BBCUkrainian.com
Російська
Румунська
Інші мови
Останнє поновлення: понеділок, 16 травня 2005 p., 20:49 GMT 22:49 за Києвом
Перешліть цю сторінку друговіВерсія для друку
Група Тартак у прямому ефірі Бі-Бі-Сі
Натовп на концерті групи Тартак
Якщо ви теж так палко любите "Тартак", напишіть нам повідомлення
Євробачення для української музики - добре чи погано? Група "Тартак" у прямому ефірі Бі-Бі-Сі відповість на це та інші запитання. Під час Помаранчевої революції "Тартак" з іншими музиками вийшли на Майдан підтримати демонстрантів - наскільки великою була їхня роль у сучасній історії України?

Нижче подано запитання і відгуки, що надійшли до музикантів "Тартака" перед їхньою участю в програмі прямого ефіру Української служби Бі-Бі-Сі.

"Тартак" був, "Тартак" є, "Тартак" завжди буде!!!!!!!!!!!!!!!
Юльчик Ліск, Донецьк

"Я не хочу" - це класика протестної пісні. Дуже допомагає відновлювати патріотизм на чужині. Дякую, Сашку.
Олег, Стокгольм, Швеція

Радий, що український гурт вийшов на міжнародну арену. Хлопці, так тримати.
Артем Березюк, Житомир

Питання до пана Положинського: останнім часом українська музика однозначно обішла за якістю виконання росіян. Слухаю "Тартак", Ані Лорак, Руслану, Олену Вінницьку, Сашка Помарарьова та інших, згадуючи "Плач Єремії" та пісню українською Жені Власової; питаю, - з чим пов'язаний такий якісний прорив вітчизняних виконавців, що виконують пісні рідною мовою? Окремо дякую за пісню "Я не хочу". Геніально!
Ерік Ларсон, Київ

"Тартак" - це новий стиль укрансько репу в Україні!!! Я радий, що в нас нарешті зявилися гідні виконавці української пісні! Моє питання: чи плануєте ви концерти найлижчим часом в Трускавці? Наперед вдячний за відповідь.
Микола Савенко, Трускавець

Приємно, надзвичайно приємно слухати, як молода людина з музичного гурту говорить про стан нашої мови на Україні, в т. ч. і про музику. Хочу попросити передати хлопцям з "Тартака" велику подяку за те, що вони роблять. Настав час видавати СД українських співаків. Ми в Словаччині чекаємо на ваші милі пісні.
Михайло, Словаччина

В мене враження, що останні 14 років на Україні існувала якась музична тусовка з Могілевською, Лорак, Пономарьовим і т.п. Запропонуйте спосіб боротьби з цим непорозумінням.
Андрій, Умань

Молодці. Пишаюся, що живу в Україні разом з такими хлопцями, як Сашко Положинський, Вакарчук, Скрипка.
Володимир Гурський, Каховка

Шановні хлопці! У вас є чому повчитись тим, хто намагається сьогодні нав'язати себе людям. Ви унікальні, і таких як ви, нема - як мінімум за це (а ще й за вашу музику) я вас люблю. Так тримати!
Назар, Дніпропетровськ

Чому на Майдані, на відкритті Євробачення майже всі виконавці (в тому числі і "Тартак")співали не свої найкращі хіти? Розкручувати нові пісні потрібно в інших місцях, а на Майдані потрібно було дати драйву та енергетики по максимуму!
Павло Берест, Київ

Музиканти - на Майдані ви звучали краще, ніж це буде на "Євробаченні". Вдячний вам за пісню, що згуртувала народ, та бажаю творчих успіхів!
Андрій Яцків, Україна

"Тартак", "Океан Ельзи", Ані Лорак та деякі інші українські виконавці - незважаючи на різницю в жанрах - на диво роблять дуже якісну музику, і в першу чергу це завдяки українській мові, яка надає неповторного колориту та оригінальності, і як би вони лунали в російському варіанті - я просто не уявляю і гадаю, що це зайве.
Андрій, Донецьк

Шановний босе "Тартака", хочу запитати - чи не вважаєте, що музики від вас уже пішли, бо ви не такі талановиті, як співак "Бумбокса"?
Андрей Іноземцев, Київ

Я поважаю цей гурт, люблю його, і слухаю.:) Питання: як ви вважаєте, чи можна організувати перепустки для всіх ваших прихильників, які є у "Тартак-клубі", для вільного входу в ВІП-зону на всіх ваших концертах?
Юхім Юхім, Україна

