|
Вибори там, де ви є | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Подані нижче думки наших слухачів і відвідувачів веб-сайту надійшли перед традиційною інтерактивною програмою з тих, що лунають в ефірі у п'ятницю з 19-00 по 19-30 за Києвом. Український виборчий закон ґарантує всім кандидатам рівний доступ до засобів масової інформації, забороняючи державним засобам масової інформації підтримувати окремих кандидатів. Так само органам державної влади заборонено підтримувати у будь-якій формі окремих кандидатів. Ми запитували наших слухачів: Як дотримуються виборчого законодавства там, де ви живете? Як триває виборча кампанія у вашому місті, у вашому селі? Зараз обговорення на цьому форумі припинено. Дякуємо всім, хто висловився - пильнуйте за темою наступного обговорення. Деякі повідомлення на цей форум було скорочено через надмірний обсяг. Грубі висловлювання на адресу кандидатів у президенти також було вирізано, відповідно до правил форумів Бі-Бі-Сі. Оприлюднено лише повідомлення, які стосуються теми форуму (...) Виростуть молоді люди, які притягнуть до відповідальності всіх тих провинилися проти народу та держави. В Італії притягнули до відповідальності особу, яка займалася корупцією 50 років тому. Згадайте Піночета. Подивіться тепер на Польщу, де на колишнього премєр-міністра Мілера хочуть порушити кримінальну справу, а після закінчення каденції президента це саме зроблять з Квасьнєвським. Рано чи пізно народ очиститься, час вже наступає. За теперішню владу дуже прикро, що вона хоче утриматися в ! так аморальний спосіб. Рано чи пізно і так тим всім громадянам нашої країни, які мають владний мандат, прийдеться відповідати перед законом і народом за свої криваві злочини. Це нормально - провинився відповідай! І всі з пошаною приймають те на що заслужили собі, і це дає їм гідність, що вони не бояться відповідати за свої провини перед законом. Страх перед відповідальністю робить їх слабкими, а гідне понесення кари підносить гідність даної людини. (...) На жаль,президент Путін В.В, підтримуючи владу УкраЇни на виборах провокує конфронтацію та дестабілізацію як це робить Росія в інших регіонах- ПридністровЇ, АбхазіЇ, Криму тощо. Пропоную це питання для обговорення зі слухачами.Чесні вибори- це невтручання Росії. (...) Моя сестра з групою 120 студентів збиралася до Києва на підтримку пана Ющенка 14 жовтня. І раптом виникла перепона - всі 5 автобусів раптом поламалися. Коли в нас настане свобода слова і пересування? Пишу по-польськи. Віктор Ющенко - єдина людина, яка може врятувати цю країну. Ми всі, вигнані з того краю, сподіваємося, що режим Кучми нарешті впаде, і ми зможемо повернутися до України. Найстрашніше в цих "демократичних" виборах - те, що після виборів починається розправа з тими, хто наважився мати власну думку. І ця розправа страшніша, ніж та, яка була з дисидентами за радянських часів. На жаль, Європа, яка доклала чималих зусиль до того, аби проходили демократичні вибори в колишньому СРСР, самоусунулася у питаннях захисту тих, кого переслідує влада. При цьому страждають не лише ті, хто посмів сказати слово, а і їхні родини - дружини, діти, родичі. Словом, яка гидота ці ваші "демократичні вибори" без вибора і ця так звана "демократія", тобто диктатура грошового мішка. (...) Цікаво, звідки привезуть Янукович і Ющенко по 4 млн тих, хто за них проголосує. Дорогі земляки, я не можу в повної мірі висловити свої переживання з приводу виборів 31 жовтня в рамках форума Бі-Бі-Сі. Для розповсюдження доступної мені інформаціх про вибори, я розпочав розсилку електронної пошти з адреси wercef at yahoo.com . Хто хоче отримувати листи з цієї розсилки напишіть мені відповідного листа по вказаному адресу. Моряку за контрактом, поза Україною. Для тебе і таких як ти можу поділитися інформацією як поступати тим, хто за кордоном. Я сам зараз в Німеччині і знаїшов спосіб віддати свій голос за кого я хочу. Тарасу