BBCUkrainian.com
Російська
Румунська
Інші мови
Останнє поновлення: понеділок, 27 листопада 2006 p., 13:52 GMT 15:52 за Києвом
Перешліть цю сторінку друговіВерсія для друку
Форум: Чи довідаємося правду про смерть Литвиненка?
Александр Литвиненко помер у лікарні в Лондоні
Александр Литвиненко помер у лікарні в Лондоні
У Британії триває розслідування обставин смерті колишнього офіцера російської спецслужби Александра Литвиненка.

Міністр внутрішніх справ Британії Джон Рід закликав не робити висновків про причини смерті Литвиненка до закінчення офіційного розслідування.

Детективи цього тижня вилетіли до Москви і Рима для того, щоб спробувати розкрити загадкове отруєння в Лондоні пана Литвиненка, який звинуватив у своїй смерті російського президента.

Напишіть вашу думку про обставини смерті Александра Литвиненка скориставшись формою праворуч:

Коментарі:

Шановні демократи з Америки. Давайте дочекаємося суду людини, яку Ваша демократія вкрала та таємно тягала по усьому світі, а потім просто вишвирнули і мовчать. Вбили його чи ні, хто вбив - це вже інша мова. Кожна держава, розмієте КОЖНА - так чи інше займається такими справами.
Павло Тихий, Харків, Україна

Чи довідаємося правду про смерть Литвиненка? Я думаю що ні, Путін - фахівець по тих діла, все закриє, а вину поставить на Березовського..
Дмитро, США

Я особисто вірю в британську поліцію, хай працює, робить висновки, бо якщо вже там не можна казати правду, то де можна? Точно, що не тут.
Радмір, м. Донецьк, Україна

Ми правду довідаємося обов"язково! Чи зараз, чи пізніше, на суді, де гучно заговорять діла, думки та совість. На суді Божому, про який не дозволялося проповідувати в церквах за часів КПРС, КДБ та СРСР і багатьох служителів за це було ув"язнено, вбито чи закатовано.
Віктор, США-Україна

Цікавий збіг: перед кожною зустріччю Путіна з лідерами Заходу когось із великим скандалом вбивають. Може Путін новий Чекотило? А може Заходу потрібні "козири у рукаві" для перемовин з Москвою? Друге припущення здається більш вірогідним.
vl, Kirovograd, Ukraine

Кажуть, що всі дороги ведуть до Риму, але у випадку з отруєнням Ющенка та Литвиненка дороги ведуть в Москву. Мені стає дедалі зрозумілішим політика Путіна.
Микола Мирний, Україна

Це добре запитання для перевірки західної демократії на "теплолюбність" до Росії. Адже вбивство носить демонстративний характер. Навряд чи фізичній особі або навіть неядерній державі щось таке під силу?
Володимир, Одеса, Україна

Дуже переконливі аргументи злодія: "я цього не робив, бо, якби я це зробив, мене назвали б злодієм". Цікаве питання (абсолютно гіпотетичне): припустимо, якісь агенти (наприклад, чеченські, чи грузинські, чи американські, тощо) вбили, скажімо, Путіна. Після цього офіціальні лідери відповідної країни заявляють: це не могли зробити ми, бо нам невигідно зараз ускладнювати відносини з Росією. Хтось з росіян таким аргументам повірить? А що до того, чи так вже дошкуляли Політковська, Литвиненко, Старовойтова та інші жертви терору Путіну і компанії, то останніх вже давно не цікавить думка про них росіян - з ними вони розберуться, вистачить ФСБ та спецназу. А ось думка в Європі чи Америці їх дуже-таки цікавить (поки ще). І тому всі, хто підриває той гарненький образ "російської демократії" (яка недалеко відійшла від соціалістичної), - це вороги номер один, і їх треба нищити. Таке нині гасло російської влади. І мені шкода великого народу, який залишається й надалі у рабському стані.
Юрій Дрозд, Київ, Україна

