|
Як ви оцінюєте роботу уряду Януковича за сто днів? | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
У суботу вибігають перші сто днів уряду Віктора Януковича. Народний депутат від НСНУ В'ячеслав Кириленко основним "здобутком" уряду Віктора Януковича за 100 днів його діяльності вважає повну ревізію усіх норм, які скріплені підписом прем'єра в Універсалі національної єдності. Але найголовнішим, за словами пана Кириленка, є те, що за 100 днів Віктор Янукович "не спромігся запропонувати суспільству хоча б загальні намітки програми діяльності свого уряду, який працює без будь-якої програми, затвердженої парламентом, яка б окреслила справжні завдання діяльності уряду". Як ви оцінюєте досягнення уряду Віктора Януковича за сто днів? Напишіть скориставшись формою праворуч. Дописи не можуть вважатися позицією Бі-Бі-Сі. Цей форум є модерованим. Янукович спромігся запропонувати суспільству хоча б загальні намітки програми діяльності свого уряду!!! А що спроміглися запропонувати суспільству Тимошенко та Ющенко??? Вони тільки ділили владу, гроші, та вплив американських фондів! Прийшов час підшукувати місця для працевлаштування в Америці, як Квасневський! Його ментальність є диктаторською, діяльність - антиукраїнською. Я - за відставку Януковича і нові вибори! Оцінка негативна. Але це демократія! Нажаль, в данному випадку, вона повернулась до нас не обличчям... Демократія (правління народу) може мати і негативні наслідки. Зараз прихильники кланів можуть "наїстися" досхочу плодами їхнього правління, аж поки не знудить. Я сподіваюсь, що країна не отруїться смертельно, але получить гарне щеплення на майбутнє. звичайно прийдеться перехворіти... І забути цей добробут уже сьогодні, як страшний сон. Тарас Київ Оцінка вкрай негативна. Результатом діяльності уряду партії Регіонів є повне гальмування всіх процесів з інтегрування у світові та європейські структури (зокрема, СОТ та ЄС), та здача інтересів нашої держави Росії (збільшення закупівельної ціни на газ, всупереч передвиборчим обіцянкам; здача нашої економічної зони в Азові й Черному морі на користь РФ, тощо). В країні небезпечні темпи інфляції (тільки у вересні - 2%, у жовтні вже 2,6% при планових 8,7% за рік і тому, що уряд Єханурова взагалі добився дефляції на початку літа). Блакитно-червоний уряд планує пільги для підприємств донецького клану, втім скорочує пільги й допомогу населенню (скасування матеріальної допомоги: випусникам вузів, що пішли працювати у школи,малозабеспеченим сім'ям на дитину з 18 до 23 років; я вже за плановане майже повне скасування допомоги при народженні дитини мовчу). А як вам історія з підвищенням платежів за комунальні послуги. Отаке от "покращення вашого життя вже сьогодні". "Уряд проФФесіоналів", але в чому? Ростислав, Київ Я теж вважаю, що новий Майдан ось тут вже поблизу. Мені здавалося спочатку, що я один про це мрію, аж раптом бачу - нас багато! Нас вони вже не зможуть загнати в азаровщину. Ми вже дихали вільним повітрям. Нехай вони своїм дихають самі без нас. І по всьому видно, що новий прем'єр боїться українського народа, він погрожує тим, хто натякує на Майдан-2, він відгороджується від людей перегородками у Кабінеті Міністрів. Він не зможе так довго. І ми не зможемо. Це як у бородатого теоретика - нізи не хочуть жити по-старому, а верхи не можуть управляти по-старому. Ось тобі і передумови для нового Майдану. Де там Наша Ряба? Фелікс Хмельковський, Черкаси Був лікарем на майдані - місяць у час своєї відпустки. Лікували всіх, хто приходив з двох протилежних таборів. Бачив непрофесійну підготовку з боку функціонерів майдану. Надзвичайну та неймовірну самоорганізацію людей проти Януковича. Оцінка Уряду - це ляпас всім, хто стояв на майдані. Де Ви, Коменданти майдану? Де Ви, рупори нації? Чи для того, щоб говорити про недоліки теперішнього уряду, потрібно стояти на майдані. Де Ваша системна робота? Юрій Наконечний Дуже на це надіюся: "Янукович спробує довести справу до логічного кінця, і, на відміну від "безхребетних" оранжистів, за яких я, до речі, на жаль, віддавав свої голос та сподівання, у цього політика вистачить сил стерти своїх