|
Форум: чи буде новий Майдан? | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Президент Віктор Ющенко заявив, що час круглих столів минув, і народ висловиться з приводу ситуації у Верховній Раді. Опозиційні партії - Народна Самооборона, БЮТ та Наша Україна - провели у суботу в Києві марш протесту "Геть зРаду". Партія регіонів провела форум Національної єдності. Ваша думка: чи це початок нового Майдану? Чи українці стурбовані політичною ситуацією в достатній мірі, аби взяти участь у протестах, подібних до 2004 року, чи це, як твердить уряд, політтехнології опозиції? Пишіть через форму справа. Дописи не вважаються позицією Бі-Бі-Сі. Брехливість Януковича і Коаліції просто вражає своєю цинічністю, а народ на Донбасі дивує своєю вірою в краще: Янукович, бо свій!!! Ніхто не вірить, що Янукович вже 10 років має київську прописку, хоча ще 5 років тому керував Донецькою областю. Зарплату ми отримуємо в конвертах, без зв»язків та хабарів нічого не вирішити. Жителі Донеччини щиро переконані, що так живе ціла Україна. Патріотичні висловлювання, це як комуністичні гасла, чи тости за святковим столом – треба щось сказати ж…. Навіть мову українську вивчимо, лише якщо це вигідно. Он Янукович вивчив, а Азарову якось не цікаво… Шкода, що на минулий Майдан не вийшли силовики і не провчили наш тупий народ, і дурний електорат, який як голодні собаки будуть кидатися на халявне м’ясо, тому, що у нас немає і ніколи не буде національної свідомості і мудрості. Шкода, що я народився у цій країні і соромно та прикро за наш народ, частиною якого я є. Це все підступи американців, які хочуть підійти максимально близько до Росії, щоб нанести неочікуваний удар. Для них немає країни України, а лише вигідна територія. У будь-якому разі ми програємо. Шановний Дмитре із Запоріжжя! Якщо у Вас не ходять за графіком торлейбуси, то Ви звертайтеся до мера, який за це безпосередньо відповідальний. Він у Вас до якої партії належить? От і думайте, чи голосувати за неї наступних виборах. Ви теж відповідальні за свій вибір. А якщо Ви на вибори не підете, то й нічого не вимагайте від наступного парламенту. Демократія-це не тільки відповідальність політиків, це відповідальність виборців, за тих, кого обирали. Оксана, Київ, В Україні на сьогодні немає справжньої демократичної системи. То що робить уряд Януковича то є ганьба, а не демократія. Ющенко – мудрий провідник і потребує підтримки від усіх. Майдан буде обєднаний Схід іЗахід разом в тому що народ Украіни хоче жити в демократичній правовій державі немає сумніву Гадаю, що голова уряду В. Янукович і його партія могли виявити більше співдружності й елястичності до пр президента Ющенка, який великодушно подав Януковича на голову уряду. Останній з своєю партією виявився реваншистом і це дуже недобре. Дії партії Регіонів прямо заставити президента до такого кроку. Чи це правильний крок зараз тяжко скаазати. Краще шукати спільної мови для добра українського народу. Я підтримую рішення розпустити Верховна Рада. Український президент гарант конституції. Президент має відповідальність захистити конституцію і батьківщину усіма засобами. Думаю, що усі політичні партії України «загралися» у політику, забули, що є народ. Я на вибори не піду, доки у моєму місті – Запоріжжі, тролейбуси не стануть ходити по графіку кожні 10 хвилин, як це ще було 5 років тому. Тут якийсь «козел» під різними іменами робить вигляд масової підтримки янука і апатії з боку помаранчевих "розчарованих". Шановні, не "ведіться" на такі трюки. Подумайте добре і не полінуйтеся 27 травня прийти на дільницю і проголосувати, щоб зберегти демократію в Україні. Подумайте, щоб потім не шкодувати! Якщо виходити з букви закону, то указ про розпуск - незаконний, оскільки президент за Конституцією має право розпуску Ради всього в 3-х випадках і жодного з них немає зараз. Тому Конституційний суд повинен відмінити указ. Але! Не треба забувати, що є ще і Вищий суд, для цих повірених самі знаєте чого, і який розташований тепер не на небесах, а у Вашингтоні. Що вигідно для США, то і справедливо, то і законно. Подивимося. Події, що відбуваються, не мають ніякого відношення до демократії. У Україні і Росії встановилися схожі олігархічні, не-справедливі, недемократичні, економічно малоефективні режими, які паразитують, в основному, на продажі нафті, газу, металу, вугілля. Відмінності режимів: у Росії олігархічна влада єдина, а в Україні олігархи розколені на дві групи, тому і буза в боротьбі за владу, під базікання об демократії, розпалювання націоналізму. У внутрішній політиці відмінність двох українських олігархічних груп невелика, та і в зовнішній теж: одні готові вступити в НАТО завтра, інші готові вступити післязавтра. Як більшість Нації слідкую за подіями - починаючи з 2004. До того з розпачем дивився на "усіх отих рабів німих", в хомуті комуно-олігархів. Почали рухатися до демократії до західного суспільства. Стільки розмов про західну демократію - пустих гасел! Покажіть її людям такою якою вона є. Хто показав. Я тут живу і працюю давно. Я такий як мільйони українців за кордоном. Приїдьте до мене з камерою. Я розкажу і покажу свою роботу, покажу свої платіжки про зарплату і податки, розкажу про свої права, розкажу як я захворів лейкемією, як мене лікували, як робили трансплантацію кісткового мозку, скільки це коштувало і скільки я сам платив, розкажу про те як формується пенсія, скільки я буду і як довго