Хто виконав атентат на життя Литвиненка, не буде легко довідатися. Але хто дав наказ його отруїти - це сказав сам Литвиненко перед своєю смертю і це вже не раз повторила світова медія. При тому всі згадували про відомі отруєння агентами КҐБ немилих московським тоталітарним можновладцям "ворогів народу", Льва Ребета, Степана Бандери, а в 2004 році і спробу отруїти теперішнього президента України Віктора Ющенка. Знають теж усі, що теперішній президент Росії, колишній агент КҐБ В. Путін, заводить тепер тоталітарну диктатуру і розплачується тим самим способом з усіма, хто сміє виявляти й критикувати його підступні плани. Литвиненко один з тих співробітників Служби Безпеки Росії, якого вислано закордон, а він утік, попросив притулок у Великій Британії та ще й написав книжку про єхидні плани Путіна відносно Чечні та її змагань за самостійність. Отже, в теперішній політичній констасляції, знайти й покарати винуватців, справа безнадійна. Захід не може розпочинати "нової холодної війни" z Росією, бо має досить своїх проблем на Близькому Сході, а Путін сміється в кулак і каже, що все, що говорить і пише закордонна мідія - вигадки й брехня. Та правда колись таки вилізе на верх, але не так скоро.
Стефанія, Торонто, Канада

НІкли не дізнаються, бо це справа Путіна! Де Ходорковський? Де інші інтелігентні люди? Смерть або тюрма. Хто буде наступним? Ті хто стоїть на шляху Путіна?
Irina Bogam, USA

Александр Литвиненко сам обрав собі "таку гру" і погодився на її правила. А в такій грі втрачати пильність не можна. Плюс одне очко на користь спецслужби. А про методи говорити годі, вони були, є і будуть, поки будуть таємниці.
Віталій, Київ, Україна

Росія має свої давні традиції фізичного нищення своїх опонентів. Вона має спецлабораторії, які розробляють різноманітні знаряддя для знищення своїх політичних противників - від різних отрут до вибухових пристроїв. Про це детально описують у своїх спогадах вбивці Бандери, Ребета, Коновальця. Як правило після вдало виконаних політичних вбивств московський уряд нагороджував орденами і підвищував військові звання вбивцям. Правда, з метою конспірації, прізвища вбивцям часом змінювалося. Однак, думаю, що слід британській розвідці поцікавитись, хто з російської дипломатичної служби в Англії буде нагороджений. Також було би добре англійській розвідці переконатися, чи нема радіоактивного сліду у дипслужбах Росії, що знаходяться в Англії.
Юрій Зарицкий, Трускавець, Україна

Як людину шкода. Але ж кожен з нас вибирає свій шлях і він вибрав шлях розвідника-шпигуна-зрадника. Кожен вибір міг бути смертельним! Радіоактивну речовину через кордон не перевезти, отже радіоактивне отруєння «жахливого» КГБ-ФСБ дитячі байки для дуже дурненьких людей!
GREG, Dnepr, Ukraine

Всьому світові очевидно, що це справа Кремля. Політковська, Литвиненко... Чому під колесами автомобілів, зокрема в Україні, гинуть лише українські патріоти і ніяк не російські шовіністи? Думаю, що це відомо також і британським спецслужбам. Але правди не скажуть, бо російські нафта і газ дорожчі. Отже, цей західний світ із його хваленою демократією має подвійні стандарти. Які, до речі проявилися під час голодомору, коли їхні ситі ромени роллани, анрі барбюси, бернарди шоу приїздили до гинучої України і казали, що голоду там нема. Свині.
Людмила, Київ, Україна

Абсолютно ясно, що це справа кремлiвських цинiкiв i iх "нукерiв". Знайомый почерк. Дуже шкода, що офiцiйно нiхто правды не скаже. Хiба рокiв через 50.
Валентин, Тюмень, РФ

В майбутньому, від рук російської служби безпеки загине не один десидент, як це було і на початку 20-го століття,особливо ті люди які проживають за кордоном та критикують російський уряд
Віктор, штат вашінґтон, США

Знову московітяни зробили свою чорну справу проти Українця. Невже ніхто в Світі не може зупинити це потворне створіння - залишки московської імперії, котрe все більше нахабніє?
Vasyl, New York, USA