зі США. Вибори відбудуться у консульських відділах українського посольства у Вашингтоні, Нью-Йорку, Чикаго та Сан Франциско. Для того, щоб узяти участь, треба з"явитися в консульський відділ особисто не пізніше 23 жовтня і написати заяву про влючення до списків виборців, а також надати свою адресу в України та США. Ставати на консульський облік при цьому непотрібно. Хочеться відповісти Ґреґу з Дніпропетровська. Якщо оберемо Януковича, то ніякий Буш/Керрі обіймати його не буде: він стане невиїзним президентом, як Лукашенко. І треба молити Бога, щоб від нас взагалі не відвернувся всенький світ з таким президентом, щоб США і країни ЄС не ввели проти України економічні санкції, не встановили на наших західних кордонах нову "залізну завісу" на зразок тієї, що була при СРСР з нашого боку. В Україні кількість виборчих дільниць зменшилась десь на 600 в порівнянні з минулими виборами, а за кордоном планують збільшити кількість дільниць. Ось звідки будуть мільйони липових голосів за Януковича. Кланово-олігархічна Україна не може, за визначенням, мати інші вибори. Що Ющенко від київського клану, що Янукович від донецького. Опозіцією завжди називають сторону, відмінну від влади. Найстрашніше, що народ, обдурений ЗМІ, по-справжньому починає ділитися на Схід і Захід. А це реальний розкол нації. Тільки у нашій агенції таких, як я, моряків за контрактом - більше 2000. Хто проконтролює, щоб замість нас не проголосували нашими бюлетенями? Є механізм? Всім, хто хоче проголосувати, раджу перевірити, чи є Ви в переліку виборців. Наприклад, мене та членів моєї родини взагалі не було у списку. Я впевнена, що будуть спроби сфальсифікувати вибори на користь Януковича, але я все одно поїду з Києва в рідне місто голосувати, тому що якщо так всі зроблять, то я вірю в те, що влада просто не зможе сфальсифікувати 47 мільйонів білютенів. Наскільки мені достеменно відомо, є багато осіб, які знаходяться одночасно в списках кількох виборчих дільниць. І, зрозуміло, вони будуть голосувати за Януковича. Так само мені відомо, що багато керіників різних громадських організацій своїми заявами підтримували Януковича (за матеріальні винагороди та інші пільги) без згоди на те членів тих організацій. Навіть не знаю, де і як можна зареєструвати такі порушення. Багато людей обдурені підвищенням пенсії. Дехто купився на обіцянку списати борги через радянські заощадження. А на непокірних вже тепер накладають арешт на їх майно, вклади в банках за борги перед житлово-комунальними службами, тепломережами (без засідання суду). За мої виступи проти свавілля міської влади мені навіть побили вікна. Настільки корумпована є теперішня влада. Недаром економісти колись писали, що якщо біснесмену світить прибуток більше 20%, він готовий йти і на вбивство. Тому я вважаю, що теперішня влада так просто не віддасть владу опозиції. Вона піде на все, лиш би не втратити можливість подальшого наживання на бідному населенні. Тобто, їх багатство нажито на поті, крові та сльозах їх народу. Я хочу проголосувати 31 жовтня і хотів би знати, де найближче місце, де я можу проголосувати, і які умови, коли з'явитися і чи потрібна реєстрація. Теперішня влада зробила все можливе, щоб українці США не мали змоги голосувати. Пропонують такі умови: а) стати на консульський облік у Нью-Йорку чи Чикаго (треба бути там особисто). б) Поїхати до Нью-Йорку чи Чикаго раз, аби зареєструватися, а другий - щоб проголосувати. Ми намагалися щось організувати на місцевому рівні, проте наше посольство нам сказало, що ми невповноважені це зробити. У вищих навчальних закладах Харкова (державних) людей викликають і змушують писати заяви на роботу спостерігачем під час виборів. Графа "від якого кандидата" залишається порожня. Її заповнять пізніше. Як ви розумієте, люди залежні і будуть спостерігачами від технічних кандидатів. Вони помітять лише ті порушення, на які буде вказано і підпишуть той