BBCUkrainian.com
Російська
Румунська
Інші мови
Останнє поновлення: середа, 29 серпня 2007 p., 12:11 GMT 15:11 за Києвом
Перешліть цю сторінку друговіВерсія для друку
Форум: чи вибори принесуть зміни на краще?
бюлетені
Знову бюлетені, знову вибір...
Президент Ющенко важає, що нові вибори до ВР в Україні необхідні, аби покласти край корупції в українському політикумі.

Урядова коаліція сподівається втримати владу і в новому парламенті.

Опозиція сподівається змінити баланс влади і привести до влади або новий блок помаранчевих сил, або широку коаліцію партій без комуністів.

А яка ваша думка? Чи вибори принесуть зміни на краще?

Форум закритий у зв'язку з тим, що вибори вже пройшли. Дякуємо всім, хто взяв участь в обговоренні.

Вибори в Україні врешті успішно закінчилися, і що буде дальше?Хочеться нам повірити,що новообранці до Верховної Ради навчилусь дещо з пятого скликання ,і в цей раз зможуть зпрацювати як спражні політики та допровадити українську економіку до порядку,щоб народ міг працювати в Україні ,а не за кордоном, віримо ,що Юлія з своею коаліцийною командою зможе це зробити, щасти її боже..
Дмитро Вох, США

Юлія Тимошенко стане справжнім переможцем, так як сподівались виборці України, рівно ж сподіваємось, що вона стане прикладом та очистить Україну від оліхарських корупціонерів та поверне в Україну вкрадені ними більйони гривнів з закордонних банків.
Дмитро, США

Вибори відбулись і хочеться вірити, що нова коаліція демократичних сил у Верховній Раді, під проводом нового прем'єр міністра, Юлії Тимошенко, нову виконавчу демократичну владу. ПРУ, КПУ і блок Литвина (якщо не приєднається до демократичної коаліції) будуть, як урядова опозиція, працювати й слідкувати та контролювати, щоб урядова коаліція виконувала свої обіцяні програми для добра українського народу й утвердження його конституційних прав і обов'язків та для дальшого розвитку державної незалежності України. Головне - встановити пріоритети згідно з теперішніми політичними, економічними і соціальними проблемами світової й національної політики й старатися подолати їх згідно з інтересами Української Держави та її громадян. Хочеться вірити, що при добрій і сильній волі всіх партій, які пройшли до Верховної Ради, запанує в суспільстві мир і правопорядок, а життя в Україні буде ставати щораз то кращим, бо українська земля, багата й гостинна, а народ український завжди був і є чесний, миролюбний і працьовитий. Отже, вірмо, що буде краще!
Стефанія, Торонто, Канада

Для В’ячеслава, Україна: Схоже, що Ви маєте рацію і є ще у ВВС певні недоліки. Хоча, як на мене, у порівнянні з іншими агентствами новин - ВВС є одне з найкращих у сучасному світі (до того ж певні історичні аналогії - США виникли від Британії, так як Русь від Києва). Чому іноді люди не стримують агресії до Партії регіонів? Можливо вони ототожнюють цю партію з бувшою владою. Багато українських сімей постраждало від Радянської влади. Наприклад, діда одного з моїх друзів було вбито тільки за те, що він був українцем. Його дід з товаришем поверталися додому. На їх шляху були російські вояки біля вогнища, товариш вирішив обійти їх лісом, а дід сказав, що чому він, як чесна і порядна людина, має когось боятися, та й пішов повз вояків. Він помер від опіків та тортур – його товариш був свідком, як вояки веселились. Сім’я мого друга не має ненависті до росіян, бо вони істинні християни. Але ж не просто тим мільойнам зі знищеною вірою в Бога, предки яких були жертвами голодомору, або Сталінських репресій - “Любити ворогів своїх” – це ж християнська заповідь, у Кодексі будівника комунізму такого пункту немає. Так що, істинно – “Що посієш, те й пожнеш”.
Олексій, Канада

Пане Вячеславе Україна в демократичному світі журналісти є вільними людьми, їм можна належати до будь-якої партії, або бути безпартійним, але це не означає, що вони мусять ставити пипання котре подобаеться даному політикові,що до філтрування негативних питань то я думаю, що їх не було, я сам подав питання і воно звучало дослівно як я питав. Пане Вячеславе не жалійте Стояна - він дав собі раду по партійному так як йому казав Якунович. Чи журналісти ББС втручаються в внутрішню політику України - це є абсурд! Чи ж вони всі як нам відомо громадяни України і мають право на демократичне висловлення..
Дмитро Вох, США

Українська служба Бі-Бі-Сі напередодні позачергових виборів організувала так звану анкету Бі-Бі-Сі, почергово запрошуючи представників найбільших партій відповісти на такий собі стандартний набір передвиборчих питань, однаковий для всіх для того, щоб виборець зміг свідомо зробити свій вибір. Я уважно прослухав всі програми. Був досить конструктивний діалог, в тому числі зі слухачами, які могли поставити запитання в прямому ефірі. Втім остання програма, де виступав представник Партії регіонів (Стоян), очевидно виділялась з загального ряду у другій частині, де спілкування відбувалось зі слухачами. Зрозуміло, що в таких інтерактивних програмах запитання від слухачів фільтрують. Цього разу були відібрані лише негативні, іноді навіть дещо агресивні. Виникає питання: чи дійсно вже така неупереджена Бі-Бі-Сі? Чому Бі-Бі-Сі бере участь в передвиборчій кампанії на боці опонентів Партії регіонів? Якщо журналісти мають гідність отримувати зарплатню від британського МЗС та відображати його позицію, чи маєте В тоді право організовувати такі програми? Невже це не втручання у внутрішні справи України? Ви повинні бути незааганжованими та дотримуватись нейтралітету, і ЛИШЕ КОНСТАТУВАТИ.

