|
Форум: чи слід карати за заперечення голодомору? | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
У Верховній Раді зареєстровано президенстький законопроект, який передбачає притягнення до кримінальної відповідальності за заперечення фактів голодомору i голокосту. Президент пропонує карати за публічне заперечення голодомору 1932-33-го років як факту геноциду українського народу зі стягненням штрафу, а в повторному випадкові - позбавленням волі терміном до чотирьох років. Чи потрібний в Україні закон про кримінальну відповідальність за заперечення Голодомору та Голокосту? Чи реальне виконання такого закону, якщо він буде ухваленим? Напишіть вашу думку.
Потрібно карати звичайно, але і потрібно висвітлювати прізвища тих людей хто цим займався,хай країна знає своїх "героїв",якого вони роду -племені і до якої партії відносилися! СУД НЕ потрібний!!! ДОСИТЬ РУЙНУВАТИ, ШУКАТИ КРАЙНIХ, ЗВИНУВАЧУВАТИ, КАРАТИ!!! Не треба брати приклад з Польщі в цьому! Голод був в Росії теж(Урал, Поволжьє), в Казахстані теж... А антипатія (це дужжже м'яко кажучи) до сусіда зробилась керівним мотивом життя держави. Демонізація Росії давно поставлена на потік і має, як модно нині казати, перманентний характер. Отаке моє бачення ситуації. Я згідний із тим що потрібно карати... І непотрібно про це забувати, адже хоча це лиха історія проте вона унеможливить повернення до зловісного тоталітарного режиму... Невідомо, який це буде закон і як будуть виписані його положення. Я вважаю, що виписати положення про покарання - найлегше. Як виконати і хто буде виконувати? - Ось в чому питання. Передусім, треба організувати і провести суд над винуватцями Голодомору. Голодомор не є юридичним визначенням, тобто треба приймати закон про кримінальну відповідальність за заперечення геноциду українського народу. Наскільки мені відомо, факту саме геноциду юридично довести ще не спромоглись. Адже, пропозиція президента - піар-акція. Замість залучення істориків та юристів залучають фахівців з піару. Чому? Покажіть мені хоч один документ 30-х років, в якому була би вказівка вилучати хліб та інші продукти лише в українців за національністю, або висилати в Сибір, розстрілювати виключно українців. Голодомор справді був спланованою і організованою акцією придушення класового опору селянства колективізації. Селяни-колгоспники не отримували за свою працю оплату в колгоспах, тому почали масовий саботаж, загальний селянський страйк проти правлячої бюрократії- номенклатури. Та відповіла терором-голодомором. Гинули від нього і українці, і росіяни і казахи, і представники інших народів. Найбільше втрат понесли казахи - їх вимерло близько третини, українців загинуло близько однієї восьмої частини. відповідальність за це несе сталінський режим, що був могильщиком великої революції 1917 р., знищивши більшість її лідерів та учасників. Див. про це: http://iuprc.livejournal.com/4441.html#cutid1 Масовий голод в СРСР на території України, Північного Кавказу, Поволжья, Південного Уралу, Західного Сибіру, Казахстану, Польщі, Румунії, Югославії ніхто не заперечує. Проте, загальноприйнятої історії голодомору немає. Вчені інституту історії України пишуть про 1.5 мільйонів загиблих, Ющенко стверджує, що 10 мільйонів, а Тягнібок - 20 мільйонів. Ранні українські видання 1990-92 говорили про те, що фото і кіно документів, що стосувалися теми голоду 1932 року, в архівах не існує оскільки їх не було спочатку. Фотографії, що приводять в книгах, сайтах, виставках про голодомор на Україні були зроблені Нансеном у Росії під час голоду в Поволжье в 1921 році. У мережі величезна кількість свідоцтв про фальшивки, ось наприклад http://community.livejournal.com/2004_vybory_ua/5060688.html?thread=73644112#t73644112 Українське суспільство ще не має ясної картини голодомору і не готово до кримінальної отвественності за сумніви. Наприклад, "хто винен, що смертність в Україні в 1936 р. була 11.6, це на 35% нижче, ніж сьогодні; у 2007 смертнiсть становить 16.7 на 1000 чоловік населення. Дискусія в українському суспільстві продовжується http://community.livejournal.com/2004_vybory_ua/5062679.html На мою думку то є зайвим. Але потрібно провести "Нюренберг-Голодомор", назвати винних, визначити втрати держави та населення і не тільки по голодомору 1932-33, а по всіх репресіях та виставити рахунок винним на рівні держав та партій. А до кримінальної відповідальності відношусь скептично, у нас кожен суддя трактує закон як йому забажається. Може спокійно називати біле чорним і це їм сходить з рук. Це просто піар акція. Ніхто по цій статті ніколи покарений не буде. Я гадаю потрібний суд над винуватцями Голодомору, як і інших злочинів проти людства: комунізму, Пол ПОта єврейських погромів, знищення албанців Косова, різанина вірмен у Туреччині, геноцид чеченців у Росії і т.д. Можливо такі процеси перенусть провину з народів і груп на конкретних катів і покращать відносини між народами. Президентський законопроект відносно притягнення до кримінальної відповідальності за публічне заперечення факту запланованого урядом Сталіна і Комуністичною Партією СССР в 1932-33 роках голодомору геноцидoм українського народу, повинен бути затверджений одноголосно Верховною Радою України 6-го скликання. Заперечувати цей уже доведений на підставі відомих архівних документів історичний факт, можуть тільки свідомі вороги України і їхні запроданці. Після того, як 75-ту річницю голодомору офіційно відзначили на майданах України, а багато урядів світових держав, де живуть мільйони українців, теж офіційно визнали й поминають жертви голодомору, не можна дозволити, щоб хтось в Україні дозволяв собі безкарно. а до того ж й публічно, заперечувати цей факт. Це мусять врешті зрозуміти члени Партії Регіонів і КПУ, які не голосували за визнання голодомору як геноциду в попередньому зборі Верховної Ради України.