Я віддаю честь офіцеру Литвиненко за його мужність і за ціну, яку він сплатив за правду. Не кожний так може. Я також молюся, щоб британські слідчі були справжними чесними офіцерами і не побоялися знайти, а особливо показати людям правду, не зважаючи на газ, нафту та можливе псування відносин з тими страшними сусідами з Росії. Інакше смерть Олександра Литвиненка стане марною. Я не хочу, щоб смерть Литвиненка змарнували так, як тут у нас марнують смерть Гонгадзе, В.Чорновола та инших.
Фелікс Хмельковський, Черкаси, Україна

Вуха ФСБ стирчать аж до Лондона. все , панове, очевидно
Дмитро, Запоріжжя, Україна

Загалом не важливо чи вплине ця смерть на стосунки між Росією та Британією. Головне зупинити цю рулетку.
Katia zaiats, addis-abeba, ethiopia

Вірю, що колишній колега, який знає ази токсикології, впізнав знайомий почерк контори, яка призвела його до смерті. Версія самогубства не витримує критики. Скотленд-Ярд має не легку справу на майбутнє.
колега, Italy

Гадаю,що декого чекає доля Мілошевича.
Олег, Москва, Росія

Шановний Сергію - це правда - перше, що спадає на думку - вбивство сплановане проти Путіна. Але, але... - Вам не здається,що нас змушують так думати і тішитися - які ми буцім-то розумні. А може Путін саме вибрав такий момент, щоб мати можливість сказати " Я цього не міг зробити саме зараз, бо мені це шкодить"....... Дуже жаль людину....
Оксана, Канада,

Не можу ніяк зрозуміти - у чому Литвиненко зрадив Батьківщину? У тому що виступав проти диктатури? Проти корумпованої влади? Ох... щось попахує від таких звинувачень старою радянською звичкою - якщо ти проти нас - то ти проти Батьківщини... А якщо ще й закордон виїхав... Оооо... тоді ти точно справжнісінький зрадник...
Марко Ляхович, Мусія, Іспанія

Що цікаво: Політковську вбили напередодні першого самету РФ-ЄС, Литвиненко - напередодні другого самету РФ-ЄС! Що будуть робити вороги Путіна, коли у них "закінчаться" політковські з литвиненками??? Росію Литвиненко та йому подібні давно вже не цікавлять - вони зрадили Батьківщину, хай сидять собі в Англії, вони не мають впливу на Росію і це їх дуже злить...
Сергій, Київ,

Талій це зброя московських аґентів, Таліем аґент Москви вбив провідника ОУН Степана Бандеру та Ребета, болгаренина Георгія Маркова втруїли президента Ющенка, а зараз Олександра Литвиненка, хто на черзі?..
Dmytro, East Hanover, USA

Постають нові Івани Хрестителі! Ірод - відповідно, Росія. Такою є реакція на правду: знищити того, хто є "голосом вопіющого в пустині». Правда завжди була і буде переслідувана. Але хто "з мечем воює від меча гине». Такий принцип.
Емілія Васькова, Рим, Італія

Ім'я
Прізвище*
Адреса
Країна
Електронна адреса
Телефон (з міжміським кодом)*
* заповнювати не обов'язково
Ваші коментарі
Бі-Бі-Сі залишає за собою право редагувати коментарі і не ґарантує публікації всіх листів
Також на цю тему
Лондон назвав “унікальною" справу Литвиненка
26 листопада 2006 | Головна сторінка
Литвиненко звинуватив у своїй смерті Путіна
24 листопада 2006 | Головна сторінка
Екс-агент ФСБ Литвиненко помер у Лондоні
24 листопада 2006 | Головна сторінка
Отруєному Литвиненку стало гірше
23 листопада 2006 | Головна сторінка
Арешт у Канаді 'російського шпигуна'
22 листопада 2006 | Головна сторінка
Читайте також
Перешліть цю сторінку друговіВерсія для друку
RSS News Feeds
BBC Copyright Logo^^ На початок сторінки
Головна сторінка|Україна|Бізнес |Світ|Культура i cуспільство|Преса|Докладно|Фотогалереї|Learning English|Погода|Форум
BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>
Технічна допомога|Зв’язок з нами|Про нас|Новини е-поштою|Права та застереження