|
Вибір України: що далі? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ще до остаточного підтвердження результатів президентських виборів і після відставки Віктора Януковича з посади прем'єра, в Україні постало питання про формування нового уряду. Хто очолить новий кабінет? Чию кандидатуру найімовірніше підтримає Верховна Рада? Чи можливе призначення на міністерські посади представників нової опозиції? Цей форум закінчено, дякуємо всім дописувачам. Не знаю що Юлiя Тимошенко зробила Росіянину Савві. А от, що зробить ii уряд iз залишеним керувати державою кучмiвським холуйсько-бюрократичним апаратом, побачити хочеться. Шановні зайдіть на сайт будь-якої міської(обл)Ради. Існуюча сьогодні Українська держава більше схожа на сталінський СРСР Тільки жити стало дійсно трохи краще і веселіше. А так - та ж велич новобудов (будиночок Кирпи) для номенклатурки. А я сину-студенту з Києва перед Новим роком квитки купував по блату. Ті ж досягнення у спорті. Молодці тренери і спортсмени,а де тренуються? За кошти що номенклатурка зібрала для себе на олімпійську поїздку, краще б басейн Клочковій побудували. Історія повторюється знову. Горбачовська перебудова народу боком вилізла, хоч її свіжий вітер багатьом людям, що мріяли про свободу і волю дав можливість отримати жаданне. Хто не повірив обіцянкам тих пророків - молодці ! Пишете тепер нам із Японії, Австралії, США, Німеччини... Чому боком? Бо до управління державою прийшли найпрогресивніші - комсомолята. Їх багаж знань - це совєтська історія і вічні старі пісні про головне. Колискова для народу:"менше знає - краще спить" Для батьків бадьорий марш:"здраствуйте дачники". Реанімований ленінський лозунг "земля селянам" дав можливість комсомолятам хапнути фабрики. Хіба це не схоже на розпродаж сталіним творів мистецтва? в той час коли народ з кравчучками, а пізніше і з кучмовозами відбудовував зруйноване і повертав відібране. Якщо ж не Ю.Тимошенко прем'єр, то тоді вже краще попорсити нащадків Терещенка, або інших славних Українців заняти це місце. Я цілком підтримую Юлію Тимошенко як українського прем'єра. Вона - справді народний вибір і природній лідер. Вона безстрашна і не має комплексу меншовартості. Проте їй потрібна широка команда радників чи експертів, інакше вона часто припускатиметься помилок на кшталт нещодавньої публікації в одній російській газеті. Вона пом'якшує прагнення Ющенка та його прихильників щодо вступу до НАТО. На думку моєї дружини Ольги найкращим прем'єр-міністром буде Анатолій Кінах, з огляду на його професійні якості. Я у США вже 9 років і не можу вважати себе глибоким знавцем української політики. Але Ольга провела 4 роки менеджером великої будівельної компанії в Києві, а потім півроку менеджером представництва британської юридичної компанії. Схоже, вона знає, що каже. Якби я був президентом України, я б найняв пані Тимошенко як прем'єр-міністра, а пана Кінаха - як віце-прем'єра з набагато ширшими обов'язками. І це чудово врівноважить їхні видатні таланти. Якщо з привооду прем'єра, то краще за Юлію Володимирівну з команди Ющенка немає, але! Я думаю, що, окрім БЮТа, за неї ніхто не проголосує і це буде кінцем коаліції. Тому що мавр зробив свою справу і зробив Ющенка президентом, а що має після цього зробити мавр? Правильно - піти. Дуже хотілося б побачити, як Ю.В. притисне Віть і П і М, а от з ахметовими вона їхній бізне і розподілить. Шкода, не буде цього цирку в Україні. Хлопці, насолоджуйтеся цирком у владі і не беріть близько до серця, все робитиметься без нас, без простих людей, які взяли на думку, що вони вирішують. Вами пограються до 2006 року, а там місце і помаранчевим і блактиним - у смітнику історії. Вихід є один, Але, гадаю, ми до нього повернемося після призначення прем'єра. Нехай вам щастить. Я ціную те, що Юлія Тимошенко зробила для українського народу, для країни. Але є речі, що надають їй занадто суперечливого іміджу. В інтернеті я прочитав про її слова щодо взаємного вступу України і Росії до НАТО. Чесно кажучи, це мене розчарувало. По-перше, це питання для президента, а по-друге, Україна має власну зовнішню політику, яка має враховувати національні інтереси! А то буде така ж політика, як за Кучми. Ще одне: зверніть увагу на О. Мороза. Про яку "російську - офіційну мову в Україні" він говорить? Божевільна ідея. Мороз не повинен дестабілізувати українське суспільство з допомогою мовного питання. Люди зі Сходу України починають навчатися української і вживати цю мову, а Мороз починає це зупиняти! Я не політик, а прстий студент, але хочу вам порадити звернути на це увагу!!! Україна обрала Ющенка президентом держави. Важливо для України тепер - її об'єднати і витягти з ярма попередньої адміністрації. Юлія Тимошенко це дуже добре розуміє. Україні потрібна прем'єр-міністр з кваліфікаціями Юлії Тимошенко: Сильний характер, рішуча, підприємчива і добре розуміє нашу потребу до позитивних відносин з Росією. Україні потрібна людина, яка буде ефективна не тільки у внутрішніх справах держави, а також яка буде позитивно репрезентувати Україну по цілому світі. Реально є три кандидати на прем'єра: Тимошенко, Кінах, Литвин. Головні критерії - професіонолізм, моральність, принциповість. Все інше вже потім. І велике застереження стосовно донецьких профі. Нам тут вони так набридли (Щербань, Родельс, Омельченко.....)