BBCPersian.com
  • راهنما
تاجيکستان
پشتو
عربی
آذری
روسی
اردو
به روز شده: 14:06 گرينويچ - شنبه 08 نوامبر 2003
اين صفحه را برای دوستان خود بفرستيدصفحه بدون عکس
درباره ايدز و ميزان شيوع آن در ايران چه می دانيد؟
زوجی جوان در تهران نظر می دهند
زوجی جوان در پارک ملت - آموزش و ارائه اطلاعات به اقشار مختلف جامعه در مورد نحوه انتقال و شيوع ايدز به مهار اين بيماری کمک می کند

اپيدمی ايدز ديرتر از ديگر نقاط جهان به قاره آسيا رسيد، اما امروزه 15 درصد از موارد آلودگی به اين بيماری در جهان در اين منطقه يافت می شود.

برای نمونه هند با 3 ميليون و 900 هزار نفر آلوده به اچ آی وی، بعد از آفريقای جنوبی، در صدر فهرست کشورهايی قرار دارد که بيشترين موارد آلودگی به اين ويروس را در جهان دارند.

گفته می شود گروه های خاصی در مقابل اين ويروس آسيب پذيرترند.

از جمله گروه هايی که در معرض خطر بيشتری هستند معتادان تزريقی هستند که از سرنگ مشترک استفاده می کنند.

از جمله گروه هايی که در معرض خطر بيشتری هستند معتادان تزريقی هستند که از سرنگ مشترک استفاده می کنند

زنان روسپی و آنهايی که با افراد متفاوت و متعدد روابط جنسی دارند در مقايسه با ديگر افراد در معرض خطر بيشتری قرار دارند.

همچنين احتمال آلوده شدن به ويروس اچ آی وی در ميان کسانی که بيماری مقاربتی دارند به مراتب بالاتر است.

در کشورهای غربی اولين موارد از ابتلا به ايدز در ميان افراد همجنس گرا ديده شد و اين گروه همچنان بيش از ديگر گروه ها در برابر خطر ابتلا به ايدز آسيب پذيرند.

هيچ کشوری از ايدز درامان نبوده است.

پارک ملت در تهران
اين زنان جوان در تهران می گويند ايدز نيز مانند ديگر بيماری ها است و بايد به همان ترتيب اما با احتياطی بيشتر درمان شود

در ايران در حالی که اولين موارد از ابتلا به ويروس اچ آی وی در ميان افرادی ديده شد که فراورده های خونی وارداتی آلوده به آنها تزريق شده بود، اما در حال حاضر اين بيماری از طريق آميزش جنسی و در ميان معتادان تزريقی به سرعت گسترش می يابد.

در ايران مانند بسياری کشورهای ديگر جهان، نحوه انتقال اچ آی وی و نوع افرادی که بيشترين موارد از آلودگی در ميان آنها ديده می شود، باعث شده نگرش به ايدز خالی از تعصبات اجتماعی نباشد.

اين تعصبات باعث می شود بسياری از افراد مبتلا به اچ آی وی از مراجعه به پزشک و انجام آزمايشات لازم منصرف شوند و حتی برای درمان پا پيش نگذارند.

اين درحالی است که کارشناسان ايدز در سراسر جهان بر اين عقيده اند که برداشتن اين ننگ از چهره ايدز در کاهش شيوع آن امری حياتی است.

دکتر گلاره مستشاری، روان پزشک در ايران، می گويد معضل ديگری که مانع از تلاشها برای مبارزه با ايدز در ايران شده است موضوع تابو بودن گفتگو و آموزش علنی در مورد روابط جنسی است.

تعصبات باعث می شود بسياری از افراد مبتلا به اچ آی وی از مراجعه به پزشک و انجام آزمايشات لازم منصرف شوند و حتی برای درمان پا پيش نگذارند

او می گويد روابط جنسی و بيماری های مرتبط با آن در ايران به طور علنی مطرح نمی شود و حوزه ای غدغن قلمداد می شود.

دکتر مستشاری هشدار می دهد در ايران باکره بودن دختران پيش از ازدواج موضوعی مهم است که باعث شده بيشتر تماسهای جنسی، مانند آن چه در مردان همجنس گرا ديده می شود، از مقعد صورت گيرد و اين خود بيشترين خطر را در انتقال ويروس اچ آی وی ايجاد می کند.

دکتر محبوبه حاج عبدالباقی، متخصص بيماری های عفونی در ايران، می گويد در حالی که کارشناسان ايدز در ايران اجازه دارند در مورد نقش معتادان تزريقی در گسترش ايدز توضيح دهند، اما در حيطه روابط جنسی و نحوه انتقال بيماری های آميزشی، از دادن جزئيات منع می شوند.

عکاس در پارک ملت
اين عکاس در تهران می گويد می توان از چشمان فرد فهميد که او ايدز دارد و اين بيماری از کشورهای خارجی وارد ايران شده است

به عقيده او و ديگر کارشناسان در ايران موضوع اعتياد با رابطه جنسی نا امن جدای از هم نيست و همواره به موازات هم مشکل ساز می شود.

دکتر مستشاری می گويد مقامات ايران استدلال می کنند مطرح شدن جزئيات روابط جنسی باعث "باز شدن چشم و گوش" می شود و حتی در زمانی که جامعه با احتمال خطر يک اپيدمی مرگبار روبروست به صلاح نيست به طور علنی وارد جزئيات روابط جنسی شد.

شما و ايدز

اول دسامبر يا دهم آذرماه روز جهانی ايدز است.

ما در بخش فارسی سرويس جهانی بی بی سی به اين مناسبت در کنار ويژه برنامه های راديويی صفحه ويژه ای را به موضوع ايدز اختصاص داده ايم که از 24 آبانماه (15 نوامبر) بر روی سايت اينترنتی قابل دسترسی است.

از جمله مطالبی که در اين صفحه می شود شرح زندگی روزمره و مشکلات مبتلايان به ايدز و اطرافيان آنها از زبان خودشان و گفتگو با کارشناسان در ايران و در بريتانياست که با مراجعه به آنها می توانيد از آخرين وضعيت ايدز در ايران آگاه شويد.

شما هم نظر خود را درباره ايدز در ايران به ما بگوييد.

تا چه حد در مورد نحوه انتقال ايدز و راه های پيشگيری از آن اطلاع داريد؟ آيا نقش گفتگوی آزادانه درباره روابط جنسی را در کمک به مهار شيوع ايدز موثر می دانيد؟ آيا آموزشهای موجود در مورد نحوه پيشگيری و مبارزه و حتی درک صحيح و مناسب از ايدز در ايران را کافی می دانيد؟ آيا تاکنون با کسی که مبتلا به ايدز است از نزديک برخورد کرده ايد، از تجربه خود برای ما بگوييد؟ ميزان آگاهی در مورد ايدز در شهرهای کوچک و روستاها چگونه است؟ تحليل گران می گويند ميزان سواد در هر جامعه با درک بهتر ايدز ارتباطی مستقيم دارد. برای دفع خطر شيوع ايدز به دليل گستردگی کم سوادی در اقشار مختلف ايران، چه پيشنهادی داريد؟ با معتادان و اعتياد تزريقی چه بايد کرد؟

-----------------------------------------------------

گزيده ای از ديدگاههای مخاطبان ديگر بخشهای اينترنتی بی بی سی:

من تازه چهل و يک سالم شده و ديگر جوان نيستم. يک سال و نيم پيش عاشق مردی شدم و حس کردم همدم و مونسی را که هميشه به دنبالش بودم پيدا کرده ام. يک شب ديدم او چيزی توی سطل آشغال می اندازد. نگاه که کردم ديدم بسته خالی قرص است که اول فکر کردم تويش قرص کلسترول بوده. به من گفت که حالش خوب نبوده و من بازهم فکر کردم که ناراحتی اش از کلسترول بوده. اسم دارو را از روی بسته خالی يادداشت کردم و به داروخانه بردم. ازم پرسيدند: چه کسی اين داروها را مصرف می کند؟ به دروغ گفتم پدرم، گفتند اينها داروی ايدز است و شروع کردند به پرسيدن پرسشهايی که نمی دانستم در جوابشان چه بگويم. من فکر می کردم اشتباهی شده و دوست من داروی ايدز را به منظور ديگری مصرف می کرده تا اينکه يک شب از او بالاخره از او پرسيدم. جوابش وحشتناک بود: گفت ده سال است که مبتلا به ويروس ايدز شده است. نمی دانستم چکار کنم؟ دلم برايش بسوزد؟ يا اينکه به خاطر پنهان کردن اين موضوع از من او را بزنم. او هر سه ماه يک بار آزمايش می دهد و دستوات پزشکی سفت و سختی انجام می دهد. حالش خوب است. من هم هر سه ماه يک بار آزمايش می دهم و جواب آزمايش تا به حال منفی بوده، از خدا می خواهم هميشه همين طوری باشد. ما هنوز با هم زندگی می کنيم و عاشق همديگريم، البته اعتراف می کنم اولش به فکر ترک کردن او افتادم اما اين جور تصميمها راه به جايی نمی برد. هر دوی ما به همديگر احتياج داريم. من سعی می کنم مثبت فکر کنم و خوشبين باشم و فکر کنم آمادگی رويارويی با هر چيزی که پيش بيايد را دارم. آدمهای مبتلا به ايدز هم به عشق نياز دارند، هر که می خواهند باشند، چون بالاخره همه ما زندگی را دوست داريم. آنخلا - آليکانته اسپانيا