В"ячеслав, Україна

Як правильно зауважують деякі дописувачі, інтереси влади та народу не повністю співпадають і це викликає певну апатію до виборів. Історія не знає жодної людини, яка б була при владі та не наробила помилок (див. наприклад, Біблію). Коли людина отримує владу, вона завжди починає псуватися через неможливість втриматись від спокус. Наївно чекати від українських політиків, що вони не схиблять без системи народного контролю. Якщо людину довго позбавляти можливості задовольняти природнє бажання чесно заробляти гроші, щось створювати, чимось володіти та насолоджуватись результатами своєї діяльності, вона може зневіритись. Хоча б за цих обставин, вибори важливі - громадяни повинні висловлювати своє розумне бачення подальшого розвитку суспільства. В США більше половини населення є співвласниками компаній через володіння їх частки у вигляді акцій та інших цінних паперів. У Західних країнах корпоративне право сформувалось через довгий проміжок еволюційного розвитку. Можливо Україна спробує ще якийсь експеримент, але в наш час, коли йде тотальна міжнародна уніфікація та стандартизація всіх сфер людської діяльності, можливо має сенс використання досвіду інших країн. Як писав Шевченко: “І чужого навчайтесь, і свого не цурайтесь”. Для vl-Kirovograd: існувала певна нетерпимість до нехристиян в Україні, але ж зараз часи змінюються. Між іншим, наприклад, мусульмани не мають сумніву, що Бог є той самий у них та християн, різниця в незначних дрібницях релігій та в тих діячах, які спеціально розпалюють ворожнечу.
Олексій, Канада

VL з Кіровограда! Соборна Україна - це всі українські землі з'єднані в Незалежній Українській Державі. Акт проголошення Соборної України відбувся 22 січня 1919 року, коли наступило добровільне об'єднання земель і урядів Української Народної Республики (УНР) і Західної Української Республіки (ЗУНР) після позвалу російської та австрійської імперій, під володінням яких ці українські землі знаходилися в колоніальній залежності.

Цей акт став доказом, що українці - це нація, яку жодні ворожі сили не можуть знищити, бо ідея єдності й свободи живе споконвіку в душі нашого народу. Xто намагається ділити українців на "східняків" i "західняків" на "православних" і "католиків" є свідомим або несвідомим ворогом державності українського народу й хоче завести його в нову колоніальну залежність.

Побудована на кістках жертв голодомору й національних репресій СРСР сама розвалилася, а члени КПРС в Україні, колишні номенклатурники, перефарбувавшись під національні кольори, обікрали ! народ, прихватизували індустрію jй ставши олігархами, хотять держати владу в своїх руках. Отже, треба обирати дійсних українських патріотів, які боролися за правду і свободу і дальше готові працювати для цієї ідеї. А такі були, є і будуть і в Україні і в діаспорі. Тепер "нашого цвіту по цілому світу" i всі ми готові працювати для добра нашого народу.

«Зворотній зв’язок від мас – це абсолютно необхідний елемент у досконалій системі управління.» Це коли така система існує. На Україні система управління почала руйнуватися вже після того, як Віктор Андрійович и Юлія Володимірівна в 2004 році проголосили про створення комітету народного порятунку, а потім Віктор Андрійович прийняв свою першу президентську присягу на репринтному виданні біблії. Зараз країна вже три роки живе керуючись не конституцією, а домовленостями між політичними групами, які всі сторони, звичайно, порушують. Громадське суспільство, за яке оранжисти видавали натовп на майдані, політикам не потрібне, бо ним неможна маніпулювати. А потрібен їм саме натовп для майданів, як аргумент коли приходить час домовлятися. Але з огляду на боротьбу за контроль за внутрішніми військами такий аргумент себе вже вичерпав. Пряма аналогія з Руїною, певним періодом в історії України.
Валерій,

для Олексій, Канада Подивіться уважно пости західних дописувачів. Християнське місіанство через слово. Але Україна світська(поки що) держава. Християни не повинні мати привілеїв, тим більше МОРАЛЬНИХ, перед віруючими інших конфесій та невіруючими.
vl, Kirovograd Ukraine

Питання вже стає безнадійним настільки, що згоден з висловом Андруховича - це покоління політиків має йти на смітник!
Віктор, США-Україна

Пані Стефанія все ж таки, якщо не тяжко, розшифруйте будь ласка, ну що означає "соборна". А якщо вам більше подобається стара назва(дореволюційна)моєго міста, то сповіщаю вам, що Фортеця Святої Єлізавети названа на честь однієї з завзятійших ворогів України. Але ж Львів та Київ теж названі на честь князів. То яка різниця якої епохи? А от творів Шевченка російською мовою у нас не тільки не видають, а навіть не поминають. Я песеміст тому що легко хвалити незалежність з іншого берега океану, й зовсім інше будувати тут. Знати що 15 років, як шанс мати незалежність "помаранчеві демократи" пускають по вітру, знищують залишки економіки, руйнують державу,як систему взаємо відносин, розпродують ще нерозкрадене іноземцям. Як приклад, електроенергію до Польщі продають у 3-чі! дешевше ніж в Україні. Зараз збираються нафту та газ видобувати у Криму! Ви слухаєте переможні реляції Ющенко та Тимошенко, а більшість українців їдуть на заробітки по світу, або живіють за копійки вдома.! Ми вже проїли усе, що зароблено за роки Радянської влади, за що сплачено голодом 30-х 40-х років. Може й на кістках побудовано, але ж ПОБУДОВАНО! То давайте добудовувати, розвивати, покращувати. Але ні. Партійно-чиновна братія за вітром пустила державу. Безсилля, ось що почуває "пересічний українець" коли чує переспіви наших "елітаріїв крадійсько труда" про "европейський вибір". Це геноцид українського народу, а може перемога "свободи демократії"?
vl, Kirovograd Ukraine