одержувати профсоюзну та державну підтримку якщо втрачу роботу, розкажу як мій молодший син поступав і поступив до Ґельсінського університету, без хабарів - поїдемо до нього в гуртожиток і він розповість скільки одержує стипендії, скільки платить за житло і т. д. Подивимось як працює громадський транспорт, я покажу як працює над вакциною проти СНІДУ фірма на якій працюю - і все покажете українцям. Одним словом, де Ви, журналісти, приїздіть, будете жити в мене, якщо грошей на готель немає, скажем на 5-му каналі. Бо у Вас там про Захід розповідають ті, хто навідувався сюди з мішком грошей на відпочинок. Рибачук і Головатий не жили тут ніколи як західні жителі, не живуть і службовці посольств, вони відірвані від життя простих людей. я думаю іти на майдан підстав немає, адже причина теперішньої кризи - неприхована боротьба за владу, яка триває після минулих парламентських виборів. майдан не може повторитися. народ не є єдиним, це найгірше. і де той лідер, за якого варто боротися? Ющенко все втратив, це, в принципі, він сам і винен в цій ситуації - хто, як не наша Україна, найзапекліше виторговувала портфелі після виборів-2006? аж поки мороз не плюнув. тепер мають. Це просто ганьба Україні, перед цілим світом, перед власною історією, так безвідповідально просто віддати те, за що стояли довгими холодними днями і ночами на майдані. в нас немає лідера, всі політики думають лише про власний інтерес (наскільки це вже банально звучить!!) в нас немає відчуття власної держави. у 2004 для майдану були підстави, зараз немає навіть сенсу там стояти. Дозвольте не погодитися з Олександром із Москви у тому, що він порівнює Тимошенко з Путіним. Юлія Тимошенко не наказувала знищувати журналістів та своїх політичних опонентів у Лондоні, за ганебної мовчанки ЄС (осуд був занадто дипломатичним) тільки тому що вони залежні від російських енергоносіїв. Я не чула жодного популістського заклику від Ю.Тимошенко і вважаю, що тільки її політична воля здатна завадити планам Росії із приватизації українських газорозподільчих компаній, ліквідації російсько-українського СП "РосУкрЕнерго", позбавлення права російські нафтові компанії монополії на українські нафтопереробні заводи, адже їм вони були віддані практично безоплатно у користування. Я готова сидіти на хлібі і воді, але знати, що російському бізнесу , контрольваному Кремлем, буде поставлений заслон, а західним компаніям (переважно не німецьким, які також контрольовані Кремлем, хай адміністративними методами. А Ющенко хай як гарант Конституції слідкує за її! дотриманням. Це є ключ до української незалежності -- енергетика. Цим ми допоможемо і російським демократам позбутися кліки спецслужб, яка чере кримінальну компанію "РосУкрЕнерго" контролюють уже половину ринку Європи. І хто ж може очікувати після цього, що, наприклад, Німеччина перейматиметься Україною, якщо "Газпром" купує німецькі футбольні клуби, а також крупні пакети акцій првідних німецьких енергетичних компаній? Тільки Тимошенко до кінця може зреалізувати план енергетичної безпеки України. Семен Львів: Пане Семене в Америці е демократія якої ніде в світі немае, тут навіть діти вчуться її шанувати, демократія це чудова річ, але її треба шанувати, а не надуживати так як сьгодні робиться в Україні де різні зайди нарушують її конституційні права, в Севастополі, та в Криму, московські зайди пробують ганебно перебрати владу держави, нехтують українську мову, чого немае в будь-якій державі, тому шануймо демократію, а Україною повинні кирувати українці а не зайди. Країну роз'їдає (доїдає) корупція. За таких умов всяка порядна людина повинна відкласти свої політичні амбіції і стати у ряди опозиції до криміналу, заполонившому кабінети влади. Зі злодіями та зрадниками не може бути компромісу. Люди у дзвінках з Ураїни почали побоюватись відкритої розмови: ".. це не телефонна розмова ..", ".. нам тут жити ..". Як це сталось ? Що тепер робити ? Переобрати владу на таку, яка поважатиме ваше громадянське право і робити це можна стільки, скільки заманеться. Це ж ваша держава - Народу України (вони тільки "слуги народу"). Треба дати владі тверду гарантію, що вона немає ніяких гарантій на свої крісла. Якби Майдан дав змогу позбутися Тимошенко,Януковича, Луценко та подібних до них політиків, яких не цікавить нічого, окрім них самих у владі, то він мав би сенс. Майдан - безперечно - потрібен. Як мінімум, у якості "виховного елементу" для чинної (поки що) і прийдешньої влади. Однак, є й інше питання: за чи проти кого (чого) буде цей Майдан? На мою думку, жодний політик, наразі, вже не вартий підтримки... Думаю, що на тлі двох натовпів у центрі Києва вже час збиратися на третій майдан - чесний і не проплачений, опозиційний і до блакитніх, і до сучасних помаранчевих... І вимагати чесних виборів 27 травня. Чього це така метушня піднялася навколо Ради? Регіонали "пужають" непокорою. Якийся спецназ підтягується до Київа. Начебто. Подивимось, що ж воно далі буде. Хтось когось нагне не на жарт. Шановне громадяне, дякую за увагу до мого листа. Дозвольте уточнити свою позицію. Мені здається, що і на Сході і на Заході є багато людей з схожим прагненням до демократії і європейських цінностей. Проте їх об'єднанню заважає національне питання. Коли шановний Dmytro пише про українців («Україна для українців»), кого він має на увазі? Всіх громадян України, чи лише етнічних українців? Шановна Ольга, скажить, будь ласка, кого