оранжутангових опонентів з політикума України..." Надія, Чернігів Вікторія, Київ пише:"Жахливішої епохи в історії незалежної України ще не було." Ні, була! Це майдан з бушівсько-ющенковською зграєю, яка розколює Україну і губить економіку! Але на Бі-Бі-Сі однобокі коментарії, сором Бі-Бі-Сі! Сергій, Київ Рано робити висновки. Сто днів - короткий термін. Давайте пам'ятати про все ще триваючі в Раді коаліційні пристрасті. На тлі прикрих прорахунків і помилок 2005 року в роботі кабміну, поза сумнівом, є реальнi позитивні тенденції. Уряд діє цілком професійно. Правдоруб, Харків Шановні пані та панове, Здається прихід до влади певних сил, ставлеником яких є «професор» Янукович – це поразка демократії на Україні. Сподіваюся, це поразка тимчасова. Проте, на мою думку, перемога демократії можлива тільки шляхом об'єднання демократичних сил ВСІХ національних общин, що проживають на Україні. Розділення громадян за етнічним принципом і демократія – несумісні. Уявіть собі, що в Канадській пресі з'явилося б повідомлення: «ми англофони в паніці – міністром оборони призначений франкофон . Через рік Канади не буде». Звучить смішно, але ж приблизно те саме пише шановний Олег з Естонії. Здається, чим швидше громадяни України перестануть звертати увагу, хто на якій мові говорить, тим більше шансів буде у демократії. Чи не пора забути, що російська - це мова імперії, і пригадати, що це рідна мова для мільйонів громадян України. Тому без рівноправного статусу російської Україна буде приречена на постійне етнічне протистояння. Кому це на руку, дозвольте вас запитати. Cергей Олегович Може, знову не надрукуєте, як не надрукували мою думку про російський флот, але свою точку зору подати хочеться. Думаю, що найголовнішим досягненням уряду Яноковича за ці 100 днів є домовленість з Путіним про оренду тюрем для українців навзяєм оренди російського флоту в Україні. Тому у нього, прем’єра таке нахабне обличчя, тому на ньому вже написано, що він переміг, а ми, козли, просто про це ще не знаємо, але нічого, скоро знати не будемо, але відчуємо. Відомо, що Путін вкладає декілька мільярдів в будівництво тюрем на своїй території і каже, що їх вистачить на всіх. Катерина Круліковська, Київ Оцінюю роботу уряду Януковича ДУЖЕ ПОЗИТИВНО. Цей уряд таки доведе всім, що бандити мають сидіти в тюрмах. Так само ВИСОКО ОЦІНЮЮ діяльність Ющенка - він доведе всім, що йому не місце у кріслі президента. Андрій, Полтава Я сподіваюся, що їх роботу добре відчують на собі ті, що за ПР голосував. А також ті, що стояли на Майдані тижнями, але не змогли вистояти 3 години в черзі, на виборах до Ради. Михайло, Львів Нічого не змінилося, ці ж особи Табачник, Азаров, Клюєв і тд, навіщо було робити помаранчеву революцію, майдан? Підвищення цін на комунальні послуги,інфляція, заморожена пенсія,та ін. видаються цим урядом,як досягнення. Залишилося ще тільки змінити Президента Ющенка на Кучму і реставрація кучмівського режиму буде повна. Якщо так буде продовжуватися і надалі, то потрібно чекати на новий майдан,а виносити цей уряд будуть уже і синьо-білі.С-К-О-Р-О!Н-Е-В-Д-О-В-З-І! Юрій Зарицький, Трускавець Уряд Януковича, світогляд його партії, а тому і всі його дії, або бездіяльність побудована на суто прагматичних засадах. Якщо висловитися простою українською, то він (та його уряд) займаються підлобузництвом. Його ідеологія, "патріотизм", та т.і. це - гроші. І за гроші, за процвітання їхнього бізнесу (Ахметова в тому числі) вони здатні продати будь-що і будь-кого. Їм байдужий український народ, вони не піклуються про розвиток національної єдності, національної мови, не розробляють ідеологію української націі. Тому я не задоволений, бо гроші в цьому житті не головне; а головне - це єдність народу, його самовизначеність, самобутність, унікальність, його прагнення бути незалежною та гідною європейською нацією. Тож прагнемо цього, і не будьмо, вибачте, "політичними повіями", які здатні продати себе за гроші. Олексій, Маріуполь Жахливішої епохи в історії незалежної України ще не було. Вікторія, Київ Оцінюю діяльність уряда Януковича вкрай негативно. Вражає бездіяльність проукраїнских