Прийде нове мислення до людей, та не зараз. Ця влада нічого для нас не зробить, якого кольору б вона не була
Ярослав Іванчук, USA

Про "спільну Україну". Ну що спільного у працівника за копійки, вчителя, лікаря, селянина з Ахмєтовим, Порошенко, Коломойським, Жванією? Ми навіть повітрям різним дихаємо! Вони У Кончі-Заспі, ми попід тереконами та криворіжсталями. Живимо,фактично, у різних країнах! Може тільки Сонце? Оце й є доля України. Чі дозволю я своїй дитині йти до армії, щоб захищати їхні мільярди? Не дивно, що Тимошенко уже за найманців агітує. Теж розуміє, чим все скінчиться.
vl, Kirovograd Ukraine

Стефанія з Торонто вважає, що все, що зараз відбувається в Україні, державними устремліннями? Та не смішіть мене. Помаранчеві хочуть всунути свої сурла в корито з медом. Причому помаранчеві другого і третього ешелону. І плювати їм на Україну.
Артур, Одесса

В.Ющенко міг стати ГЕРОЄМ,але чи то не зумів что не захотів... Роман, Київ Пане Романе! Ну яким чином може стати "героєм" крадій? Може ви вже забули про банк "Україна", який спочатку висосав усі кошти з Ощадного банку, а потім зник? Спочатку зам, потім Голова Нацбанку у роки НОВОЇ РУЇНИ, один з ідеологів та главарів зубожіння України? Може ви забули: "Ти хто такий!? Я президент!" або "Ти журналстська морда?" Слава таким "героям"!Треба визнати з болем,- ВСЯ наша верхівка, яка полюбляє називати себе "елітою", злодії, хами, брехуни. Історія каже, що за ними прийде кривавий тиран. Оце вже трагедія. Чекаємо Тягнибоків при владі.
vl, Kirovograd Ukraine

Спочатку нехай зміняться люди, а потім зміни прийдуть ...
Андрій, Україна

Пане "vl" з Кіровограда! Те, що ви пишете у Ваших листах позначене песимізмом i недовірям до всього і до всіх. Коли я називала зрадниками українців, що живуть в Україні? Це ви в одному з попередніх ваших листів назвали зрадниками нас українців,що живуть в Англії. Канаді й Америці . Не мішайте громадянства й віровизнання з почуттям національної ідентичності й любові до землі своїх предків. Тарас Шевченко, живучи в Петербурзі, писав: "Мені однаково, чи буду я жить в Україні, чи ні... та не однаково мені як Україну злії люди присплять лукаві і в вогні її окраденую збудять. Ох! Не однаково мені!" Прикро, що Ви не можете здогадатись, що таке "Coборна" Україна. Це земля, "від синього Дону до сивих Карпат", на якій споконвіку жив і живе український народ. І хоч ваше місто з наказу комуністичної партії зветься ще й досі Кіровоградом, то воно лежить у самому серці України, де колись жили й боролись за волю й свободу славні запорізькі козаки. За Вільну, Незалежну й Соборну Українську Державу боролись найкращі сини й дочки українського народу. Всі чесні й добрі українці завжди боронитимуть її від ворожих займанців і працюватимуть для добра її громадян. 30 вересня обирайте до уряду чесних і добрих, яких багато і яких не подолати!

У деяких дописувачів відчувається страх перед виборами, лякають амбіції політиків. Шановні, не треба боятись. Зворотній зв’язок від мас – це абсолютно необхідний елемент у досконалій системі управління. Історія свідчить, що байдужість “слуг народу” до волевиявлення громадян створює соціальну напругу та іноді призводить до революцій. Доведено, що більш ефективний шлях розвитку соціуму є через дослідження, опитування та вибори. Цивілізовані країни використовують саме такий підхід. А енергію розумних політиків треба обов’язково використовувати для розбудови України, інакше ті професіонали, хто не зможе себе реалізувати, можуть застосувати свої таланти не за призначенням або виїхати за кордон. Для vl-Kirovograd прошу зауважити, що іудеїв, мусульман, буддистів та інших представників нехристиянських релігій, наприклад, у такій країні, як Канада, є дуже багато. Але коли у 2002 році проводилось опитування (між іншим, у Канаді можна робити свій вибір по різним питанням викор! истовуючи інтернет та телефон), чи треба відмінити Різдво та інші Християнські офіційні свята – більшість була за їх збереження. На мою думку, спроби деяких посіяти зерна розбрату на грунті релігій, націоналізму та регіональних відмінностей не будуть успішними в Україні також.
Олексій, Канада