هفت سال است که در بيمارستان کار می کنم، مردی را يادم می آيد که فاصله زيادی با مرگ نداشت و می گفت هر روز با زن تازه ای همبستر می شود. وقتی بهش گفتيم که مبتلا به ايدز است مثل ابر بهار گريه می کرد. من ديگر به اين جور صحنه ها عادت کرده ام. وقتی به کسی بگويی که مبتلا به ايدز است، او در هم می شکند ولی اصلاً دلم نمی خواهد من آن کسی باشم که اين خبر را می دهم اما بالاخره کسی بايد اين کار را بکند. اينکه به پدر و مادر دختر يا پسر نوجوانی بگويی که فرزندش بر اثر ايدز مرده هم همين طور، خانواده زير بار شنيدن چنين خبری می ترکد. هرمان خاواريا - خوايوآ، السالوادر

چيزی به اسم ايدز وجود ندارد. هر چی هست خوراکی است که رسانه ها به ما می خورانند. سل بيشتر از ايدز مردم روسيه را می کشد. ماکس ريد - روسيه

با اين نظر موافقم که ايدز يکی از بزرگترين آفات قرن بيستم است اما همه اين جار و جنجالها در مورد ايدز بر سر پول در آوردن از فروش دارو و گذاشتن هزينه های درمانی گزاف و مسخره روی دست مردم است. مثل ناسا (سازمان تحقيقات فضايی آمريکا) که هر وقت پول کم بياورد مدعی می شود که خطر يک ستاره دنباله دار زمين را تهديد می کند. کندور از روسيه

هيچ کسی را نمی شناسم که ايدز داشته باشد. نه از بين دوستانم و نه حتی دوستان دوستانم. اما از وقتی که اين تب ايدز راه افتاده بارها به خاطر ايدز آزمايش خون داده ام، با اينکه در بين هيچکدام از گروههايی که خطر ابتلا به اين بيماری تهديدشان می کند قرار ندارم. پس پرسش واضحی که پيش می آيد اين است: شرکتهايی که اين موج را راه انداخته اند چقدر پول در می آورند؟ ويکتور س.ک. - روسيه

از ايدز می ترسيد؟ بله، من که می ترسم، اما احتمال مرگ بر اثر ايدز سرطان يا سکته قلبی خيلی بيشتر است. حفاظت بدن در مقابل ايدز خيلی ساده است: مواد مخدر تزريق نکنيد و رفتار غيراخلاقی نداشته باشيد و خيالتان راحت باشد که هيچ اتفاقی نخواهد افتاد. اما هيچکس نمی تواند تضمين کند که دچار سرطان يا سکته قلبی نمی شويد. آندری - روسيه

گزيده ای از ديدگاه های شما:

فقط يک کلام زنان روسپی را جمع کنيد يا سن ازدواج را پايين بياوريد و يا محلی برای عقد موقت بوجود آوريد تا جوانان به گناه آلوده نشوند. امير مشرف - مشهد

برخلاف آنچه که عموما در جامعه ايران تصور ميشود شيوع ايدز بيش از انتقال ازطريق روابط جنسی، از طريق زندانها منتشر ميشود. بطورخلاصه اکثر افراد يا هنگام ورود به زندان معتاد هستند يا بعد از ورود به صورت خواسته يا ناخواسته (توسط زندانيان ديگر) معتاد ميشوند و ظاهرا حساسيتی درجلوگيری از معتادشدن افراد درزندان ازسوی مسئولين زندانها وجود ندارد. و مواد مخدر هم در کليه زندانها دردسترس است ولی چگونگی آن معلوم نيست.(شايد وسيله امرار معاش برخی کارمندان سطح پائين) و استفاده ازسرنگ مشترک باعث شيوع بيماری ميشود.

پيشنهاد : ۱- بصورت روزانه سرنگ دراختيار زندانيان قرارگيرد و پولش راهم به حساب هزينه مبارزه با ايدز بگذارند ۲- بخشی ازبودجه درنظرگرفته شده توسط دولت برای مبارزه با ايدز را به افزايش حقوق برخی از کارمندان ... اختصاص دهند. ۳- تقويت ايمان درجامعه و باور افراد براينکه پولی که از راههای غيرحلال کسب شود نه به خود فرد کفاف ميدهد نه به فرزندانش. فرشيد فرهت - تهران

با افرادی که ميگويند در ايران در مورد ايدز اطلاعاتی به مردم داده نميشود موافق نيستم. واقعيت اينست که اکثر قريب به اتفاق مبتلايان عليرغم اينکه هشدارها و تذکرات را شنيده اند دنبال هوا و هوس خود و سرپيچی از حکم خالق و عقل خود رفته و گرفتار شده اند. بپذيريم که خود موضوع را جدی نميگيريم نه اينکه ديگران آگاهی نميدهند. صالحی - تهران

تا زمانی که درايران به مردم وخصوصا جوانان ما مانند ديگرکشورهای پيشرفته ای که با اين مسئله دست به گريبان بودند، آموزشهای لازم داده نشود ما همچنان شاهد زياد شدن بيماران HIVدرکشور هستيم. بنابراين من به دولت مردان ايرانی پيشنهاد می کنم که: ۱-دست از تعصبات عميق مذهبی برداشته و آموزش دراين مورد راازکلاس اول راهنمايی شروع کنند تا نسل اينده بداند که چگونه ازاين مورد پيشگيری کند. ۲-ازطريق رسانها بخصوص تلويزيون، با دعوت از پزشکان و اساتيد و حتی کسانی که HIV دارند يا به نوعی با اين بيماران ارتباط دارند ميزان آگاهی مردم را بالا برده و چگونگی برخورد مردم با اين بيماران راآموزش دهند ۳-حتی به عقيده من دولت ايران نيز بايد مانند ديگر کشورها مسائل جنسی رابه جوانان آموزش دهدوباز مانند ان کشورها طريقه استفاده از کاندوم ها را آموزش داده وآنرا بطور مجانی دراختيار جوانان قرار دهند. ۴-در مورد معتادان نيز يادولت بايدسرنگهای يکبارمصرف دراختيار معتادان قراردهدواز خطرات استفاده از سرنگهای آلوده انهارا مطلع سازد ويا اينکه بايد معتادان را جمع کرده ودر مورد ترک اعتياد آنها را کمک کنند که اين راه هزينه زيادی برای دولت دارد. و کلام آخراينکه بايد تعصبات بيهوده مذهبی و شرم وحيای بيجاراکنار گذاشت وآموزش گسترده رادردستورکارقرارداد تابيشتر ازاين،اين بيماری گريبان جوانان مارانگيردوما به جايی نرسيم که برای جبران ان ديگر دير شده باشد. حسين - يزد

متاسفانه به علت اينکه ما معمولا عادت داريم چشممون رو روی واقعيتها می بنديم و اين تبديل به يک رويه برای تمامی مسائل شده است از اين رو در ايران هيچ آگاهی در زمينه ايدز وجود ندارد و حتی خيلی از مسئولين منکر وجود ان هستند و در صورتی که در ايران درصد مبتلايان به ايدز از روش جنسی بيشتر از روش تزريقی است وی آمارها اين را نشان نمی دهد و باز همان حرف اولم می شود که ما معمولا چشممان را به روی واقعيت بسته و می گوييم که اصلا وجود ندارد که ما نياز باشد که آموزش بدهيم ولی جوانان ما بسيار اگاه بوده و در اين زمينه اگاهی دارند ولی متاسفانه روش پيشگيری را نمی دانند يا عده خيلی کمی از آن خبر دارند. اميد - مشهد

آمار ايدز در ايران به نظر ميرسد بيشتر از آمارهای رسمی اعلام شده باشد زيرا آمار ايدز در اين کشور به طور سرسام آوری در حال افزايش است. منابع عمده شيوع اين بيماری در ايران آميزش جنسی و استفاده از سرنگ های مشترک برای تزريق در معتادان است. هامون - اردبيل

ايدز ساخته دولتهای استعماری است برای کنترل جمعيت بعضی از مناطق جهان مثل افريقا تا منابع انها را ببرند. اکبر درويش - قزوين

بهترين راه برای مقابله با ايدز طبق سنت اسلام ازدواج ميباشد که باعث بهداشت روانی و سلامت جامعه می گردد. رضا خوش نژاد - تهران

خدمت تمام عزيزان که با اين مرض گرفتار شده اند به عرض ميرسانم که خود را به دکتر برسانند ومعاينه نمايند تا اگر دچار اين مرض شده باشند بچه دار نشوند تا در جامعه از خود يک مرض ديگر بجا نگذارند وازاين کار جلوگيری نمايند. دوکتور محمد افضل لطيفی - کانادا

