BBCRomanian.comNews image
Rusă
Ucraineană
Albaneză
Sârbă
Ultima actualizare: 13 Iunie, 2008 - Published 15:00 GMT
Trimite unui prietenVersiune pentru tipărire
Londra – locul în care s-a născut ştiinţa modernă
ştiinţă
Dacă doriţi să ne scrieţi şi să vă exprimaţi opinia despre serialul nostru "Londra – locul în care s-a născut ştiinţa modernă" sau despre naşterea ştiinţei moderne, aşteptăm cu interes părerile dvs.

Care credeţi că a fost cea mai spectaculoasă idee ştiinţifică a tuturor timpurilor?

Care credeţi că a fost cel mai important savant, personalitatea istorică ale cărei idei au marcat modul de a gândi al generaţiilor ulterioare?

Aşteptăm opiniile dvs.

Un serial la inaltimea productiilor foarte bune ale BBC in limba engleza. Felicitari pentru acest deosebit succes profesional si exceptionala valoare educativa a emisiunii. Urari de bine Danei Jalobeanu din partea unui vechi entuziast si popularizator al stiintei in presa si radioul din Romania.
Teofil Roll, SUA

Este interesant serialul. Ma astept totusi sa sa intre mai in subiect. Mai putina istorie si mai multa stiinta.Piedicile care au aparut in calea unor teorii, contradictii etc.
Dorin

Subiectul dvs. "Londra locul unde s-a nascut stiinta moderna" mi se pare tot atit de ciudat ca pretentia sovieticilor ca toate descoperirile stiintifice si tehnice facute de cind lumea au fost facute de rusi sau sovietici. Acum 50 de ani postul dvs. afirma cu ironie ca sovieticii vor descoperi ca si roata descoperita in Neolitic a fost invetata de un rus. Este imposibil de comparat ideile stiintifice din domenii stintifice sau tehnice diferite. Fiecare domeniu si-ar putea avea o ierarhie a valorilor descoperirilor din domeniul propriu. Ar fi absurd sa-i compar ca valoare pe Copernic cu Darwin. Eu cred ca cel mai important si mai spectaculos progres s-a facut in domeniul medicinii. Iar cei mai importanti cercetatori care au contribuit la dublarea vietii medii a oamenilor au fost (in ordine cronologica) Edward Jenner si Louis Pasteur. Tema dvs. esta greu de tratat chiar chiar de autorii unor tomuri cuprinzatoare de istoria stiintelor. In tineretea mea eram curios sa stiu care ar fi cel mai important matematecian al lumii. Ajunsesem la concluzia ca pina la 1950 ar trebui ales intre Arhimede, Isaac Newton si Gauss. N-am ajuns la nici o concluzie. Am renuntat la asemenea intrebari. Ocupatiile profesionale nu mi-au permis sa fac asemenea speculatii.
Sorin Dimitriu, Bucuresti

Serialul este: binevenit, instructiv, documentat, exceptional de bine realizat. Aproape cinematografic. Felicitari Danei Jalobeanu. Care, in plus, realizeaza si Magazinul stiintific. Pe scurt, o incantare. Sugestie: ar fi bine daca s-ar preciza DIN START nr de episoade. Răspunsuri: 1) realizare spectaculosa - tiparul; 2)Leonardo da Vinci, un adevarat "uomo universalis".
Anca

Prenume
Nume de familie*
Adresa
Ţară
Adresa electronică
Telefon*
* Opţional
Părerea dvs
Important: ROMANIAN.com are dreptul să editeze comentariile dvs. Şi nu garantează că toate mesajele primite vor fi publicate
LondraSerial BBC
Un program despre Londra: locul în care s-a născut ştiinţa modernă.
St PaulArena
Episodul 1: Londra – locul în care s-a născut ştiinţa modernă
Tower BridgeArena
Episodul 2: Londra – locul în care s-a născut ştiinţa modernă
Francis BaconArena
Episodul 3: Londra – locul în care s-a născut ştiinţa modernă.
ULTIMELE ŞTIRI
Trimite unui prietenVersiune pentru tipărire
BBC © ^^ Sus
Arhivă|Lecţii de engleză|Seriale
BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>