Дивно чути від пані Стефанії з ТОронто що всі патріоти зосередились у Канаді, а зрадники залишиль в Україні. Тому розбудовують Україну канадійці а нищать українці. Що таке "Соборна" Україна можна тільки здогадуватись. А для "демократів" хочу зауважити. Україна НЕ ТАЛІБАН! Й іудеї, мусульмани, даоісти такі ж поважні громодяни, як й греко-католики.
vl, Kirovograd

Змін на краще не може бути апріорі. Це очевидно і зрозуміло,я писав вже кому стане краще. В мене є дуже глибокі сумніви стосовно того чи взагалі вибори до ВР відбудуться - існує стільки правових і політичних неузгодженостей в законодавстві України котрі автоматично множаться на упередженість,амбіційність та спрагу влади і грошей українських політиків, що все це є нічим іншим як знущанням над Україною та її народом. В України був шанс стати КРАЇНОЮ, але її сини та дочки виявились патріотами не своєївітчизни а заручниками політики інших держав, заручниками своїх низьких устремлінь, лицемірних заяв та цинічної поведінки. В.Ющенко міг стати ГЕРОЄМ,але чи то не зумів что не захотів... Йому потрібно було ввести пряме презмидентське правління в липні 2005 року, тим паче що Уряд очолювала людина, котрій Віктор Андрійович довіряє,а саме Ю. Єхануров, і склад Кабміну був з "перевірених" людей. Проте цього не сталось,і Україну принизили Прем*єром Януковичем, біографія якого стала предметом численних публікацій як у українських так світових ЗМІ.
Роман, Київ

Імітація народовладдя не може принести змін на краще в країні, де не працює державна система у принципі. Доти, поки Віктор Андрійович не створив прецедент з розпуском парламенту, була надія, що конфлікти між політичними угрупованнями не будуть виходити за його стіни. Після розпуску парламенту з’ясування відносин за допомогою силовиків удалося уникнути лише завдяки оголошенню позачергових виборів. Що далі?
Валерий, Украина, Киев

Обов"язково і неодмінно зрушення в бік покращання ситуації буде,а ле для цього треба все більше і більше людей, які люблять цю країну,як люблю їїя,мої вже покійні батьки, дід та бабця(всі росіяни до речі) багатьом подавай СССР(але дякуючи богу не всім) і мені він не потрібен,я з дитячих років знаю як жили люди за кордоном і зараз живуть набагато краще від нас,б о не "вивітрили" їхголови постулатами про світле майбутньє, вони працювали вперто і наполегливо,дуже хочу щоб всі зрозуміли, що за нас ніхто нічого не зробить,на вибори треба йти обов"язково і віддати свій голос за тих людей,якім не байдуже дійсно Україна українська,а не проросійська чи якась інша,всім бажаю здорового глузду 30 вересня і впевненості в тому,що ваш голос,ніким не куплений,зробить свою справу,добру справу для вас і ваших дітей та внуків, МІРКУЙТЕ ДОБРЕ!!!!!
Олександр Орлов, Кривий Ріг

Тут запитується, чи принесуть вибори зміни на краще. А для чого взагалі ці вибори, спитаю я? Що, народ сів на голку і не витримує більше півтора роки без адреналіну, який дає передвиборча істерія? А хто ж це підсадив його, бідолашного? А той, хто маніакально рветься до влади, та ніяк її не вхопить. А як же ж називається особа, що жадає стати Цезарем? Та Юлія, без сумніву. Ну хто ж ще міг підбити навіюваного Гаранта на авантюру з перевиборами всупереч конституції? Ну, треба визнати, щось є гіпнотичне в цій особі, що перетворює левів на покірних кріликів. Та може вже дати їй скіпетр з короною за волю до перемоги? Хай побавиться, заслужила по праву. А ми отримаємо перепочинок від перманентних істеричних забав з перевиборами… Хоча, навряд. В наступ на цесарський трон пішов не менш амбіційний самооборонець і знавець революційних технологій, пан Луценко. А двом Цезарям на одному троні, ну ніяк не всидіти. Тому, перепочинок нам тільки сниться. Продовження слідує. Веселощ! і тривають…
Семен, Львів

Впевнений, що зміни на краще будуть. Кожні вибори – це певний етап розвитку та виховання майбутніх політиків. Можуть знову нечестиві скористатися ситуацією, але так буває не тільки в Україні. Видно багато змін, якщо раз на рік навідуватись з Канади до дому. Можливо не все так, як багатьом хотілося. По-перше, одужання від важкої хвороби буває не простим. По-друге, у високорозвинутих країнах є теж проблеми з політиками. Українці, які проживають за кордоном не намагаються нав’язати Україні свій стиль життя і своє бачення світу, вони просто висловлюють свою думку, тому що Ви можете не все бачити і розуміти із середини. Ми не є зрадниками, бо переймаємось Вашими бідами та допомагаємо так, як це потрібно. Більшість відсилають кошти рідним та близьким. Та й неукраїнська Європа допомагає - дякуючи форуму на ВВС, ми можемо сприяти розвитку демократії.
Олексій, Канада

Очікую після виборів Україна стане в більшості двопартійною Державою. Тобто більш схожою до нормальних Демократій. Самі ж ті дві великі партії стануть меньш регіональними а більш всеукраїнськими. Тобто думаю що крок вперед буде.
Саша, New York, USA

