BBCUkrainian.com
Російська
Румунська
Інші мови
Останнє поновлення: понеділок, 31 жовтня 2005 p., 12:20 GMT 15:20 за Києвом
Перешліть цю сторінку друговіВерсія для друку
Форум: Чи боїтесь ви пташиного грипу?
кури
Українські птахівники кажуть, що побоювання пташиного грипу знижує попит на їхню продукцію і загрожує галузі.

За оцінками Асоціації "Союз птахівників України", обсяги продажу пташиного м'яса в Україні скоротилися останнім часом на 40%. Голова асоціації Олександр Бакуменко каже, якщо інформаційний ажіотаж не спаде, українські птахофабрики можуть зупинитися.

Курятина досі була найдоступнішим м'ясом для українців. Чи вважаєте ви вірус пташиного грипу реальною загрозою для України?

Думки наших читачів не можуть вважатися відображенням позиції Бі-Бі-Сі

Я вважаю, що не треба боятися. Тому я дивлюся на це дуже спокійно, і не панікую, бо якщо панікуєш, то тобі ж дорожче. І взагалі, чому бути, того не минути. Рано чи пізно все одно помремо. Пташиного грипу, бо якщо ви будете його боятися, то й захворієте обов'язково.
Валентин, Україна

Ні, не боюсь хвороби як явища. Але боюсь, що на Україні та в Києві наші чиновники брешуть про стан можливості захворіти. Я не вірю, що наші перевіряючи органи готові відповісти чесно, як таке можливо що у всіх хвороби, а в нас нічого. Чому ж тоді арабські країни заборонили імпорт наших курей? Я почав їсти рибу та молочні продукти.
Слава, Київ

Ще одна нагода стати вегітарианцем!
Анна, Брюссель

Шанс захворiти мiзерний, а курятина в Німеччині зараз дешевшає.То чому ж не iсти?
Юрій, Німеччина

Я не боятимусь пташиного грипу в двох випадках: коли не буде його загрози, або коли будуть доступнiшi засоби профiлактики САРС та пташиного грипу, хоча б такi, наприклад, з найдешевших як корейска страва Кiмчi. Адже вiдомо, що в Кореi не було зареестровано жодного випадку САРС чи пташиного грипу серед людей. Я сам був в Кореi вже декiлька разiв, ця страва вживаеться корейцями при кожному прийому страви, тричi на день. Вважаю украiнцям вона буде до вподоби, особливо тим хто любить аджику.
Олександр, Білорусь

Обсяги продажу пташиного м'яса в Франції скоротилися на 25% тільки. З одного боку, вірус пташиного грипу - серйозна справа для свійської птіці. Але з іншого боку, не варто боятися тому, що, не можна хворити, якщо м'ясо варено або смажено, тощо... На мою думку, незважаючи на те, що є велика проблема щодо пташиного грипу, вважаю що не варто непокоїтися. Однак, не треба, наприклад, їсти неварені яйця.
Ролан, Париж, Франція

Курятина в Голландіі не дешевшає. Я як купував курятину, так і далі купуватиму. Вірогідність захворіти на пташиний грип дорівнює майже нулю.
Юрій, Гаага

На мою думку, пташиний грип - це величезний і грандіозний бізнес фармакологічних компаній, який з кожним днем набирає все більшого і більшого оберту!!!
Микола Савенко, Трускавець

Не боюся. Їм яйця, пташине мясо і сміюся із цієї паніка, яка виникла довкола нічого. У світі кожен день вмирає більше людей в автокатастрофах ніж від того загадкового грипу якого ніхто не бачив але всі чули. Може давайте тоді панікувати і забороняти людям їздити на машинах. Воно і здоровіше пішки ходити ;-)
Володимир,Тернопіль, Україна

Для того, щоб не заховріти замість курятини споживаю грибочки.
Yura, L'viv

Так!
vitaliy marishuk, Lutsk

Ім'я
Прізвище*
Адреса
Країна
Електронна адреса
Телефон (з міжміським кодом)*
* заповнювати не обов'язково
Ваші коментарі
Бі-Бі-Сі залишає за собою право редагувати коментарі і не ґарантує публікації всіх листів
Читайте також
Перешліть цю сторінку друговіВерсія для друку
RSS News Feeds
BBC Copyright Logo^^ На початок сторінки
Головна сторінка|Україна|Бізнес |Світ|Культура i cуспільство|Преса|Докладно|Фотогалереї|Learning English|Погода|Форум
BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>
Технічна допомога|Зв’язок з нами|Про нас|Новини е-поштою|Права та застереження