я хотів би задати запитання пану Кравченко - чи намагався він після отримання незаконного наказу звязатися з своїм керівництвом та отримати відповіді на свої запитання? Я не захищаю Кучму та його прибічників, я в котрий раз дивуюся незграбності дій українських політичних сил - це пересування ведмедя серед склопосуду. Скільки "У" в оцьому СБУ? Може це просто Київська філія ФСБ? Так, і в КДБ були проколи з кадрами. Але зараз... Кучмівська влада, без сумніву, злочинна! Мельниченко патріот? Можливо, але якось погано уявляю собі патріота, який бачить злочинність своїх керівників, палає праведним гнівом, і протягом року, або навіть більше підкладає диктофон: " Ах ви- ж такі, ах ви-ж сякі, ось я вам покажу... Диктофона вам під диван! Отак!" Все-таки це більше скидається на роботу на чиєсь замовлення. Тепер ось Кравченко. Можливо він також патріот, можливо, але все це більше нагадує якусь чергову тяганину під ковдрою. Що режим злочинний знають усі. Чи треба стежити за міністрами? Може й треба! Цікавою є думка британського експерта Джеймса Шера, котрий вважає можливою причиною вчинку Генерала К. спробою старих кадрів КГБ утримати свої позиції у СБУ, спробою протидії оновленню кадрів. Емоційно, мені більше до вподоби версія відстоювання Генералом інтересів держави, запобігання скоєнню злочину. Я вірю, що в лавах СБУ є чесні люди, котрі в нашій ситуації повинні себе виказати своїми діями. Вчинок Генерала є для мене такою дією. Згадана версія експерта, принаймні, не додає вірогідності запереченням Президента. Розгортання подій проллє нове світло на природу цього інцидент. Україна в принципі не визначила мети свого існування. Вибір у неї не великий – або статус буферної держави ЄС зі стагнацією, бо туди її не візьмуть, або інтеграція у нову Союзну державу – на цей раз свідомо і добровільно. На тлі ось такої геополітики, яку чудово усвідомлює СБУ, від усього, що відбувається тхне театром. Моральний дух силових структур в такому становищі високим бути не може. Звідси і працівники СБУ які, скочуються до компромату на власного президента. Харків'янин - Вадимові, Челябінськ. Так, дійсно, нам - українцям останнім часом постійно доводиться вибирати між поганим і ще гіршим. Ще не так давно східноєвропейські країни згодні були на статус буферної зони, аби лишень вирватися із "братніх" обіймів та втекти з соціалістичного табору. Зараз їх приймають у Євросоюз. Дійсно, у нас так швидко не вийде, бо і "братній" зашморг на нашій шиї міцніший, і керівнички наші не дуже-то прагнуть від нього звільнитися, бо ж невідомо, скільки з них мають свої "псевдо" у ФСБ. Мабуть таки багатенько, недарма ж і Рибкіна обробляти привозили у Київ, як до себе додому. От я не знаю, Вадиме з Челябинська, ваша постійна спроба показати нам де нам краще дуже мені особисто неприємна. Я ж не ходжу на ваші сайти і не пишу, щоб ви мали совість і відпустили Чечню, що Чукотка не ваша, що якути мають право на самостійне життя. Що ви весь час нас лякаєте ЄЕСом. Ви пишете, що найкраще це інтеграція у нову Союзну державу. Я вас розумію, бо для вас це найкраще, але цього не буде. Якщо і буде такий союз то тільки з половиною України. І я буду жити в тій половині, де не буде вас. Не агітуйте. Останній скандал спричинений безпосередніми діями президента Кучми свідчить про його найзловіснішу сторону. Якщо усі нові звинувачення правдиві, тоді пан Кучма має негайно піти у відставку. Знову він ганьбить українську державу. СБУ має по-справжньому захищати незалежність України, а не чинити перешкоди демократичним дискусіям у світі. СБУ має вилучити політику з функцій своєї організації. Українських дисидентів у світі надто багато, щоб СБУ могла вслідкувати за усіма. А президент Кучма має почати думати про пенсію. Високий державний службовець оприлюднює за кордоном інформацію, що містить тяжкі звинувачення особи Президента країни. Президент відкидає звинувачення. Кому вірити? На таке питання немає стандартної відповіді. В нинішній ситуації я схильний вірити службовцю. Одночасно, я дуже стурбований тягарем звинувачень, що обтяжують нашого Президента. Занадто велике напруження по стримуванню. Це напруження вже само по собі небезпечне для країни. Питання не в тому, чи варті довіри дії Кравченка, а в тому чи є законними дії СБУ(КГБ). Не можна серйозно сприймати факт, що СБУ очолює особа 34 років, котра не має поняття про безпеку держави, а виконує лише вказівки свого безпосереднього керівника Віктора Медвеlчука, котрий постійно тримає "президента" України у підвішеному