عدم اطلاع رسانی صحيح از سوی مراجع و مسئولان کشورهای در حال توسعه از سويی و گسترش فحشا و فساد که عواملی آشکار و پنهان اجتماعی و ... بسياری دارد از سوی ديگر و افزايش مواد روانگردان که مانند نقل و نبات به وفور يافت می شود و مصرف آن اراده و عقلانيت را می ستاند دست به دست هم داده تا آب گلآلوده تر شود... اينگونه کشورهای سنتی بر خلاف کشورهای توسعه يافته امور جنسی را رابطه ای عادی تلقی نمی کنند و پس از مواجهه با مظاهر دنيای مدرن که مرزها را در می نوردد، دست بر روی دست می نهند تا مشتاقان آن بلعيده شوند. عدم احساس مسئوليت که نشانه وجدان خفته از ضرب و رنگ روزگار است قربانيان ديگری را از مجاری ديگر به کام مرگ می کشاند. عدم استفاده از محافظ در حين عمل جنسی مانع گسترش ايدز اعلام می شود .تبيلغ استفاده از کاندوم در حالی است که حتی استفاده از اين وسيله نيز احتمال خطر را نمی کاهد! رفتارهای جنسی غيرعادی اعتبار چنين وسايلی را به زير سوال می برد! اعمال جنسی که از طريق زبان و دهان صورت می پذيرد ناگفته ی انتقال پذير ديگری است که نياز به تشريح دارد. بهمن خشنودی

ميتوان بيماری ايدز را بيماری عصر فناوری دانست پيدايش اين بيماری از اوايل دهه هشتاد بود و عمده مبتلايان به آن نيز از راه انحرافات جنسی به اين بيماری دچار شده اند. در جوامعی که پيوندهای خانوادگی محکم و پايبند اصول مذهبی هستند اين بيماری کمتر نمود. علی اکبر - تهران

اگر به اين مساله عميقا بنگريم و به امار و ارقام نگاه کنيم به اين نتيجه ميرسيم که اصل اين بيماری از جامعه های بی عقيده شروع شده و هنوز رکورد دار ميباشند. در ايران هم اين جمله از اين بيماران به جز بعضی از قربانيان، بقيه دارای همان اخلاق سرکش اروپايی و امريکايی هستند.شهريار س. - اوکراين

به نظر من بايد درايران آموزش مسايل جنسی از کلاس اول راهنمايی داده شود ضمن اينکه برای معتادان تزريقی سرنگ يکبارمصرف داده شود. در شهرستان ايرانشهردر ميان زباله دان من خودم ۱۰ نفرمعتاد تزريقی ديدم که ازسرنگهای داخل زباله ها استفاده ميکردند بهر حال دولت در قبال اينها مسول است يا بايد اينها را جمع کند و يا سرنگ در اختيار آنها بگذارد. مهدی يارمحمد زائی - زاهدان

دوسال پيش که برای چندروزی به جيرفت مسافرت کردم از کثرت جوانان اين شهر که اکثرا تزريقی بودند شگفت زده شدم. بزرگترين مشکل اين جوانها در دسترس نبودن سرنگ بود. سهميه سرنگ تنها داروخانه شهر آنقدر محدود بود که کفاف بيماران نسخه ای را هم نميکرد. ضمن آنکه مطلقا به جوانان و بويژه معتادان، سرنگی عرضه نميشد. با هر طريق سرنگی که يک فرد معتاد تهيه ميکرد تعداد کثير ديگر به کرات برای تزريق استفاده ميکردند. چندی پيش اطلاع يافتم که بالاترين ميزان بيماران ايدزی از شهر جيرفت هستند. در ليبرال ترين کشورهای دنيا که تمام فعاليتها در دست بخش خصوصيست. آن دولتها اجازه نميدهند که مديريت و سرنوشت اموری مانند بهداشت، اموزش، تامين و امنيت در اختيار کامل بخش خصوصی باشد و دولت نظارت و حساسيت ويژه ای اعمال ميکند و بيشترين سهم ماليات صرف امور فوق ميگردد. چون هدف تعالی و خوشبختی بيشتر شهروندان است. در کشور ما به غير از چهار وظيفه يادشده دولت خود را موظف ميداند که در تمام امور مردم دخالت کند. جلال - تهران

واقعاً نميدانم درجامعه اسلامی ايران که تماماً صحبت ازحجب و حيا ميشود ايدز به اين سرعت افزايش ميابد. ايدز تنها بيماريی در دنياست که واقعاً در دست خود آدم است اما ميبينيم که ايدز را زياد بزرگ جلوه داده اند، جلوگيری ازايدز راحترين کار در دنياست اما آنقدر بزرگ جلوه داده ميشود که گويی کار برای همه تمام است اما واقعاً اين طور نيست. ايدز قابل پيشگيريست. م. کاوه - آمل

آموزش روابط جنسی صحيح و اصولی که از طرف مراجع رسمی و معتبر مانند آموزش و پرورش و سازمان بهزيستی و مراکز آموزش پزشکی به آحاد جامعه بخصوص جوانان و علی الخصوص دختران جوان ميتواند در آينده کمک بزرگی در مبارزه با اين بيماری مهلک باشد. علی فاضلی

من از مسئولان کشور خواهش دارم که در برنامه های تلويزيونی صريح و روشن راههای سالم آميزش را برای مردم خصوصا جوانان شرح دهند. چرا حجب و حيای ساختگی و غير واقعی باعث شود که هزاران جوان آلوده شوند. بايد آموزش و ارائه اطلاعات در همه زمينه ها صورت گيرد. توکل - شيراز

يکی از دوستان بنده در يکی از تيمهای تحقيقاتی درباره اين بيماری در ايالات متحده مشغول بکار است. ايشان چند سال پيش برای مراسم افتتاح پالايشگاه انتقال خون به دعوت وزارت بهداشت بهمراه يک تيم پزشکی که همه ايرانی بودند به تهران آمده بود. پس از بازديد از امکانات سازمان اتقال خون و پالايشگاه خون تهران، چنين اظهار نظر کرد: در آمريکا برای تشخيص وجود ويروس ايدز، چهار آزمايش متفاوت بر روی نمونه خون صورت ميگيرد و انجام ندادن يکی از آنها نتيجه کلی را تحت تاثير قرار ميدهد، در حاليکه در ايران فقط يک آزمايش ميکنند که با هر چهار آزمايش مذکور تفاوت دارد. من به شما توصيه ميکنم که درصورتيکه قرار شد تحت عمل جراحی قرار بگيريد، حتما قبل از عمل خون بدهيد و هنگام عمل از همان خون استفاده کنيد يا فقط از خويشاوندان نزديک خود که از سلامت آنها اطمينان کامل داريد خون بگيريد. در پايان بايد بگويم در ايران با اين بيماری هم مانند بسياری ديگر از مسائل که به تمام جامعه و مردم ارتباط پيدا ميکند، غير منطقی و سطحی برخورد ميشود و از آن گريزی نيست. فعلا که به وسيله اخاذی تبديل شده و بيماران واقعی يا دروغين در مکانهای مختلف با در دست داشتن سرنگهای خون آلود مردم را تهديد و از آنها اخاذی ميکنند. رضا - تهران

من چند وقت پيش در يک داروخانه شاهد دادن سرنگ با قيمت کم به يک معتاد شدم و بعد که شاکی شدم که چرا شما که ميدونی معتاد است سرنگ دادی؟گفت اگر نميدادم حتما از مال کس ديگه يا از سرنگ چند بار مصرف استفاده ميکرد که شايد موجب انتقال ايدز ميشد.خدا از اين آدم های با فهم زياد کند. امين - تهران

خيلی ميترسم! با گسترش ساعت افزون اين بيماری و شبح حضور آن در ايران و بعدا در افغانستان و پايين بودن سطح دانايی ما از اين بيماری مرا به ترس واداشته است. زمانی که آگاهی دادن درباره ايدز توام با سانسور(در افغانستان و تا حدودی در ايران) ميباشد خطر ناآگاه بودن، تمامی ما جوانان و نوجوانان را تهديد ميکند. شيوع اين بيماری هم ريشه در ناآگاهی مبتلايان بدان دارد. باآموزش پيگير ميتوان از اين سايه شوم رهايی يافت و به روشنای سلامت رفت. عزيز فروتن - کابل

من سه سال پيش در يک بيمارستان در دوبی کار ميکردم، شايد هفته ای يک يا دو ايرانی می ديدم که HIV مثبت بودند که طبق قانون دوبی بايد به مقامات قانونی معرفی می شدند از طريق بيمارستان. متاسفانه چون اونها مجبور به ترک امارات متحده عربی می شدند، بر می گشتند ايران و حالا خودتان حديث مفصل بخوانيد از اين جريان، چرا سفارتخانه های ايران مثل خيلی از سفارت ها آزمايش HIV نمی خواد، چرا خودمون HIV مثبت ها رو رها می کنيم توی مردم و کنترل نداريم نه اينکه اونها رو زندنونی کنيم، بلکه آموزش به اونها و خانواده اونها بديم و مثل همه کشورها کنترل کنيم. در مورد سکس هم چرا جوون ها خودشون سر خود ياد بگيرن؟ حداقل اينکه به پدر و مادرا آموزش بدن که چگونه بايد به بچه ها سکس ياد داد. شری - تهران