Ви маєте на увазі під «господарем тієї землі»? Сподіваюся, всіх законніх громадян країни. Ви живете в США. Можна дізнатися у Вас, чи застосовується в США поняття «Господар тієї землі» замість поняття «громадянин США»? Дозвольте зробити висновок. Розділення громадян за етнічною ознакою об'єктивно грає на руку лише супротивникам демократії і свободи. Символ такого розділення – статус російської мови. Чим швидше російський отримає рівноправний статус, тим швидше демократи Заходу і Сходу зможуть об'єднається. На мою думку – так. Даруйте сусіди за прямолінійне судження про ваших лідерів: по-людськи мені подобається Ющенко, як високоморальний патріот, який вболіває за свою країну. Але як політик він слабкий і його з»їдять як з»їли свого часу Горбачова. Юля, звичайно яскрава особистість, як політик та жінка, але вона популіста без принципів і «кидає» усіх краще як Путін. Янукович, звичайно совок, але з передбачуваною поведінкою.Україні потрібні нові лідери. Семену, Львів, та Сергію Олеговичу: Таваріщі, українські націоналісти відмовилися від ідеї "етнічного домінування" та гасла "Україна для Українців" принаймні з 1944 року, коли ОУН провела Конгрес поневолених народів СРСР під гаслом Свобода народам - свобода людині! Після 1944 року такі ідеї та гасла поширювали лише провокатори мережі НКВД -КГБ в Україні з метою дискредитації українського визвольного руху, який триває. Майдан це козаччина сьогодення! З погляду глобального перемішування людності під час внутрішніх колонізаційних коливань Україна єдина, але в цій єдності є важко деформовані елементи. На місце вимерлого населення Східних областей прийшли поселенці, які нині з радістю голосують за бандитів, але своїх. Вони не визнають геноциду вчиненого НКВД, піддаються масовому навіюванню триваючої антиукраїнської пропаганди (українці, мовляв, - бандерівці й бандити). Цей еклекторат знову і знову приводить до влади антидемократичні, україноненависницькі сили, які дбають лише про інтереси олігархічного бізнесу. Відтак, зараз стоїть питання, чи Західна й Центральна Україна раціоналізують в своїй масовій свідомості ірраціональну тезу про те, що електорат Сходу є причиною їх нещасть. Чи дальше будуть дотримуватися колись священного гасла про єдність України. …Схід вже не тільки раціоналізував таке ж припущення («ці козли не дають жити»), а пішов дальше, відтворюючи образ ворога в особі мешканців Центру й Заходу. Дивнії дива, браття, творяться. Dmytro Hunovychi, USA та інші, що пишуть з оплоту всесвітньої демократії, на мій погляд, вщент поганії учні і в найменшій ступені не засвоїли, живучи в Америці, хоча ж би елементарного розуміння поняття "демократія". А елементарно демократія - це право кожного мати свою власну думку. Може я сильно здивував американських українців? То чому ж їхні висловлювання переповненні агресією, злобністю та нетирпимістю? І що, в Америці дуже популярні гасла "Америка для індіанців!", "Каліфорнія та Техас для мексиканців!"? Тоді звідки взялось "Україна для українців!"? А може це ще не розсосалась в Америці галицька ментальність? Ну, вона, думаю, і не розсосеться. І більш ніж впевнений, що вам не спадає на думку, що саме такі "палкі" нетерпимі "патріоти" розколюють Україну. Читаю пости й дивуюся - в ім’я чого йти на майдан? Хіба ж не ясно? В Україні немає політпартій – просто декілька різних бізнес-об’єднань або клани найбільших власників ділять права на експлуатацію України, під прикриттям політичної риторики. А ми, хто живе лише на зарплату - ми тут при чому? Жодна з нинішніх політсил не обстоює і не виражає мої економічні інтереси - найманого працівника. Жоден з урядів: Юлі, Єханурова, Януковича – не зробив нічого для реального підвищення життєвого рівня працюючих людей. Більш того – всі вони в купі фактично знищили, на законодавчому рівні, профспілки – бо те, що в нас є на американські чи англійські профспілки схоже так само, як дране кошеня на тигра, і тому наших робітників від власника-самодура ніщо не захищає. Великому бізнесу вигідно тримати нас у рамках перманентної бідності - коли вистачає лише на їжу і необхідний одяг, і багато хто мусить бігати ще по двох-трьох роботах (ніде у цивілізованому світі цього немає), щоб сім’я ! жила більш-менш пристойно. Бо бідними людьми легше керувати, нацьковувати один на одного. І політичний окрас тут ні до чого: тарифи на комуналку підняли всі мерії – без винятку! І ті, де править ПР, і ті, де більшість у БЮТ – бо ж реальними власниками місцевих комунальних підприємств є представники саме цих сил, і наші гроші йдуть до них у кишені. Тариф на воду у деяких західних містах та на Кіровоградщині майже такий, як на Кіпрі – але ж там інша за якістю цивілізація! І так по всій Україні – великий бізнес під політичні казки для екзальтованих дурнів дере з нас три шкури - у Донецьку донецькі, у Львові – львівські, а в Києві - всі разом. А за роботу платять копійки, або не платять зовсім – незалежно від кольору політичної шкіри - і називають це ринком! П’ять мільйонів найбільш кваліфікованих громадян України вже обрали свій майдан, "проголосували" – ногами за кордон! І жоден з урядів не зробив нічого для їх повернення, бо наша так звана політбізнеселіта – від Тимошенко з Коломойським до Януковича з Ахметовим – панічно боїться таких людей, які реально пізнали ринкову ціну власної праці, побачили справжнє життя, справжню демократію, і не дозволять маніпулювати ними, як