Дуже мені прикро, що Артур з Одеси і Микола Петренко з Харкова так негативно настроєні не тільки до державних зусиль українського народу на своїй Батьківщині, але й до всіх тих українців, яких політичні й соціальні обставини примусили покинути рідні землі і які, живучи за кордонами, все ж таки вірять у державні права свого народу й допомагають йому чим можуть розбудовувати Вільну, Незалежну й Соборну Державу на своїй Богом йому даній Землі. А ви, Артуре й Миколо, будучи громадянами цієї держави, ведете проти неї злобну пропаганду й ділите її на Схід і Захід, на православних і католиків і т.п. Якби ви були правдиві віруючі християни, то ви б молилися за з'єднання всіх українських християнських церков у Одній Помісній Церкві під проводом Київського Патріярха України. Ми "нащадки неграмотних рудокопів" у Канаді молимось за це в наших церквах, збудованих нами в Канаді. А ви, Артуре й Миколо не вірите ні в Бога, ні в добрих і чесних людей, а ширите зневіру й недовіря. "Схаменіться, будьте люди, бо лихо вам буде...!" (Тарас Шевченко "I живим і мертвим і ненародженим землякам моїм в Україні і не в Україні сущим моє дружнєє посланіє")

Хочу наперед застерегти всіх песимістів - Україна є, Україна буде всіх ворогам назло. Підстав для цього більш ніж достатньо. Кожні наступні вибори будуть тільки утверджувати нашу незалежність. Пора давно змінити склад парламенту. Наша гірка історія-правда останніх 15 років це підтверджує. Були ще гірші часи. Наступні вибори ,якщо вони відбудуться чесно - яскравий приклад. Не треба лякати українці- це наші ворого перелякані. Погляньте на останні рекламні ролики партії регіонів і їх сателітів.
Михайло К

Краще не лізьте до нас, панове "патріоти". Зрадивши Україну за громодянство Англії, Канади, Америки, ви вже не українці, а канадійці, британці або американці. То й опікуйтесь долею своїх країн. Розумю,- наївно чекати від вас поваги до колишньої вітчизни, але хоча б не плюндрйте нас по усіх усюдах.
vl, Kirovograd Ukraine

Український народ духовно вичерпується, його замінює така собі українська спільнота, що нагадує пластилінового чортика. Хто б не епереміг, переможе не правда, а гроші. Тому буде продовження. Тільки вже - не у вигляді виборвів...
Сергій ЗІНЧЕНКО, Кривий Ріг

Вибори нічого не змінять. Адже держава Україна створювалась 91 року не як інструмент захисту української нації, а як інструмент подальшої її експлуатації. Держава Україна є антиукраїнською і за змістом і за суттю. Святослав, Львів

"...За Українську Державу довго боролись і життя своє клали найкращі сини й дочки українського народу. Народ український не дасть нікому ЇЇ розвалити, а буде її боронити перед усіми ворогами й чесно працючи творити щасливе життя на цій Богом даній для нього Землі. Стефанія, Торонто, Канада" Вся проблема в тому, що "боролись" за різні цілі, за різну релігію, за різних друзів! Для Західно україни боротьба - це бажання бути католиками, разом з польшею та америкою, вести антиросійську політику, вступати в НАТО, ставити американські бази на українській землі, вести про-бушівську політику в Східній європі та бути в одному ряду з провокатором саакашвилі! Для Півдня України та Сходу боротьба за Україну та незалежність - це православне слав'янство, дружні з Росією та Білорусією відносини, нейтралитет країни без вступу до НАТО чи інших воєнних блоків, співробітництво в економічній галузі з Росією, Казахстаном, європою, російська мова - офіційна, змі - без антиросійської пропаганди!!! Що ви бачите спільного між Заходом та Сходом України??? Де спільні інтереси??? Треба мирно розбігатися та закінчувати розмови про єднання!!!
Микола Петренко, Харків

Смішно читати повчання "патріотів" з Канади, Німеччини та США. Ну живіть в Україні та й виконуйте свої мрії. На жаль Артур з Одеси має рацію. Україна знаходиться у 91 році й летить у прірву політичного й державного розколу. Починяється другий переділ майна та чекаємо на бандитсько-олігархічні війни. Повторюю. Мені шкода, адже я живу у центрі України й емігрувати не мав наміру, а тепер уже й немає куди.
vl, Kirovograd Ukraine

На мій погляд, змін на краще після виборів не буде. Як представник народу України, я вже втомився ціх змін очікувати. Да і від кого? Зрозумів (давно), що очікувати від влади нічого не можна, треба робити добрі справи і жити по совісті: десять заповідей всі знають, але мало хто їх виконує. Давайте почнемо з себе, наведемо порядок там, де ми можемо навести. Давайте виховувати себе, своє оточення, своїх дітей жити по-людськи. А вибори-2007, на привеликий жаль, знову починаються з дебатів типу "сам дурень". Соромно, як політики не розуміють, що так Україну не приведеш до кращого майбутнього.
Олександр, Кривий Ріг, Україна

Мені подобаються захисники України, які живуть за кордоном і завжди нас повчають. Ці нащадки неграмотних рудокопів намагаються нав"язати нам свій стиль життя і своє бачення світу. Нещодавно "наш президент" намагався на державному рівні святкувати століття Шухевича, від імені якого здригаються поляки, євреї, білоруси -- кавалера гітлерівських рицарських хрестів, і забув про століття контр-адмірала Луніна, якому віддають шану англійці, американці, канадці, яких він врятував, потоповши німецький лінкор, що громив північні морські конвої. Ось такий у нас в країні нещирий президент.
Артур, Одеса, Україна