اينکه ايدز در ايران رو به زياد شدن دارد موضوع غير قابل کتمان است اما بايد اين نکته را نيز قبول نمود که علاوه بر اعتياد در ايران روابط جنسی نيز يک عامل مهم است اگر اين روزها در خيابانهای شهربرويدزنان ودختران را ميبينيد که به خودفروشی مشغول هستند که فقر بيکاری و... از عوامی آن می باشند ودر نگاه ديگر دختران وپسرانی را نيز می بينيد که با هم روابط دوستانه دارند ودر موارد زيادی اين روابط منجر به روابط سکس می شود و نبودن اطلاعات کافی در جامعه نيز خود بر اين کار اثر بخش هست در جامعه ای که دختران برای باکره بودن به شيوه های سکس نامتعارف رو می آورند و یا پسران و دختران نيز به همجنس گرايی رو آوردند، ايدز را بايد يکی از بيماريهای دهه آينده دانست. اگر نگاهی به چت روم ها در ايران بياندازيد تعداد ودرصد بسيار بالايی از روم ها به مسائل سکس متعلق هست آنهم از نوع همجنس گرايی. اين خود گواه بر چيست؟ الان در جامعه ما براثر تبليغات منفی ماهواره ها وهمچنينی فشار بيش از حد، سکس مخفی بسيار بالايی وجود دارد که از رابطه زن شوهرداربا جوانان ويا برعکس می باشد يکی از دوستان خودم که از قشر تحصيل کرده نيز هست متاسفانه براثر همين چت روم ها ورابطه با يک خانم شوهردار که مبتلا به اين بيماری بوده است به ايدز مبتلا گرديده! که متاسفانه خود نيز عامل انتقال به افراد ديگر براثر اين گونه روابط بوده است. اسدی - تهران

عزيزان سلام لطفا خواهش ميکنم حتما آزمايش بديد چون يه وقت بچه دار می شيد بچه ديگه هيچ اميدی نداره خواهش ميکنم که بچه دارنشيد و اين بيماری را به هيچ کس منتقل نکنيد.در ضمن کتاب يلدا اثرِ م.مودب پور رو هم بخونيد. دريا - کانادا

با عرض سلام خدمت شما.بايد بگويم که در کشورها بايد هر شخص يک کارت داشته باشد و اين کارت هر چند بار يک بار تجديد شود و در حال تجديد شدن، موارد لازم امتحان شود مانند خون وادرار و ... خليل

از افرادی که متاسفانه به اين بلا مبتلا شده اند تقاضا می کنم صادقانه بگويند تا چه حد نسبت به رعايت مسائل دينی مقيد بوده اند و برای جلوگيری از فرگير شدن اين بيماری چه راههايی را پيشنهاد ميکنند؟ از شما هم به خاطر باز کردن موضوع ممنونم . علی - خمين

من ايدز دارم و نميتونم به دکتر مراجعه کنم، آخه آبروی خانوادگی ام ميره چکار کنم؟ رامين - شيراز

راههای انتقال ايدز: ۱-مهمترين شيوه انتقال توسط افراد بی بندوبار جامعه با ترفندهای بخصوص خود وفريب افرادوجوانان صورت می گيرد چون يکی از نيازهای هر انسان غريزه جنسی است که افراد برای رفع نيازخود به راههای گوناگون دست می زنند يکی ازاين راه ناپسند وغيراسلامی روابط نا مشروع با زنان فاحشه ومبتلا به ايدز است برای آگاهی دانش آموزان خوشبختانه در کتابهای درسی تذکرات وآموزشهايی داده شده است. ۲-راه ديگر انتقال ازراه خون است که شامل استفاده مجدد ازسرنگ وتيغ و...که فرد قبلی ممکن است آلوده به ويروس ايدز باشد که دراين راستا بهداشت بايد نظارت سختگيرانه تری نسبت به آرايشگاهها ومراکز بهداشتی داشته باشد، راه انتقال شبيه هباتيت ب است. اين بيماری نه راه درمان دارد ونه واکسن فقط با رعايت کردن بهداشت به طريق ساده ومطابق با اصول اسلامی می توان از ابتلا به اين بيماری جلوگيری کرد. جعفری

بنده در يکی از خيابانهای زوريخ آمبولانسی را ديدم که همه روزه در محلی مشخص توقف داشت و فقط مخصوص اين بود که معتادان تزريقی به آن مراجعه کنند و سرنگ نو دريافت نمايند تا از شيوع ايدز و ساير بيماريها جلوگيری شود. امير - زوريخ

من در حال حاضر در رشته اپيدميولژی بيماريهای عفونی مشغول به تحصيل هستم. لذا ازديد يک پزشک و کارشناس و مقايسه با ساير کشورها، نظرم را اعلام می دارم. در ايران اگرچه کار پيشگيری بسيار سختتر از کشورهای غربی است ولی از بسياری از کشورهای اسلامی نيز منسجمتر می باشد. در حال حاضر با وجود محدوديتهای فرهنگی و مذهبی که بسيار نيز قابل احترامند، کارهای مهمی صورت گرفته است و تصويب طرح نسبتا جامعی توسط هيئت دولت در چند ماه قبل حاکی از اشنايی مسئولين با ابعاد اين معضل جهانی است. همچنين در طرحهای تحقيقاتی مختلفی که صورت گرفته، در مجموع آگاهی مردم بخ! ص! وص جوانان نسبتا قابل قبول می باشد. علی اکبر حق دوست - لندن

اگر می بينيم که ايدز بلای جانمان شده و درمانی ندارد بدانيد که فقط خودمان مقصريم چقدر قرآن کتاب خدا در مورد گناهان تذکر می دهد و روايات زيادی در باره اينکه هر گاه در جامعه ای گناه جديدی رخ دهد بلای جديدی بر انها نازل می شود ما اگر از گناه زنا دوری کنيم قطعا الوده نخواهيم شد. صادق - لامرد

با سلام صحبت شما در مورد تعصبات اجتماعی و اثر منفی آن بر مبتلايان به ايدز کاملا اشتباه است زيرا که جوامع بی تعصب خود بوجود آورنده و منتشر کننده اين نوع بلاهای خانمانسوز هستند به عنوان مثال ميزان مبتلايان در جوامع بدون غيرت و تعصب دينی (مثلا غربی ياکمونيستی) با جوامعی که فرهنگ و تعصب دينی در آنها نمرده است بمراتب بيشتر است و هر از چندگاه هم اخباری از پيدايش بيماريهای مرگبار جديد(مثل سارس) دراين جوامع بر اثر فقدان فرهنگ وتعصب دينی-اجتماعی و عدم انجام دستورات دينی مثلا در مورد خوردن يا نخوردن مواد خاص غذايی شنيده ميشود. وحيد هژبريان - کی يف

در سال ۱۳۷۵ که به خدمت سربازی رفتم در همان ابتدای دوره آموزشی فقط در حد ارائه يک جزوه آموزشی چند صفحه ای سربازان را با اين بيماری وراههای پيشگيری ومراقبتآن آشنا کردند وپس از چند روز جزوات را جمع آوری نمودند.حرکت خوبی بود ولی کوتاه و گذرا. چرا؟ امير - تهران

از آنجاييکه بنده شخصاً درگير اين مسئله هستم، شايد نظری که ميدهم احساسی و کمی غيرواقعی باشد. باور کنيد روزی که فهميدم مبتلا شده ام تا چند هفته مات و مبهوت بودم و نمی دانستم کی و کجا مبتلا شده ام. از مطرح کردن موضوع برای خانواده ام نيز هراس داشتم. اين در حالی بود که فشار زيادی از جانب خانواده برای ازدواج با يکی از بستگان نزديک روز به روز بيشتر می شد. بدتر آنکه آنها احساس می کردند که افسردگی من ناشی از به تأخير افتادن ازدواج است. زيرا آنها مرا از ازدواج با پسر دلخواهم (ناقل بيماری) باز داشته بودند و شايد خود را تا حدودی مقصر می دانستند. در اينجا بايد به همه دختران جوان صميمانه توصيه کنم که مانند من از کنار حرف پدر و مادر خود عبور نکنند و حداقل کمی تأمل نمايند و دچار هيجانات احساسی جوانی نشوند. محبوبه ب. - اصفهان

بياييد با افراديکه به اين مرض مبتلا اند به ديده تحقير ننگريم و راهای مهار آن رابه کسانيکه هستند و نمی فهمند بشکل کمپاين های وسيع دولتی، اجتماعی و فردی از نگاه مذهبی و علوم عصری ساينس تعليم وتفهيم نموده و جوامع در حال انکشاف خويش را نجات دهيم که صدقه خيريه و جاريه (جهاد اکبر) است. سيد جاويد رحيمی - تالقان، افغانستان