пішаками в ім’я своїх бізнес-інтересів. Коли з’явиться в Україні достатня кількість саме таких людей, які не заглядають у рота олігархам, не мають комплексу меншовартості і «холуйства» - а готові обстоювати свої інтереси самі, створити справжню партію, а не вступати у невідомо на які «чесно зароблені» мільярди створену структуру – тоді є сенс йти з такими людьми на майдан. Потрібен новий майдан, на якому необхідно підтримати Юлію Тимошенко. Так, підстави для протестів є! Країна зкочується до узурпації влади крадіями шапок, які не хочуть чути про НАТО та ЕС. Українці не бажають поновлення Російського загарбництва в будь якому вигляді! Хочеться опонувати Олександру К., Україна-США про те, що "Юля є не менш безпринципною, ніж бандюковичі"? А хто вам дав право на такі популістські заяви? Під час першого приходу Ющенка у владу у вигляді Прем"єр-Міністра у 2000-2001, саме віце-прем"єр Юлія Тимошенко рішуче відімкнула Україну від спільної з Росією системи електропостачання, незважаючи на апокаліптичні сценарії, вона спрямувала в бюджет гроші від обленерго, які були використані на зарплати та пенсії. А Прем"єр-Мністр В. Ющенко обізвав учасників акції "Україна без Кучми" тоді "фашистами", назвав себе "сином Кучми" і не підтримав Юл. Тимлшенко у в"язниці тоді. Ющенко не вірив і в Майдан, так як він не вірить зараз в український народ. Ющенко - типовий погано вдягнутий, погано освічений лідер, який не проти поторгувати щось за те, що саме він схвалив прихід "РосУкрЕнерго" на український ринок. Для мене Ющенко і Янукович були однаковими. І саме зараз маємо шанс приходу дійсно європейськовдягнутих і сучасних, щоб викинути приведену Ющенком "РосУкрЕнерго" з українського ринку. То: Артем Петренко А как быть тем кто в Донецке? Я не хочу с Януковичем и Ко. оставаться!!! Михайло, Львів: Так після 2004 ми сподівалися на швидші реформи і помітніші зміни в нашому житті, але навіть ті половинчасті зміни які проводили помаранчеві уряди були краші за теперішню "стабільність" і "покращення життя". Не можу казати за інших, але я буду на Майдані! Ярослав, Київ: Не можу погодитися з Сергієм Олеговичем, що українофобія, яка об'єднує комуністів з регіоналами, породжена українізацією. Адже тотальна русифікація сходу України, що здійснювалася віками, не призвела до русофобії! Корені українофобії лежать у імперській психології багатьох росіян, які хотіли б, щоб Україна знову стала придатком Росії. Артем Петренко, Україна: А може розійтись Східу і Заходу мирно без майданів, які вже 15-річну війну холодну громадянську мають шанс перетворити в гарячу. Згадайте. хочаб Сербів і Хорватів. Візьмемо кращче за приклад Чехів і Словаків. Не будьмо як на Сході так і на Заході тзв. України провінціальними імперіалістами- совками. Олександр К, Україна-США: Безумовно: Геть зРаду!!! Ні Бандюковичу та донецькій диктатурі! Проте, вся проблема України в тому, що Ющенко, за якого вистояв Майдан, є не більше ніж кволою, тяжко хворою та (на жаль!!!) абсолютно безхребетною людиною... Попри явні спроби бути демократичним, він виявився абсолютно неспроможним виконати навіть найменшу із своїх обіцянок даних Майдану та Україні... Ющенко є надто зобов’язаним перед своїм повністю безпринципним оточенням - згадайте його рідного “золотого”синочка, уособлення українського правосуддя в особі махінатора Зварича з його фіктивними дипломами, крадія Івченка з його щорічно новими державними авто мільйонної вартості – і собі, та ще й усій його родині! Ці людці і надалі є керівниками Нашої України та є її лицем!!! І жоден з них не відповів, тай ніколи і не відповість за свої вчинки! Я вже навіть і не згадую за Щербанів, Підрахуїв та інших! Безумовно, Юля є жорскою та рішучою людиною, але ж вона не менш безпринципна ніж Бандюковичі... Тому й повертаємося назад до тих самих риторичних питаннь: з ким? за кого? чим то все закінчиться? Олексій, Київ: Що можна казати, коли на мітингах 31 березня Януковича слухало 10 тис. прихильників, а опозицію - більше 100 тис. Більшість моїх знайомих сприймає ПР та її посібників, як чужородний елемент у Києві. Такий стан не може довго продовжуватись! Вододимир Ґалат, Curitiba, Parana, Brasil: Маніфестації потрібні і то негайно. Депутати совки готові завести Україну до важкої неповоротної кризи. Нові вмбори не доведуть до гіршого, бо воно вже і так є. vl, Kirovograd: Прошу пробачення за друий пост, але не можу не запитати- чому ні одним словом не пом"янули ні Гонгадзе, ні отруту для Ющенка? Може тому що вже смішно, або дуже образливо слухати обіцянки цяцянки про скоре розслідування цих злочінів? Розумні люди б волали б "Геть!" та "Зрада!" саме водіям "майдана 2". Але ж за 100 гривень краще волати те що накажуть Жванія та Тимошенко. vl, Kirovograd, Ukraine: Цікаво, панове "помаранчеві демократи", а що станется за перемоги Тимошенка, Ющенка та Жванії(слава Україні?!) на другому "майдані"? Вся брехня помаранчів про скорий вступ до ЕС спростована резолюціями та рішеннями керівників ЕС. Під час прем"єрства Тимошенка у 2-3 рази!!! піднялись ціни на м"ясо, бензин, житло, газ, цукор-скільки ми нарахували тоді криз? Ющенко показав взірець демократії, назвавши журналіста по УСІХ ТВ каналах мордою! А епідемія самогубств з контрольним пострілом у голову! Знищення ДАІ і величезна кількість аварій! Що ще гарного сталося за добу панування "памаранчевих"? До речі, якщо пані Стефанія з Торонто не знає, - усі керіники "майдану 2"-діти вищої партійної номенклатури КПРС, деякі з героїчним комсомольским минулим. То якої ж демократії ви чекаєте від відступників- комуністів, комсомольців, а тепер мульті-міліонерів Жванії, Луценка, Тимошенко то що? Може краще запитати в Жванії - куді поділося " золото партії"? the Cossack, Toronto, Canada: "з легкої руки наших помаранчевих "любих друзів" Україна повернулась до 90-тих років"vl, Kirovograd(C) Прем"єр -"блакитний"(донецький) екс-зек назначає "свого" міністра МВС (колгоспника до речі), "свого" Генерального прокурора, "свого" голову СБУ. Зараз питання - яке відношення "помаранчові" мають до до крімінальної сітуациї у країні та вбивства московсьго гангстера який заважав "донецьким" у захопленні ринка Озерка ? Ольга, Matavan, NJ, USA: Сергію Олеговичу, оскільки уважаєте Україну своєю батьківщиною, то шануйте мову тієї країюни а не силуйте розмавляти мовою нашого північного сусіда. Чи Ви поцікавились яка демократія у цього ж сусіда? Думаю, що Вам відомо. Ви там поїхали б навчати демократії! Їм треба пояснити, що націоналізм це пережиток. Чи Ви знаєте скільки шкіл російсько-мовних є в Україні? Багато, а в Росії україно-мовних, здається 0, хоча майже 10 міліонів живе в Росії! Оскільки Вам гарно жити в Україні, це Ваш вибір, але шануйте господаря тієї землі. Так у світі водиться! Dmytro Hunovychi, USA: Сьогодні насуваеться питання чи потрібно в Україні відстоювати майдан, очевидно що відповідь биде так,т реба, як бачимо, що сьогодні українською державою керують Донецькі клани (мафія) на чолі з бувшим зеком Якуновичом , в них зараз проросійська спрямованість, вони намагаються змінити все рівнож з конституціею для своїх вигод, невже ж ми українці ніколи не позбудемось московського ярма, невже ж Якунович та його донецька мафія на вічні віки хоче нас та наших дітей втягнути в московське ярмо, майдан сказав і надалі наголошуе геть з Москвою, геть з Якуновичами, геть з Морозами та Симоненками, Україна для українців СЛАВА УКРАЇНІ !!!! Юрко Савчук, Івано-Франківськ: Новий Майдан потрібен,але для того щоб розігнати Верховну Раду і Кабінет Міністрів та назавжди заборонити тепершнім депутатам і політикам доступ до влади!В них був шанс себе показати.А тепер настав час їх звільнити за недобросовісну працю.Як тут вже було сказано-вони забули що працюють на нас,а не ми на них.І пора назавжди заборонити комуністичну партію.Ці повії завжди приносили Україні горе,а ми їх досі терпимо.Судити їх за Голодомор треба,а не в Парламент.Руки геть від України! George Delemo, USA: Я рахую, що давно уже пора!!! Несенітні нові закони прийняті ВР - безглуздя! Люди деж конституція? Американська громада української нації за нові вибори, себто ЗМІНИ того, що ми маємо! Правління Партії Регіонів - понятия зековскиє... William Stan, USA: He певний чи буде новий майдан але як жити народові коли влада наставлена проти нього? W.B.S. Dmytro, East Hanover, USA: Нарешті здаеться наближаеться час,що презедент Віктор Ющенко буде починати робити демократичний порядок в Україні бо як він заявив,що час круглих столів минув,тому приходить час робити порядок в країні,я прилучуюсь до тих мільйонів українського населення яке каже, пане презеденти вже найвищий час щоб ви стали мужно та зробили в Україні політичний порядок бо як бачимо,що Україна на наших очах тратить свою індентичну незалежність.Донецькі та московскі олігари розкрадають державне маймо, Севастополь та Крим майже вже в російских руках, команда та моряки російского чорноморского флоту не підчиняються конституційному порядку та договорів України з Росіею, в Севастополі розпуста російскі моряки знасилюють молодих дівчат, піяцтво та проституція, за 8 місяців урядування Якуновича та його регіоналів нічого доброго політичного в Україні незробили народ бідніе, гірники ,робітники, медики! , професори та пенсіонери ще до сьогодні чекають на свощ зарплату, тому я приеднуюсь до мільйонів українського населення котрі кажуть, пане презеденти розпустіть про московслку Верховну Раду бо вона по сьогодні нічого незробила для народу України... Ольга, Україна: Поки інші народи будують свої країни, наші патріоти на майданах за перерозподіл власності і влади чубляться. Ото розбагатіють! raisa, Ukraine: Так, дуже стурбовані політичною ситуацією в країні. Якщо і далі триватиме засилля "проффесіоналів" у Раді та в уряді, то скоро українці стануть зайвими в цій країні. Але й страшно! Страшно, бо "проффесіонали" із донецьких в'язниць нахабні і підступні, і не зають,що таке інтелігентність та законність... Роман, Тернопіль: Українців дуже важко "розрухати", хотілось би повномасштабного СПРАВЖНЬОГО протесту, чи він буде - важко знати. АЛЕ УЖЕ ПОТРІБЕН! Сергій, Київ: Президент дестабілізує ситуацію. Він повинен погодитись що більшість населення не хоче проамериканського та проєвропейского напрямку. Він та його партія - політичні банкроти. А тому - хай подає у відставку поки йому не зробили імпічмент. Геть до діаспори в америку !! Майдан потрібен. З перевиборами як президента (у якого рейтинг 10 %) так і парламенту. Марко Яворський, Вашінґтон Дісі: Так, так сказав Козак і гірко заплакав. Чому плаче Козак молодий? Через неволю слова, людини, життя. Таке відчуття, що історія повторює себе все частіше та частіше в Україні. Майдан безперечно потрібен. Люди мають зібратись і ділитися своїми враженнями про політичну та суспільну ситуацію яка зараз росте з негативною енергією. Я їду в Україну в липні надіюсь, що до того часу все розясниця, якшо ні то з радістю приєднаюсь до Руху Справедливості. Всім хто прийде бережіться!!! Слава Україні Необхідно відстоювати Майдан. Проросійська спрямованість пана Януковича та спроби ще далі змінити Конституцію викликають відвертий протест. Невже Україні ніколи не вибратися з-під російського ярма. Пан Президент заслуговує підтримку, бо мета в нас єдина - Незалежна Україна. А от інтереси Прем'єр Міністра тягнуть нас в зовсім інше майбутне, в якому наші діти навіть не будуть знати ні української рідної мови, ні історії! Помаранчева революці-2! А чому бі ні!