|
Форум: а як ви економите енергію? | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Це питання дуже актуальне й для України, яка не лише залежить від зовнішніх поставок газу та нафти, але й користується ними куди менш економно, ніж Захід. Чи ви економите електрику та газ у своїй оселі? Чи ведете бізнес за принципами енергозбереження?
Думаю, що 30-50 років, поки в надрах землі буде достатньо запасів енергоресурсів, альтернативні види енергії будуть повільно входити в наше життя, тим більше, що нафтогазовим магнатам це невигідно. Мене і моїх друзів цікавлять виробники і продавці сонячних батарей та комплексів в Україні. Може хтось володіє такою інформацією просимо поділитись нею. У мене індивідуальне опалення, 3-х кімнатна квартира. Зимою за газ плачу 25, а літом 15 гривень. Тобто на опалення в зимній період в мене йде 10 гривень в місяць. Порівняйте це з 130 гривнями які платив я за тепло до того як поставив індивідуальне опалення! Тому навіть якщо газ подорожчає то проблем не буде.
Вважаю, що сам заклик до економії газу, електрики тощо є помилковим. Справа в тому, що нам радять ЕКОНОМИТИ, а треба радити ПЛАТИТИ за те, що споживаємо. Навіщо економити? Спожив - заплати повністю, не створюй боргів. І тоді буде все нормально. Навіть якщо люди будуть економити і при цьому не будуть сплачувати, краще не стане. Не лише економлю електроенергію і газ, але й заощаджую. Позаяк українці - ощадливий народ, це й дає кращі наслідки. По-перше, в мене в квартирі більше 6 років встановлено лічильники води. Дають економію в 3-4 рази. Замінили ел. лампи в квартирі на енергозберігаючі. Закрили вхід на ліфтовий майданчик на своєму поверсі. До цього дверей не було, хоча відповідно до проекту, мали бути. з 1.01.06 відкрив інтернет-сторінку, присвячену енергозбереженню (http://w3u.dn.farlep.net/~eco_tech/) в житлово-комунальній сфері. Запрошую всіх давати свої пропозиції.
Треба спочатку навести елементарний порядок. У багатьох в квартирах горить газ просто так. Щоб було тепліше. Або щоб зайвий раз не включати. Адже скільки того газу не спали, або хоч нічого не пали - все одно плата однакова. Тому найкраща економія - встановлення лічильника. Але хто ж погодиться відмовитись від необмеженного споживання газу. Я думаю, що державі вигідно навіть безкоштовне встановлення лічильників для тих у кого їх немає. Я зараз живу в Каліфорнії, але економлю газ та світло так само як і вдома. Мене також навчили батьки вимиаати світло, коли виходжу з кімнати, так саом вчу своїх дітей. Подорожчав газ на 40% тому навіть "всесвітній монстр - США" екномить. Mеrry Christmas to everybody. Взимку доволі часто готують каші з круп. Наприклад гречану чи з рису. Якщо крупу з вечера залити літньою водою у казанці. Та витримати ії у воді до ранку. То зранку, на те щоб зварити кашу, треба спалити газу в два рази менше, ніж звичайно.
Про яку економію ми кажемо? За дозвіл встановити автономне опалення для квартири у Львові треба заплатити не менше 500 доларів хабарів! Не за встановлення, а за ДОЗВІЛ! Це що невідомо, хто може встановити собі опалення і хто виграє від цього?? Економ - не економ, як захочуть, то все рівно виключать! Як би ви, дорогенькі, не виключали лампочки й не прикручували батареї, але поки всесвітній монстр - США не припинить споживати 40% світової енергії, доти це буде економія на сірниках...
Давно поміняв у своїй оселі усі лампочки на "економні". Також, коли надто сильно топлять, не лінуюсь прикручувати крани на батареях опалення замість того, щоб вікна відкривати. Вікна, звісно, належні - з них не дме. Обходжу кімнати, вимикаючи непотрібне світло. При виборі побутової техніки завжди зважаю на клас енергоспоживання. Лічильники на трубах теж стимулюють слідкувати за використанням гарячої та холодної води. Дбайливе ставлення до енергії починається з дитинства. Я пам'ятаю як мій батько завжди казав мені вимикати світло як я виходив з кімнати. І це було тоді, коли кіловат-година коштувала 2 копійки. Пам'ятаєте ті часи? А для того, щоб люди почали заощаджувати енергію треба встановлювати лічильники. Наприклад, у Німеччині ви можете зустріти лічильники на кожній батареї опалення!!! На кожній. То, якщо йдеш на роботу - вимикаєш тепло, приходиш додому - вмикаєш знов. Навесні по кожній кімнаті пройде інспектор та зніме данні з лічильників. Треба вчитися у німців як заощаджувати все.
Підтримую температуру в квартирі на рівні +14*C(дякую сусідам). Я маю газову горілку на кухні, яка гріє воду для подачі в калорифери у квартирі. ця ж горілка гріє воду для споживання. я включаю газ тоді коли мені потрібне тепло в квартирі чи гаряча вода у ванній чи на кухні. вжиток газу мінімальний. якщо я десь подорожую чи іду до офісу, то газ виключаю і квартира стоїть холодна. оплптп проводиться по лічильнику. ціна на газ в Лондоні дуже високі. чим вищі ціни, тим вища свідомість у населення стосовно економії. коли я відвідувала брата, який жив у студентському гуртожитку у Києві, я бачила, що на спільній кухні газ був включений на всіх канфорках без будь-якого приготування їжі. це тому, що газ їм подається задурно. поставте лічильники і заставте платити, то й стільки газу Україні не буде потрібно закуповувати як тепер. до речі, мої сусіди поставили сонячні батареї на дах своєї хати і повністю забезпечують себе енергією. це під англійським сонцем. уявіть собі, скільки можна отримати енергії під українським сонцем, яке має таке ! саме випромінювання, що і єгипетське? а вітряки? можна купити у Данії від фірми Vesta - там у них і тут у Шотландії, скрізь вони стоять. Німці також їх багато встановили, а також австрійці, італійці, канадці... ці держави мають спеціальні програми по співфінансуванню встановлення сонячних батарей та вітряків, так що Україні також пора потроху починати. чим швидше перейдемо на альтернативні джерела енергіїї, тим ліпше. але на цьому міліардером не станеш, не вигідно корумпованим урядовцям та парламентаріям...
Всім добрий дени. Выбачте, ще только вчуся говорити на украінськи. Я бачу дуже мнохо негативу к москалям. Е два типа нацiоналізма: деструктивний и позитивний. Коли всей націоналізм в том шоб ругаться на людей другой національности, це разрушает тих кто ругается, а не тих кого ругають. Їм до лампочки. Лучче коли так. Я українець і я виучу всі дати з українской історіі і всі найкрашчі украинскі стихи, прочитаю всі книги моїх писатэлей, буду работать до кровавих мозолей шоб помоч моей родіне, а не смотреть погано телебачення. Вот це буде нацiоналізм з результатом, а не тилько гавканне якесь. Шэ раз выбачте. Шасливого Різдства. | Інші сайти Бі-Бі-Сі не несе відповідальності за зміст інших сторінок на інтернеті | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||