|
Холодна війна чи війна слів? | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Що означає для світу застереження президента Путіна про те, що Росія може націлити свої ракети на європейські міста? Чи йдеться тут лише про війну слів? Чи правильно роблять США розбудовуючи протиракетну оборону? Що це означає для України? Чи можна послабити напруження між Заходом і Сходом? Ваша думка: Дописи на форумі не відображають позицію Бі-Бі-Сі. Форум є модерованим. Подивімось правді у очи: Путін – не обтяжений етикою, до рук якого потрапив газово-нафтовий кран, не обмежена демократичними механізмами влада, та «ядерна валіза». Він прийшов до влади на хвилі ненависті і страху, що піднялася після загадкових вибухів будинків, у яких звинуватили чеченців. Новому президенту Росії потрібен новий ворог, на ненависті до якого росіяни знову згуртуються навколо Влади. На роль Нового Ворога спочатку пробували Україну, Грузію, Естонію але найзручнішим «ворогом» для Кремля є США, на ненависті до яких виховувались цілі покоління. Зовнішня загроза завжди була улюбленим інструментом тиранів для захоплення абсолютної влади і знищення політичних опонентів. Але не треба недооцінювати Росію. Сама вона не така міцна, яким був СРСР, але у союзі з Китаєм та Ісламським Блоком, що зусиллями Росії цілком може бути створено, Росія може наробити чимало шкоди Заходу. Якщо уважно придивитися, можна побачити вплив Росії і у формуванні антиамериканських осередків у Південній Америці. Не думаю, що будь-хто у Кремлі готує «гарячу» війну проти Заходу, але Історія вчить, що дії окремих безпринципних політиків-авантюристів можуть мати руйнівні наслідки, бо політичні процеси часом виходять з під контролю і починають жити за власною логікою. Фактично з 1991 по 2006 тривало лише перемир’я у Холодній Війні, що, здається, закінчується. На мою думку, Україні не вдасться зберегти нейтралітет, тож треба приєднуватися до однієї зі сторін.Переможця у другому турі Холодної Війни вгадувати не буду – все можливо, але особисто моє серце – на боці Демократичного Світу. Росія вестиме холодну війну, націлить свої ракети на Європу? Та не смішіть мене. Російські радари на Далекому Сході не змогли зафіксувати недавно випробування ракет Північною Кореєю, яке відбулися прямо під носом у росіян, і дізналися про це тільки від Південних корейців. Замість перейматися проблемами ПРО в Європі Путіну треба було б уважно подивитися, що за Уралом за існуючого лавиноподібного скорочення російського населення кожен другий житель уже зараз-китаєць. У Хабаровську чи Владивостоку більшість підприємств - у власності китайців, там не модно вчити навіть англійську, там усі вчать китайську та японську. Але Путіну не вигідно про це говорити, так як йому перед виборами не вигідно відкрито сказати, що російський уряд планує підвищення внутрішніх цін на газ для росіян на 75%, і це в країні, яка займає перше місце в світі за запасами газу, але увесь цей газ іде на експорт задля збагачення правлячої верхівки через контрольований спецлужбами "Газпром". От і згодовується ця балаканина про велич і могутність Росії. Вихід - в альтернативних джерелах енергії. Це повалить режим Путіна і розвалить економіку Росії, яка повністю тримається на доходах від ресурсів, які і є причиною глобального потепління та забруднення повітря. Це просто смішно. Країна, яка витрачає на всі свої флоти грошей менше, ніж США на один авіаносець - це примара західного світу. Ніякої війни - ні "гарячої", ні холодної" Росія вести не здатна. На першу не вистачить грошей, на другу - усього іншого (її заводи, що колись були евакуйовані в тил і там почали працювати, просто знищать за перший тиждень війни, військова підготовка армії жалюгідна, людські мобілізаційні ресурси замалі - це показав досвід Кавказу). Так що, любі друзі западенці, не хвилюйтеся