Схоже, форум модерують діти Гелена та Далеса. Тому слово надається тільки "демократам". Краще не лізьте до нас, панове "патріоти". Зрадивши Україну за громадянство Англії, Канади, Америки, ви вже не українці, а канадійці, британці або американці. То й опікуйтесь долею своїх країн. Розумю, наївно чекати від вас поваги до колишньої вітчизни, але хоча б не плюндрйте нас по усіх усюдах.
Вл, Кіровоград, Україна

Принесуть, якщо не буде глобальноi фальсифiкацii. В iдеалi майбутня коалiцiя -БЮТ та соцiалiсти, опозицiя - Партiя регiонiв та комунiсти. З мiнiмумом голосiв до парламенту можуть пройти Наша Украiна, або Партiя Литвина.
Володимир, Суми, Україна

Добрий день, вельмишановні пані та панове. 16 років по відновленню незалежності Україна веде багатовекторну політику, а от корейці 60 років як визначилась: північні - на Москву, а південні - на Вашингтон. Результат такого вибору корейців зафіксував фотоаппарат агентства Reuters з космосу: http://pics.livejournal.com/drugoi/pic/003yx0re.jpg Подивіться, я вважаю, що коментарі тут зайві! З повагою, Ernst mailto:[email protected]
Ернст Кельман, Дуїзбург, Німеччина

"...За Українську Державу довго боролись і життя своє клали найкращі сини й дочки українського народу. Народ український не дасть нікому ЇЇ розвалити, а буде її боронити перед усіми ворогами й чесно працюючи творити щасливе життя на цій Богом даній для нього Землі. Стефанія, Торонто, Канада" Вся проблема в тому, що "боролись" за різні цілі, за різну релігію, за різних друзів! Для Західної України боротьба - це бажання бути католиками, разом з Польщею та Америкою, вести антиросійську політику, вступати в НАТО, ставити американські бази на українській землі, вести про-бушівську політику в Східній Європі та бути в одному ряду із Саакашвілі! Для півдня України та Сходу боротьба за Україну та незалежність - це православне слов'янство, дружні з Росією та Білорусією відносини, нейтралітет країни без вступу до НАТО чи інших воєнних блоків, співробітництво в економічній галузі з Росією, Казахстаном, Європою, російська мова - офіційна, змі - без антиросійської пропаганди!!! Що ви бачите спільного між Заходом та Сходом України??? Де спільні інтереси??? Треба мирно розбігатися та закінчувати розмови про єднання!!!
Микола Петренко, Харків, Україна

"Не буде за 5-10 років такої країни як Україна. Держава є штучною і розвалиться." Так написав Артур з Одеси. Чому він готовий ще 5-10 років жити й чекати на цей бажаний для нього розвал? Чи не було б краще для нього виїхати до такої країни, яка для нього не є штучною? За Українську Державу довго боролись і життя своє клали найкращі сини й дочки українського народу. Народ український не дасть нікому ЇЇ розвалити, а буде її боронити перед усіми ворогами й чесно працючи творити щасливе життя на цій Богом даній для нього Землі.

Вибори нічого не змінять. Адже держава Україна створювалась 91 року не як інструмент захисту української нації, а як інструмент подальшої її експлуатації. Держава Україна є антиукраїнською і за змістом і за суттю. Із 78% народу, котрий називає себе українцями українською розмовляють 20%. А у Верховній Раді українцями мали совість назватися тільки 36%. Яких ще доказів потрібно?
Святослав, Львів, Україна

Смішно читати повчання "патріотів" з Канади, Німеччини та США. Ну живіть в Україні та й виконуйте свої мрії. На жаль, Артур з Одеси має рацію. Україна знаходиться у 91 році й летить у прірву політичного й державного розколу. Починяється другий переділ майна та чекаємо на бандитсько-олігархічні війни. Повторюю. Мені шкода, адже я живу у центрі України й емігрувати не мав наміру, а тепер уже й немає куди.
Вл, Кіровоград, Україна

Український народ духовно вичерпується, його замінює така собі українська спільнота, що нагадує пластилінового чортика. Хто б не переміг, переможе не правда, а гроші. Тому буде продовження. Тільки вже не у вигляді виборів...
Сергій Зінченко, Кривий Ріг, Україна

Про мене, вибори відчутних змін у житті українців не принесуть. Я оптиміст, тому пишу "відчутних":),хоча з практичної точки зору - то якихось позитивних змін очікувати не варто. Вибори - це результат боротьби мільйонерів з міліардерами. Вони прагнуть розширити свою сферу впливу, отримати контроль над прибутковими галуззями та ресурсами - це їхня боротьба, ми лише є "меценатами" у ній, сплачуючи свої податки. Гадаю, ці вибори - ще одна віха у нашій історії, про яку читатимуть наші внуки у шкільних посібниках, та дивуватимуться з безпринципності, близькості та недалекоглядності наших лідерів. Ми живемо у час великих егоїстів та амбціоністів, які живуть тільки своїми ціллями, а до нас нікому нема діла. Варто додати, що позитив полягатиме, що у передвиборчих перегонах ми отримаємо якісь добавки до зарплат, пенсій тощо. Це вже краще ніж ніщо:) Василь Козак, Україна

