|
Форум: Чому Грузія і Росія не можуть дружити? | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
З часу розвалу Радянського союзу взаємини двох сторін майже ніколи не були теплими. Навіть колишній президент Едуард Шеваднадзе, майстер дипломатії, вважав за потрібне час від часу докоряти Москві за дії стосовно Грузії. Що заважає двом країнам налагодити взаємини? Цей форум завершений. Дякуємо усім учасникам. Джорджія і Росія окремі держави і повинні захищати свої інтереси інтереси своїх громадян і платників податків, свою безпеку. Росіяни не є настільки багатими щоб утримувати армії на чужій теритиорії і взвгалі це питання важко обговорювати. Я думаю що цей конфлікт повинна розглянути ООН як і конфлікт у Ічкерії. Щоб не казали росіяни у своє виправдання, але в усьому, що коється , і не тільки по відношенню до Грузії, винна сама Росія. Вона завжди страждала на великодержавний шовінізм і , нажаль, хвороба не проходить , мабудь це вже патологія. І щоб Росія робила, якщо б не газ? А хто ті газові та нафтові родовища освоював , дозвольте спитати . Одне побажання російским чиновникам, почніть сприймати світ з іншого боку - із себе. Є дуже чудова приказка," Якщо хочеш щоб до тебе відносилися добре , поводь себе так з іншими". І не треба завжди ставати в "позу". Пошук грузинських дітей по журналам московських шкіл - рідкісний подарунок всім русофобам. Уявляю московську реакцію на подібну подію наприклад в Ризі. І взагалі, з ким із сусідів у Росії добрі відносини - з білими ведмедями? Досвід з "абхазьким батальйоно" Басаєва нічого ФСБ не навчив.(Якщо пересічному росіянину про це хоч щось відомо.) Росiя завжди прагне бути тоталiтарною, i при царях i при комунiстах i при Путiнi. Яке ж з ними порозумiння? Ніколи грузин небуде братом з москалем, тому зближення тут ніколи неможе бути, так само як москалі живуть в Україні, крадуть що можуть забруджують але ніколи вони нелюблять українців. Путін демонструе своі біцебси перед маленькой Грузіей це є "трусость". Колись Албанія була найбіднішою країною у Європі з найбільш тоталітарним режимом. Тепер національний дохід там 5 тисяч доларів на людину. Албанія приєднується до НАТО у 2008 році і пізніше до ЄС. Грузія (так само як і Україна) має суверенне право вибирати військових союзників та союзи. Російський спротив цьому нагадує політику Золотої Орди. Монголи забороняли будувати фортеці і зменшували збройні сили васалів, аби тримати їх в залежності. Я живу і працюю в Дніпропетровську і мені здаються лишніми безглузді заяви націоналістів... Але... значно гірше виглядає НОВОРОСС - з таким народом страшно. Щодо "Росії та Грузії" - там дружба не можлива цілком з вини достатньо примітивної політики сучасного кремля. Тільки оглянути останній рік стосунків двох країн - Росія провокує сепаратизм в Грузії чи, наприклад, вводить економічні санкції, а не навпаки... Чи поважає Росія поняття державного суверенітету? Що роблять російські війскові на території України, Молдови, Грузії... Чому погрози звучать тільки зі сторони кремля?.. Ну що скажеш, бісяться росіяни. Думаю Росія у двобої у програшій ситуації. Сполучені штати тонко спрацювали, високі технології, що ще скажеш. Підтримую Михайла з Канади. Україна повинна заробляті на цій кризі. Ну а Грузія - вибачитися, що не забезпечила комфортних умов для роботи російських шпигунів. Путін - сам колишній КДБшник, напевно тому його, бідняжку, так зачепило. Тому що, як це не парадоксально, саме Грузія займає імперську позицію, а не Росія. Чому вона, ця мікроімперійка, не відпускає Абхазію та Осетію? Закликаю усіх подивитися правді в очі і не користатися із подвійних стандартів. Дорогий пане Богдане з Парижа. Російська криза в Чечні, Осетії, Абхазії, Грузії, холодна газова війна і т. д. - це наслідки невдалої політики Кремля! Про це говорить уся європейська преса. Дуже легко звинувачувати США, шукати крайнього, однак необхідно