Нами І Державаю Зарас керує потужна Донецька мафія. Ющtнко не президент в даній ситуіації, що складається в Україні, він забуває що ми ,,Народ" його наняли на роботу і з такою ж легкістю можемо звільнити його з посади..За час його правління в державі він не проявив нічого..На мою думку Президент має бути Сильний, Сказав слово-Залізо, А не Пусті слова...Юля-Президент! Слава Україні! :)
На мою думку, в Україні все ж таки може бути другий майдан. Але це може бути майдан анархії, адже у мене таке враження складається, що народ починає розуміти політику краще за самих політиків. Він настільки розчарований цим політичним серіалом, який ніколи не закінчується, що здається тут може бути революційна анархія або продовження життя в українському стилі. Парламентська криза виникла виключно з вини політиків, вони не хочуть або не вміють приймати закони які повинні підтримувати лад і спокій в країні, закони, яких в першу чергу повинні дотримуватись самі народні депутати. Вони іноді купують безкарно голоси виборців за пляшку дешевого вина, банку майонезу, кілограм гречки і шматок смердючої ковбаси. Коли немає виборів вони граються з душами депутатів - пропонують їм посади, гроші, змушуючи зраджувати тих виборців які не продались за гнилу ковбасу. Майдан це остання надія виборця коли депутати з ним не рахуються. Уряд теперішній в Україні - коаліція криміналітету та залишків московського окупаційного режиму, бояться і нахабно брещуть, Визвольна революція українського народу з під ярма московського імперіалізму, пройшла два етапи: 1990-91, 2004-2005 років, і триває далі, Ми переможемо, не залежно від того, що скажуть Янукович, Путін чи Ющенко, бо Украіна в нас одна, ....українофобія є тією ідеологічною основою, яка об'єднала різні політичні сили Ярослав, Київ Шановний Ярослав Згоден з Вами в тому, що об'єднання різних опозиційних сил має національну основу. Причина - в українізації держави. Статус російської мови – символ такої політики. Поки еліти етнічних українців не зрозуміють, що Україна – батьківщина багатьох народів, зокрема російського, і не відмовляться від ідеї етнічного домінування, вони своїми руками допомагатимуть супротивникам демократії. Глибоко переконаний, що націоналізм – пережиток минулого. Демократія і націоналізм – несумісні. З повагою, Сергій Олегович
Новий майдан – це, здається, революційні, але ж позитивні зміни у суспільстві. Новий майдан можливий. Але ж люди розчаровані. Прихильники ідей майдану розчаровані тим, що їхні колишні лідери пересварились, а головне – не змогли протистояти тиску колишньої номенклатури та майже втратили владу. Прибічники Партії регіонів кажуть, що діюча влада не відрізняється від всіх попередніх, бо не є навіть перспектив щодо покращення життя. Не кажучи про «покращення вже сьогодні». Хоча саме розчарування може стати джерелом революційних дій. Опозиція має майже харизматичних лідерів, завдяки їм, через вплив на «свідомість» та «підсвідомість» вона може виграти. «Коаліції» таких лідерів бракує, але вона може задіяти гроші. На проїзд людей та їхню «працю» на майдані. Хоча багато луганчан вважають це невдалою політтехнологією. У Луганську поїздку на «блакитний» майдан пропонують за 150 гривень на добу. Хоча бажаючих виявилось не дуже багато, на відміну від 2004-го. «Нардеп» від Партії регіонів Олександр Єфремов каже, що поїдуть до Києва 3 тисячі людей. З Луганська їдуть студенти та пенсіонери. Багато з шахтарів та робітників інших держпідприємств від пропозиції Партії регіонів їхати до Києва відмовляються, бо пам’ятають як взимку 2004-го були змушені жити у холодних залізничних вагонах та наметах. Та грітися за допомогою лише горілки. У Луганській області депутати облради сьогодні схвалили звернення до Президента та Верховної ради на підтримку «кризової» коаліції та проти акцій протесту опозиції. Вони кажуть, що це є думкою виборців. Але це не відповідає дійсності. По-перше, луганським виборцям на це начхати. По-друге, на Луганщині Партія регіонів насправді не є домінуючою. Дійсно, на виборах 2004-го у ВР за ПР проголосували 74% виборців, але ж не всі, а тільки ті, хто прийшов на дільниці. А прийшло тільки 66% від загальної кількості – 1,3 мільйона людей. (За ПР голосували 960 тисяч виборців, всього виборців – 1969 тисяч.) Тобто за ПР проголосували менше половини виборців Луганської області. Таким чином ця партія не може казати про власну тотальну популярність у регіоні, хоча формально депутатський корпус облради складається переважно із представників Партії регіонів. Теперішня опозиція, можливо, врахувала помилки. Та готується до перемоги. «Коаліціянти», хоча й не всі, також «переформатувались». Тобто власну риторику радикально змінили. На Європейській площі пані Богатирьова, «біла та пухнаста», казала, що треба «захистити президента» від тиску з боку опозиції, та про те, що ніколи не припинить діалог ані із президентом, ані із опозицією, бо нікому не можна дозволити розколоти Україну. На з’їзді в Северодонецьку, який набув назви з’їзду сепаратистів, пані Богатирьова казала: «не пойдем на повторное голосование, в этот день проведем референдум о создании Юго-Восточного государства». Сподіюся, що в суботу на Майдані Незалежності зберуться всі справжні українські патріоти, щоб продемонструвати проти надужиття конституційних законів урядовою коаліцією прем'єром Януковичем і проурядовою коаліцією у Верховній Раді, які сьогодня влаштували так звану демонстрацію єдності.