та пропрезидентських сил. Вважаю, що потрібно прийняти рішучі дії, щоб усунути ворогів українсьного народу від влади, не зважаючи на протидію Кремля. Олександр, Дніпропетровськ "Азарівщина", свавілля силовиків, податківців та інше вже добре відчутно. На черзі - "закриття" ротів ЗМІ і нова хвиля еміграції, ще не втративших глузд жителів Заходу і центру. Але саме важке - це відчай від зради і відсутність реальних перспектив у найближчі 5 років. Олег Корзун, Вінниця Дуже негативно: повернулася комуністично-мафіозна влада кучмістських часів з усіма ії недоліками. Сергій, Дніпропетровськ Моя оцінка - дуже негативна. Здається, що на прикладі повернення ПДВ уряд Януковича доволі чітко показує напрямок своєї діяльності, і це тільки початок. Недарма хтось казав, що найкращий бізнес тепер - це політика. Новий майдан - не за горами! Сергій, Львів Сергій із Києва оцінив уряд пана Якуновича непогано, каже, що Якунович працює краще за попередніх прем"єрів, бо працює для України. Мені здається, що всі інші працювали для України, а пан Якунович працює на замовлення донецьких кланів та товариша Путіна, котрий блище йому та його кланам, ніж народ, що його обрав. Пане Сергію, читайте більше всесторонньої преси, а не тільки промосковську... Дмитро Воч, США За що боролися, на те й напоролися... Дякую Вам, любі, усім тим, хто за нього голосував... Хоча, що Вам моя подяка... На собі усе відчуєте... Чи то хіба ще буде... Але маю визнати - Янукович спробує довести справу до логічного кінця, і, на відміну від "безхребетних" оранжистів, за яких я, до речі, на жаль, віддавав свої голос та сподівання, у цього політика вистачить сил зтерти своїх оранжутангових опонентів з політикума України... Олександр, Далеченько, Україна Оцінюю дуже негативно. Просто неозброєним оком видно, що цей уряд так званих "проФФессіоналів" думає тільки в напрямку, де ще можна відкараскати млрд-другий бюджетних коштів собі в кишеню (включаючи продаж Росії всього, чого тільки можна (свого вступу у ВТО, НАТО, прицінювання ГТС, тощо). А те, що народ вже починає вити від злиднів, цей уряд не турбує. Висновок: геть антинародний та антиукраїнський уряд Януковича!!! Василь, Київ З огляду на національний інтерес -"О". З точки зору економічного - пастухи Москви. Стефан Стицький Вкрай негативно. Максим Рябов, Київ, Україна Уряд працював на себе,щоб повернути гроші витрачені на вибори. Владислав, Київ, Україна "Народ достоен своего правителя". Андрій, Київ, Україна Якийсь жах - невиліковні віруси повертаються... Володимир, Оттава, Канада Як можна оцюнінювати уряд, який веде промосковську політику і давить до нігтя все українське: блокує всі українські і прозахідні починання президента, через Раду блокує визнання УПА, голодомору і т.д. Кожен новий тиждень приносить тепер удар по українському: останній - відміна квот на переклад українською телефільмів. Це вже наглість - але наглість у відношенні до святого для українця стала нормою уряду Януковича. Ми, українці, всі дивуємося безхребетності Ющенка, який щось лише мимрить у відповідь, "несміло протестуючи" - якісь безглузді його заяви, як ніби він не керівник держави і не має жодної влади. Якщо такими темпами Янукович і Регіони будуть йти - за рік України не буде. Уже знімають глав проукраїнських глав МЗС і Міноборони - то ясно, що далі буде. Буде страшне. Згідний з Яворівським, який вважає, що єдина перспектива для українців тепер - Майдан 2 і лідер - не жінка, а мужчина, з хребтом. І що до того йде (тут Янукович робить добру справу, енергійно затягуючи українцеві петлю на шиї) Олег, Естонія Що може зробити уряд, якщо голова та взагалі уряд не хочуть, та і не можуть нічого робити. Що можуть ці люди: фальсифікувати вибори, приховувати своє минуле, розколювати суспільство. Такого бездарного та не грамотного уряду не було в історії не тільки України, але в усьому світі. Ілля Крижанівський, Одеса, Україна За 100 днів Віктор Янукович, підписавши Універсал президента Віктора Ющенка, повинен був доказати, що він є прем'єром Суверенної України, а не тільки лідером ПРУ й захисником інтересів донецьких олігархів. До цього часу він тi його ставленики-міністри показали, що вони не дбають про добро українського народу, але про владу донецького капіталу та про політичну співпрацю з північним сусідом. Ну, що можна було очікувати від Вікрора Федоровича, який, щоб здобути становище прем'єра України, партія якого не здобувши абсолютної більшості в останніх виборах до Верховної Ради , погодився співпрацювати з КПУ і з СПУ, з про-совєтським П.