! Єдиним кандидатом на посаду прем'єр-міністра має бути лише Ю.Тимошенко, яка дійсно стала обличчям нашої революції, втіленням того радикального пориву, який штовхнув людей до протистояння старим порядкам та нормам. Якщо тільки прем'єром буде не Тимошенко, значить, Ющенко справді слабкий понад усяку міру. Справа вимагає, щоби завали розгрібали рішуче і безповоротно, щоби хтось узяв на себе відповідальність. Ані Мороз, ані Порошенко не зможуть нічого зробити. Тільки Юля, хоча у відповідь не отримає жодної вдячності ні від кого. Це щастя, що є така людина в Україні. Якщо Ющенко цього не зрозуміє, його народ не зрозуміє. Я вважаю, що прем'єром може бути лише Юлія Тимошенко - вона найгідніша на цю посаду. Президент Кучма намагається повернути колишніх депутатів з адмінуправління до Верховної Ради. Протистояння триває. Янукович всіляко прагне протистояти вступу у права (тричі) обраного Президента В.Ющенка. Людина з такою амбіційністю і несумлінністю не має права на посаду президента демократичної держави. Поки він залежний, він імітує лояльність. Але страшний він при владі... Дай бог мудрості тим, від кого залежить спокій в Україні. Час виходити з безчасся на прямий шлях прогресу і розвитку державності і демократії. Пан Ющенко є вибраним президентом України. Ті, що з ним не згідні, то будете мати нагоду за п'ять років висувати навіть Леніна. Прем'єром буде той, кого висуне президент. На міністра оборони найбільш ефективного - таким був і є Костянтин Морозов (1991-1993). Бачу, форум сходить до розмов стосовно прем'єра. Юля, звичайно, гарна жінка, це плюс, та на що це вплине в розвитку країни? Стосовно, "хтось взяв, щоби заробити", то де ж та грань чесності? Так усі будемо брати, щоби заробити, чому тільки високопосадовці? Нам не потрібно бути згуртованими лише в крадіжках, вже потрібно керувати країною, а не перекрадати те, що є. Вибір зроблено і він визначить майбутнє України на найближчі роки. Багато в чому вибір зроблено на хвилі протесту, емоцій, під брутальним інформаційним тиском і поза правовим полем. Як наслідок, до влади йдуть екстремали. Така влада може привести країну або до суттєвого підйому, або до катастрофічного спаду. Слава богу, в Україні є ще Верховна Рада, яка зараз ухвалює політичні рішення, але за гострої потреби стане серйозною перешкодою екстремалізму. Бажаю дальшого динамічного і стабільного розвитку Україні. Передбачаю обурення декількох людей щодо кандидатки на посаду Тимошенко. Але людям, які пишуть, що вона крала і не патріотка і так далі, я напишу так: я не вважаю, людину, яка бере певну суму і подвоює її, грабіницею. Інші просто беруть, а вона показала, що не дурна - і заробила на тому. Шановні, ви знаєте, в якому ми живемо світі - і якщо хтось взяв, щоби заробити, то ця людина може допомогти державі, а не обікрасти. До того ж, вона патріотка - не чув жодного слова по-російському. До того ж вона - красива!!! Якщо призначити на посаду прем'єра сильну постать, наприклад, Тимошенко, Порошенкa, Мороза, вона або буде "козлом відпущення" за непопулярні реформи і піде через рік, втративши рейтинг, або стане головною фігурою після політреформи, фактично відсунувши Ющенка від влади, звинувативши його у негативі. Тому Ющенко сильну постать не призначить на посаду прем'єра. Тим більше, що це викличе розкол у "Силі народу", що йому не потрібно перед виборами 2006 року. Думаю, що справа не в Юлі. Головне, щоб це була людина з нової генерації, з новими, сучасними поглядами на реальні події. Патріотом, бо це зараз для України дуже важливо. В команді Віктора Андрійовича такі є. Не хочу сказати, що Ю.Тимошенко не така, але можна подивитися і ширше... Героїчна поведінка Юлі у Донецьку справді вражає, але чи не занадто вона добра? Чи може - хитра? Жінка красива та розумна, українка наддніпрянська. Нам потрібні такі жінки і раніш і зараз. Я вважаю, що Юля повинна відпочити!!! Як Вам не соромно, Вікторе Андрійовичу, "ТАКУ" ставити на пост. Ми ж голосували проти "Тюремників"? Як Ви можете так - "крадіїв" під своїм крилом тримати? ЮЛЮ! ГЕТЬ ВІД ВЛАДИ. Я вважаю, що кращої кандидатури на посаду прем'єра ніж Юля, немає. Відносно розшуку її прокуратурою Росії, невже в світі залишилась хоч одна людина, що довіряє Кремлю? Відносно Інтерполу. Інтерпол зараз звернувся до прокуратури Росії з проханням роз'яснити деякі деталі справи Тимошенко. Тобто, ніякий Інтерпол зараз її не розшукує. На цьому форумі я побачив багато висловів на підтримку Юлі (більшість з яких мали в собі реальні факти з її попередньої роботи), а вислови проти не мали жодного факту, лише популізм і особиста неприязнь. Практично новий ніхто не прийшов до влади, усі імена нам знані! Хочете знати як буде? Не тяжко додуматись, ці люди уже керували - і тоді Кучма був добрий їм і усі решта. Люди добрі, не забувайте, що усі, хто працював на посадах до 1985 року, були членами КПРС! (починаючи колгоспним бригадиром і кінчаючи артистом). Шановні, може досить вже кричати, що всі хто прийшов до влади - старі. Всі хто б не прийшов до влади зараз буде старим, новими будуть тільки громадяни які народжуються вже після 2004р. Чи може пропонуєте прибульців з інших планет набрати? Вже набридло це чути, повертайтесь до реальності, досить марити. Погоджуюсь с тим, що Тимошенко потрібна була в кризисній ситуації, але прем'єром їй бути не потрібно, я теж не впевнений в її патріотизмі, сильно Лазаренком заплямована. Без сумніву - Юлю на царство. Я теж за Юлію. Треба, щоб були зміни і хай що б хто не говорив про помсту, але всім хочеться, щоб за свої злочини кожен відповів, хто їх зробив. І, звичайно, казну держави поповнив украденими в неї фінансами. Я за Ю., але я вірю Ющенку і думаю, що поруч нього не дурні люди. По-жіночому хочеться хоч одну рішучу жінку бвчити на цій посаді, і не лише рішучу, але й мудру, симпатичну. Навіщо Україні "залізна леді", коли є могутній багатомільйонний Майдан. Леді Ю. - чудовий кризис-менеджер, може ще кращій ніж Медведчук, але кризис-менеджерам потрібні кризи, а Україні - ні. Патріотизм Тимошенко тісно змішано з жагою помсти за скривджену родину, вкрадений бізнес, СІЗО. А що залишиться від нього, коли всі іі вороги будуть "сидіти". Украіні, на мій погляд, потрібен прем'єр-політик, не політична постать, а політик, який зуміє реалізувати протестну енергію Майдану у соціальні та економічні здобутки. Колись В'ячеслав Чорновіл у розмові зі мною висловився: Начмедом на Львівщині поставлено пана Х - він патріот і свій хлопець. Так, правильно, відповіла я, і хай цей свій хлопець для початку виріже вам апендикс! очевидно, цей діалог і сьогодні доречний, коли дехто думає, що патріотизму достатньо, щоби очолити уряд однієї з найбільших за чисельністю населення і площею країн Європи, та ще з чи не найбільшим обсягом невирішених нагальних проблем. То я думаю, на варто МАЙДАН перетворювати на базар; а, зменшивши звучання гасел і кількість вигуків, довірити формування уряду новообраному Президентові і його дорадникам. Хай Бог поможе мати при гарячому серці холодний розум і пам'ятати, що революцію в Україні зробили не тільки ми з вами, але і мільйони тих, кого вже з нами нема. На мою думку, найважливіше - хто обійме посади міністрів закордонних справ, освіти і культури. Якщо знову такі патологічні націоналісти, як Удовенко, Жулинський, Павличко чи їм подібні, з цієї країни треба тікати. А прем'єром має бути компромісна постать, хтось із донецьких, той же Близнюк хоча б. Це, звісно, якщо прагнути єдності країни... Перемога Ющенку далася не легко. Але на цьому всі перипетії в українській політиці не закінчуються. 2006 року - парламентські вибори. Багато політологів вважають, що саме на них стара влада має намір взяти реванш. Також варто зауважити, що в грудні було ухвалено політичну реформу, що суттєво зменшує повноваження президента. Але до вересня 2005 в Ющенка будуть попередні повноваження. Цього повинно вистачити, щоби створити свій уряд і зміцнити владу в своїх руках. Саме в вересні 2005 Україна з президентсько-парламентської перетвориться на парламентсько-президентську. Сьогодні в Україні вже зрозуміло, хто став президентом. Людей більше цікавить, хто сяде в прем'єрське крісло, на яке - 4 претенденти. Та все ж найімовірніша претендентка - Юлія Тимошенко, яка багато разів була звинувачена в злочинах, у зв'язках з Павлом Лазаренком, колишнім прем'єр-міністром, котрий зараз - в американській в'язниці. На даний час Росія і Інтерпол оголосили Тимошенко в міжнародний розшук. Виходить казус - Ющенко звинувачував прем'єра Януковича в бандитських зв'язках (цн йому суттєво допомогло виграти вибори), а йому на заміну, скорше за все, поставить людину з вищезгаданим минулим. Сьогодні дуже складно перестати ідеалізувати політиків, які весь і не весь час були на боці Ющенка. Не потрібно вважати Ющенка Месією українського народу і не потрібно робити з Юлії Тимошенко прекрасного прем'єра. Прем'єром повинна бути людина працьовита, освічена, холоднокровна і бути патріотом. Слава Богу, що вже вибір Прем'єра лягає не на плечі народу... Що б не казали на адресу Юлії Тимошенко, але коли вона була віце-прем'єром паливно-енергетичного комплексу в уряді Віктора Ющенка, бюджетна медицина ніколи (ані до неї, ані після!) не мала такого гідного фінансування на медикаменти, харчування хворих, ремонти, розрахунки за комунальні послуги та ін. Вона тоді сильно ущемила фінансові інтереси суркісам, медведчукам, пінчукам, кравчукам і Кучмі на користь державного бюджету - за що і розплатилася. Медики Спеціалізованої медсанчастини №8 Дніпродзержинська вдячні їй за той період і бажають успіху в боротьбі за прем'єрство, яке стане кошмаром для корумпованої влади і олігархів і гідним людини медичним забезпеченням населення. Ми в ній упевнені! Тимошенко - секретар Раді безпеки.