BBCUkrainian.com
Російська
Румунська
Інші мови
Останнє поновлення: субота, 06 травня 2006 p., 16:49 GMT 19:49 за Києвом
Перешліть цю сторінку друговіВерсія для друку
Новий фестиваль Олега Скрипки проти попси
лоґо фестивалю Рок Січ
Козаки на Рок Січі захищають українську культуру
Соліст гурту ВВ та організатор фестивалю "Країна Мрій" Олег Скрипка започаткував новий проект - рок-фестиваль Рок Січ, який покликаний сприяти відродженню альтернативної музики в Україні.

Два дні концертів на Трухановому острові, які провадять півсотні колективів-"неформатів", мають стати прецедентом, який, як сподівається Олег Скрипка, буде повторюватися.

Умовами до участі у Рок Січі було аби музика не належала до поп-жанру, була україномовною і професійною - щоб, як каже Олег Скрипка, "гарно гралося і гарно слухалося".

Чому? Бо зараз, вважає він, в українському суспільстві сформувався унікальний шанс відродити альтернативну, власне українську культуру і заохотити нові її паростки.

А як думаєте ви? Чи варто запроваджувати такі обмеження? Чи має значення мова культурного продукту - пісні, книжки, вебсайту? Чи є ви свідками відродження?

Дякуємо усім хто написав на форум!

Висловлені на цьому та інших форумах Бі-Бі-Сі точки зору не є офційною позицією корпорації.

Українська це - круто?

Фестиваль потрібний, як і Країна мрій. Не можу зрозуміти, незважаючи на вік (пристойний), чому в суспільстві таке ставлення до мови? В Казахстані одна державна за 30- чи 40-а % казахів серед населення. Здається, це один з найм'якіших заходів. Як це вдалося чехам, які до 20-го року говорили німецькою? І москвичі співають пісні Океанів українською. А на Трухановому - це найбільш природно. Обмеження на даний час потрібні. Що буде далі - покаже час.
Володимир Герасимчук, Україна

Я вітаю спробу Скрипки задати нового тонусу українській музиці! З усього, що я чув російська поп-музика в Україні просто жахлива.
Vasyl, Cheltenham, England

Я гадаю, це чудово і я усім серцем це підтримую. Поп-сміття забруднює щоденний радіо-ефір. Будь-які кроки на підтримку української мови є позитивними. Чудова ідея, Олеже!
Mihailo Mansvetovic, Town: Bristol, UK

Такі обмеження нажаль ще потрібні. Може тоді, коли рівень вживання української в Україні досягне рівня російської; коли спілкуватися українською буде круто - лише тоді необхідність захисту української відпаде. А взагалі, музика - це найефективніший спосіб популяризації української серед молоді.
Андрій Баранський, Ванкувер, Британська Колумбія, Канада

Я дуже поважаю Олега i ВВ. Треба, щоб молодь як можна ранiше не тільки вивчала рiдну мову, але й була впевнена що це круто. I такi хлопцi як Олег - підтверджує мою думку.
Ігор Назаренко, Москва, Russia,

Чи має значення мова культурного продукту - пісні, книжки, вебсайту? Pereproshuyu, a yakoyu shche movoyu zvertatysia do etnichnyh ukraintsiv v Ukraini?! Чи є ми свідками pochatky відродження української культури? Mayu nadiyu, shcho tak. Olega Skrypku pidtrymuyu!Golosuyu za рок-фестиваль dvoma rukamy! :)
Banduryst, USA,

"Contra sprem spero"! Гадаю, що то справа, на жаль, безнадiйна. Що на Украiнi, що в Росii бiльшiсть дивиться i буде дивитись переважно примiтивнi сepiaли, iдiотичнi ток-шоу i поп-музику.
Федiр, Israel

Музика це - завжди непогано. Але те, що цей етнічний захід підтримуть з держбюджету, говорить про те, що галицькі еліти досі не можуть зрозуміти. Мова - це те, що розділяє, а не об'єднує цю молоду країну. А розділення вигідне самі знаєте кому.
ск, Richmond BC, Canada

Також на цю тему
Рок Січ відвойовує територію у попси
30 квітня 2006 | КУЛЬТУРА I CУСПІЛЬСТВО
Читайте також
Перешліть цю сторінку друговіВерсія для друку
RSS News Feeds
BBC Copyright Logo^^ На початок сторінки
Головна сторінка|Україна|Бізнес |Світ|Культура i cуспільство|Преса|Докладно|Фотогалереї|Learning English|Погода|Форум
BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>
Технічна допомога|Зв’язок з нами|Про нас|Новини е-поштою|Права та застереження