Сімонєнком та хитруватим перебіжником О. Морозом, а ще перед виборами з Тарасиком Чорноволом, Ганною Герман та іншими хитромудрими галицькими політикантами? От і "маємо, те що маємо", а що буде далі - побачимо. Я хочу вірити, що український народ таки дочекається справжньої Суверенної й Соборної Української Держави, за яку боролись віками кращі сини й дочки України! Стефанія, Торонто, Канада Теперішній уряд такий же і як уряд Януковича 2002-2004, нічого для українців гарного він не дасть, для Кремля мабуть щось дасть. Нас повернули на 2 роки назад в усьому, може буть ще гірше. Євген Антіфеєв, Луганськ, Україна Вчора наткнувся на книгу "Українці перемагають, сміючись" - це збірка анекдотів про Кучму та Януковича періоду нашої помаранчової перемоги. Мені чомусь здалося, що люди наші знову замовчали, начебто злякавшись приходу до влади бандитів, які тих самих бандитів, що повертаються в Україну виправдовують і з обвинувачених роблять підозрюваними( я маю на увазі Щербаня). Безумовно уряд Януковича за сто днів нічого не зробив доброго, нічого взагалі не зробив. Те, що було - розвалилося. Але ж вони такі ж самі смішні, як і були в 2004 році. Так само брешуть, так само крадуть - ті ж самі колишні. Так сталося, що вони повернулися. Але я вірю в добрий гумор мого народу. Сміялися над прем'єром, коли він від яйця падав. Сміялися над його "прроффессуррою". То і зараз не треба вішати носа. Я ще не можу зрозуміти, як і чому він став прем'єром, але я знаю, що нас - тих хто його не хоче - половина, або й більше. То чого ж нам мовчати та їх боятися? Українці як народ краще і розумніше за ! свій уряд. То давайте дивитися на них як на дурний серіал. Працювати для себе, для своїх родин - не для кушнарьових та азарових. Мені цікаво, я в Києві подивлюсь, чи ще є у продажу ця збірка анекдотів про Януковича "Українці Перемагають Сміючись" - чи вже цензура загребла? Фелікс Хмельковський, Черкаси, Україна Очима закордонного українця хочеться сказати, що політику Якуновича треба оцінити негативно, в першу чергу його напрям закордонної політики яку провадять регеонали на чолі з Якуновичом абсолютно не в ітересі України.Щодо внутрішної політики то Якунович з донецькими кланами ведуть Україну в обійми так званої старшобратної любови Москви, з російською мовою, підвишка за комунальне проживання, газ, бюджет, підвишка зарплати політикам Верховної Ради, і врешті Якунович та його регіональна Ко. приділяють більше уваги східній Україні як західій, а це відчуваеться в народі як сепаретизм, тому треба оцінити Якуновича 100 денне урядування негативно... Дмитро Воч, США "ПАЦАНИ ДОРВАЛИСЬ ДО КОРИТА". Цитата ця не моя, але іншіх емоцій ця "робота" не викликає. Сергій Яковенко, Україна Звісно діла кепськи. Але іншого і не могло бути, тому що уряд Януковича є законнороджене дитя Помаранчевої революції і бандитської влади. Ну по-перше чому зросли ціни на комунальні послуги, тому-що попередній уряд сказав що нам потрібне таке життя як у ЄС і тут же полаявся з Росією. По-друге, чому такий поганий бюджет, тому що попередні уряди не подумали о доходній частині, а тепер маємо що маємо. Приватизація не буде одвічною і колись потрібно буде десь брати гроші, а їх не можно брати з соціальних пільг, тому що демократія із-за таких мір може перестати подобатися народу і як говорив американський соціолог І. Валлерстайн, "коли держава не взмозі підтримувати порядок, тоді народ сам бере на себе цю функцію", а і це прямий шлях до революції...