Тiльки тут повною мірою cтане в пригодi особистість панi Ю. Порошенко - віце-прем'єр та міністр фінансiв. Прем'єр - хтось інший, нейтральний, шанований та досвідчений. Якщо хочемо змін, прем'єр-міністром повина бути Юлія Тимошенко. Трудно для нас, сторонніх людей, назвати того, чи іншого кандидата у крісло Прем'єр-Міністра України. Чи не було б краще залишити вибір Президентові України В.Ющенку і його соратникам? Наша австралійська преса і наша українська спільнота уважають, що на цю посаду заслуговує Юля Тимошенко, яка зможе об'єднати народ України. Я вважаю, що найкраща кандидатура - це Юлія Тимошенко. Вона грамотна людина, має досвід, а головне - по-справжньому вболіває за український народ, вона - патріот. Справжній Новий Рік будемо святкувати на Майдані в день інаугураціі нашого Президента! Впевнений, саме цього дня чекає Україна. А на Майдані у мене і моїх друзів є красень каштан, біля якого ми збирались усі ті незабутні дні, каштан, який для нас став найдорожчею новорічною ялинкою. З Новим Роком, Україно! Сподіваюся, що з Новим Роком почнеться НОВА УКРАЇНА. Найкращий варіант для України - то певна нейтральна фігура, бажано, зовсім не пов'язана з політикою. Можна скільки завгодно сперечатись, але Україна розділена, і головне для Ющенка - обрати таку людину, яка зможе об'єднати більшість не Ради, а людей навколо Уряду і проводити ефективну політику. Перш за все слід сказати, що вибір прем'єра - це прерогатива Віктора Андрійовича. І мабуть не дуже етично з нашого боку підказувати йому найкращу кандидатуру. Але..., якщо вже йде така розмова, то я вважаю, що критерієм вибору має бути не революційна рішучість та ентузіазм (а, гадаю, саме за цим принципом більшість віддає перевагу Юлії Тимошенко, не кажучи вже про жіночу привабливість), а професійні якості. Бо посаді прем'єра революції протипоказані(!), а вона потребує професійної технічної роботи. І за цими критеріями, вважаю, найбільш придатним на роль першого прем'єра народного уряду є Анатолій Кінах. Хоча, звичайно, крім професійності, є політичні домовленості між членами коаліції... Отже, не будемо заважати Віктору Андрійовичу приймати рішення... Будь ласка, не марнуйте часу, розпатякуючи, хто буде прем'єром. Це не залежить від нашої думки - важать лише дії. Зробіть щось, якщо можете (інвестуйте щось в Україну...). І все ж, я б з задоволенням побачив Юлію в якості прем'єра. От вона б задала перцю... Мені дуже дивно бачити, як усі пропонують Юлію на посаду прем'єра та кажуть, що вона - патріот. Вона не була таким патрітом, коли крала мільйони в українських громадян з Павлом Лазаренком. Однак, я думаю, Юлія буде нашим прем'єром. Павло теж може чекати на посаду віце-прем'єра... коли він з тюрми вийде. Але я також думаю, що Юлія найрозумніша людина з тієї команди. Ураааааа! Почалося найцікавіше. Серпентарій оранжових зчепився у смертній сутичці за владу, яке має їм принести витрачене на вибори і нові гроші! А двері кабинетів влади вже зачинені, пенсії припинили виплачувати, зарплати під великим запитанням. Загалом - чергове наступання на граблі найдемократичнішого і найпопулярнішого в Європі і світі народу найреволюційнішої країни в світі - України. Цікаво, вийдуть тепер "руді" на захист пенсіонерів на майдан "незалежності", щоби захистити принижених і ображених. Цікаво? Дуже? А Кучма свою пенсію вже отримав? І ще не менш цікаво - чи посадить Ющенко Кучму? Пропоную оголосити міжнародний тоталізатор: чи сидітиме Кучма, як обіцяв Ющенко? Ставка, що не сидітиме - 1 проти 1000 доларів США. Найоптимальнішою фігурою був би Кінах. Проти Юлії Тимошенко у простого народу (подобається вам подібний мовний зворот чи ні) існує певне неприйняття, як і щодо всіх заможних людей. Прийнято вважати, що вони багаті тому, що вкрали наші гроші. Хоча для мене особисто вирішальним є рішення суду. Навіть суд, який мав би бути запопадливим перед Кучмою, визнав її невинною. Громадяни України вибрали Ющенка Президентом України. Ющенка буде судити народ чи він добре чи він зле вів державу, народ вирішить за п'ять років, чи народові краще було жити під час Президентури Ющенка чи Януковича. Тому Ющенко повинен створити СВІЙ уряд, а не Верховна Рада, не поодинокі особи, не політики та не політичні експерти. Цілий рік я не була на Батьківщині, і от я повертаюся за два місяці. Я хочу побачити нову країну і нових людей з поглядом, в якому є осмисленість життя. Життя навчило мене не вірити в слова і гарні гасла. Я вірю в реальні кроки і