"Тартак", на мою думку, від самого створення рухався начебто проти уявної течії. Своїм оригінальним стилем вони відкрили багатьом слухачам невідому раніше грань української музики. Чи добре це? Що за запитання! Звичайно, добре. Ось вам і логічне продовження - виступи на підтримку нинішнього президента! Попри всі складнощі, гурт знов пішов проти режиму. Їх творчість допомогла кожному створити революцію в своїй голові, в своєму серці. А потім вже перерости в іншу революцію...
Сергій Заїка, Кіровоград

Які Ваші прогнози щодо цьогорічної участі української команди "Гринджоли" на Євробаченні? Чи доцільно політикам втручатися в музику?
Оксана, Івано-Франківськ

"Тартак" - це гурт, що першим започаткував моду на українську пісню в Україні. Парадоксально, але факт - ми не любили українського, вважаючи його низькопробним і неформатним. Дякуючи "Тартаку", ми підняли свою гордість і самоповагу. В мене таке питання до гурту - беручи участь у відбірковому конкурсі Євробачення, "Тартак" мав надію на перемогу? Чому Ви підтримали Ані Лорак, яка, скопіювавши Руслану, хотіла отримати ЇЇ перемогу? І стосовно Вашої команди - коли можна очікувати нового альбому і КОЛИ ВИ НАРЕШТІ ЗАВІТАЄТЕ У ЛЬВІВ З ВЛАСНИМ КОНЦЕРТОМ? ЛЬВІВ З НЕТЕРПІННЯМ ЧЕКАЄ НА ВАС!!!
Оля Гнатишин, Львів

На жаль, я не знайома з творчістю цієї групи. Я тільки хотіла запитати: хлопці, ви музиканти, навіщо ви, пробачте, лізете до політики, в якій нічого не розумієте?
Вікторія, Одеса

"Я не хочу бути Героєм України" - найкраща пісня з тих, що співали на Майдані.
Любомир, Чікаґо, США

"Тартак" - для мене найкращий український гурт! Питання до учасників гурту: На вашу думку, як вплинула революція та виступи на майдані для розкрутку та популяризації маловідомих гуртів? Наскільки сильний цей вплив?Льошка Цілик, Київ

Євробачення - дуже добре для української музики. Якщо говорити про компакти, то важаю, що це теж дуже корисна річ. Привезла компакт-диск -ТАК до Німеччини і молодь, діти були в захваті від тіїє музики, на другий день "Разом нас багато" наспівували уже німецькомовні. Отже, українська мова дуже добре надається до різни мелодії, чи різних видів музики. Так тримати. А питання приватне: А як група Тартак розмовляє? Українською? Чи, як деякі групи, що співати співають з горем пополам, а говорити - проблема, лінь вивчити.
Ніна Падун, Гданськ-Київ

Насамперед, хочу подякувати Сашку Положинському за його громадянську позицію в переломний момент в історії України, за Співоче Поле, за концерти з підтримки Віктора Ющенка, за Майдан. Тепер до запитань. Перше. Пам’ятаю тебе як ведучого програми, в якій звучала альтернативна музика на радіо „Луцьк”. Наскільки змінились твої музичні смаки з часу закінчення навчання в Луцькому індустріальному? Друге. Коли можна буде сподіватися на новий альбом від „Тартака”? Це буде щось принципово нове, чи певні традиції (як то запрошення інших виконавців) збережуться? Насамкінець. Чи плануються концерти „Тартаку” найближчим часом на рідній Волині? Дякую. Бажаю Сашку творчих здобутків та плідного пісенного врожаю на музичній ниві.
Павло, Ковель

Я просто обожнюю "Тартак" і вважаю, що це найцікавіший та найперспективніший гурт сучасної України! Нам є ким гордитися! А ще безмежно радує те, що тартаки ніколи не забувають про своїх прихильників: завжди дарують їм свою любов та дають можливість відчути тепло! Тартак-НАЙКРАЩИЙ!!!
Діана Лавренюк, Київ

Інші сайти
Бі-Бі-Сі не несе відповідальності за зміст інших сторінок на інтернеті
Читайте також
Перешліть цю сторінку друговіВерсія для друку
RSS News Feeds
BBC Copyright Logo^^ На початок сторінки
Головна сторінка|Україна|Бізнес |Світ|Культура i cуспільство|Преса|Докладно|Фотогалереї|Learning English|Погода|Форум
BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>
Технічна допомога|Зв’язок з нами|Про нас|Новини е-поштою|Права та застереження