стані. Звинувачуючи Кравченка у відсутності патріотизму, ми одразу ж приписуємо патріотизм Медведчуку та його поплічникам, серед котрих його брат особливо виділяється нахабством і відверто злочинними повадками. Зрештою, все це дрібниці порівняно із тим, чого "досяг" Кучма за 10 років свого "президенства". Найбільш промовисто про "гаранта" говорить факт, що він зробив фактичним керівником держави Віктора Медведчука, котрий брав безпосередню участь у розправі над Василем Стусом, котрий із юних років працював на КГБ (уявити собі сина поліцая, котрий вчиться на юридичному факультеті університету, не будучи на службі КГБ - просто неможливо). І найгірше те, що подібні речі в Україні є нормою життя. Тому як тільки хтось у відчаї намагається викрити справжнє злочинне лице нинішньої влади, то його образу звинувачують у злих намірах щодо України. Більше шкоди ніж Кучма і його оточення Україні ніхто не завдавав починаючи із 1991 року. Якщо не помиляюся, то головним передвиборчим гаслом Кучми була боротьба із корупцією. Доборовся... Ярослав з Лондона пише, що "представники спецслужби беруть участь у політичній боротьбі і це турбує... влада намагається використати важелі спецслужб зі своєю метою...", але спесцлужби - це інструмент влади за визначенням. Що стосується люстрації, то це можна зробити тільки повністю розігнавши СБУ та інші органи. А що замість них? З нуля? Підготовка нових кадрів до теперішнього рівня потребує десятиріч. Чи не зімнуть нас за цей час? До того ж, де гарантія того, що нові органи не спробують очолити якісь сили? А це трапиться обов'язково..."Навіть українська опозиція про це мовчить" - Я так міркую, що вони, коли прийдуть до влади, планують використовувати органи на свій лад (як це трапилось зараз в Грузії). До того ж, я не відкидаю можливості того, що вони і зараз там мають свої важелі - друзів-інформаторів чи платне прикриття. "Негативний вплив пострадянських спецслужб гальмує розвиток України" - Навряд чи... Старі ідейні кадри вже відійшли від діл, а нові - типові представники сучасного суспільства. Немає кого на кого змінювати, як це не прикро... Я лише хочу розставити наголоси. Є незаперечний факт - заява працівника спецслужби про отримання незаконного наказу від вищих керівників країни. Тепер усі сили суспільства має бути кинуто на з'ясування достовірності викладеного в заяві генерала Валерія Кравченка. Немає сенсу говорити про "винесення сміття", "зраду" і т.ін, оскільки заявити про злочин чи його підготовку - це громадянський обов'язок кожного, і, з іншого боку, прямий обов'язок Генпрокуратури - вжити всіх необхідних заходів для запобігання та розслідування злочину. Я мушу сказати, що не вірю ні дискредитованому президенту Кучмі, ні нереформованій СБУ, в якої багато начальників залишилися у Кремлі. Віддані партіоти звичайно є і в СБУ і в адміністрації президента, але не вони роблять там погоду. Те що представники спецслужби беруть участь у політичній боротьбі турбує так само як і те, що влада намагається використати важелі спецслужб зі своєю метою. Проблема у тому, що в Україні не було люстрації - відсторонення людей КГБ від органів влади і не було розкриття незаконних справ КГБ, як це зробили в Чехії, Угорщині, Східній Німеччині. Навіть українська опозиція про це мовчить. Я вважаю, що саме негативний вплив пострадянських спецслужб гальмує розвиток України... Я не спеціаліст, але в інтерв'ю Кравченка знайшов декілька дір. По-перше, більша частина його промови щодо незаконних дій це розмова про стандартні функції будь-якої розвідки. По-друге, в плані міркувань щодо адекватності висновків із заяви, хочу навести паралельний приклад - перед слуханнями в ООН напередодні вторгнення в Ірак спецслужби США займалися тим самим, тільки стежили-прослуховували не тільки своїх іншодумців, але і всі іноземні делегації, які не підтримали їх ініціативу спочатку. Пам'ятаєте? І що, може був гучний скандал і відставка Буша? Третє, Кравченко в своєму інтерв'ю оговорює різницю між збором інформації (нормальні штатні обов'язки) і прямим стеженням, але чомусь не заперечує подачі матеріалу ВИКЛЮЧНО як про стеження і тиск на опозицію. Отже, складається враження, що незнання простими громадянами розвідницької кухні використовується для створення ажіотажу, хоча, якщо придивитися, нічого особливого не трапилось. PS: Цією промовою я не хочу сказати, що мені подобається Кучма. Але якщо ми почнемо втілювати благі наміри через такі обмани та підстави - нічим добрим це не закінчиться...