дії, чого і хочу від новообраних політиків. Дії з відродження нашої економіки і стабільності в державі. З повагою до всіх, хто перебуває за межами Батьківщини. Найкраща кандидатура на посаду прем'єр-міністра - Юлія Тимошенко. З усіх передбачуваних кандидатур лише в Тимошенко вистачить енергії поставити все на свої місця і не допустити дальшого перебування при владі, а за можливості і при грошах, усіх тих, кому вже давно час на добре вартований ззовні відпочинок. Процес чищення суспільства тривалий, тяжкий, але цілком необхідний: люди мають побачити результати своїх надій, а країна – краще майбутнє. Савва - це каже людина, яка не стояла на Майдані. Якби він там був, він би побачив, що Юлію приймали не гірше, ніж самого Ющенка і кричали саме "Юля", а це говорить про народну любов. Її сприймають як улюблену дочку України. А через лише Київський Майдан пройшов не один мильйон людей з різних міст України. Всі вони роз'їдуться по своїх містах і повезуть правду про Майдан, про наших лідерів. Можна згадати день підписання закону про вибори разом з реформою, ввечері, як завжди, наші лідери були на Майдані. Так Мороза зустріли, м'яко кажучи, прохолодно, а Юлю так само захоплено, як завжди. А всі ж знали, що БЮТ єдиний з коаліції "Сила народу" не підписав цей договір, а от Мороз проголосував однаково з "Нашею Україною". Усі розуміють, що Юля чинить так у наших інтересах. Так, ще не настав тому час, але це наша перспектива, це наш потенціал, і в цьому немає сумніву. Ця революція відбулася завдяки Юлі і для неї це не було раптово. Заради цього вона витратила 10 років життя. Хто ще може цим пишатися? Так, вона дуже активна, я б сказала, що вона двигун нашої революції, але в "Сили народу" багато врівноважених представників-стримувачів, вони і внесуть свій корисний струмінь. Усі представлені кандидати мають бути, і, я сподіваюся, будуть в уряді, але на чолі все ж хотілося б бачити нашу Юлю. Ще хочеться сказати, що помаранчева революція змінила не лише народ України, але і наших лидерів. На мою думку, вони теж набули нових якостей, які прикрашають кожного з них. Прем'єром має бути однозначно Юлія Тимошенко. Все інше - зрада революції, душею й натхненницею якої вона була, є і буде. На посаду прем'єр-міністра повинна прийти Юлія Тимошенко - залізна леді. Саме така потрібна українській єкономіці людина. І вона не просто людина - це жінка, господиня твердого характеру. А решта посад мають бути укомплектовані з огляду Ющенка. Хто ж буде у нас прем'єр? А мені так здається, що спочатку варто з'ясувати, чого ми чекаємо від нього. Тому що бути вогненним оратором на мітингах - це одне, а бути професіоналом у галузі економіки - це інше. Також я вважаю, що досвід придбання особистого капіталу з допомогою можливостей, що відкриваються завдяки обійманню найвищих посад, теж не є критеріями. А ми з вами навіть не знаємо, які економічні програми чи, якщо хочете, принципи сповідують пошукувачі цієї високої посади. Те, що проголошував сам Ющенко, що за 3 месяці в Украині буде все тіп-топ, це, звісно, "ліхтар". Нікому не зрозуміло, яким чином і за рахунок чого нова команда виведе країну до загального процвітання. Для мене зрозуміло одне - що у моєї (в усякому разі на дану мить) країни зараз є шанс вийти на якийсь нехай не запаморочливий, але вищий рівень, але він може прийти, по-перше, за тривалий період часу (гадаю, не раніше 5 років); а, по-друге - лише через певні зусилля і працю впродовж вищевказаних років, а не внаслідок мітингів і зборів на центральних площах обласних міст; по-третє, за умови наявності ясної джля всього населення економічної програми і впровадження в економіку тих простих (а, може, і не для всіх простих) принципів, що діють в економічно розвинутих країнах уже десятки років; по-четверте, за всього цього з розумінням, що в України буде свій шлях; по-п'яте, якщо буде на це воля Господня і все в світі буде спокійно. А тепер подумаємо, хто б це в нас міг з кандидатів на майбутнє крісло спорудити - я, наприклад, не здогадуюся. А додавши до того ж хисткість позицій на Сході, можна зрозуміти, що ані часу, ані місця на вищевикладені пункти не буде. Тому доведеться терміново ступати до НАТО і починати жити "по-європейському", у борг, при цьому виконуючи музичні номери тих, хто їх замовлятиме засобами кредитів. Оптимальним варіантом для прем'єра був би професіонал, якого не видно було на мітингах і який би влаштував як Схід, так і Захід , але, на жаль, ми не такі багаті, щоби дозволити собі такі розкоші. Тому я все ж вважаю, що хто буде прем'єром, це не таке важливе питання і, скорше, воно має більше значення для самої Юлії і Пинзеника (гадаю, що насправді - ні вона, ані він), ніж для мене особисто. Але, незважаючи на це, віритимемо і сподіватимемося - і навіть більше: потрібно сподіватися на диво, що відбудеться за Божою волею. Зрештою ж, досвіду з виживання нашому народу не