همانطورکه آمار نشان می دهد درصد بالايی ازمبتلايان به ايدز در ايران معتادان تزريقی هستند. بنابراين بايد برای جلوگيری ازگسترش ايدز اين افراد را کنترل کرد و برنامه های مبارزه با موادمخدر را توسعه داد و بودجه بسيار بيشتری به مبارزه با موادمخدر اختصاص داد. در مورد روابط جنسی هم متاسفانه در مدارس حتی در سطح محدود هم تذکرات لازم در مورد خطرات انتقال ايدز از راه جنسی داده نمی شود. در رسانه ها هم باهمين سکوت رو به رو هستيم و تا زمانی که وضع به همين منوال باشد خطر گسترش ايدز بخصوص در جوانان وجود دارد. سينا - تهران

من پيشنهاد دارم که در ايران هيچکس آزمايش HIV ندهد. تعجب نکنيد زيرا فرض کنيد شخصی که جواب آزمايشش مثبت است هيچ راه پس و پيش ندارد. اينجا ايران است و تصور نسبت به اين بيماری وحشتناک است. از تمام حقوق اجتماعی محروم ميشود و همين عقده ای که نميتواند ازدواج کند باعث ميشود تا چندين نفر را آلوده کند. از کسی که هيچ اميدی ندارد و از اجتماع طرد است چه انتظاری می توان داشت. پس نظر من اين است در ايران تشويق به دادن آزمايش نکنيم در عين حال با آموزشهای گسترده از اپيدمی شدن اين بيماری جلوگيری کنيم . ساسان - تهران

بنده از طريق يکی از سايت های اينترنتی با جزئيات و روشهای مقابله با شيوع ايدز آشنا شدم و حتی آن را در يک کلاس زبان انگليسی بصورت تکليف به همکلاسی هايم ارائه کردم. در ايران صحبت کردن در مورد جزئيات روابط جنسی و راههای مقابله با شيوع ايدز که ميتواند بسيار راحت و در۷۰% موارد با استفاده از کاندوم صورت گيرد ناخوشايند است. بايد اين تابو را شکست و با نوجوانانی که به سن بلوغ ميرسند بصورت باز در اين مورد صحبت کرد. تجربه نشان داده است که سکوت جامعه در مقابل پديده هائی مثل ايدز و اعتياد بسيار زيانبارتر از مطرح کردن و دادن پيش آگهی به جوانان و نوجوانان است.علی ت. - تهران

در ايران هنوز هيچ آمار دقيقی از اين بيماری در دست نيست.در رسانه ها با سانسور جلوی اين مطلب را می گيرند. در ايران ايدز را مختص معتادان تزريقی و يا آرايشگاهها و دندانپزشکی ها می دانند و اين تنها به دليل اطلاع رسانی غلط است. ايدز در جامعه ما در چند سال آينده بيداد خواهد کرد واين امر به دلايل زير می باشد: ۱ـ بالا رفتن سن ازدواج در ايران که منجر به روابط جنسی پنهانی بين دختران و پسران شده است .۲ـ فقر زنان و نبود کار آنها را به فحشا می کشاند. ۳- نبود مکانهايی با نظارت سازمان بهداشت برای مردان و پسرانی که به دنبال سکس هستند سبب شده تا زنانی که دارای شرکای جنسی متعدد هستند بی هيچ ضابطه و رابطه ای با مردان متعدد آميزش کنند.(بدون داشتن کارت سلامتی و بهداشت ) ۴ـ نبود نظارت کافی و مستمر بر وضع زندانهای کشور از نظر بهداشتی و وجود مواد مخدر در زندانها برای معتادان تزريقی . عليرضا حکمت دانشجوی سال سوم پزشکی از کندوان

آموزش روابط جنسی صحيح و اصولی که از طرف مراجع رسمی و معتبر مانند آموزش و پرورش و سازمان بهزيستی و مراکز آموزش پزشکی به آحاد جامعه بخصوص جوانان و علی الخصوص دختران جوان ميتواند در آينده کمک بزرگی در مبارزه با اين بيماری مهلک باشد. رسول م . - مشهد

همان گونه که اسلام تاکيد زيادی بر جلوگيری از روابط جنسی نامشروع داره ما نسبت به ديگران کمتر درگير ايدز هستيم. ولی اين دليل نميشه که به مردم آگاهی نديم لازمه که به همه آگاهی از راههای پيشگيری و مشکلاتی که ايدز به بار مياره رو بديم. من چند سالی هست که از طريق تبليغات خوب به اين بيماری پی برده ام. ولی با اين هم مخالف هستم که روابط جنسی را کاملا توضيح بديم تا ايدز را بشناسانيم زير مثل اون ميمونه که تمام جزئيات معتادين را به نمايش بگذاريم و بگيم معتاد نشو. جوونها بخصوص به دنبال اين مسايل زيادتر ميرن و اگر اين کار رو بکنيم قطعا نتايج منفی اون بيشتر از مثبتشه پس بهتره به صورت سر پوشيده توضيحات لازم رو بديم که جاذبه مسايل جنسی بيشتر از دافعه ايدز نشه. حيدری - همدان

دوستان عزيز پيشگيری از ايدز همون قدر راحته که انتقال اين بيماری. اگه تو انتخاب دوست و شريک جنسی خودتون وسواس به خرج بديد هيچ اتفاقی نمی افته. اما اگه هفته ای يه روز يه نفر رو توی خيابون پيدا کرديد و از کاندوم هم استفاده نکرديد سر ماه منتظر مثبت بودن آزمايشتون باشيد. حسين - اصفهان

۳عامل در گسترش ايدز در ايران مهم است : ۱. روابط پنهانی مخفی با زنان خيابانی بخصوص در مردان متاهل ۲. نگرش مجرمانه به معتاد و افزايش شمار معتادان تزريقی ۳.عدم شفافيت در امر آموزش و اطلاع رسانی. محمود - تهران

امروز آمار دقيقی نداريم که چند درصد از نوجوانان و جوانان ما روابط جنسی دارند و کيفيت اين روابط چگونه است. چه افرادی بيشتر در معرض اين تماسها هستند و ميزان آگاهی آنها چقدر است. آيا در روابط خود از کاندوم استفاده ميکنند يا خير. شناخت اين موضوع به برنامه ريزيهای بعدی کمک شايانی خواهد نمود. از سوی ديگر تا به امروز مشکل اصلی معتادان تزريقی دانسته ميشدند. در صورتيکه در حال حاضر الگوی انتقال در کشور ما به سوی انتقال از طريق جنسی حرکت کرده و انتقال از مادر به نوزاد نيز در سالهای آينده از روشهای شايع انتقال خواهد بود. شناسايی گروهها زنان روسپی و تشکيل سازمانهای غيردولتی که ضمن آموزش آنها و توزيع وسايل پيشگيری نظير کاندوم ميتواند راهنمای آنان برای انجام آزمايشهای تشخيصی باشد کمک کننده است. تشکيل اين سازمانهای غيردولتی امکان طرح مسائل را بصورت باز برای آنها فراهم ميکند و از سوی ديگر اعتماد زنان روسپی را نيز بهتر جلب ميکند. آماری که در همين ايام اخير ارائه شد نشان ميداد که هر زن روسپی روزانه با ۸ تا ۱۰ نفر رابطه دارد. آمار ديگر بيان ميداشت که حدود ۴۰ درصد جوانان و نوجوان ۱۴ تا ۱۹ سال رابطه جنسی را تجربه کرده اند. توجه به رابطه جنسی به عنوان طريق اصلی انتقال در کشور اجتناب ناپذير است. عباس - بوشهر

با وجود اشتغال به حرفه پزشکی با موارد ايدز جز يک مورد برخورد نداشته ام و آن هم مردی ايرانی-امريکايی بود.نکته جالب اين که اين بيمار بعد از حدود ۱۰سال از ابتلا هنوز دچار علائم بيماری نشده بود و فقط HIV+ بود و علت آن را فقط حفظ آرامش و زندگی توام با نشاط و تفريح می دانست. مشکلات آموزش عمومی در ايران در مورد چنين بيماری هايی بسيار زياد است و براحتی هم قابل حل نيست چون با مباحث مذهبی و سياسی برخورد می يابد ولی به نظر من توزيع رايگان سرنگ و کاندوم و همچنين انديشيدن روشهايی برای تهيه اين اقلام از دستگاههايی مثل خودپرداز بانکها جهت عدم برخورد متقاضی با فروشنده (رفع عامل خجالت که عامل عمده صرفنظر از خريد اينگونه محصولات است)می تواند کمک کننده باشد. اقداماتی هم توسط مراجع بهداشتی مثل توزيع بروشور و برنامه های تلويزيونی انجام شده که لازم ولی ناکافی است. بايد مفهوم سکس مطمئن(safe sex ) به طريقی به مردم آموزش داده شود و اين آموزش از مدارس متوسطه آغاز شود. دکتر کيانوش ناهيد - تهران

با يستی در مورد اين بيماری اول از مدارس به خصوص دوره متوسطه به صورت جزوه ومجله استفاده کرد. امير - اصفهان

شنيده ايم که اصل اين مرض مهلک از انحراف جنسى و يا لواط منشا گرفته است. البته اين پديده در غرب قويا معمول بوده و اينک اين مرض از کنترل خارج است. حالا نمىدانم که اين نظريه تا جه حد درست است، منتها مسلم است که ريشه در انحراف جنسى و افراط درهمجنسگرائى دارد که بايد در جامعه کنترل شود. اين واقعيت نشان مىدهد که رعايت اصول مذهبى در معامله جنسى يک امر حياتى و مترقی مى باشد و نبايد آن را ارتجاع خواند. سيد علی - رياض