Зберуться всі під українськими синьожовтими прапорами й заявлять, що вони готові боронити всі конституційні права свого народу. Я тут у Канаді буду молити Бога за ваш успіх і буду співати пісню, яку я вивчила в моїй юності в юнацькому виховному таборі в Україні. Слова цієї пісні гріють завжди моє серце, коли я думаю про мою рідну Батьківшину. Ось вони: "Від синього Дону до сивих Карпат одна нероздільна родина, без панства, без рабства, насильства і зрад Вільна Самостійна Україна. Ми діти Вкраїни, широких степів, ми все є готові до бою за Правду, за Волю, за Славу Батьків наш прапор леліє горою". А ви, Дорогі Друзі, повторіть за Іваном Франком: "Досить нас недоля жерла, досі нас наруга жре, а ми крикнім ЩЕ НЕ ВМЕРЛА, ЩЕ НЕ ВМЕРЛА І НЕ ВМРЕ! Слава Україні!
Я мабудь сьогодні один з небагатьох, хто може зрозуміти положення президента. Це мабудь ситуація політичного тупіку. З однієї сторони, не розпустивши Верховну Раду, при владі залишиться керувати країною кримінальні елементи, а з іншоі, розпустивши її, країна може опинитися в кризі, котрої вона ще не бачила. Вже сьогодні, кричать ті що представляють Кабінет Міністрів, що тих, хто готуе указ щодо розпуску парламенту, лякають кримінальною відповідальністю. I навпаки, секретаріат президента лякає тих, хто не виконуватиме наказ про розпуск парламенту, теж будуть відповідати перед законом. І якщо Президент розпустить Верховну Раду, Президент та Кабмін не будуть визнавати розпорядження протилежних сторін, і це призведе до поділу краіни на західну та східну частини, і не дай боже, до громадянськоі війни. Я думаю всім зрозуміла ситуація. Президенту слід було думати ще тоді, коли вся влада нележала помаранчевим. Я вважаю, що Президент не буде розпускати сьогодні Раду, але він! буде користуватися цим повноваженням, щоб тримати під контролем Кабмін з невгамовним її апетитом. Якщо Ющенко знову послухае обіцянки Януковича, і знову кине Юлю, це вже будуть п'яті граблі. Майдан потрібен. Майдан потрібен такий як у 2004 році майдан на якому лунали не лише пісні і гасла, майдан де було примирення і порозуміння, майдан де була спільна молитва... Ющенко прийшов до влади за рахунок першого майдану і мав досить часу щоб навести порядок в державі, але його команда займалася сварками і поділами посад. Тепер коли він втратив контроль за владою, він хоче знову використати людей щоб повернути її собі. Про людей згадують тільки перед виборами.
Українців дуже важко "розрухати", хотілось би повномасштабного СПРАВЖНЬОГО протесту, чи він буде - важко знати. АЛЕ УЖЕ ПОТРІБЕН! Цю Раду треба розігнати, щоб Морози і Кінахи зрозуміли, що не можна на вибори іти під одними лозунгами, а потрапив до Ради міняти прапори. Треба бути більше відповідальними і думати про своїх виборців не тільки коли ідуть вибори. І хай у новій Раді Януковичи наберуть більшість, як що народ так проголосує, але це буде демократично і конституційно. А то, як вони зараз набирають більшість, це не правильно, ця більшість не представляє більшість Українців, тому треба нові вибори, і тоді подивимось. З повагою до усіх, При помаранчевому правлінні хабарі для вирішення будь-яких питань зросли вдесятеро. При "керуванні" ТимАшенкою були анульовані бартерні розрахунки з Росією за газ, що призвело до нової угоди і високих тарифів, були бензинові, цукрові кризи, відбулось масоване примусове звільнення мільйонів людей з роботи під надуманими приводами,на багатьох підприємствах були замінені керівники на помаранчевих, хай би й нефахівців. Країну лихоманило, а памаранчева влада набивала собі кишені, перепродувала заводи і привласнювала гроші. Дітки їхні стали зірками ТБ екранів завдяки притаманній їм пихатості, нахабності, вседозволеності. Куми та свати поперли в усі крісла, супроводжувалось все це масованими навіюваннями керманичів про боротьбу з олігархами, про складнощі перехідного періоду. Їм завадило добити країну одне-недійшли згоди в переділі багатств між собою. І тепер знову кличуть на Майдан? Що баба Параска, в якої одне заняття - мітингувати, плескати язиком та людей дурити, що її двійник Тимошенко, що хамовитий Луценко - це руйнівники, які рвуться до влади, аби нагребти грошей. Що за душею: ненависть до собі подібних- Регіонів, зневага до тих, хто думає інакше. Як їдуть з Донецька - то це не інакше як "бандити або дивної зовнішності молодики", а як зі Львова, то це вже тоді "патріоти". У регіоні, де я проживаю до подій у Раді ставляться скептично. У період Майдану в нас весь час спалахували політичні мітинги, а зараз все якраз навпаки, повний аполітизм. Ніщо нікого не цікавить. І я можу зробити висновок, що Майдану другого не буде. Хіба що він буде лише із столичних жителів за гроші політиків. Буде новий Майдан! Обов'язково