позичати. Безперечно Юлія! Здається, вона йшла попереду не тільки під час революції, але й зараз - після революції - має найбільш тверезе бачення і не схильна почивати на лаврах. До того ж, як на мене, то революция ще в процесі, бо влада вже належить опозиції, але економіка ще в руках бандитів. Юлія вже показала що може, як сама каже, наводити порядок. Якшо вона при їх владі спромоглася перекрити нефтяний потік до їх кишень, то тепер в неї вийде ще краще! Ціле життя прожив в Україні - у Києві і Львові. Зараз живу в Німеччині, але всією душею - з Україною. Щасливий, що переміг Ющенко. Голосував тричі за нього і вірив. Зараз настає найскладніший рік президентства Ющенка. Тільки Юлія Тимошенко зможе рішуче змінити ситуацію: в її розпорядженні до реформи - менше року. Необхідні принциповість і рішучість, особливо - у відносинах з Росією. Важливий і склад її кабінету. Мені б дуже хотілося бачити Юрія Луценка на посаді міністра внутрішніх справ. Згодний з більшістю - найкращою кандидатурою на посаду прем'єра України в цей час була б Юлія Тимошенко. Справа в тому, що жінки у великій політиці (якщо вже вони туди приходять, зумівши перемогти на цьому шляху дужих чоловіків) сміливіші і радикальніші, не схильні до компромісів. Саме це тепер потрібно Україні - відкинути кучмівську спадщину і йти своїм, ще неходженим шляхом. Багато чоловіків з команди Ющенка не палають особливим бажанням взяти на себе важкий тягар і охоче пропустять пані Юлію вперед. Припускаю, що Литвина запросили до Москви, щоби з'ясувати кандидатури можливого прем'єра. Якщо Тимошенко зможе гідно впоратися з прем'єрською посадою, вона буде найпривабливішим кандидатом на наступних президентських виборах в Україні. Для цієї амбітної і безстрашної жінки це вірний шанс. Нарешті Україна - вільна країна. Нарешті український народ може мати політиків, яким справді ДОВІРЯЄ, і найперша найважливіша кандидатка до нового кабінету - Юлія Тимошенко. Ця чудова жінка-ПАТРІОТКА - відкриття для нашої країни. Сподіваюся, це визнають усі українці. "Бути чи не бути" - це про нинішній день. То буде перший крок для розбудоваи нової, демократичної країни. Щасти Вам, пані Юліє. Хто б зараз не став прем'єр-міністром, а з осені-зими 2005 цю посаду обійме Леонід Кучма - після того, як повноваження президента будуть зменшені, а повноваження керівника уряду, відповідно, збільшаться. І не лише тому, а й тому що настане час віддавати борги. Моє бачення: Кінах - прем'єр-міністр, Тимошенко - представниця президента у Верховній Раді. Думаю цю тему треба закрити і нехай пан Ющенко сам зробить вибір. Зараз багато чуток використовують як спробу посварити коаліцію соціалістів-промисловців-нашоукраїнців-бютівців. Головне - не посваритися, а використати кадровий потенціал, виставивши кращі сили в головних ролях, та резерв, який повинен сприяти зв'язкам з народом та суспільними структурами. Вибраний імідж та техніка прозорого правління імпонує більшості. Саме невизначеність та чутки зараз можуть дуже заважати. Маємо надію - кращі сподівання народу збудуться... Якщо бажаною метою є швидкі та суттєві зміни на краще, то особистість Тимошенко стане в пригоді саме через притаманні їй рішучість в поєднанні з відданністю справі. Вона урівноважить деяку зайву схильність до компромісу пана Ю. На другому етапі можливо буде спробувати якості і інших претендентів. Тимошенко саме зараз, на хвилі революції, чи ніколи. "Я глибоко переконаний", як висловлюється Петро Порошенко, що наступним прем'єром буде хтось п'ятий, наприклад Єхануров, а основні чотири нинішні претенденти займуть посади віце-прем'єр-міністрів. Зокрема, згадуваний вже Порошенко займе місце 1-го віце-прем'єра та міністра фінансів, а Юлія Тимошенко - віце-прем'єра з питань енергетики. Це єдиний шлях, щоб запобігти розколу всередині команди Ющенка. Той, хто стане прем'єром зараз, виконає роль камікадзе. Навіть за найкращих обставин його обвинувачуватимуть у всіх негараздах не лише політичні супротивники, а й "свої". І лише згодом, можливо, вже після його відставки, українці визнають заслуги першого уряду "народної довіри", якщо такі будуть. А хто готовий на такі жертви? Можливо, Тимошенко, яка вже добре загартована в боях за українську демократію, здатна виконати цю без перебільшення історичну місію. Я гадаю, що серед усіх запропонованих кандидатур найприйнятнішою є все-таки Тимошенко, від неї справді можна чекати якихось реальних кроків до поліпшення. Найгірша кандидатура на мою думку - Кінах, його всі бачили прем'єром...