навчитись відповідальності. Вірю, що існує інша Росія, яка не у всьому згідна з "офіційним" Кремлем. Пані Ірина, Київ (див. блог Тараса Кузя .), а не задавали собі запитання, чому найволелюбніші країни совка "дружать проти Росії" (хоча це Ваше твердження спірне)? А чи не тому, що ця дружба дуже дорого цим країнам обходиться? Такі люди, як Ви, нагадують мені собак-підлабузників (це метафора, прошу без образ), які за миску каші чоботи лизатимуть; а грузини - вовків: хоча напівголодні, зате горді, волелюбні і самі собі господарі. Я згоден з тими учасниками форуму, які пропонують Україні купувати російський газ по такій ж ціні яку платить Німеччина. Але і транспортувати і зберігати російський газ давайте по тарифам Німеччини і тоді подивимось хто кого годує. До шановного пана HOBOPOCC, Odessa, Ukraine і йому подібних: А хто вас тримає в Україні, що вам заважає виїхати в "демократичну", "процвітаючу" і головне любу расею? Сподіваюся, що Україна нікого не блокує? Раптом зявилося вільне місце на ринку. Чого Україна лавить гав? Не літають літаки з Москви - так хай літають з Києва. Відправляйте чартери та товари для Грузії та Арменії - і підробити можна і допомогти. На тлі приїзду до Києва Затуліна і прийому з боку «слуг народу» дії грузинської влади викликають повагу на відміну від нашої. Чи пам'ятаєте, який прийом влаштувала Москва свого часу вбивцям Єндарбієва? Їх вітали, як героїв. І цих шпигунів теж так вітатимуть. Та поки кремль стоїть, він ніколи не буде поводитися інакше: хто не зі мною, той проти мене і тоді вже начувайтесь! Я був би радий, коли б наш президент був схожий на Саакашвілі. Мова йде про стосунки держав. Росія хоче панувати, а не бути на рівних з тими , хто , на її думку, є слабим. Шлях оббріхування держав, а на побутовому рівні - народів, це шлях яким йде Росія. А грузини - це народ "якого правди сила ніким звойована ще не була".Це народ, у нього є гідність, вони з добром до добра і зі злом до зла. Вони не дозволять топтатися по своїй гідності затуліним і жиріновським. Ще додам. Важливо наскільки народи визначають політику своїх держав. Гадаю, що росіяни взагалі не визначають політику своєї держави. Хлопці ви що с глузду з,їхали? Та кому потрібна та Грузія ? Ви почитайте російськи форуми - про яку любов ви тут розмовляте? Ми раді, що нема вже в кордонах Росіі ні Грузіі , та інших "братків"- дармоєдов. А блокаду , яку пропонує пані зі Львову - можете вводити до Росіі. Ой як жахливо - прям не можу. Тільки спочатку заберіть з Росіі 3 мільони украінських гастарбайтерів. А також не купуйте у нас газ та нафту. А останню сільхозпродукцію - вдправте до вашої коханої америки. Дружба? Влада як і кохання не визнає компромісів(або конкуренції). у кожної з країн (читай влади цих країн є свої точно визначені інтереси, поступившись якими цю владу можна і втратити). Москва вважає цю територію підконтрольною ще з часів Союзу. Набагато приємніше мати бідного і поступливого (майже у всьому ) ніж багатого і гордо. От тільки Грузини чомусь проти..(і борони боже від такої дружби). Але ж у фінів свого часу були не кращі відносини с Союзом..І хто тепер скаже що вони були не праві коли не дружили з "братннім народом". Збігнєв Бжезинський - це політика Бі-Бі-Сі відносно Росії, обличчя політики америки! Так люди, як Бжезинський та буш виростили і викормили ющенків з саакашвилями! Головне для америки - хто завгодно при владі, тільки він повинен бути антиросійським! Америка повинна для початку вийти "сухими" з розв'язанних нею конфліктів, а потім починати нові конфлікти в Грузії та Росії, а краще для всіх - не починати. Росія давно повинна була зняти з "дотацій" антиросійський режим саакашвилі(інші теж). Америка дає грузії 10-20 мільйонів для зарплатні саакашвилівских мордоворотів та антиросйської пропаганди, тепер повинна давати ще 2 мільярди(як мінімум!), які приходили з Росії!