протокол, який їм підсунуть! Паралельно набираються виїзні бригади для поїздки на вибори у Росію. Кадри перевірені; склад бригад такий, що можна не сумніватися - не тільки всі українці, але і всі росіяни, і всі ведмеді у російських лісах дружно проголосують за єдиного кандидата від "дИмократичних" сил, навіть незважаючи на зимову сплячку! Віват чесним і справедливим виборам а-ля Кучма-Янукович-2004! Ситуація зі ЗМІ лише підкреслює той факт, що влада не буде нехтувати жодними методами аби залишити в країні ситуацію, яка буде зручна лише владі. Замість проголошення чіткої програми - лише несподівані обіцянки та жорстка критика опозиції. Що відомо з центральних каналів телебачення: 1. Влада хоче збільшити пенсії. Аж на 40(!?) гривень. (Цікаво, як ці кошти врятують похилу людину, яка живе далеко за межами реального прожиткового мінімуму?) 2. Російська мова стане другою офіційною мовою в Україні. (Хоча реально російська мова і так є другою, а в деяких регіонах і першою мовою. То в чому ж зміни?) 3. Впровадження соціального захисту населення. (В чому він полягає, з телеканалів невідомо). І це все, що в основному лунає, але багато разів і зухвало. Зате Ющенко з цих каналів виглядає як західний зрадник, людина, котра хоче розорити Україну і поставити її в повну залежність від Заходу. І все це подається в досить примітивному і неприкритому вигляді. Питання: Чи не для того існують ЗМІ, щоб нейтрально висвітлювати будь-яку інформацію, в тому числі і передвиборчі програми усіх без винятку кандидатів, даючи можливість вибирати людям, а не диктувати їм - кого потрібно вибрати. Загалом, навіть неозброєним оком видно, що на даний момент ЗМІ знаходяться у повній залежності від влади. Багато бруду ллється на Ющенка. Це вони дарма роблять - люди ж бо не сліпі. А про закон про вибори - так він не тільки повинен виконуватися, але за недотримання його повинні карати. Але чомусь я досі не чув, щоби хтось постраждав за порушення цього закону - значить, винна в цьому нинішня влада! Дуже демократично - у нас до кожного біг-борда Януковича закріплений патруль міліції. Це замість того, щоб людей охороняти, вони на Януковича працюють. Телевізор я взагалі не можу дивитися - таке враження, що то особиста власність Януковича, вони там брешуть так, що аж волосся дибки стає. А про що тут можна дискутувати? Наскільки мені відомо, є організації, що займаються постійним моніторингом ЗМІ і мають точні цифри розподілу часу чи газетної площі між кандидатами. Достатньо навести ці цифри. Варто також зазначити процент позитивно і негативно налаштованих матеріалів, а то за частотою згадування імені претенденти, можливо, і рівні виявляться. І що тоді будуть заперечувати представники влади? В кінці кінців можна просто увімкнути відеомагнітофони на основних телеканалах і пописати неперервно кілька діб, у присутності офіційних спостерігачів. Добре було б це зробити хоча б протягом останнього тижня перед виборами. А далі, оскільки закон є закон, можна відкривати судову справу проти тих мас-медіа, що його порушують, і позбавляти їх ліцензії. Або, ще краще, припиняти їх дію до рішення суду. Тільки ж де нам взяти незалежний суд? Повністю поділяю думку Євгена з Києва! Рівність у нинішніх президентських перегонах відсутня! Влада завжди використовує свої переваги. Наприклад, тисне на виборців з силових структур, студентів, щоб ті голосували за Януковича. Вибори в будь-якому разі будуть визнані недійсними. Все йде до цього! Відповідно до проекту закону про вибори кандидат має набрати більше 50% голосів, інакше вибори будуть недійсними і при владі може залишитись Кучма. А потім за сценарієм Росії він передасть свої повноваження Прем'єр-міністру! Тобто в будь-якому разі буде Янукович! Коли я випадково дізналася, що я в списках в різних районах Києва (у зв'язку з переїздом моє прізвище внесли в нові списки, а зі старих не викреслили), то стало зрозуміло, якими чесними