хоча революція змінила багатьох... Після поїздки до Донецька повага до цієї жінки у мене зросла в декілька разів... Тим більше, що її поважають як на Заході так і на Дніпропетровщині. За Тимошенко ми не будемо боятися за розділ країни. З огляду на прогнозовані труднощі грядущого року, обумовлені "бурною діяльністю" кабінету Януковича та парламентські вибори 2006р., це ще ПИТАННЯ, чи буде посада прем'єра у 2005р. перемогою для Тимошенко, Порошенка, Мороза, Кінаха, а чи перш за все важким іспитом! Наскільки зуміє нова влада роз'яснити обивателю, що біди 2005р. не від Ющенка і його прем'єра, а від їх попередників? Наскільки зуміє Уряд у такий короткий період до виборів продемонструвати свою здатність "розгребти" ЯНУКОИЧІВСЬКІ "завали"! Від цього залежатиме успіх партії (блоку), очолюваної Тимошенко (БЮТ), Порошенком (Солідарність), Кінахом (ПППУ) чи Морозом (СПУ) у 2006р... Деколи я думаю чи бути українцем означає завжди зосереджуватися на негативному... Ми зараз досягли такого, чого мої діди, страчені НКВД, чи мої родичі, заслані до Сибіру не могли уявити навіть уві сні. Тому давайте подивимося довкола і сподіватимемося не на те, що неминуче станеться не щось погане, але турбуватимемося про те, щоб не змарнувати плоди Помаранчевої Революції... На мій погляд, найкращим прем'єром була б Юлія Тимошенко. Всією попередньою діяльністю вона довела свою спроможність очолити український уряд. Не буду перелічувати її неординарні здібності. Вони і так всім відомі. Зупинюся лише на одному аспекті. В Україні, на жаль, ще низька гендерна культура. І багато чоловіків - противників її кандидатури мабуть з чоловічої зарозумілості не хочуть допустити, щоб жінка ними керувала. Визнайте, панове, що ця тендітна жінка набагато сильніша від переважної більшості представників вашої сильної статі. В історії є багато прикладів "залізних леді". Без сумніву, такою "залізною леді" є наша Юля. А що, як так ніхто з четвірки кандидатів не стане прем'єром? А що як таки Давид Жванія? Звісно, не доводиться обирати між янголами. Але пані Юля буда б, як на мене, найкращою. По-перше, вона стільки гаряче наговорила про те, що новий прем'єр має бути кришталево чесним, що тепер просто вимушена бути саме такою. Що ж до її репутації - чистих і біленьких геть немає взагалі: пригадайте загравання Мороза і з Лазаренком, і з Симоненком... Мороз виглядає не лише просто амбітним, а й страшенно образливим й навіть мстивим. Він, як виглядає, ніколи не пробачить Ющенку, що саме той став українським месією, а не суворий та справедливий сивий Сан Санич. Йому вже віддали належне - політреформу прийняли, то ж най переймається парламентськими справами. Не янгол і Анатолій Кінах - для боротьби із старою гвардією у центрі й на місцях цей нерішучий дядечко в футлярі геть непридатний - з'їдять разом із футляром. Кондитерський король Петро Порошенко - фігура досить велика в будь-якому сенсі. Навіть, як на мене, завелика. І в нього із "рильцем у пушку" все склалося: до того, як його бізнес став заважати медведчукам та донецьким АВК'ам, він чудово себе почував в їхній компанії. До того ж, мати у прем'єрах мільйонера в "уряді народної довіри" - це те ж саме, що мали до того: мільярдера-голову Адміністрації, мільярдера-папу президента... Це скомпрометована народна довіра, шило на мило. Святих таки немає. І тут виглядє так, що мадам Тимошенко відмила свій імідж по-перше, значно раніше, ніж інші кандидатури. Чому нас так лякають Тимошенко? Чому за дурня сприймають Пинзеника? Це дуже розумні люди... Отже прем'єр і порядна людина - це не може бути поруч. Уряд краще за всіх очолюватиме Юля, бо вона, по-перше, найрозумніша за всіх, і вона це довела багато разів; по-друге, вона вже має досвід роботи (і гарної роботи!) в уряді; по-третє, декому дійсно треба викрутити ...; по-четверте,треба виконувати Ющенку домовленості, по-п'яте, якщо..., то можна її замінити, але після парламентських виборів. Найперше хочу відзначити тих, кому не місце в новому уряді України - Азарову! За його попередню діяльність у втягненні України до ЄЕП, та не вміння розмовляти українською мовою, як того вимагала посада державного службовця яку він займав... Крім того йго слід подати за це та за безглузді "інструкції" міністерства фінансів які я змушений був читати працюючи у державних структурах до суду! Хотів би бачити у уряді В.Ющенка таких людей як О.Омельченко, Ю.Тимошенко, О.Мороз, Г.Удовенко, Порошенко, А.Кінах, який значно краще керував фінансами і при якому писались короткі та зрозумілі "інструкції". Також старенького ректора фінансового інституту, в якому навчався новообраний президент... У команді Ющенка дуже багато розумних людей. На посаду прем'єра цілком реально може претендувати Тимошенко. Якщо Ющенко запропонує її, то це буде найліпший вибір. Зараз склалась досить цікава ситуація , коли ми маємо конкуренцію пропозицій на цю посаду. Саме наявність конкуренції свідчить про зміну ситуації. Бо навіть леді Юлії буде потрібно ділом доводити свою відповідність цій посаді. На сьогодні на одну зарплату американського робітника в Україні можна найняти 60 робітників. Тобто в 60 разів собівартість була-б нижче, ніж у США. Однак на сьогодні цю перевагу нівелює той факт, що 90 відсотків витрат на бізнес в Україні складає корупційний