Цей вчинок свідчить, що і в СБУ є чесні і порядні люди. Режим Кучми прогнив і потребує заміни. Це зрозуміло будь якій нормальній людині. Ця влада навіть у період економічного зростання погіршує рівень життя громадян України. Вона повністю збанкрутіла і тримається з допомогою відвертого порушення Конституції України, законів України, правил моралі, і навіть ігнорування здорового глузду. Державні установи, Конституційний суд, Верховну Раду, Уряд перетворено на лялькові театри, які беззастережно ухвалюють будь-які, навіть абсолютно безглузді пропозиції декількох зїхавших з глузду високопосадовців. Кожен наступний крок цієї влади все більше схожий на дії абсолютно непрофесійних, а іноді і відверто бездарних людей, які власними руками створюють в країні штучну і все більш серйозну політичну та економічну кризу. Це і висновок конституціонного суду про третій термін Кучми, і "збільшення" пенсій на копійки, і руйнування будівельної галузі, ЄЕП , та відверта брехня з усіх підконтрольних владі засобів массової інформації, що перетворилися на засоби пропаганди та дезінформації. І все це робиться лише для збереження при владі кількох повністю збанкрутілих політиків. Повне безглудя. Бо все що потрібно для України, це відставка нинішнього президента, та чесні і прозорі президентські вибори. Жаль, що замість спокійної забезпеченої старості нинішній президент схоже обирає для себе роль злодія, якого все більше ненавидить народ України. Так і хочеться йому сказати, зупиніться пане президент, не робіть шкоди Україні і самому собі, хай ваші онуки будуть пишатися, що їх дідусь достойно, з честю і гідностью залишив високу посаду і не скотився у багно протистояння з народом власної країни. Нашому Президентові при цьому треба було б добавити, що горілки він теж ніколи і в рот не брав. Я теж вважаю, що режим злочинний, бо я в цьому впевнилась на власній шкурі. То не Європа до України має подвійні стандарти, а Українська влада має подесятірні стандарти до свого народу, а ще більше до людей патріотичних, до демократії. Товарищ Президент сказав у своєму виступі на честь дня Червоної армії, 23 лютого, що патріотичні люди задушать Україну в свої обіймах від великої любові. Але це цинізм. Він думає, що більше він буде бити свій народ, знущатись з нього, цькувати його, то хтось від цього заживе краще? Ну, можливо, що він і заживе. Для мене особисто, держава вже двічі примінила свої багаторівневі стандарти. Перший раз, коли за підсумками заплачних за рік податків повинні були віддати мені 734 гривні, а на ті часи то було 200 доларів, якщо базуватись на перших статтях Податкового кодексу, але далі після статей, що написані по Європейським стандартам іде: особливості українського оподаткування, згідно з яких виявилось, що віддавати мені податкова нічого не збирається, бо там не написано, що я повинна подавати декларацію. Розумієте? Якщо б було написано, що повинна подати, то вони б віддали, але ж не написано!!!! Те що я переплатила, то вони бачать, але нічого зробити не можуть. А другий раз, коли уряд зробив запобіжник на отримання пенсії, яка, ніби-то буде залежати від того скільки заробляв. Брехня. І вони зробили це унікально . Вони брали з мене прогресивний податок у бюджет з усієї заробленої суми, а це було майже 30 відсотків, а до пенсійного фонду лише з 1000 гривень, чим знизили мою пенсію щомісячно на 100 гривень, а це для мене дуже не мала сума. Це я стикнулась з двома моментами ошуканства, а скільки ще таких моментів існує? Не може бути, щоб саме на мене обрушились всі, які тільки є. Я теж зараз виглядаю зрадницею, що пишу на Бі-Бі-Сі, бо виношу сміття з хати, але цей термін, який вигідний лише владі просто дратує. Бо кожна людина кожен день виносить сміття з своєї квартири, щоб не завелись таргани та пацюки. Я не винна, що в своїй країні не маю місця, де ці питання можна вирішити, бо виявляється, що все це по закону, а що законі дегенеративні, то це вже ніхто в цій країні не розглядає. В мене немає найменшого суніву у правдивості звинувачень на адресу Кучми і його "соратників". Я вірю, що таких, як Кравченко і Мльниченко є більше, але не всі мають відвагу стати поти такої сили, якою є кучмівська верхівка. Я вже навіть втратив надію, що вибори щось нового принесуть, бо так виглядає, що вони будуть проведені "під команду", як за радянських часів. Коментарі відбивають лише думку дописувачів. Бі-Бі-Сі залишає за собою право не друкувати коментарі. Форум ведеться українською мовою |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||