BBCUkrainian.com
Російська
Румунська
Інші мови
Останнє поновлення: понеділок, 05 січня 2004 p., 11:45 GMT 13:45 за Києвом
Перешліть цю сторінку друговіВерсія для друку
Свій серед чужих, чужий серед своїх?
Михаїл Саакашвілі
Саакашвілі в колі президентів СНД: конфлікт поколінь?

Міхаїл Саакашвілі став новим президентом Грузії. Він вирізнятиметься на тлі лідерів країн СНД - наймолодший за віком, має західну освіту і розмовляє іноземними мовами. Як, на вашу думку, зміна керівництва Грузії вплине на її курс? Які наслідки це матиме для України?

Висловлюйте свої думки на нашому форумі.

Народ Грузії вже довів, чого він хоче. Можливо, це варто зробити і нам, якщо (не дай Боже!) Л. Кучма залишиться на 3-ій термін.
Павліна, Світловодськ

Я думаю, що нашiм Саакашвiлi буде Юлiя Володимирiвна Тимошенко, ось побачите. Крiм того, вона буде ще й нашою Н.Бурджанадзе водночас, все це iй до снаги.
Олександр Данків, Київ

Успіху! Щоби на Грузинській і на Абхазькій землі БУВ МИР!
Ден, Україна

Хочеться побажати Грузії всього найкращого, дуже добре, що здійснився такий демократичний прорив, але жаль, що не у нас перших, бо тепер політика нашої влади стане ще більш жорсткою і обережною. Є вже дуже багато симптомів, що ведуть до втрати нашої незалежності: перше і головне -це втрата мови, друге – гучне святкування тих віх історії, які для нас повинні бути трауром. 8 січня на балконі вивішу траурний прапор з приводу Переяславської Ради. У нас на Україні дуже багато людей, які люблять теоретизувати, але давайте перейдемо від слів до діла. Це буде не грузинський варіант, бо влада вже має імунітет, а саме наш, Український.
Катерина Круліковська, Київ

Ігоре, зверніть увагу на те, що Саакашвілі за освітою - юрист, і крім того з західною освітою (з західним вихованням, іншими словами - це теж багато чого значить). I на Заході найвища влада - в руках у людей, в основному, з юридичною освітою; тобто, по всіх параметрах Саакашвілі - типове віддзеркалення західних політиків. Інакше б не приділяли уваги якійсь нікому не відомій Грузії перші сторінки найавторитетніших західних видань, навіть перші шпальти газет такої "провінції" як Норвегія.
Роман, Осло, Норвегія

Давайте не будемо квапити події. Вже зараз дуже багато говорять про можливі позитивні зміни в Грузії, про нове демократичне керівництво тощо. Давайте подивимось на це з іншої сторони. Саакашвілі - людина, яку свого часу "зробив" політиком Шеварнадзе, і цей факт заслуговує уваги. Чи не думаєте Ви, що народ Грузії вчергове, вибачте за слово, "розвели" політики старої формації? Мені здається, що цей переворот і зміна влади були спланована Шеварнадзе. І Саакашвілі - це заздалегідь приготовлений ним президент. Це чергова афера колишніх керівників КПРС. Якщо це дійсно так (можете не вірити в це, але в умовах пострадянського простору це цілком можливе), то мені шкода грузинський народ.
Ігор Маслов, Івано-Франківськ

До влади приходять справжні патріоти й демократи, а водночас - сучасні прозахідні політики. Росії лишається скреготіти зубами. Для української опозиції це - добрий урок: слід не чубитися між собою й відкидати відданих людей, плекаючи у своїх лавах зрадників, - а згуртуватись і визначитися щодо єдиного лідера. Тоді виборів можна буде домогтись, навіть якщо влада Кучми з усіх сил опиратиметься.
Дмитро Басілія, Київ

Ми з вами побачили, що перемога правих сил в пост-радянській країні є можливою - з цього треба робити висновки і українцям.
Юрій Марків, Львів

Я думаю, що результати будуть очевидні досить швидко, ососбливо через пару років, якщо на Україні кучмізм буде тривати ще наступні 4 роки після симуляційних "президентських виборів", а саме такими вони видаються насьогодні. Якщо ще вони взагалі будуть, що кучмістам вже навіть і шоу-вибори здаються марною тратою зайвих коштів.
Роман, Осло

Ім'я
Прізвище*
Адреса
Країна
Електронна адреса
Телефон (з міжміським кодом)*
* заповнювати не обов'язково
Ваші коментарі
Бі-Бі-Сі залишає за собою право редагувати коментарі і не ґарантує публікації всіх листів
Також на цю тему
Читайте також
Перешліть цю сторінку друговіВерсія для друку
RSS News Feeds
BBC Copyright Logo^^ На початок сторінки
Головна сторінка|Україна|Бізнес |Світ|Культура i cуспільство|Преса|Докладно|Фотогалереї|Learning English|Погода|Форум
BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>
Технічна допомога|Зв’язок з нами|Про нас|Новини е-поштою|Права та застереження