"Принесуть, якщо вийдуть з парламенту проросійські партії та зрадники українського народу. Андрій Михайлов, Україна" - А хто "зрадники" українського народу??? Для вас - одні "зрадники", для меня - інші! Чому ви пишете та називаєте проросійські партії - зрадниками? А про-американські партії - не зрадники??? Не забувайте, що махрові націоналісти з Західної України можуть зайти дуже далеко в своїх поглядах, почнеться громадянська війна, тому, що Крим та Донбас ніколи не буде антиросійським. Ваше прізвище "Михайлов" теж для багатьох націоналістів з УПА та ПОРА - це "червона тряпка", а ви кричите про "зрадників про-російських"! Прийде час, будете молитися ще на Росію, що їй багато років вдавалося підтримувати єдиною, об'єднаною Україну, не зважаючи на мовні проблеми, релігію(Захід - католики, Схід та центр- православні) та інше.
Олег, Київ

Те, що відбувається тепер в Україні не гірше фільму жахів. Ті хто сподіваються на рятівника Ющенка і ті хто сподівається на рятівника Януковича зазнають фіаско. Не буде за 5-10 років такої країни як Україна. Держава є штучною і розвалиться. Хотілося б щоб розвал відбувся мирно.
Артур, Одеса, Украина

Зміни будуть - мабуть депутати по іншому сядуть у парламенті, і знов журналисти будуть завзято креслити схеми - де крісла тієї чи іншої фракції, - прикро.
Радмір, Донецьк

Не антикризова коаліція - об'єднання антиукраїнських, антидержавницьких сил, а ющенко-тимошенківська коаліція - це об'єднання антиукраїнських, антидержавницьких сил. Це об'єднання створено на кошти америки та БАБа тільки проти Росії, щоб стримувати розвиток Росії руками українців, робити провокації проти Росії, як робить саакашвилі! Це недальновидна та безглузда політика, направлена в першу чергу проти України та українського народу! Хто цього не розуміє - сліпий!
Михайло, Торонто, Канада

Звичайно, зміни на краще будуть.Україна наблизиться до того,щоби стати Україною. Незважаючи на те, що її сильно вразили, завдяки пропаганді Пар.Регіонів, Російській пропаганді, віруси "ковбасності","суржику","сердючкізму","табачкізму". Але це поліпшення буде не таким значним і швидким як хотілося б.
Віталій, Полтава, Україна

Принесуть, якщо вийдуть з парламенту проросійські партії та зрадники українського народу
Андрій Михайлов, Україна

Дорогі Українці, зміни ідуть. В життя приходять нові люди, нове покоління. Денис в тому числі. Молодець. Коли кажуть що свобода буде не скоро, СВОБОДА буде з 1 жовтня. Тягнибок іде до парламенту. І дуже багато виборців в Україні його підтримує.
Юра, Україна

Позитивом також стане вихід з політики старих і нових агентів КДБ-ФСБ, якими була переповнена одна з фракцій. Анатолій, Харків, Україна Негативом буде переповнення агентами ЦРУ двух чи більше фракцій в парламенті, хоча після виборів 2004 американський посол керує країною, немає президента та уряду! Сором!
Надія, Чернігів

Так, звичайно, будуть зміни на краще для тих хто стане народним депутатом, хто стане міністром, головою комітету, прем*єр-міністром, тих, чиї інтереси у ВР будуть представлені через нових парламентарів, тих хто буде другом, братом, сватом, кумом, сином чи дочкою, любовником чи любовницею «владоволодарів»... Для простих пересічних громадян буде наступне: підвищення цін на продовольчу (в першу чергу) групу товарів, підвищення цін на електроенергію, газ, житлово-комунальні послуги, проїзд в міському транспорті та на залізниці, будуть колосальні затримки виплати заробітної плати працівникам бюджетних організацій, в приватному підрприємництві та корпораціях дещо зменшать виплату премій у "конвертах" (потрібні донорські грошові вливання в передвиборчий процес та забезпечення необхідного результату). Буде важко вижити простим громадянам, процес геноциду українців перейде у нову бурхливу фазу. Україна вмирає... Життя, історія поставить всім і вся справедливі оцінки, нехай і через десятиріччя чи сторіччя, але справжні істини дуже прості, їх ніхто не хоче розуміти...
Роман, Київ, Україна

У Раді V скликання найстрашнішими були перформатування фракцій і спроба антиукраїнської коаліції залучити більше 300 голосів. Такого більше не буде. Позитивом також стане вихід з політики старих і нових агентів КДБ-ФСБ, якими була переповнена одна з фракцій.
Анатолій, Харків, Україна

Пане Сергію з Києва! Обирайте тих депутатів, які не заплямили своє ім'я зрадами і корупціями в попередніх скликаннях ВР, і тих молодих людей, які стоять на платформах оборони української державної мови, соціальної справедливості й пошануванні свободи слова і людських прав громадян України. Вони є у списках НУ-НО, БЮТ та інших зареєстрованих у ЦВК партій. Не будьте таким песемістом, але пильно придивляйтеся, прислухайтеся, аналізуйте й мудро обирайте. Бажаю успіхів.