يکی از راه های انتقال ايدز داشتن روابط جنسی است که به گفته مسولان ايرانی، در جامعه ما بين ۸ تا ۱۲ درصد مبتلايان از اين راه آلوده شده اند، که به دليل رشد فساد اين درصد به سرعت افزايش پيدا می کنه و به بالای ۵۰ در صد خواهد رسيد. عده ای از مسولان ايرانی نمی خواهند و نمی توانند که آن را کنترل کنند، نمی خواهند چون همه جا نشانه هايش پيداست و نمی توانند چون اعتقاد دارند که جامعه، اسلامی است و در آن فساد وجود ندارد. اين ها کسانی اند که چند سال پيش می گفتند که ايدز، عذاب الهی در جوامع غربی است و نمی توانند چنين چيزی را برای جامعه خود بپذيرند. ابراهيم صالحی - ميناب

ايدز خطری جدی برای جامعه امروز ايران بحساب می آيد که با اطلاع رسانی بهتر می توان از پيشرفت و توسعه آن جلوگيری نمود. يک دوره ارزان قيمت آزمايش می تواند در شناسايی ناقلان و کنترل آنها بسيار مفيد واقع شود. يک راه حل جدی برای کاهش توسعه اين بيماری لاعلاج فراهم نمودن شرايط ازدواج ميباشد. ج. اسدی - تهران

اصولا افراد جرات نمی کنند خودشان را تست HIV کنند. چون شايع هست که در صورت مبتلا بودن افراد را قرنطينه ميکنند و بخاطر مسائل فرهنگی نيز همه از اين موضوع وحشت دارند. هيج گونه اطلاعات و آمار رسمی نيز از طريق رسانه های داخلی در اين مورد داده نميشود. گاه شنيده ميشود که اشخاصی ايدز داشته اند و با مراجعه به دندانپزشکی باعث آلوده شدن لوازم و مته های مربوط به دندانپزشکی شده و احتمال واگيری از طريق مراجعه به دندانپزشکی ها زياد است و چون در ايران وسايل پيشرفته استريل نمودن تجهيزات پزشکی استفاده نميشود و گران است و اصولا ارگانی نيست که به اين مسائل رسيدگی صحيح کند بنابراين احتمال شيوع ايدز از اين طريق نيز زياد است. مدتی پيش در يزد شايع بود که شخصی که ايدز داشته در يکی از بيمارستانهای اين شهر بدليل مشکلات روحی خود مبادرت به تزريق خون آلوده به بچه های تازه متولد ميکرده است ولی از صحت و سقم آن چيزی شنيده نشد. اکثر دختران و پسران حتی در شهرستان يزد قبل و حتی بعد از ازدواج دارای روابط چنسی متعددی هستند که درصورتيکه آگاهی کافی در اين مورد داده نشود باعث شيوع اين بيماری در حد غير قابل کنترل خواهد شد.متاسفانه در ايران بنا به دلايل مختلف چون مسئله رابطه جنسی محدود و غير قانونی است باعث مشکلات زيادی شده است و دخترها و پسرها را نسبت به سکس حريص کرده است و معمولا افراد جوان در يک زمان چندين مورد متعدد رابطه مخفی جنسی را حفظ ميکنند ضمن اينکه هيچ اطلاعاتی در مورد بيماريهای جنسی از جمله ايدز از هيچ منبع داخلی داده نمی شود. عليرضا ميرجليلی - يزد

نکته مهمی که وجود دارد و اکثر مردم از آن غافلند نحوه برخورد با افراد مبتلاست. يعنی نبايد آنها را از ميان خود طرد کنيم و با آنها رفتار بد داشته باشيم. چون اين باعث عقده ای شدن آنها و در نتيجه اقدام در جهت آلوده کردن افراد می کنند و ديگر اينکه در مراجعه به پزشکان و سلمانی ها و امثال اينها به بيماری خود اعتراف نمی کنند و خدای ناکرده سبب ابتلای ديگران می شوند. حميد - لار

پيشگيری از ايدز همانقدر آسان است که در درمان(جلوگيری از پيشرفت بيماری)سخت است فقط بايستی با آموزش و دادن اطلاعات به عموم مردم و توجه به افراد در معرض خطر بيشتر(معتادان و زنان روسپی)از گشترش هرچه بيشتر بيماری جلوگيری نمود. بايستی با برخورد منطقی از تجربه ديگر کشورها استفاده کرد و بدانيم فرد مبتلا به ايدز فقط يک بيمار است و به حمايت احتياج دارد نه محاکمه. علی بيک پور

ايدز درايران مانند بسياری ديگر از امورهرگز در مرحله پيشگيری و برنامه ريزی کنترل نخواهد شد و هر گاه کار از کار گذشت و يک مصيبت کلان اجتماعی دامن کشور را گرفت آنگاه به آن پرداخته خواهد شد. ۱. متاسفانه توان مديريتی ما هميشه مؤيد اين مطلب بوده که ما در مرحله برنامه ريزی بسيار ضعيف هستيم ۲. بعلت تعصبات اجتماعی بيماران کنونی سعی در مخفی کردن بيماری خود ميکنند ۳. از لحاظ ميزان توان پزشکی متخصص و آگاه دچار محدوديت شديدی می باشيم۴. در فضای پزشکی کشور هنوز هيچ درمان مشخصی ارائه نشده است تا اميدی باشد برای بيماران وپيگيری امور مربوطه، ۵. باعنايت به ميزان بسيار بالای بيماريهای روانی و فشارهای اجتماعی و افسردگيهای پنهان و آشکار و بروز مسائل روانی شديد در بيماران هر يک به نوبه خود سعی در انتقام گرفتن از جامعه دارند آنهم با انتقال بيماری خود ۶. پديده روسپی گری ، در ساير کشورها اگر به ازای هر روسپی ساليانه تعداد مشخصی به بيماری دچار می شوند در ايران به دليل اينکه هيچ نظارتی بر سلامتی روسپيان وجود ندارد. حسن اميرفخری - مشهد

به نظر من ايدز در ايران در ۱۰سال آينده به صورت يک انفجار بزرگ خودشو نشون می ده اکثر مردم يا اطلاع دقيقی از ايدز ندارند يا از فرد ايدزی برای خودشون غول ساخته اند طوری که فکر می کنند يک فرد ايدزی حتما بايد يک ظاهر وحشتناکی داشته باشه برای همين به راحتی فريب می خورند به نظر من از همين الان بايد جلوی اين معضل بسيار بزرگ رو با استفاده از برنامه های آموزشی از طريق رسانه های جمعی بطور بسيار وسيعی بگيريم و اطلاع رسانی رو افزايش بدهيم مثلا جوانها انقدر بی اطلاع هستند که يک خانمی رو که کنار خيابون ايستاده سوار می کنند و ... حتی يک درصد هم با خودشون فکر نمی کنند اين خانم که شريک جنسی بسيار زيادی داره شايد به احتمال يک درصد ايدز داشته باشه. حتی من توی يک نشريه خوندم که با يک جونی مصاحبه کردند وازش راجع ايدز پرسيدند و اون جواب داد ايدز توی قصه هاست! يک بار دندانپزشکی رفته بودم از دکتر پرسيدم وسايلتون استريل است؟ دکتر جواب داد ما يک بار اون هم اخر شب وسايلمون رو استريل می کنيم اگه استريل می خواهی اول صبح بيا که اولين مريض من باشی! من رشته ام پرستاری است، يادم حدودا يک سال پيش توی اورژانس يک مريضی رو اورده بودند که چاقو خورده بود آقای دکتر با دقت فراوان دستکش استريل دستش کرد و مشغول معاينه زخم خونی مريض اول شد در همين حال يک مريض ديگه اومد که انگشتش لای اره چوب بری مونده بود و تا حد زيادی بريده شده بود، آقای دکتر وقتی صدای آه و ناله مريض دوم رو شنيد به سرعت از مريض اول جدا شد و به ما گفت بريد کنار مواظب باشيد به دستکش من نخوريد استريله. با همون دستکش خونی اومد سراغ معاينه مريض دوم! اين و خودم شاهد بودم حالا شما بگيد وقتی قشر تحصيل کرده مون ايدز رو اينقدر ساده وگرفته اند از مردم عادی چه توقعی می شه داشت؟ هدی ظاهری - ايران

ايذر محصول غرب است که ديگر کشورها از اثرات آن بی نصيب نيستند. در ايران، درنگاه اول ايذر مترادف با ارتباطات جنسی پنهانی است وتعدادی از افرادمبتلا بی اطلاع از وضعيت سلامتی خود هستند و همچنين در صورت آگاهی بخاطر تبعات بعدی جرات نمی کنند بيماری خود را اعلام کنند از طرفی حکومت نيز علاقمند نيست آشکارا حساسيتها را نسبت به اين موضوع بيشتر کند. از افراديکه در تهديد اين بليه بوده معتادانی هستند که بخاطر فقر، بويژه در زندانها چنانچه شنيده می شود يک سرنگ توسط چندين نفر استفاده می شود. از طرفی افرايش ميزان فحشاء را يک تهديد ديگر برای گسترش اين بيماری بايد قلمداد نمود، چرا که سکس بعنوان يک تجارت در ايران بحساب نمی آيدن لذا افراديکه به اين کار حرفه به هر دليل مشغولند هيچ نظارتی بر سلامت آنها وجودندارد. در ايران اگر چه آمار بسيار روشنی در دست نيست ولی بايد نسبت به گسترش اين معضل نگران بود. رضا دريادل

