|
Форум: справа Георгія Ґонґадзе | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Президент України Віктор Ющенко оголосив, що виконавців убивства Георгія Ґонґадзе знайдено. Наші читачі одразу після оголошення цієї новини надіслали нам кілька текстових повідомлень із своєю оцінкою почутого. Думки, висловлені дописувачами на цьому форумі, не є позицією Бі-Бі-Сі. Ми же ж так довго цього чекали! Чого стільки критики навколо розкриття цього жахливого злочину!? Вважаю, що суспільство, а зокрема українські ЗМІ мали би бути більш позитивними та кооперативнішими. Не вже кожен крок Ющенка вперед буде критикованим та розглядатиметься, як особистий ПР. ВІН ЖЕ ПРЕЗИДЕНТ, і наразі виконує свої обіцянки. А це добре. Зміни, які потрібні України не відбудуться за одну ніч. Хто з цим не погодиться і не буде віддавати хоча б краплину із себе для побудови нормального громадянського суспільства - той не вартий своєї присутності ні на революційному Майдані, ні в Україні. Радикально, але так. Маячня це все. Кому, як не міліціонерам, знати, що немає тіла - немає складу злочину. І якщо це питання вирішувалося силами вищих відомств, то тіло мало зникнути. Яке ж це приховування доказів? Маячня. А те, що показували на прес-конференкції, то в цю виставу жодна людина зі здоровим ґлуздом не повірить. Режисер поганий. Я думаю, крім виконавців, нікого не знайдуть. Розкриття справи Г.Гогадзе - для нової влади - єдиний шанс за короткий термін довести все, що вона задекларувала. Для України в цілому - вийти із статутсу "бувших" країн і приєднатись до світової спільноти. Я вірю, що в нас вірять! Справа Гонгадзе це лише помітна, медійна і, на жаль, зараз показова частина айсбергу. Скількі ще невідомих "гогнадзе" в Україні, до яких нікому не має діла? Прочитала всі текстові повідомлення на вашому сайті про арешт виконавців убивства Георгія Гонгадзе і всякі здогади й звинувачення, хочеться мені закликати: Люди добрі! Не робіть дешевого шову з болючої трагедії, не звинувачуйте всіх, кого вам хочеться покарати, залишіть справу розслідування слідчим органам, а вироки покарання судові. Майте довіря до теперішньої влади й до президента Віктора Ющенка,обраного невгнутою волею українського народу. Провокаційні фантазії пана з Кіровограда це злобні вигадки ненависника до української помаранчевої революції. Від Бі-Бі-Сі: допис читача з Кіровограда було знято з форуму як невідповідний до правил дискусії. Про яке розкриття вбивства можна вести мову, коли не було суду? Замовники вбивства на свободі, і про них було відомо, щойно всі почули записи Мельниченка. Згодна з мамою і дружиною Ґонґадзе: рано радіти, бо по суті нічого ще не зроблено, все це лише слова, президент поквапився! Добро перемогло зло. А Кучма у Чехії?.. Можливо, Кучма причетний до цього злочину, але все зроблено так, щоб і Кучму підставити. Бо ясно, що тіло було підкинуто навмисне. Якби злочинці захотіли, то ніхто б нічого не знайшов. Усе не так просто. А Піскун винен у тому, що не відреагував на заяви Ґонґадзе про стеження. Потрібен замовник. Те, що знайшли пішаків, навряд чи когось зігріє. Чекаємо продовження шоу. Мені це дуже нагадує справу отця Jerzy Popiełuszko (чому б Бі-Бі-Сі про це не згадати?) - особливо, якщо відбудеться процес (свого часу я слухав процес Попєлюшко "живцем", із захопленим подихом, кілька тижнів!) Для усіх, хто чув записи майора Мельниченка і вірить у їхню автентичність, не є питанням, хто і чому вбив Гонгадзе. Але пов'язати у суді виконавців і замовників буде не легко. І все ж я вірю, що це може статися саме зараз, або - ніколи. А заява Ющенка про розкриття справи Гонгадзе неодмінно викличе метушню серед тих колишніх високопосадовців, хто до цього причетний. І цю метушню усі ми скоро побачимо. А чи це не чергова мильна бульбашка? Григорій Омельченко обіцяв посадити Кучму з його злочинцями до в'язниці ще коли?! Тож чи можна вірити слову депутата ВР і полковника СБУ? До справи Гонгадзе: хай знає Кучма - ніхто не забутий і ніщо не забуте. Якщо Ющенко не дасть команду арештувати Кучму у справі Гонгадзе, то про другий термін нехай і не мріє. На мою думку, президент поспішив оприлюднити цю інформацію, поки не знайдено організаторів і замовників убивства. Запросіть, будь ласка, до вас у студію Григорія Омельченка, щоб ми з вами у нього спитали, коли він передасть усі факти із доказовою базою про злочини Кучми, Медведчука, братів Суркісів у прокуратуру і суд Скільки можна тягнути? Чи притягнуть пана Кучму до відповідальності за вбивство Гії? А як же презумпція невинності? У справі Гонгадзе суду ж не було, тільки замовників налякали. Може, спеціально попереджають? |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||