|
Новий фестиваль Олега Скрипки проти попси | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Соліст гурту ВВ та організатор фестивалю "Країна Мрій" Олег Скрипка започаткував новий проект - рок-фестиваль Рок Січ, який покликаний сприяти відродженню альтернативної музики в Україні. Два дні концертів на Трухановому острові, які провадять півсотні колективів-"неформатів", мають стати прецедентом, який, як сподівається Олег Скрипка, буде повторюватися. Умовами до участі у Рок Січі було аби музика не належала до поп-жанру, була україномовною і професійною - щоб, як каже Олег Скрипка, "гарно гралося і гарно слухалося". Чому? Бо зараз, вважає він, в українському суспільстві сформувався унікальний шанс відродити альтернативну, власне українську культуру і заохотити нові її паростки. А як думаєте ви? Чи варто запроваджувати такі обмеження? Чи має значення мова культурного продукту - пісні, книжки, вебсайту? Чи є ви свідками відродження? Дякуємо усім хто написав на форум! Висловлені на цьому та інших форумах Бі-Бі-Сі точки зору не є офційною позицією корпорації.
Фестиваль потрібний, як і Країна мрій. Не можу зрозуміти, незважаючи на вік (пристойний), чому в суспільстві таке ставлення до мови? В Казахстані одна державна за 30- чи 40-а % казахів серед населення. Здається, це один з найм'якіших заходів. Як це вдалося чехам, які до 20-го року говорили німецькою? І москвичі співають пісні Океанів українською. А на Трухановому - це найбільш природно. Обмеження на даний час потрібні. Що буде далі - покаже час. Я вітаю спробу Скрипки задати нового тонусу українській музиці! З усього, що я чув російська поп-музика в Україні просто жахлива. Я гадаю, це чудово і я усім серцем це підтримую. Поп-сміття забруднює щоденний радіо-ефір. Будь-які кроки на підтримку української мови є позитивними. Чудова ідея, Олеже! Такі обмеження нажаль ще потрібні. Може тоді, коли рівень вживання української в Україні досягне рівня російської; коли спілкуватися українською буде круто - лише тоді необхідність захисту української відпаде. А взагалі, музика - це найефективніший спосіб популяризації української серед молоді. Я дуже поважаю Олега i ВВ. Треба, щоб молодь як можна ранiше не тільки вивчала рiдну мову, але й була впевнена що це круто. I такi хлопцi як Олег - підтверджує мою думку. Чи має значення мова культурного продукту - пісні, книжки, вебсайту? Pereproshuyu, a yakoyu shche movoyu zvertatysia do etnichnyh ukraintsiv v Ukraini?! Чи є ми свідками pochatky відродження української культури? Mayu nadiyu, shcho tak. Olega Skrypku pidtrymuyu!Golosuyu za рок-фестиваль dvoma rukamy! :) "Contra sprem spero"! Гадаю, що то справа, на жаль, безнадiйна. Що на Украiнi, що в Росii бiльшiсть дивиться i буде дивитись переважно примiтивнi сepiaли, iдiотичнi ток-шоу i поп-музику. Музика це - завжди непогано. Але те, що цей етнічний захід підтримуть з держбюджету, говорить про те, що галицькі еліти досі не можуть зрозуміти. Мова - це те, що розділяє, а не об'єднує цю молоду країну. А розділення вигідне самі знаєте кому. | Також на цю тему Рок Січ відвойовує територію у попси30 квітня 2006 | КУЛЬТУРА I CУСПІЛЬСТВО | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||