податок. Наприклад щоб відкрити свій бізнес , потрібно обійти кілька сот кабінетів і в кожному з них залишити хабарі чиновникам, щоб вони "дозволили" вести бізнес. Та ще й держава сама у особі податкової виступає найбільшим корупціонером. Саме тому теза Ющенка про реальну боротьбу з корупцією настільки своєчасна... Юлія Тимошенко. Досить вже нам із зневагою ставитися до висококваліфікованих жінок. Рівень її агресивності не перевищує середнього чоловічого. Я переконаний, що лише Юлія Тимошенко може впоратися зі складною ситуацією, що склалася в Україні. Вона відважна й безкомпромісна, чого довела, їдучи в лігво Ахметова, Януковича та їм подібних. Цим вона показала теж, що спроможна єднати штучно поділену Україну... Тішуся, що кандидатур на посаду прем'єр-міністра є більше (Кінах, Мороз, Порошенко). Вони всі гідні цього, але на другому місці я б поставив кандидатуру О. Мороза, оскільки це кришталево чиста людина. Єдине, що мені не дуже подобається - то його надто соціалістичні переконання. Та все ж таки на перший "вогонь" повинна піти Юлія Тимошенко. Вона вміє командувати, але зуміє розмовляти навіть з противниками. Боюся тільки, що може дійти до торгівлі урядовими посадами, бо як уже видно, одні домагаються трьох портфелів, інші чотирьох, а ще хтось ще чогось. Щоб через ці торги не розпалася коаліція, бо якщо так станеться перемога Помаранчевої революції не буде нічого варта. Серед кандидатів на посаду прем'єра найбільшімовірними мені вважаються Мороз, Порошенко і Тимошенко. В принципі є ще Кінах, але маю сумніви, що його підтримка була серйозною для перемоги Ющенка, а крім того його прем'єрство не було видатним. Отже, Кінах отримає якийсь міністерський портфель, можливо ще віце-прем'єра. З перерахованої вище трійки найбільш імовірною мені здається кандидатура Тимошенко. Її багато хто не любить. І думаю, її не підтримає парламент. З одного боку - Мороз дуже сильний політик... Водночас, як людина розумна він може не взяти на себе такий обов'язок перед парламентськими виборами. Адже якщо уряд не виконає свої обіцянки, то відповідальність ляже на прем'єра. Тому найреальнішим кандидатом є Петро Порошенко... Добродії, це хто ж у нас великі економісти, прихильники ринкових реформ, і чесні, не корумповані урядовці? Тимошенко, капітал якої має абсолютно неринкове походження? Кінах, який тільки вміє робити, що глибокодумно мовчати? Або Мороз, який чи то соціаліст, чи то популіст? Хто??? Пинзенник? Не смішіть мене. Тому що ж Україна збирається в Європу? Питання без відповіді. Вважаю, що Мороз є найгіршою кандидатурою в прем'єри. Ця людина була і дальше є червоним, якому не подобаються ні слова українського гімну, ні сам гімн. Не може бути прем'єром і Кінах. Це висуванець старої номенклатури і при його премєрстві ми остаточно потонули в багнюці корупції та обдирання населення високими цінами на товари та комунальні послуги. Єдиною особою в прем'єрському кріслі я бачу лише "залізну леді" Юлю Тимошенко. Помаранчеву революцію ми робили заради кардинальних змін на краще, на європейський вектор, спротиву пануванню Росії в Україні. Гадаю, Тимошенко має забагато особистих амбіцій, а відтак не є найкращим кандидатом. Зараз краще призначити технократа на кшталт Кінаха, надто тому, що наступний рік буде найважчим для Ющенка і його команди. А після обрання нового парламенту 2006 року я сподіваюсь, що прем'єром оберуть Порошенка. Що ж до прогнозів Савви - дякую, але Україна це не Росія, і надалі ми вже якось самі впораємось... Посаду прем'єра повинна обіймати тільки й тілька Юлія Тимошенко. Вона є розумна людина і, що дуже важливо, - патріот. Ми - українці будемо у виграші, якщо Юлія Тимошенко буде впорядковувати нашу економіку. Це незрівнянно краще того, що було. Я думаю, що прем'єром повинен бути А.Кінах. Він дійсно є та людина, на кого міх би розраховувати В. Ющенко, а Ю. Тимошенко вже себе скомпрометувала. Далі треба працювати чесно на благо українського народу й не слухати залякувань Савви. Я не вдаватимусь у подробиці, але мені здається, що Україну поставили перед вибором між "поганим" і "дуже поганим". Вибори є вибори, і карати українців за їхній вибір - те саме, що лаяти нас за обрання Єльцина у 1996 році. Але з Юлією (Тимошенко) ви наплачетесь гірше, ніж ми з нашим Березовським. Я знаю, про що кажу, бо особисто мав з нею справу, коли вона ще очолювала приватну компанію ЄЕСУ. Я не у захваті й від Ющенка, але якщо він призначить Тимошенко - усі, хто стояв на демонстраціях у Києві, зрозуміють свою помилку, але буде вже пізно. Я не надто вправний провидець, але одне знаю напевно: буде Тимошенко - буде вам кінець! Це не прогноз, це особистий досвід. Українська Служба Бі-Бі-Сі не несе відповідальності за зміст повідомлень, вміщених на форумі. Повідомлення можуть бути скорочені. Бажано надсилати їх кирилицею та українською. |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||