У мене співробітниця, її двоюрідний брат кормить в "демократичній" Грузії 40 сімей, працюючи в Росії! "У мене співробітниця, її двоюрідний брат кормить в "демократичній" Грузії 40 сімей, працюючи в Росії! Сергій, Київ" Може 400? Чому всы лайки завжди льються на Росію? Ну маємо незалежність! Ну то давайте поводитися,як незалежна держава. Заплатимо за газ, як Західна Европа, почнемо закривати свої ринки від російських товарів, тощо. Це ж стосується й Грузії. А коли США почали "перекривати кисень" українським виробникам, ми ж не волали про "братній американський народ" та загибель демократії в Америці. Не їздили на демонстрації протестів в США. Час дорослішати. Час самим відповідати за свої дії. А не ходити та скиглити з протягнутою рукою по сусідах. Тоді й проблем з Росією поменшає. Я помітив, що більше грошей у певного індивідуума, то він нахабніший. "ТОВАРИЩ" Путін скільки у вас "БАБЛА"? Люда, Львів, УКРАЇНА мене щиро розсмішила("Менї от дуже цікаво, як почувається і як до цього ставиться простий російський народ.")! Я українка, 15 років живу в Росії, багато друзів-росіян і хочу відповсти Люді: Я, як і інші 70-80% росіян - підтримую Путіна і його команду, дуже надіюсь, що після нього в 2008 році буде іванов, грамотна і умна людина, як Путін! Нема ніякої конфронтації з "усім світом", це ющінковсько-бушівська пропаганда в Україні, яка веде Україну по грузинському сценарію відносин з Росією! Про яку незалежність пише Люда? Саакашвилі в туалет не ходить без звонка в Вашингтон! Це незалежність? В Грузії стільки американських "консультантів" різного рівня, що життя Саакашвилі повністю залежить від ЦРУ! Грузія, як і Україна, потрібні Вашингтону тільки для рішення своїх геополітичних проблем, як тільки вони не понадобляться Вашингтону - завтра їх скинуть, буде друга революція, нова піар-кампанія та нові гравці по новим правилам! Відчого Франція, Германія, іт! алія, іспанія, .... - в добрих відносинах з Росією? Тому що там нема такого впливу Вашингтону, як в Грузії, чи Україні... Я не помилилась - добрі відносини, я дуже часто буваю в європі по роботі, розмовляю на конференціях з різними людьми і вони не розуміють поляків, прибалтів, грузинів, українців... Це дивно, що за декілька років американські піар технології зробили свою роботу в Україні, де дуже багато неграмотних людей, які дальше свого городу ніде не бувають. А що будуть робити президенти-резиденти, коли америка втратить вплив в світі, а це трапиться дуже скоро??? Будуть бігти з країн куда очі бачать! Вельмишановна Таня із Києва! Я, як і Ви, досить часто буваю у Європі, яка любить, як Ви свідкуєте, Росію. Напевне, завжди легше любити людство, ніж свого сусіду. Але я ще буваю і в Америці, тож дозвольте засвідкувати, що приязнь до Росії тут була дуже велика, а про Україну ніхто й гадки не мав. Але американці дійсно дуже люблять свободу, тому симпатії в них завди більше до тих, хто її бажає. Те, що Америка може втратити вплив у світі ще не є данність, а тільки, на щастя, мрія неоколоніалістів на зразок російських. Питання стоїть по-іншому - а що б робили з Вами ми, коли роль поліцейського у світі раптом дійсно почала виконувати Росія? Страшно подумати, правда? Ось члму не можуть добрі люди з нею дружити. Віктор, США-Україна пише:"Питання стоїть по-іншому - а що б робили з Вами ми, коли роль поліцейського у світі раптом дійсно почала виконувати Росія?" Я не здивована вашими страхами та мислями, ви живете ще при холоднiй вiйнi та на писанинi Збігнєва Бжезинського! Ви боїтесь вiдродження Росiї, як тi президенти-резиденти в Грузiї та Українi! Я за те, щоб всi країни були незалежними, а це значить, що вони не залежать вiд Росiї та вiд США! Але незалежнiсть на сьогоднi для президентiв-резидентiв в Українi та Грузiї - це повна залежнiсть вiд США! Цiкаво те, що цi країни думають, що Росiя повинна бути спонсором їх входження до НАТО, давати робочi мiсця гастарбайтерам з Грузiї та України, а такi дегенерати, як Саакашвилi - будуть вести антиросiйську полiтику на всiх рiвнях! Був би з головою Саакашвилi - займав би нейтральну позицiю, не рвав би вiдносин з росiєю, його друзi заокеанськi бросять його при першому ускладненнi вiдносин! Мiсто таким президентам-резидентам на смiтнику iсторiї! Тані, Київ-Москва Про те що Саакашвілі в туалет не ходить без дзвінка у Вашингтон Ви самі чули, чи один із затриманих випірнувши з унітазу чув та переповів? Як казав класик:"Россія б...