BBCUkrainian.com
Російська
Румунська
Інші мови
Останнє поновлення: неділя, 25 вересня 2005 p., 15:28 GMT 18:28 за Києвом
Перешліть цю сторінку друговіВерсія для друку
Хто править вашим світом?
хто править світом лоґо
Хто має владу і контроль? Хто їх прагне, як вони використовуються і як змінюються? І не лише в політиці, а й в бізнесі, спорті, релігії та у вашій родині? Спробуйте разом з Бі-Бі-Сі розв'язати складний вузол світової влади.
Хто править вашим світом? Ваша родина чи лідери країни, де ви живете? Від кого ви залежите найбільше - від ваших батьків, вчителів, дітей чи політиків, економістів і філософів?
Приєднайтесь до всесвітньої дискусії, започаткованої Бі-Бі-Сі.

Хто може засумніватися в мужності українців, яким упродовж цілих століть потрібна була мужність вже хоча б для того, щоб залишитись українцями. Багато хто з Українців втратив віру і це їх губить. Бо правимо світом ми ж самі і навіть цього не визнаємо. Хіба не ми винищуємо дерева вважаючи, що ми всесильні не посадивши 10 таких, хіба не ми створили Атомну бомбу, ядерну вважаючи це добром для людей в знак еволюції... чи не ми втікаємо з того пекла, яке самі зробили. Влада і контроль це ж ненадовго вони міняються, і на їх місце стаємо ми. Ми ж самі створюємо то що править нами. І не залежимо ми не від батьків, а від того як ми ставимся до них. Це залежить яким шляхом піти або ким хочеш стати. Ви ж себе не питаєте "а що я зробив шоб полегшити життя іншій людині" щоб збагнути Я можу правити добром чи... Я тільки студент і мною править лиш те що я УКРАЇНЕЦЬ.
Олексій Мельник, Україна, Івано-Франківськ

Ті, хто порушує всі закони і моральні норми, але залишається безкарними (в Україні). В цьому є їхня елітарність, бо на них закони не поширюються. В Україні є закони для тих, хто при владі, і закони для тих, хто влади не має. Всі знають про це, але суспільство не протестує проти такої нерівності. Рядовий громадянин не має ніяких реальних прав і практично не може захистити себе з допомогою судів, міліції чи СБУ. Закони не для всіх...
Galia, USA/Ukraina

Україною вже багато років править нелюдськи жорстока деспотична еліта. Винищивши не тільки суперників, опозицію, але й рядових громадян у таких кількостях, що й Піночету не снилося. Гірше було тільки в 1933. Демократія - це коли закони для всіх однакові, і все орієнтовано на середній клас (більшість) даного суспільства. Якщо зараз в Україні середній клас є пограбованим і бідним, то демократична Україна повинна дбати про більшість, якою вона не є, а не про еліти. Більшість населення Європи є заможньою, а в Україні вона бідна і безправна. Як українцям іти до Європи в такому рабському стані?
Olena, Ukrajina

Росіяни. Вони приховано керують Україною і, як виглядає, всім світом. Це починаєш розуміти, поживши в Україні і за кордоном...
Potomok Zaporozhtsiv, Shidna Ukrajina/Ameryka

Світом править меншість (має капітал, приватну власність, засоби впливу на громадськість), яка маніпулює свідомостю більшості (тих, хто не має трьох вищезазначених цінностей і не може піднятися проти меншості). Меншість тримає більшість за допомогою створення у останніх загальної думки (за допомогою ЗМІ), яка би не протилежала думці меншості. Створюються різні моделі поведінки людей. Для меншості найкращий варіант, коли у поведінці людей будуть найменші відхілення від створених ними і каналізовані через ЗМІ моделей поведінки. На меншість працюють християнські організації, заклади освіти та культури, більшість владних структур. В Україні найбільші полюси впливу на людей – державна влада, православна церква, ЗМІ. (...) В Україні українці мають на навколишній світ невеликий вплив (ідеологічні люди не народжуються, або вбиті, або заплямовані. Розумні люди виїхали за кордон, або працюють на бізнес-еліти, т.е. на приватну власніть. Слабка самоорганізація. Приклад – у центрі націоналістичного Львову лунає російський „шансон”.
Сергій, Запоріжжя

Кожна людина свідомо вибирає свою долю і яким життєвим шляхом вона бути іти:чи то шлях в глибоку прірву: наркоманія, алкоголізм, чи то шлях до світла: Спорт, повага, любов і саме головніше - світило життя,яке не дає нам упасти, у ту глибоку прірву - Ісус Христос! Щож стосується грошей,то як говориться в народі, найбагатше багатство - це здоров'я...
Микола Савенко, м.Трускавець

Якось міністр фінансів Кирпа, що покінчив із собою, сказав на одних зборах перед робочими: "Що править цим світом? Влада, гроші, страх... влада і гроші мої, страх - ваш". Глибоко переконаний, що такі цінності не зробили і не зроблять людину щасливою. Така страшна і безглузда смерть через самогубство - яскравий тому доказ. Моє життя сповнила віра в Спаса Ісуса Христа і як наслідок - щирі, сповнені поваги стосунки з іншими людьми.
Дмитро Русін, Київ.