به نظر من تنها راه مبارزه با ايدز آموزش صحيح راههای انتقال اين بيماری است چراکه سکوت در اينباره تنها به گسترش آن دامن ميزند. علی صابری - ياسوج

خيلی ممنون که در اين زمنيه هم فعاليت ميکنيد. چيزی که برای من خيلی سوال برانگيز است اينستکه : با اينکه همه ميدانند ايدز چقدر خطرناک است و جلوگيری از اشاعه آن چقد مهم است ولی در ايران يکی از آزمايشهايی که بسيار گران تمام ميشود اينستکه شما تست ايدز بدهيد. اگر اين تست باهزينه بسيار کم انجام ميشد حاملين اين ويروس با کمک آموزش صحيح در روابط شان محتاط تر ميشدند . نعمت - تهران

ايدز را بايد شناخت و به پيشگيری ، کنترل و درمان آن اقدام کرد. اشارات تلويحی به موضوع و ممانعت از موضع گيری صريح نه تنها حافظ اخلاق عمومی نخواهد بود بلکه به واسطه فقر اطلاعاتی اجتماع روند شيوع و گسترش آن را تسريع خواهد کرد. تلويزيون به عنوان گسترده ترين رسانه گروهی با قابليت اطلاع رسانی همگانی ، مجرای مناسبی برای آگاهی رساندن به اقشار مختلف اجتماعی است . دعوت از کارشناسان ذی ربط ، تهيه و پخش برنامه های مستند و علمی در خصوص اين بيماری ، روابط جنسی سالم ، علل ابتلا و نحوه درمان ، به مدد ديگر ابزار آموزشی از جمله تشکيل ستادهای مرتبط در مراکز بازپروری ، درمانی و آموزشی گامی موثر در جهت پيشگيری و کنترل اين بيماری است . مهستان معصومی- کارشناس علوم ارتباطات اجتماعی - تهران

متاسفانه در ايران از ايدز فقط در مورد معتادين ياد ميکنند و فکر ميکنند که اچ آی وی از آن طريق انتقال پيدا ميکند، ولی متاسفانه در ايران بيشتر از طريق ارتباط جنسی است چون در ايران خيلی جوانان ما را محدود کرده اند. به نظر من اگر گفتگوی آزادانه در مورد روابط جنسی و کمک به مهار اچ آی وی انجام بشود خيلی بهتر است و موثر تر از بقيه راه حل هاست چون در ايران متاسفانه جوانان ما که سنشان کم است چيز زيادی در مورد اين بيماری و نحوه انتقال آن نمی دانند آنها از دوستی فقط همين را ياد گرفته اند ( يک رابطه عاشقانه که در مورد ۹۵% از دوستيها به يک رابطه جنسی هم کشيده ميشود) پس اگر اطلاعات آنها در مورد اين بيماری قوی باشد هيچ وقت اچ آی وی بين جوانان رشد نميکند چون آنها اطلاعات کامل را دارند که چگونه به اين بيماری گرفتار نشوند. متشکرم مهسا - تهران

به نظر من اطلاعات موجود در ايران کافی نبوده و اعظم جوانان ايرانی چه دختر و پسر اطلاعی کافی از ان ندارند مگر مناطقی که به اصطلاح خودمان بالا شهريها هستند. گفتگو در مورد اطلاعات جنسی در محافل دوستانه امری عادی است اما همينکه يک متخصص بخواهد در اين مورد صحبت کند همه حالت خجالت به خود می گيرند. و اين عدم اطلاع همان سببی است که که به اين بيماری دامن می زند. من با برخودی که برای اولين بار با يک بيمار ايدزی در خارج ايران داشتم می توانستم نا اميدی به زندگی را از چشمان او بخوانم و اگر خواستم با او در اين مورد با او صحبت کنم يا از موضوع فرار می کند يا گريه می کند. محسن درياب

آموزش در پيشگيری و مهار ايدز نقش اصلی را ايفا می کند. در حال حاضر بخشهای مختلفی از دولت از جمله آموزش و پرورش، بهزيستی، وزارت بهداشت، ستاد مبارزه با مواد مخدر و ... در حال طراحی و اجرای برنامه های مختلفی برای پيشگيری از ايدز و زمينه های ابتلا به آن ( مثل اعتياد و فحشا) ‌هستند . اين برنامه ها تحت عناوينی مثل آموزش مهارتهای زندگی ، مدارس مروج سلامت و ... در مدارس نيز در حال اجراست . اما متاسفانه محدوديتهايی که در زمينه های فرهنگی وجود دارد کار آموزش دهندگان را محدود و مشکل می سازد . از ديگر سو اين آموزشها هنوز فراگير نشده و تنها به صورت طرحهايی مقطعی و محدود اجرا می شود . به نظر می رسد علاوه بر آموزش زمينه های شيوع اين بيماری نيز بايد مورد توجه قرار گيرد . تورج جعفر زادگان - قزوين

اطلاعات شخصی من در مورد انتقال ايدز تقريبا کامل است اما اگاهی عامه مردم بدليل عدم وجود اطلاع رسانی شفاف در اين مورد که خود نتيجه تابو شدن سکس در ايران است بسيار کم است در جامعه اييکه يک مرد ۴۰ ساله از خريدن کاندم از داروخانه احساس خجالت ميکند چگونه ميتوان توقع آگاهی عامه از اين مسئله را داشت موضوع ديگر عدم دسترسی عامه مردم به اينترنت و همچنين جرم دانستن اعتياد در ايران موضوع ديگری است که امکان مراجعه و کمک به معتادين را محدود کرده اگرچه جهت رفع اين مشکل در اين زمينه کارهای محدودی شده است و تاوقتی مشکلات ذکر شده حل نشوند شيوع ايدز روند صعودی دارد. م.ن.ز - کرمان

در ايران اطلاعات کافی در مورد راههای گسترش ايدز در اختيار مردم قرار نگرفته است. برای مدت کوتاهی از راديو و تلويزيون و روزنامه ها همزمان با هم شروع کردند راجع به اين موضوع حرف زدن بعد همه باهم موضوع را متوقف کردند. به نظر من وقتی مشکل روابط جنسی غير معمول بين دخترها وپسرها وجود دارد وهمه هم خبر دارند وقتی تعداد زنهای روسپی اينقدر زياد است که در هرخيابانی ديده می شوند پس لزومی ندارد که گفتگو راجع به مسائل جنسی اينقدر زير سوال برود حالا اگر از طريق راديو وتلويزيون نمی خواهند اين کار را بکنند حداقل ميتوانند از طريق روزنامه ها خبررسانی کنند . من فکر می کنم در روستاها و شهرهای کوچک مردم خيلی بی اطلاع باشند تازه خود من که درس خوانده هستم و به اينترنت دسترسی دارم مدت زيادی طول کشيد تا دقيقا" از تمام جزئيات و راههای انتشار اين بيماری مطلع شوم .چون در اينجا اطلاعات خيلی ناقصی دردسترس بود . شايد خنده دار باشد وقتی شايع شده بود که هر کس که ايدز دارد به استخر برود از طريق ترشحاتی که از بدنش وارد آب می شود می تواند همه ی کسانی که در استخر هستند را مبتلا کند .يکی از کسانی که اوائل باورش شده بود خود من بودم . بعد در يک برنامه تلويزيونی فهميدم که چقدر برداشت غلطی داشته ام . فريده - قزوين

باتوجه به محدود بودن اطلاعات درزمينه ايدز در ايران تا حدودی از راههای پيشگيری ازايدز اطلاع دارم اما اين بدان معنا نيست که همه اين اطلاعات را دارند. من هيچ توافقی با ارتباط سواد و درک بهتر ايدز ندارم چرا که فردی هستم دارای مدرک ليسانس اماتاکنون به کسی که ناقل ايدز باشد روبرو نشده ام اما اگرآنروز اتفاق بيافتد يقينا سکته خواهم کرد و در رابطه با انتقال ايدزتوسط معتادين بايستی سرنگ بصورت رايگان دراختيارآنان قرارگرفته وازسوی مراکزبهداشتی شناسايی وهرچندوقت يکبارومعاينه وسعی شودتادوباره آنهارابه ترک اعتيادترغيب کنند. علی - تهران

طبق هدايت قرآن عمل کنيد از مرض ايدز نجات مي یابيد زیرا جماع در وقت حيض و نفاس باعث اين امراض ميشود. احمد وحيد ستانکزی - کابل