ская Россія, страна рабов, страна ГОСПО-О-ОД, лєчь грязью под сапог сатрапа мечтает здесь бухой народ!". Можновладці татож всьго лише "людішкі", ось і професійного шпигуна Вовочку до глибини душонкі прикро вразило:"Наших бьют!" "Как оні посмелі? задерживать моіх колег-товаріщєй? Отомщу і растопчу!" Українцям треба брати приклад з грузинів, які вміють поважати себе, свою країну, свій народ і не бояться люті Держиморди! Я родився та живу на Україні, однак Україну не люблю. Насільно міл нє будєш. А Росiю люблю. I таких як я в цiй країнi мiлiонi. Майте це на увазi, любi українськi нацioналicтi. Проблема Росії у тому, що уряд провадить політику залякування і шантажу сусідів, від яких водночас вимагає поваги і любові. Поважають і люблять не за те, за що бояться. Не любити російську державу не значить бути антиросійським. Російську державу не люблять навіть білоруси, які в союзі. Насільно міл нє будєш! Менї от дуже цікаво, як почувається і як до цього ставиться простий російський народ. З одного боку, вони , як і всі ми, хотіли б жити мирно і припинити цю безглузду конфронтацію з усім світом, тому можна сказати, що ця війна не стільки російсько-грузинська, скільки путінсько-власницька. Але з іншого боку, це ж сам народ обрав свого пастиря і дав добро на все, що йому забагнеться, і більшість ще й активно підтримує таку зухвалу політику. Я впевнена, що в нас, в Україні, такого б не потерпіли, ментальність, мабуть, не така. Я у всьому підтримую грузинські прагнення, вони одні з перших починають по-справжньому доводити свою незалежність не лише де-юре, але й де-факто. І це стежка, якою рано чи пізно підемо й ми, коли нарешті втомимось від опіки "старшого брата". І взагалі, Україна, Литва, Польща саме тепер повинні виступити не лише з осудом дій Москви, а й всіляко підтримати Грузію, разом, як кажуть, легше й батька бити, чи то пак вітчима. Адже ми ж також можемо оголосити Росії бойкот, і під таким натиском , якщо не Путін, то сам російський народ змінить тактику. Але Україна вибрала очікування. Тому залишається сподіватись, що грузини не зламаються і зможуть вистояти і пройти це випробування, головне, щоб народ підтримав і допоміг своїй владі,чого б це йому не коштувало. Адже кризу економіки потім можна виправити, а зараз найважливіше не втратити історично-важливий шанс стати на ноги самим. А українцям варто взяти приклад з цієї маленької країни, і попивши водички "Боржомі", подати руку допомоги та підставити їй дружнє плече. Шура, Конотоп ..Нарешті зізнався... Так зізнаюсь. В мене немає ненависті ні до грузин, ні до росіян, ні до татар... Ні, тим більше до українців- бо сам такий. Але мене бентежить, що наш форум зовсім "не помітив" що остання істерика Саакашвілі була пов"язана з тим, що Грузію та НАТО прихопили на торгівлі КОНТРАБАНДНОЮ зброєю. Саме це викликало "шпіономанію" й саме це змусило ОБСЕ у лічені години розрулити ситуацію. Народ злиденною Грузії до цього має відносини, як ми до РосУкрЕнерго. Погано, коли жменька політиків визначає взаємини цілих народів один до одного. Навіть на цьому форумі читаю, що багато хто в Україні не може терпіти росіян. Багато чого хочеться сказати. Нумо хоча б не ображати один одного. Адже ми сусіди. Борони Боже Україну та Грузію від братнього россійського народу. Якби українська політична "еліта" була би здатна так по-вольовому і недвозначно виявляти свою постать перед Росією, населення