Скажу про сенс життя. Тільки любов надає сенс життю.Коли є любов, то багато у чому ,що нас оточує, з'являється сенс.
Віталій, Полтава

Я бачу світ у вигляді казана з кашою, який великою ложкою перемішує господь. В одному місці продукт підгорає, в іншому стрімко переміщається. Не у силі людській змагатися з полум"ям та тим,хто перемішує нашу "кашу". Люди повинні любити один одного і навіть то найменше створіння, що живе поряд з нами, не ображати.
Микола Скалич, Дрогобич

Моїм світом править Бог. Тому що я цього дуже прагну. Адже є ще і диявол. Ми самі вибираємо, кому підкорятися -- Богові,чи сатані. Я обираю світло Боже.
Іра, США

Як на мене, люди ніколи не були створені, аби керувати світом самотужки. Варто лише подивитись навколо, щоб переконатись -- ми вже "докерувалися"! І хоча складається ілюзія, що світом керують можновладці, терористи чи таємничі масони, все це не так. Світом керує Той, Хто його створив -- Господь Бог. І мир, радість та добробут нашого світу напряму залежить від того, чи дозволимо ми Богу керувати нашим власним життям. І, до речі, Бог -- не тиран і Своєю владою ніколи не зловживає. Бог є любов.
Катерина Андерсон, США-Україна

Вузол світової влади в наш час дуже замотаний релігійними, державними, національними, корпоративними, клановими, політичними й партійними інтересами. Розв'язати його навряд чи вдасться Бі-Бі-Сі та всім нам дописувачам. Цікаво, однак, читати й слухати Ваші передачі на цю тему.
Всі люди в цілому світі хочуть жити, любити й бути любленими в родині, в громаді й державній спільноті.
Добре, якщо сучасні владні структури про це пам"ятають і роблять все, шо можуть і те, шо обіцяли для своїх підвладних,які їх законно обрали.
А найважніше, на мою думку, щоб усі ми на цій Земді шанували природні закони Бога-Творця, який усе сотворив і всім управляє.
Стефанія, Торонто

І моїм світом, і, мабуть, світом кожного із нас править ЛЮБОВ, як це не банально лунатиме. Любов до влади, любов до грошей, до дітей, до коханих. Якщо усі ці любові поєднуються в одній людині, причому, з максимальною силою, - відбуваються і величні, і страшні речі, які й рухають життя і історію.
Світлана, Київ

Політика, гроші, бізнес - це все такі дурниці. Хіба можна вважати, що вони правлять МОЇМ світом? Звичайно, ні. Вони впливають на моє життя, але лише поверхнево, незначним чином. Моїм світом правлять мої думки, мій настрій, інколи погода, інколи Пруст, інколи Довженко, інколи Black Rebel Motrocycle Club, інколи Бах. Але не політика. Треба бути незалежними від минущого.
Муся, Київ

Світом править меншість (має капітал, приватну власність, засоби впливу на громадськість), яка маніпулює свідомостю більшості (тих, хто не має трьох вищезазначених цінностей і не може піднятися проти меншості). Меншість тримає більшість за допомогою створення у останніх загальної думки (за допомогою ЗМІ), яка би не протилежала думці меншості... В Україні найбільші полюси впливу на людей – державна влада, православна церков, ЗМІ...
Сергій, Запоріжжя

На мою думку та й власний досвід світом править егоїзм кожного з нас. Адже погодьтесь, що влади прагнуть люди, щоб бути вищими за інших, грошей, щоб мати більше, ніж другі. І ось саме це відділення себе від інших є проблемою суспільства. Я - ось воно, що править світом, а решта це просто утвердження цього самого я.
Ірина, Київ

Все моє життя після вступу до інституту контролювалося КГБ. А я була звичайна хороша дівчина, що любила свою країну та раділа життю. "Українкою ж я народилася"... При Кучмі взагалі довелося тікати з країни, така "демократизація" розвернулася...
Lesia, USA - Ukraina

Стараюся жити у згоді в сім'ї, та з групою емігрантів українців приносячи користь кожному з них.Гроші правлять світом в лиці окремих людей чи груп, хоча так не повинно бути. Ще маю думку,що світом правлять масони - відселектована система,добре організована,взаємопов'язана група людей. Але і над ними є контроль - Бог...
Ігор Завірюха, США

Пам`ятаю повість Бальзака "Гобсек", де Гобсек казав, хто керує Парижем. Інколи така думка, що зараз така ж картина у земному маштабі. А де ці пани не керують, то там не має демократії і треба її встановити. А моїм особистим світом керують і емоції, і інстинкти, та Я намагаюсь збільшувати частку максимально обєктивних і виважених думок. Дякую
Євген, Донецьк

Моїм світом править бог, тому я з оптимізмом дивлюся в майбутнє. Там немає кордонів, війн, і хвороб, і нема оцего модного явища під назвою терроризм, якого ніхто не боїтся але яким усіх лякають. Коротше, все просто супер.
Володимир, Тернопіль