будуть вибори! Про які тут рівні можливості може йтися (зрозуміло, я говорю про Ющенка і Януковича). Я говорю правду, повірте: у таких невеличких містечках, селищах в якому мешкаю я, робиться казна-що. Тотальна агітація "всієї" влади за кандидата від влади, просто жах... Працівник "боїться" під страхом звільнення з роботи навіть сказати прізвище Ющенка. Кожна дільнична виборча комісія буде під "контролем"; влада свою справу зробить; враховуючи, що народ тут неосвічений, то цей фактор, а також соціальні подарунки невизначеному населенню, та ще плюс мертві души та плюс перша можлива підробка-доробка... І ще на місцях у Ющенка не авторитетні представники, на превеликий жаль... от люди, які самі не можуть визначитись, а вибір роблять на основі провладних ЗМІ і говорять, що голосувала б за Ющенка, але як подивлюсь, хто його тут представляє... Ну, а по суті питання... ніяких рівних можливостей... Як ще можна порівнятись кандидату без владних повноважень з апаратом держави - нонсенс!!! І так все зрозуміло. Коли на одну зі сторін (кандадата від влади) працює машина, для якої не існує жодних законодавчих, моральних та матеріальних (мається на увазі казна держави) обмежень.... Коли ця машина нахабно провокує, зіштовхує та пригнічує народ, аргументуючи це тим, що вона і є закон... Коли більшість населення вже втратили віру в правосуддя... Тоді ця брошурка, під назвою "Конституція", втрачає сенс... А закон про вибори набуває форми нас із вами... Його теж відверто ігнорують... Що й казати, сьогодні відбувається щось на зразок "Судного дня" з "Термінатора"... Тільки ми з вами можемо зупинити цю машину. В Україні не досконале законодавство, але нормальне.Проблема полягає в тому, що влада живе за своїм законом - законом корупції та аморальності. І не ждіть, що влада змінеться на краще. Єдина вірна путь - це змінити діючу владу ГОЛОСУВАННЯМ. Якщо, незважаючи на цей шалений тиск з боку влади, прокучмівської більшості в парламенті, олігархів, тобто всієї корупційної машини Віктор Ющенко стане президентом, то він дійсно цього заслуговує. Говорити, що влада - це тільки Янукович, це точно - працювати на владу і у владі. Фактично найсильніший і справді альтернативний кандидат, зі справді радикальною економічною програмою і певною силою, що стоїть за ним, - Симоненко. А Ющенко, про якого всіляко так кричать нібито опозиційні ЗМІ, - це лише тінь "папи Кучми", і можна сказати сьогодні точно, що весь цей крик про його опозиційність - це чітко спланований американцями трюк передачі влади від Кучми до Ющенка. Януковичу тут відведено роль громовідвода, який притягує всі прокляття, що надсилаються владі від пограбованих людей. Єдине, що не спрацьовує в цій картині - те, що Янукович і люди, які стоять за ним дуже близько, відчули запах дуже великих грошей і тому, можливо, американський сценарій не спрацює. Але найсмішніше в цьому, що після виборів той же Буш чи Керрі будуть цілуватися з Януковичем. У нас говорять, що штаб В. Януковича допомагає грошима тим, хто туди звертається (жінці згоріла хата). Отакі можливості - у кого більше грошей, то й більші можливості. Тема трошки дивна: "...рівності можливостей..": ті, що мають можливість - плюють на рівність; ті, що прагнуть рівності - не мають можливості. Більшість ЗМІ підтримують Януковича і ллють багно на Ющенка, і більше того розслідують справу про отруєння Ющенка і заплющують очі на те, що Янукович непритомніє від кинутого в нього яйця!!! Пускають політичну рекламу, яка дискредетую Ющенка, і зразу ж після цього - яка агітує за Ющенка. І взагалі шукають негативні сторони тільки у Ющенка і не тільки замовчують його передвиборчу програму, так вони ще спотворюють ії, наприклад - лякають населення тим що, західна частина країни буде вважатися недоукраїнцями, в Росію по закордонних паспортах іздити будемо, якщо буде Ющенко президентом. |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||