України скоріше би чуло про економічні переваги від транспоратації газу українською територією, аніж про подорожчання послуг користування ним у своїх оселях у 4 рази. Нам є чого повчитися у грузинів, і нам від цього можна щиро поспівчувати. Тримайся, Грузіє! За декілька років добре ющінковські "друзі" промили голови частині населення. У Катерини дух у грудях запера, а не "запера" від того, що саакашвилі(як Ющенко) - лакей буша, що американських фондів в Грузії більше, ніж грузин, що американські консультанти займають весь четвертий поверх Мінстерства оборони Грузії в Тбілісі,що знаходиться напроти ГРВЗ, грузинським військовим немає доступу на цей поверх взагалі!! Для грузинських військових ліфт відкривається на третьому, а потім на п'ятому поверсі! Всім громадянам Грузії відомий "комплекс" американського посольства в Грузії, де Саакашвилі "подарив" американцям землю в найкращому районі Тбілісі. У мене друзі в Тбілісі - інтелигентні люди, вони ненавидять Саакашвилі, говорять, що він зрадник грузин, Сталін №2! А криза з Роcією - це відповідь на те, що Росія "закриває" для америки Штокман та Сахалін-2! Це відомо в усьому світі, почитайте європейську ! пресу! Американці давлять через свох лакеїв, таких як Саакашвилі, Ющенко, та поляки з прибалтами, більше ніхто з європейців не буде брати участі в антиросійських провокаціях американців! Американці привикли до влади єльцина тепер всім їх махенаціям в Росії прийшов кінець! А такі люди, як Катерина, живуть ілюзіями та пропагандою американських піар-компаній! Сором! Богдану:...у мене друзі в Тбілісі- вони інтелегентні люди... Звідки в тебе, богдане, такі точні дані про Міністерство оборони Грузії? Може твої друзі- шпигуни і ти разом з ними? І не чіпай, будь-ласка, шановну Катерину. В неї є свої, правильні погляди. Грузія, тримайся!!!!Бажаю Грузії всього найкращого і нехай НАТО їм допомже зовсім відірватись від Росії. Бо самим їм з цим монстром (Росією) не справитись. Дух в грудях запера: російські військові бережуть дітей російських не в своїй країні. Нехай ті діти ходять у школу у Росії. Мені здається, що чемадан, вокзал росія, і там можете берегти. Що вони у Грузії робять ті російські військові? Вони не у себе дома!!! Росія це країна де є московський патріархат - це деспотизм, тероризм, і всі інші неприємності. А московський патріархат, це Росія, читай попередні визначення. Росіянин сам по собі може і нічого собі, але при владі це повний шовініст. Дух в грудях запера... Що вони у Грузії робять ті російські військові? Катерина Круліковська, Київ Катерино, а у Вас дух у грудях не запера від того, що роблять американські вояки на Кубі? Уявіть собі, якби Росія влаштувала в"язницю у вас в Криму, в Севастополі для чеченських терористів? Чому Росія не може ні з ким дружити? Михайло, Львів Михайле, перефразуючи слова одного англійського прем"єра, скажу: у Росії немає друзів, в Росії є інтереси. Читайте класиків. Для початку перестати керівництву Грузії проголошувати себе другою найбільшою світовою демократією, а пам'ятати що найбільша у світі "демократія" далеко, а "жахлива" Росія поруч. Я б перефразував питання-заголовок форуму на: Чому Росія не може ні з ким дружити? Нарешті, таваріщ VL зізнався, що пише від імені російського народу :) Захоплює, однак, те як Путін обізвав Саакашвілі Берією, після того як відновив пам"ятник Дзержинському на Лубянці. Як кажуть у народі - на злодію шапка горить! А що стосується дружби, то держави не можуть дружити, а тільки люди. Порядні грузини дружать з порядними росіянами. З не порядними, чи лукавими не варта дружити! Шура з Конотопу, сьогодні, 3 жовтня 2006 р. Я пропоную вам з'їздити в Москву і показати шановному товариству пам'ятник Дзержинському на Луб'янський площі. Його там вже зо 15 років нема і розмови про його відновлення залишаться розмовами. А ось пан Саакашвілі, напроти, вважає Берію особою з якої варто брати