даремно, як співаємо ми, українці, в своїх піснях. Ейнштейн попереджав, що чергова світова війна буде відбуватися за допомогою каміння та палиць. США перетворилися на головного ворога людства і споживають 50% усіх ресурсів. Якби вони у двічі скоротили споживання бензину, то у нас би вн коштував 2 гривні, а не 4.6 +. Слід організувати світовий АнтиАмериканський (США) блок і продавати США енергоресурси за потрійними цінами. А то занадто добре їм: друкують паперові бакси і купують натуральні ресурси. На мою думку, все простіше. Путін "викинув" цю страшилку з однією метою - запобігти обговоренню "справи про Литвиненка". І Захід на це купився. Ніяких ракет Росія не буде здатна розгорнути проти Європи. Вона просто нездатна витримати це фінансово. Побачите, все вгамується, оскільки це можна розв'язати шляхом переговорів, оскільки тут є про що домовлятися. А у справі Литвиненка - цей пан у глухому куті. Ви звернули увагу, що в контексті Самміту Г (рупи)-8 а ні слова про страшний акт ядерного тероризму! Тут у Путіна просто відсутні будь-які аргументи. Саме це вони мали на увазі, а Захід заковтнув це. Памятаєте слова Гебельса, що треба дико збрехати аби тобі повірили. Як це вкладається в КДбешну поведінку. Вони ж з одного тіста. Холодна війна почалась Мюнхенською промовою Путіна. Буде йти вона довго і виснажливо - а Україна стане головним полем битви двох "супердержав" Павло, Kyiv Почалося... ВВС знову почали друкувати кожний 10-ий погляд - проамериканський! Не з Мюнхенської промови Путіна холодна війна почалась, а з того, що після 90-их років американці та НАТО НЕ ДОТРИМУВАЛИСЬ УГОД! Це - головна причина! Обіцяли Росії, що якщо та вийде з Німеччини та Куби - НАТО розширятися не буде, угоди про озброєння дотримувалася тільки Росія, пропаганда антиросійська велась по всьому напрямку! Америка була вся сп’яніла перемогою в холодній війні. Подивіться правді в очі! Мудрі люди писали в Америці та на Заході, що те, що трапилося в 90-х буде катастрофою для Заходу, так воно буде. Росія не пробачить Заходу 90-х років! Америка веде себе не правильно. Як тільки америка ослабне (а це трапиться найближчі 10 років) - Росія їй не допоможе! Може Буш і не прав щодо ПРО та Путін все одно будує фашистську державу між іншим, в Україні 2 станції Космічної радіорозвідки Росії може на них теж захочут навести ракети, що нам робити? геть з України ЧФ Росії та закрити ці станції. Яка холодна війна?! в Росії починається передвиборна компанія. таких нападок до виборів буде ще багато, і щодо України, на жаль, найбільше. не вміють в Росії власними справами заробляти собі рейтинг, мусять завжди грати на зовн. політиці Чомусь деякі дописувачі в інтернеті ББС негативно ставляться до США начеб то до грізного агресора, який хоче завоювати цілий світ, як знаємо з преси, що США одинока країна в нашій планеті, що є спроможною оборонити себе від будьякого збройного нападу на її незалежність, але тут не іде мова про США, тут іде мова про холодну війну Европи, Азії та Африки котрим сьогодні загрожують своїми ракетами північна Корея та ультра Іслам Ірану, що сьогодні розбудовуе свої далекосяжні ракети очевидно за допомогою Росії, що можуть їх в кожному разі вжити супроти Европи Америки та Азії, а навіть самої Росії, щоб запобігти цьому лиху США з своею технікою пропунуе Европі вставити охоронну мережу проти цих ракет, нащо рішуче запротестував Путін та звинуватив США в продовжувані холодної війни, я думаю, що це війна тільки холодних слів, а хто в них переможе, -проживемо то побачимо. Думаю, що Росія хоче відновити роль втраченого гегемона світової революції. При своїх нафтодоларах та потуранні Заходу це цілком можливо. Путін заробляє капітал у Росії, коли ганить Захід. При цьому Москва, Брюссель і Вашингтон чудово розуміють, що ця риторика є для розведення російських "лохів" і немає нічого спільного з зовнішньою політикою Росії. Економіка континенту визначає головну загрозу Росії з боку Китаю на східних кордонах, а не на західних. Російські генерали це розуміють і співпрацюють з НАТО. Путін вміло використовує стереотипність мислення росіян, щоб відволікти їх увагу від тих проблем, які він не вирішив, або не може вирішити за 8 років свого президентсва. І ми ніби вірим... Холодна війна почалась Мюнхенською промовою Путіна. Буде йти вона довго і виснажливо - а Україна стане головним полем битви двох "супердержав" За офіційною статистикою у США 12 мільйонів дітей недоїдають і 9 мільйонів не мають медичного забезбечення, а у цей час уряд США тільки і думає " як захистити Європу"... Для багатьох критика Совка вже перейшла у стадію параної, Російська Федерація не є Радянський Союз, це так само як прирівнювати Римську імперію до Італії, це є різні речі за змістом, культурою, ідеями та людьми. Нехай ВВС розмістить фото Греції після 2ї світової війни чи війн у Кореї і Вєтнамі. Першу холодну війну почали США бомбардуванням міст Японії, а зараз холодна війна почалось з вторгення у суверенну державу Ірак, з якого не можуть вийти тепер... Саме ПРО не загрожує РФ, але у ці ракетні шахти дуже швидко можна встановити стратегічні ракети... Пане Славко дуже цікавить мене яку офіційну статистику ви читали, що в США 12-ть мільйонів дітей голодують, а 9-ть мільйонів немають медичного забезпечення. Цікава статистика, як рівнож брехня. Пане Славко сьогодні в США проживає від 15 до 20 мільйомів нелегалів-- що живуть нелегально працюють, дуже часто вони потрапляють в госпіталі та дістають медичну допомогу, то мені нехочеться вірити, що тут дітей не лічуть. Тепер щодо голодних дітей то на мою думку це дуже добре, що вони трохи голодують, бо як бачимо по екранах телевізора, що в сша пересічна дитина носить більше ваги на собі як повинна, я думаю пане Славку, що це не від голоду. Що знова до холоднї війни, то тут ніхто інший як Росія її почала та надалі її продовжуе а це тому, що Росія боїться демократії. Я гадаю що це буде друга холодна війна. Тривати вона буде менше і буде не така маштабна як перша. Провокують зараз її дійсно штати. А закінчиться вона, як і перша, програшем Россії. Її економіка довго цього не потягне. Це однозначно початок холодної війни, лише з тою різницею, що на цей раз Кремль усвідомлює, що цю війну програє. Російські регіони не витримають навантаження і будуть шукати шляхи зберегти принаймні досягнуті економічні показники поодинці. Київ Сергiй не прав! На цей раз програє США! Ви не читали вчора, що Китай теж заявив, що не буде терпiти американськi бази в Азiї i теж буде вiдповiдь?! Американська економiка в дуже поганому станi сьогоднi, ви просто цим не цiкавитесь! А ось росiйська та китайська - дуже швидко росте, як бразильська! Америка повторює помилки СРСР одну за другою, а Росiя не буде повторювати цей опит! Як вже набридла ця постiйна антi-росiйска пропаганда на BBCUkrainian. Що Путiн прокинувся i наказав націлити свої ракети на європейські міста, чи це вiдповiдь на дii США. А чому про це BBCUkrainian не пише. А чому фотографiя "про холодну вiйну" з Угорщині, а не Вьєтнаму де загинули тисячи людей? Путін просто відображає застарілі радянські неофашистські погляди більшості російського суспілсьтва. Росія ніколи не буде цивілізованою, шанованою чи бажаною нацією. Можливо увісні Чи правильно роблять США розбудовуючи протиракетну оборону? Ні, не правильно! США - подвійні стандарти на кожному кроці! Путін правильно говорить! Чи закінчилася холодна війна, та війна слів після розпаду Радянського Союзу? Я думаю, що холодна війна після розпаду російської імперії зла не закінчилася. Після розпаду російскої імперії Москва почала губити свій престіж в російського народу як рівнож в світі, що