досить маємо вже одну, що відбулась у 2002 році. Віталій, Дніпродзержинськ Кучма на чолі із директорським корпусом вщент зруйнували промисловість, сільське господарство, затягнули в борги. Янукович це метастази тієї системи з Морозом. Максим, Київ Що тут оцінювати? Слід думати, як всю цю банду прибрати. "Оцінювати" їх має суд. Посадив нам на шию Ющенко цю зграю. Віталій, Полтава Запитання досить дивне. Яка робота? Як можно оцінювати те, чого нема? Чи може під "роботою" маються на увазі волання Азарова про те, що "попередній уряд лишив купу проблем"? Тоді запитання треба формулювати якось на кшталт "Як ви оцінюєте базікання уряду Якуновича за сто днів?" Оцінюю дуже негативно. Мені не вдалося згадати хоч якийсь позитив від цих 100 днів, проте існує багато суттєвих недоліків. Основні з них: шалене підвищення комунальних тарифів, провалений бюджетний процес, зростання тенізації економіки Вважаю, що чинний уряд (Януковича) є найкращим для України за останні 150-200 років, і головне тому, що саме такий уряд і заслуговують українці, на уряди під проводом маршала да Голля, Ющенка, цей отупілий натовп не заслуговує, отож бажаю, щоб наступним прем'єром був Жириновський, може тоді бодай хтось прокинеться! Уряд працює напружено, це точно.. але, на жаль, не на користь Україні, а, як завжди, на свою власну, як банально це не звучить. Хоча треба визнати, що риторика урядовців значно змінилася з тих пір, коли він працював під Кучмою. Зараз всі не перестають кричати про національні інтереси, про верховенство Конституції, про патріотизм і таке інше, але реально для людей не робиться НІЧОГО ПОЗИТИВНОГО! і найсумніше те, щи ми самі собі обрали цих людей, адже ніхто не заперечуватиме, що вибори були чесними... Мені соромно до нестями що прем'єром став В. Янукович, я не можу поважати людей, яких повернули у крісло міністрів - Р. Зварича, О. Лавриновича, Д. Табачника, А. Клюєва, В. Гайдука, і це не повний перелік. Мені страшно за долю моїх дітей і онуків... Чого тільки вартий проект Закону України про державний бюджет на 2007 рік - хто читав той і знає, але ніхто його скурпульозно, відкрито і неупереджено не аналізує і не коментує для широкого загалу громадськості. Те і ті проти кого люди виходили на Майдан сьогодні тріумфують, - мені, як свідомому громадянину України, хочеться просто публічно запитати Віктора Андрійовича і Віктора Федоровича - панове, де ваша честь та гідність, де ваше вміння тримати слово, де ваша совість?! Як я оцінюю роботу уряду Януковича за сто днів? Не погано, краще, ніж уряд Тимошенко з Ющенко! Точніше: уряд Тимошенко не працював взагалі, тільки ділили посади та портфелі, кричали та дрались, вели антиросійську політику, замовлену із-за кордону, яка не відповідає національним інтересам України! Якби не Янукович та Мороз, країна погрузилася би в хаос "революціонерів"! Дуже погано. Він веде Україну назад. Продає Україну. Зрадник він. Особисто я відчув погіршення з приходом уряду Януковича. Чомусь у передвиборчих роликах партія регіонів презентувала себе як соціальноналаштована, після того, як сформувала уряд все забула, і ми бачимо зовсім протилежні дії. Майбутнім матерям після народження дитини, треба стільки збирати довідок, що дитина вже буде сама мати дітей, грошей уряд Януковича так і не дасть. Інвалідам та пенсіонерам, взагалі, Микола Янович вирішив скоротити пенсії, або взагалі відмінити. Можу сказати лише одне, якщо уряд Януковича буде і далі так діяти, наступні вибори вони програють і не будуть представлені в парламенті. Вкрай негативно. Типічний зрадницько-бандитський уряд. Тим хто його обирав, має бути соромно хоча б через 100 днів(краще пізно ніж ніколи). Цей товариш, свій ігрок Путіна в нашій команді. І доколи йому подібні будуть при владі, не вірто очікувати на покращення. Так, газ можливо, подешевшає, народ купиться на газ, продавши стратегічні інтереси України. Геть "донецький паханат"! На мій погляд, діяльність уряду Януковича характеризується повернення до руху України в бік країни зі статусом "сировинного придатку Росії" та "буферного бар"єру на кордоні Росії". Цей шлях рано чи пізно може привести Україну в такое становище, в якому зараз перебуває Білорусь. Сергій, Дніпропетровськ | Також на цю тему Правила користування форумами BBCUkrainian.com12 жовтня 2006 | ФОРУМ | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||