Сьогодні у світі можна спостерігати, як власники мас-медіа формують громадську думку і керують багатьма процесами у суспільстві. На жаль, в Україні немає засобів масової інформації, які б стали потужною противагою приватним друкованим і електронним ЗМІ. Суб'єктивізм вразив мас-медіа. Нам, журналістам, варто було б керуватися старим добрим принципом "news not views", але це не є можливим. Таке замкнене коло можна розірвати, якщо аудиторія матиме можливість отримувати якомога більше різних точок зору, з різних медіа. Нажаль, журналісти часом вважають свою аудиторію дурною і легко керованою. Але читач, або слухач із інтелектом завжди може розпізнати нав'язливу брехню.
Яна Сєдова, Городецького

Світом кожного з нас повинен правити кожен з нас. Безумовно наша залежність від когось - це навід'ємна складова нашого життя. Але бути "правленим" кимось робить нас слабкими. Політики ніколи не зможуть правити нашими світами, родина і діти самі є нашим світом. Тому розраховуймо лише на себе та своїх близьких і будьмо самі собі "правителі".
Дмитрик, Київ

Хто править моїм світом? - Іісус Христос
Євгеній Шевченко, Київ

Моїм світом з дитинства правили комуністи – вони мене засадили в тюрму. А яке життя може бути у тюрмі нехай там навіть є річка, сім’я, ліс і таке інше??? І зараз ця тюрма продовжується, бо зробила я намагання вибратись, поїхала світ подивитись здуру по путівці. І що я побачила? Я побачила що я таки да, у тюрмі. Бо інші люди через митницю переїжджають миттєво, ми на них стояли не менше двох годин, інші люди заходять в замки і дивляться на всі ті середньовічні речі, нас не пустили ні в один, ба навіть і на Кжижиковий фантан німці платять 180 злотих (бачила їх квітки з проставленою ціною), нас заставили заплатити 300, а на квітки не поставили штамп скільки вони коштують. З дитинства знаходишся в якийсь шкаралупці, і нема сил, навіть плечі розправити. І зараз вже життя майже прожито, а це ще не так багато 53 роки, і починається життя постійних хвороб, бо і екологія погана, і лікування соціалістичне – поки не даси, не вилікують, а давати немає чого, і так ще 20-30 років! … Мабуть це якась вища інстанція нас полонила за якісь не такі дії в попередніх життях. Я вже все зрозуміла, я хочу на волю, але мене не відпускають, кажуть, що треба знову разом з Росією боротись проти... У них завжди знайдеться ідея проти чого боротись, щоб не дати людям волю, життя, насолоду життя без зовнішнього ворога.
Катерина Круліковська, Київ

Ісус Христос
Тимофій, Харків

Хто править моїм світом? Я думаю, любов, любов до себе, до близьких, любов до країни, де я зараз живу, любов до всього світу, включаючи Україну (українці ж не винні, що у них така публічна влада, чи не так?). Від кого залежу в найбільшому ступені? Думаю, від мого чоловіка та дитини, і, звісно, до якоїсь міри від моїх батьків, учителів, політиків, економістів та філософів. Зараз я щаслива, тільки іноді прокидаюся від жахіть, коли мені сниться, що я знову в Україні. Може, в майбутньому напишу книгу про своє життя в Україні з 1997 по 2003 роки і назву цю книгу "Та, що втекла з пекла".
бывшая украинка

Попри усе що відбувається зараз я вірю, що людство іде до кращого майбутнього... Я вірю у те про що написано в Одкровенні Іоана Богослова - тому що багато людей хочуть щоб так було, так є написано, і так буде - майбутне щастя людині пообіцяв Господь і проце йдеться не лише у Біблії, але у священних писаннях інших народів... Адже ми усі віримо у одного Творця! Я хочу щоб моїм світом правив Милосердний Господь!
Андрій Яцків, Тернопіль

Світом правлять гроші та корисливі інтереси владоможців. Це щодо світу вцілому. Але у кожного є власний маленький світ. І треба, щоб весь той негатив, що є ззовні якогома менше впривав на внутрішній світ. Адже є стільки важливого - родина, діти, цікаві місця, твори мистецтва - що є вічними цінностями
Павло Берест, Київ

Думки дописувачів не можуть вважатися позицією Бі-Бі-Сі. Бі-Бі-Сі не гарантує публікацію всіх листів і залишає за собою право редагувати повідомлення.

Ім'я
Прізвище*
Адреса
Країна
Електронна адреса
Телефон (з міжміським кодом)*
* заповнювати не обов'язково
Ваші коментарі
Бі-Бі-Сі залишає за собою право редагувати коментарі і не ґарантує публікації всіх листів
Читайте також
Перешліть цю сторінку друговіВерсія для друку
RSS News Feeds
BBC Copyright Logo^^ На початок сторінки
Головна сторінка|Україна|Бізнес |Світ|Культура i cуспільство|Преса|Докладно|Фотогалереї|Learning English|Погода|Форум
BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>
Технічна допомога|Зв’язок з нами|Про нас|Новини е-поштою|Права та застереження