Карати позбавленням волі за переконання – методи 30-их років. На червоний терор відповідатимемо помаранчевим? Не розумію тих, хто каже, що кримінальна відповідальність за заперечення Голодомору-це порушення свободи слова. Демократія-це не вседозволеність. Якщо висловлювання одних громадян спричинюють біль переважній більшості громадян, такі висловлюванння не мають право на життя В жодному разі! Ігрища з націоналізмом до добра не приведуть. Головним уроком ГОЛОДОМОРУ для думаючих людей повинне бути те, що спадкоємці поміщиків і кулаків, які скористалися посухою, що дійсно була, організували голод від якого постраждали саме предки тих, хто зараз голосуючи за буржуйські партії в черговий раз опинилися на межі виживання. Я це затверджую тому, що мої батько, тітка й дід були жертвами голоду 1921 і 1933 року і я знаю це не по байках спадкоємців поміщиків і кулаків, які через 70 років намагаються знищити навіть пам'ять про єдиний шлях для людства -соціалізм. У людей які радянські в 2,3 і 4 поколінні втрачена генетична ненависть до капіталізму, як суспільству експлуатації, тому купившись на раскошні магазини, ми разом задавили дитину про яке із часів Ісуса Христа мріяло людство.
Закони можна придувати і приймати які завгодно, але чи вони будуть виконуватись. Навіть подивіться на сторінку ПР http://www.partyofregions.org.ua/contrprop/behind/475948e196d3c/. Подібна заказуха є на УК http://www.cripo.com.ua/?sect_id=1&aid=45149 доречі написано як кажуть під "копірку" від двох різних авторів. До тих пір поки буде існувати і не буде заборонена КП цей закон не буде мати чинності. Потрібне більше вивчення сторення і наслідки ОЗЕТУ, КОМЗЕТУ, Агроджойнт...Весь час нам втлумачували це був час колективізації, але насправді колонізації нашої держави. Також потрібно назвати винних в цьому геноциді. Слава Україні! Закон закриє можливість дискутувати на тему голодомору. А дискусія потрібна у будь якому разі. По суті пересічний українець нічого не знає про голодомор. Наприклад мій дід живши у Сумах в цей час не якого голодомору не відчув, а родичі з Курської області біжали від голоду у Харків. Потрібна просвітницька програма не тільки про голодомор, а в цілому про історію нашої держави. А президент як завжди займається не тим чим повинен займатися Прийняття такого закону потрібне, але в мене є сумніви щодо виконання такого закону, як можна примусити російських політиків, які кричать з трибун, що голоду в Україні не було і що українців як нації не існує, примусити відповідати за свої слова? Думаю спочатку треба заборонити партії, які так чи інакше причетні до тих подій, зокрема КПУ, і коли таких партій не буде існувати, то по одинці ніхто не зможе заперечувати голодомор в Україні. Наказувати всіх підряд, це пахне диктатурою, тому що є поняття свободи слова і думки. слід наказувати тільки нарівні державних службовців... Закон потрібен. Інша справа, чи буде він працювати. Подібний закон є в Ізраілі ( щодо заперечення холокосту ) і він працює. А на Росію дивитись не треба. Треба пам"ятати історію відносин нашіх народів.
Так потрібний. І я згодний з Радміром з Донецька. Ця буква закону тільки для тих в кого немає совісті. Карати, бо це було. і було в жахливій формі (я це чув від моєї бабусі мотрі 1906 р.н. в селі івани (тепер знам"янка) харівської обл. і не тільки від неї) Знаючи реальну ситуацію безапеляційно стверджую: "Треба карати і пересічного і непересічного!!! В іншому випадку про них забудуть і голод може за інших умов"повторитись" Голодомор був, i це був злочин радянськоi влади. А всi запереченння сучасноi Москви, що загинули не тiльки українцi, то демагогiя. Москва нiколи не признає факт геноциду. Слід було б, але мабуть це не спрацює, нажаль неможна когось примусити мати совість і моральність, вони або є, або ні. Так, потрібний такий закон. Чи слід карати за заперечення голодомору? Я думаю, що тут ми зустрічаємось з гуманітарним питанням, але карати необхідно, треба, питання кого карати, якщо ходить про пересічного громадянина України, то тут кара некорисна, але якщо ми говоримо про людей, котрі очолюють громадські організації чи політичні партії, то таких людей треба обов'язково притягати до відповідальности за заперечення голодомору, як знаемо ,що сьогодні голодомор як геноцид заперечують люди проросійських партій Регіонів та КПУ, котрі стали спадкоемцями КП СРСР, бо їхні партійні предки були виконавчими катами, що голодомором мордували мільйони українського населення, за це треба карати та заборонити існуванню їхних партій.. | Також на цю тему Заперечення голодомору може стати злочином10 грудня, 2007 | УКРАЇНА Ющенко: Україна втратила ціле покоління від Голодомору23 листопада, 2007 | УКРАЇНА | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||