не дуже це подобалося московським можновладцям типу Путіна. Тому Путін розпочав нову хвилю шантажу на народ Россії та своїх сусідів,страшить їх ракетами США та НАТО чи дасть це Кремлеві якусь користь з цего? я думаю що ні, бо як пишуть деякі часописи, що служба безпеки отерігала вільний світ, що Россія ніколи своїх ракет не відвертала від заходу, вони завсіди були і надалі є скеровані на захід, тому США на прохання Европи хоче розташувати протиракетну оборону в східній Европі, так довго як в Россії та в країнах пост Радянського Союзу на головних постах сидять люди вірні КП СРСР та агенти КГБ так довго холодна війна нервів буде холодною. А що - ви хотіли від Путіна талони на покращене харчування? Хто почав усе це ще 1946-го року в Фулхемі? А хто писав захоплені листи Сталіну? Черчіль! Почитайте. Британія в політиці завже була дволична. На мою думку, "Війна слів"- це те саме, що "Холодна Війна", бо стріляючи словами гарячі уми стараються обезброїти противника ідейно й морально без ужиття вогнепальної зброї. Холодна війна велася між демократичними державами Західньої Європи,США й Канади проти тоталітарного режиму СССР та його сателітів більш як пів століття й довела до перемоги перших над другими. В той сам час теж розбудовували протиракетні оборони по одній і другій стороні. Україна тоді була частиною СССР і робила все під диктат Москви. Тепер Україна, як незалежна держава, не бере безпосередньої участі в цій новій холодній війні й територія знаходиться в можна сказати нейтральній зоні. Застереження Путіна, що Росія може націлити свої ракети на європейські міста - це тактика словесної холодної війни. Хочемо сподіватися. що президент та урядові чинники України не будуть вмішуватися в теперішню холодну війну, а будуть мудро розбудовувати й укріпляти молоду державу українського народу. Мене заяви Путіна турбують, бо кому хочеться холодної чи гарячої війни? Але ще більше мене турбує питання - невже світ не змінився? Невже знову йдеться про те, що сильні країни чи блоки ділять між собою вплив над світом, а Росія лише хоче силою повернутися до того столу звідки її відіпхали? Я сподіваюся, що у новому світі ні США ні Росія не мають права ділити світ. Слов’янські народи та народи Сполучених Штатів Америки - це дві різні системи моральних, культурних та психологічних особливостей. З чого починаються війни? З дрібниць, з абсолютних випадковостей. РФ, маючи значні енергетичні ресурси, досвід перших польотів у космос, війн з Німеччиною, Японією, операцій в Афганістані, Бейруті, Словачинні... може протистояти військовим прагненням США. Армія котрих та політика дуже послаблена через війну в Іраку, напружені стосунки з Іраном, Північною Кореєю, осбливими відносинами з ЄС. Все це дає підстави вважати різкі промови пана Путіна як дуже серйозне застереження, мовляв: "Не потрібно нас дразнити, ми можемо дещо сказати у відповідь, але ви самі тоді про це пожалкуєте". В дуже цікавій ситуації опинились Європа та Україна, адже можливий театр бойових дій буде розвиватись саме на їх теритоіях. Це очевидно і не потребує детального аналізу. Україна та ЄС великою мірою залежать від енергозабезпечення з РФ, та США мають неабиякий впли! в на ЄС. Слід дочекатись офіційних прес-релізів після саміту країн G-8, - після чого можна буде робити якісь припущення. | Також на цю тему Путін погрожує Європі ракетами03 червня 2007 | Головна сторінка Путін виставив себе в центр дискусій04 червня 2007 | ДОКЛАДНО Владімір Путін вважає Україну тиранією04 червня 2007 | Головна сторінка В. Путін: Росія не видасть Лугового Британії04 червня 2007 | Головна сторінка Горбачов песиміст щодо стосунків з Заходом 03 червня 2007 | Головна сторінка Буш визнає напруженість між Росією і Заходом22 травня 2007 | Головна сторінка | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||