Я вважаю,що наша країна повинна змінитися не з допомогою нових виборів, тому що хтось піде, хтось прийде-не буде ніякого покращення, ми повинні звернути увагу не на політиків, а на те, як живемо, в моєму місті знищуюють дерева, а на їх місті будують автостоянки та ще краще-генделики! Мені усього 15 років, та я ніколи не бачив милішої за нашу країну. Я дуже багато вивчав поезії українських авторів - Пантелеймон Куліш, Тарас Шевченко, Марко Вовчок,та багато інших, але, я не уявляв собі, що все життя нас гнітили ті, хто хотів, а ми боролися! Тому ми повинні не змінювати ВР, але змінити ЇХ ставлення до країни, вони повинні поважати народ, але, якщо вони вважають, що вони хтось, без народу, тоді, народ-покиньте й ви їх, нехай повбивають один одного за владу, але, не втручайтеся туди, а коли вони будуть сідати на шию, то женіть їх, під три чорти! Ніколи не зрікайтеся своєй країни, любіть її, поважайте, ЯК Я!
Денис, Дніпродзержинськ, Україна

Після 16-ти років українського політичного безвладдя дуже нам хочеться повірити, що врешті переможе здоровий глузд українського виборця котрий зможе свідомо вибрати політиків котрим нація більша за свої амбіції, чи здійсниться це то тут можна поставити знак запитання, хто краще та скоріше зможе переконати або підкупити голосуючого громадянина, що ще живуть минувшиною радянщини той переможе, якщо переможе Юлія з решту помараньчевими то можна сподіватися на кращу зміну, якщо переможуть ліві то знову можна сподіватися про російське безвладдя, але я вірю що народ України за 16-ть років навчився з минувших виборів тому піде до виборчих скриньок більш свідомо хто та куди спрямовує майбутній шлях України на про російський схід чи демократичний захід.
Dmytro, East Hanover, USA

Антикризова коаліція - об'єднання антиукраїнських, антидержавницьких сил. Вибори дають Україні шанс зберегти незалежність й бути в одному ряду з європейськими державами.
Ярослав, Київ, Україна

Цi вибори не дадуть вiдповiдi на саме головне питання, над яким Україна б'ється вже 16 рокiв - чи бути власне Украiною, чи ж i надалi залишатися Малоросiєю? На превеликий жаль, на украiнському полiтичному олiмпi майже нема тих, хто без всiляких словесних викрутасiв визначився б на користь Украiни. Навiть тi можновладцi , хто не цураэться дефiлювати у вишиванках пiд час урочистостей, володiють украiнською з натугою i чи навряд можуть бути визначенi iншим словом нiж "совки". Тож, хто б не перемiг на цих виборах, однак на Украiну чекають роки протистояння мiж тими, хто дивиться на Захiд i тими, хто вважаэ Москву "третiм Римом".
Борис, Рочестер, Нью Йорк, США

Не принесуть – на 200%! Політики знову потягнуть кводру на себе. Потрібна зміна покоління політиків, а це буде за 15-20 років. Політики, які виросли в СРСР будуть лише розтягувати країну по шматках, аби залишити дітям. У Криму це видно по захопленню землі, побудові дач і прихватизації. Нехай вони у Києві розповідають, які вони білі і пухнасті, а ми у Криму їх бачимо справжніми. Тут їхні дачі, дачки, палаци, захоплені і збудовані там де раніше були дитячі садки і санаторії.
Инна, Крым, Ялта, Украина

Була в Україні минулу неділю, на Сумщині: Шостка-Кролевець та в Чернігівській області! Це жахливо! На кожному кроці висять величезні портрети Ющенко з його промовами, я вже не бачила такого добрий десяток-два років! Знайомий, який працює в адміністрації Сумської області сказав, що їх змусили з Києва повісити повсюду ці портрети! Ще Тимошенко красується на кожному кроці з обіцянками, яких неможливо виконати взагалі, бо їх виконання приведе до сталінських часів та громадянської війни, але вона обіцяє, обіцяє, обіцяє...! Мені дуже жаль українців! Повертається диктатура до України, як в Грузії сьогодні! А на те, що ющенко хоче бачити владу без комуністів хочу сказати: сьогодні комуністи в Україні більш демократичні, чим ющенківські "демократи"!
Тамара, Париж

Вибори змін на краще не принесуть. Можна чекати тільки погіршення. Політичні сили, що беруть участь у виборах запевняють, що всі біди від несправедливого розподілу бюджетних коштів і тільки з їхньою перемогою ситуація зміниться і кошти будуть витрачатися на людей та соціальні потреби. Не зрозуміло - навіщо забирати, щоб потім ділити. А поділ відбувається як у Папандопала. Вся причина у системі, а її ніхто не збирається змінювати.
Володимир Зінченко, Городище, Україна

Хочеться вірити, що буде краще, якщо український народ обере таких депутатів до ВР, які будуть дбати про добро свого народу, а не про вчасні вигоди й привілеї. Сподіємося, що виборці будуть голосувати згідно зі своєю совістю й не будуть продавати свої голоси олігархам і антиукраїнським силам, які провадять до руйнування самостійності й розбудови Української Незалежної Держави. Хочеться вірити, що виборці України за 16 років пізнали, які партії й блоки є правдивими патріотами, а які є ненажерливими можновладцями й узурпаторами. Дай Боже, щоб по виборах стало краще добрим людям жити й працювати на Рідній, Богом даній Землі.

Було б добре якби пані Стефанія вказала хто в списках патріот, а хто ненажерливий можновладець і узурпатор. Можливо з Канади краще видно, але, на жаль, в Україні доводиться вибирати лише між можновладцями і узурпаторами. Вибори в принципі не можуть принести покращення, адже до парламенту потрапляють ті самі персоналії.
Сергій, Київ, Україна

Читайте також
Перешліть цю сторінку друговіВерсія для друку
RSS News Feeds
BBC Copyright Logo^^ На початок сторінки
Головна сторінка|Україна|Бізнес |Світ|Культура i cуспільство|Преса|Докладно|Фотогалереї|Learning English|Погода|Форум
BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>
Технічна допомога|Зв’язок з нами|Про нас|Новини е-поштою|Права та застереження