در کشور ما متأسفانه هيچگونه اموزشی به اجتماع داده نمی شود. به غير از موارد معتادين که به نظر من بيشترين درصد شيوع اين بيماری در ايران در حال حاضر همانطور که اشاره شده بود از رابطه های جنسی می باشد. متأسفانه هيچگونه آموزشی در هيچ مکانی يا حتی رسانه ها داده نمی شود. حتی از چگونگی پيشگيری آموزشی داده نمی شود. ميزان شيوع اين بيماری نيز در شهرستانهای جنوب کشور بيشتر است و من می توانم بگويم حتی تهران از شهرهايی است که اين ميزان بالا می باشد. تنها پيشنهادی که دارم اينست که سازمانی تشکليل شود و گروه هايی را که از اين بيماری اطلاعات کامل را دارند را به شهرها و منطق مختلف کشور بفرستند و مردم را از نوع و چگونگی پيشگيری از اين بيماری آگاه کنند.ممتاز-چ - تهران

بسياری ازمسائل هستند که تابه حال فکری برای فرهنگ سازی آنها نشده ازجمله مساله روابط جنسی وچگونگی بی خطرکردن آن ازلحاظ بهداشتی. بايد آموزش اين مسائل حداقل دردوران دبيرستان به دانش اموزان داده شودوبا آن مثل يک تابو برخورد نشود.درغيراين صورت بحران های جدی تری به وجود خواهد آمد. محسن - اصفهان

درحال حاضرمعاونت اجتماعی شهرداری تهران به همراه سازمان بهزيستی طرحی رابه نام سلامت اجتماعی دردست بررسی دارد و قراراست که توسط مددکاران اجتماعی اجرا شود.با توجه به اينکه ايدز به شرايط بحرانی در کشور رسيده لزوم اجرای اين طرح بيش از هر زمان احساس می شود. قرار است که در اين طرح بين معتادان سرنگ رايگان توزيع شود.در شرايط فعلی اين مساله حتی ارزشهای دينی را هم به مخاطره می اندازد وهرگونه مسامحه شرايط را بدتر از انکه هست ميکند. افشين جاويد - تهران

بايد هر شخص مرضش را کتمان نکند. شايد کمک زيادی برای عدم پيشرفت مرض متذکره نمايد. محمد عالم - کابل

سختگيری خيلی زياد برای معتادين. ساده نمودن راه ازدواج (مهريه کم و نبودن شير بها و نخواستن ماشين و خانه) و اشتغال برای جوانان ۹۰% ايدز را کم ميکند. محمد حميدی

به نظر ميرسد شيوع ايدز در ايران هنوز در بسياری از شهرها ناچيز باشد. پزشک راهنمای ازدواج در اصفهان به من گفت که در اينجا آزمايش ايدز قبل از ازدواج لزومی ندارد و يکی از دلايل آن اين است که اگر از کليه داوطلبين ازدواج آزمايش انجام دهيم حتی به يک مورد مثبت هم طی ۶ ماه بر نمی‏خوريم. به نظر می‏رسد بايد قبل از آنکه دير شود پزشکان دلسوز خود به تشکيل NGO هايی برای آگاهی دادن به مردم و کمک به مبتلايان اقدام کنند. ا. ر. ف - اصفهان

فکر ميکنم که بالا بودن سطح آگاهی مردم در يک جامعه خيلی موثر ميباشد . ضمنا وارد شدن به جزييات يک رابطه جنسی همانطور که متعصبين ميگويند ( باعث باز شدن چشم و گوش مردم ميشود.) اين نظريه کاملا اشتباه و ارتجاعی ميباشد. ديدگاه مردم نيز نسبت به ويروس اچ ا وی نبايد ننگ آور و مايه ی شرم باشد. البته اينها همگی بستگی به محيط جامعه و افرادی که در ان زندگی ميکنند دارد. تا زمانيکه فشردگی و محدوديات باشد بايست انتظاری بيشتر از اين نداشته باشيم. موفق باشيد. مهتاب

من خودم اهل يک شهر کوچک در غرب کشور هستم و بايد بگويم که متاسفانه من که يک معلم دينی هستم و بايد در اين مورد اطلاعاتی داشته باشم که بتوانم شاگردانم را از اين موضوع يعنی ايدز آگاه کنم ندارم و اين بر می گردد به ندادن اطلاعات درست و کافی از طرف مراکز بهداشتی کشور . بايد بگويم که بيشتر افراد بين ۱۵تا۵۰ سال از اين بيماری در خطر هستند و اگر مقوله معتادان را کنار بگذاريم در خصوص مقاربتهای جنسی نا سالم هم ما ناگزير به دادن آموزش به افراد جامعه هستيم چون اگر ما بخاهيم يا نخواهيم عدهای زيادی به سمت آن کشيده می شوند و نمی توان غريزه قوی آنها را مهار کرد . آموزشهای دينی نمی تواند در اين زمينه که ما اول به جوان بفهمانيم که عمل هم جنس بازی گناه است يا بکلی مقاربت با نامحرم حرام است کافی باشد، چون همه به يک اندازه اعتقاد ندارند و همه به يک اندازه اراده ندارند که از اين مسائل خود را کنار بکشند بنا بر اين اگر از طريق رسانه های عمومی امکان اطلاع رسانی بگونه شفاف نيست بايد با استفاده از بروشورها و جزوه ها جوانان را از خطر اين بيماری اگاه کرد و طريقه ارتباط جنسی بهداشتی را به آنان ياد داد . و کار محمتر در ايران سازماندهی زنان روسبی می باشد که متاسفانه در تمام نقاط شهرها و حتی بعضا در روستاها ديده می شود اگر اينها نيز با شرايط بهداشتی به اين عمل مبادرت کنند و افراد آلوده شناسايی شوند بسيار موثر می باشد بهرحال دولت و رهبران مذهبی نبايد در خصوص اين دشمن موذی که جان سالم و ناسالم معصوم و گناهکار و نهاد خانواده را هدف گرفته بصورت تعصبی عمل نمايند محمد گ. ا.

وقتی که اسلام برای روابط زن ومرد حد ومرز تعيين می کند دليل دارد. خدا سر پيچی از اوامرش را تا حدی تحمل می کند. بعد از آن نتايج سر پيچی بندگان را به خودشان بر می گرداند.درغرب آزادی بين زن و مرد حد ومرز ندارد.و ايدز هم از غرب آغاز شد. ايدز از جمله بيماری هايی است که مسبب آن خود بشر است. وقتی بلا نازل شد همه گير می شود. اگر تا قبل از نازل شدن بلا سعی در بيداری مردم بکنيم شايد درامان باشيم. من مادری را ديدم که وقتی فهميد دخترش مبتلا شده ديگر اورا به خانه راه نداد.در حالی که آن دختر ايدز را از همسرش گرفته بود. و گناهی نداشت.درمان وجلو گيری فوری اين بيماری با توصيه های بهداشتی اخلاقی ميسر است. ضمن اينکه بايد ديد جامعه را نسبت به مبتلايان عوض کرد. اما درمان هميشگی اين بيماری وهمه مشکلات بشر با تبيين و توسيع اسلام حل شدنی است. جعفر - اصفهان

اصولا افراط و تفريط در هر کاری اثرات زيانباری را به دنبال خواهد داشت. اگر جلوی روابط جنسی گرفته شود جوانان از ندانستن آگاهی روی به بساری از کارهای غير معمول روی می آورند. در ايران اطلاع رسانی در موردنقش روابط جنسی با ابتلا به ايدز تقريبا صفر است.اگر مسولين حداقل کاری را که استفاده از کاندوم است را رايج کنند بسيار نتيجه مثبتی خواهند گرفت. ولی معلوم نيست تا چه اتفاقی بايد رخ دهد تا مسولين بيدار شوند. خداوند آگاه است. امين م. - تهران

از شما نيز برای ارسال نظراتتان سپاسگزاريم:

مازيار - شيراز

رضا - تهران

مسعود م. - تهران

بهنام اردکانی - تهران

سعيد سلطانپور - کانادا

محسن مارابی - کامياران

مجيد آژگان - تالش

عباس فتحی

رامين - اهواز

سپيده رئوف - تهران

هدی - تهران

علی- ع - تهران

عبدالله خوشوقت - خواف

اصغر خ. - تهران

نادر تيموری - نهبندان

عباس - شيراز

نام
شهر
نشانی الکترونيکی
تلفن*
* اختياری
اظهار نظر
اطلاعات شخصی شما تنها برای بررسی اظهارنظرتان توسط بی بی سی استفاده خواهد شد
سايت های مرتبط
بی بی سی مسئول محتوای سايت های ديگر نيست
اخبار روز
اين صفحه را برای دوستان خود بفرستيدصفحه بدون عکس
BBC Copyright Logo بالا ^^
صفحه نخست|جهان|ايران|افغانستان|تاجيکستان|ورزش|دانش و فن|اقتصاد و بازرگانی|فرهنگ و هنر|ویدیو
روز هفتم|نگاه ژرف|صدای شما|آموزش انگليسی
BBC News >>|BBC Sport >>|BBC Weather >>|BBC World Service >>|BBC Languages >>
راهنما | تماس با ما | اخبار و اطلاعات به زبانهای ديگر | نحوه استفاده از اطلاعات شخصی کاربران