приклад і пишається тим що народився в один день (21 грудня) зі Сталіним. Грузинська влада знаходиться у полоні ілюзій, думаючи, що завдяки самоствердженню по відношенню до Росії можна досягти змін на краще всередині власної країни. Вважаю,що стосунки між державами Грузія і Росія мають тенденції до екскалації окільки, з однієї сторони, керівництво Грузії поки, що являється неспроможним грамотно застосувати згідно міжнародного права, наявний компромат про багатоепізодних діять з ознаками міжнародних та інших злочинів, співучасників керівних органів Россії, зокрема про геноцид в Чечні та взагалом на всій Російській территорії, де населення стрімко вимирає від теранистичного знищення його цією русистскою теранією, а оскільки ця фактично державно терористична Россія є завідомо злочинною співправонаступницею держ. банди Леніна - Троцького, то це все вказує, що більш ніж досить фактичних і юридичних підстав, для того щоб домагатись, зокрема Грузія визнання в порядку міжнародного судачинства, що така Росія була і є злочинною державою. Я вважаю, що і Україна, і Грузія, і Литва терпіти не можуть Росію і проти Росії вони обєднуються з ким завгодно. Ці республіки можуть прекрасно обійтись без Росії а Росія обійдется без них. Я б на месці Росії закрила двері і перестала спілкуватися з такими друзями - це думка російської людини. Пані Ірино нетільки Україна Грузія та Литва неможуть терпіти москалям за їхні вчинки але і цілий світ їх неможе стерпіти бо їхня поведінка нее людською, Сьогодні цю проблему обговорювали на "Ері" в рубриці "Голос народу". Я була горда, коли почула як чоловік, судячи по голосу, немолодий, сказав, що як доведеться, то зі зброєю захищатиме Грузію, бо цим самим він захищатиме Україну. І ще додам, що не перевелися козаки в Україні. Політика ГУАМ є для українців зовсім незрозумілою і об'єктивно не висвітлюється ЗМІ. Замість цього маємо в телевізорі російську пропаганду, а потім дивуємося антинатовським настроям в Україні. Треба проводити грамотну та ефективну інформаційну політику всередині нашої країни. Андрій, Дніпропетровськ. Двом країнам налагодити взаємини заважають Сполучені Штати, які лізуть на Каспій, підтримують грошима чеченських польових командирів, привели до влади антиросійського американського резидента, якому взагалі не цікаві інтереси Грузії, він відробляє затрачені на його американські гроші! Грузія давно стала пристанищем різних американських та англійських фондів, Сороса, військових радників та ЦРУ-шних провідників! Він (Саакашвилі) вибрав неправильну, антинародну, зрадницьку дорогу і він не задержиться довго при владі! Мені здається, що корінь проблеми у російській політиці на Кавказі, яку Москва веде вже сотні років. Москва не хоче терпіти в тому регіоні якийсь незалежний від неї центр впливу. Задля цього і підтримуються сепаратистські регіони в Грузії, щоб мати важелі впливу незалежно від того, хто при владі в Тбілісі. Ті важелі задіювалися сильно, коли при владі був Гамсахурдія. Важелі послабили, але не відпустили, коли прийшов поступливіший Шеварднадзе. А тепер знову потягли, бо Саакашвілі хоче недозволеного. Росія та Грузія дружать! Тільки сліпий не побачить, що саме політика грузицинських політиків веде до конфронтації. А повага російського народа до груінського ніде не зникла. Як захоплювались великим народом, його історією, культурою, мужністю, так й зараз захоплюємся. Але у всіх народів бувають тяжкі часи. Переживемо якось. | Також на цю тему Бжезинський: Конфлікт у Грузії дестабілізує Росію03 жовтня 2006 | ДОКЛАДНО Дума підтримала санкції проти Грузії04 жовтня 2006 | Головна сторінка ЄС закликає Росію зняти санкції проти Грузії03 жовтня 2006 | Головна сторінка Росія зупинила транспорт та перекази до Грузії02 жовтня 2006 | Головна сторінка Офіцерів звільнено, але криза триває02 жовтня 2006 | ДОКЛАДНО | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||