буде! Потрібно поставити на місце нахабу і дурисвіта Януковича. Якщо провести Майдан не вдасться, то ми знову опинимося в московській багнюці на довгі роки! Якщо бути відвертою,то мені вже набридло чути пусті обіцянки пана Ющенка та ого компанії "помаранчових". Вони всі носяться зі своїми національними ідеями, а результат - нульовий; тільки раздратування одне, коли бачиш усю цю компанію в помаранчових кольорах. Може, пану Ющенку як економісту нема й ціни, але президент з нього - нікуди не годиться. Ні, шановні, ніякого Майдану вже не буде, нажаль. Україну захопили варвари і доки вони не знищать все, що було накопичено віками, доти їм тут панувати. А варвари це, по-перше мордаті хохли (хохол - це людина без ознак національності, культури, освіти, релігійної приналежності тощо, морда у нього репана, червона від лютої злості на все живе, в одній руці пляшка горілки, в іншій 2-х літрівка пива, в зубах папіроска, а нище, як чорне конфетті, лушпайки від “сємочок “. У голові у цього вандала є одна думка: “годувати свою сім’ю “, а яким чином “то нє ваше собачіє дєло”-хочу вкраду, хочу шапку зніму, а захочу так і НДС стирю, бо свобода! Пахан разрешает. І нехай цей ХОХОЛ убраний по-модньому, по-хранцюзьку та й Мерса має і хата з ремонтом, йому цей майдан до фєні. По-друге, я вже ніколи туди не піду- досить мені того разу, коли я серце рвав за цього колхозного бухгалтера, а як він нас обвів навколо пальця- то просто супер! Так що чекати залишилось 3-5 років, а далі вже ніколи не буде такої країни, як Україна а буде ХОХЛЯНДІЯ зі столицею в Москві чи в Донецьку, нема різниці. Щастя вам! Головне не сидіти, склавши руки! Я вважаю, що серед численних помилок президента Ющенка і його команди було й те, що фальсифікаторів президентських виборів 2004 р. зовсім не було покарано (хоча б умовно!). Тобто: злочинність далі домінує і прогресує в Україні. Це факт! На Донбасі пропадають безвісти сотні людей, які перешкоджали відомим олігархам розвивати їхній бізнес. Якщо зараз не боротися за правду, не протестувати, то найближчим часом Україна перетвориться у справжню Азіатську країну. У Києві на майданах демонстрації ідуть Майдан був вершиною, до нового Майдану ще час не прийшов, але народ має право на вислів своєї думки. А обов'язок президента це право забезпечити. Саме для цього Ющенка і обирали, саме це від нього чекають. До Майдану ще далеко, але акції протесту необхідні. Повністю підтримую президента у намірі розпустити ВР. Президент та Тимошенко бояться народу, тому що вони антинародні, куплені, безвідповідальні. Опозиційні партії - Народна Самооборона, БЮТ та Наша Україна - оголосили, що проведуть у суботу в Києві марш протесту "Геть зРаду". В відповідь треба провести марш:"Геть мандЮщенко!" Чи буде Майдан? Так він може зібратися знову. Чи буде з цього якийсь зиск народу? Ні, не буде! Що може змінити розпуск парламенту? Нічого! Бо до ВРУ прийдуть знову ті самі люди (можливо тільки в інших пропорціях). Я як не підтримував минулий Майдан, так і не підтримую майбутній. Просто у наших політиків є дуже добрі психологи, які вміють правильно керувати "стадом". Ні яким іншим словом окрім "стадо" я неможу назвати той нотовп, який стояв на Майдані. Ну постояли, і чого вони добилися? Що змінилося? Пройшло вже два роки, а ми нічого не досягли... Тільки нові скандали і політичні інтриги. Радянщина за 70 років змінила людей, вони думають, що барикади та революції щось можуть змінити. В Україні є біло-голубі та оранжеві совки, які не приймають право іншої думки чи життя... Як сказали спостерігачі, вибори до Верховної Ради пройшли демократично, то розпуск фактично нічого не змінить, але враховуючи, що Януковича підтримує половина виборців, то є шанс, що його у новій Раді може підтримати більше 300 депутатів. Що тоді будуть робити "революціонери"? Влада концентрується в кримінальних руках. Про що ще говорити?! Байдужа позиція, м'яко кажучи, неінтелігентна в такій ситуації. Звичайно, народ повинен підтримати свої прагнення та ідеали. За першим покликом опозиції люди мусять вийти на вулиці. Це не просто криза, це, знову ж таки, обрання напрямку розвитку держави. Що буде завтра з нашими дітьми, чи будуть вони жити в заможній демократичній країні, чи будуть жебракувати і платити хабар на кожному кроці, - на це питання повинен відповісти кожен громадянин. Майдан потрібний. Не можна, щоб і далі керували Україною люди, які ненавидять Україну або, в кращому разі, є байдужими до її долі. Адже саме українофобія є тією ідеологічною основою, яка об'єднала такі різні політичні сили, як регіонали та комуністи з соціалістами. Я погоджуюсь з президентом! Так далі не можна! Хиба це демократія? Буде заворушення. Дуже силове. Бо збирають Луценкові "захистники" бійців, до того ж переважно неповнолітніх. Протест потрібен, щоб показати, що Україна не заснула у зимовій сплячці, як думають антикризові політики. Нам потрібна демократія!, а не натиск зі сторони Регіонів. Я вірю в Україну, бо хочу жити у вільній та міцній Державі! Потрібен новий майдан, ще й як потрібен. Чи готові люди? То й минулого разу казали, що не готові, але як тільки треба було, то прийшли. Я вважаю що треба розпускати Верховну Раду, бо якщо так далі буде продовжуватись, Україна втратить свою незалежність. А люди мають право на протест і на свою думку. Коаліція боїться народу , тому що вона антинародна. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||