BBCUkrainian.com
Російська
Румунська
Інші мови
Останнє поновлення: понеділок, 19 липня 2004 p., 13:30 GMT 16:30 за Києвом
Перешліть цю сторінку друговіВерсія для друку
Дуети: кандидат на президентство Янукович заспівав з Русланою
Руслана і Янукович
Фото з офіційного сайту українського уряду
Телеканал УТ-1 показав у новинах, як прем'єр-міністр Віктор Янукович співав у дуеті з переможицею конкурсу Євробачення Русланою пісню до радянського кінофільму "Весна на Заречной улице". Ваша думка про цей дует?

Шановні дописувачі! Просимо заповнювати довідкові поля (ім'я, прізвище тощо) латиницею: триває профілактика сторінки "Форум", під час якої кирилиця у цих полях не прочитується.

Форум ведеться українською мовою. Коментарі, вміщені на форумі, відбивають лише позиції їхніх авторів.

Цей форум закінчено, дякуємо за дописи. Нові постинги не публікуватимуться.

Руслано! Ми ж обоє роджені в Конюшках, біля Рогатина, Роксолани містечка. Я з твоєю бабцею ходив у школу. Твої заяви, любов до України мене захоплювали і гордів тобою. А ти з Януковичем виспівуєш російською мовою. Тобі з ним не по дорозі, бо він до гробу Україну заведе.
Твій односельчанин Богдан Кульчицький, Канада

Панове, а чи правда, що Руслана співала на УТ-1? Багато людей це бачили? Я оце вперше на цьому форумі дізнався. У кого вистачає сили і терпіння передивитися "провладні новини"? Патріоти не дивляться УТ-1 , непатріотам нічого не доведете, їм "по барабану" з ким по сцені Руслана разом походила і поспівала - їм "по барабану" і вибори президента разом з голосуванням. То хай команда політтехнологів Януковича тішиться, думаючи, що це безмежний успіх. Невже ви ніколи не співали сороміцьких українських чи якихось інших народних пісень? Після цього будемо називати весь народ сороміцьким, а себе зневажати? А чи було б гірше, якби Руслана заспівала українською з Януковичем? Бачите, Руслана, як в анекдоті про "Му-му" не співала мовою, яка найбільш вигідна Януковичу для його іміджу! А якби англійською прем’єр із нею затягнув - це взагалі була б для нас, патріотів, катастрофа - януковицький рейтинг угору б поповз?! Щось не жартуєте, панове! Мені інколи здається, що категоричні дописувачі - це не українці, бо не мають Влад Савенок, Чернігів

Руслану зґвалтували вдруге, на цей раз на Заречной вулиці. Вперше це сталося, коли вона погодилася стати радником. Так що нічого дивного не сталося. Просто на Україні влада вже дуже давно ґвалтує всіх "под бурниє аплодісменти". А у прем'єра старі уподобання пре пройшли. Його так і тягне... Українське прислів"я каже: "чим горшок накипів, тим і смердить".
Bohdana Petrashyn, Chicago, USA

Януковича - на Євробачення!
Олег, Торонто, Канада

Не варто драматизувати. Руслана співає, Янукович намагається підняти рейтинг, усі все розуміють.
Тарас, Україна, Київ

Щоб довести свою політичну нетральність,я б порадила Руслані заспівати із кожним кандидатом в президенти. І якою мовою не має значення, в Криму- татарською, а на Закарпатті- українсько-угорським діалектом тощо...Я так надіялась, що Русланина перемога на Євробаченні із її "I'm wild-free-вільна" позицією допоможе народу України зрозуміти, що час позбутися того рабського менталітету. Руслано, ти нікому нічого не винна. Дали тобі звання Народної артистки- заслужила, дали тобі квартиру в Києві-заслужила. Держава-уряд обікрали наших батьків і прадідів, продовжують обкрадати наших дітей, а ми співаємо їм реверанси. Краще бути дисидентом чи імігрантом, ніж запроданцем- совість чистіша.
Леся, Ukraine-USA

Дівчина войовнича зробила щось не те? Її спровокували? Хіба після такої провокації роблять вигляд, що нічого не сталося? Ні, звичайно. Руслано! Коли ти їхала на Євробачення, то зверталася до всіх українських організацій у Європі по допомогу, просила про підтримку. Про нашу поміч можна судити по результатах. Тепер ми просимо. Нас біля семи мільйонів, і по тих чи інших причинах ми не маємо можливості проголосувати за свого кандидата, але це не той, з яким ти співала. Якщо ми одна команда, то перемога буде за нами.
O Projdysvit, Chexija, Praha

Дуже прикро вражена. Я все розумію і про тиск, і про бажання робити кар'єру, і про "незалежність" митця... Але хоч би не такою ціною. Звісно, за кого голосувати на виборах - це власна справа кожного (і Руслани так само). Але так відверто пропагувати одного кандидата, та ще й ТАКИМ чином - це вже занадто. І тепер вже можна не вдаватися до жодних заяв. Вибір зроблено. Дуже шкода, що для Руслани Україна, її народ, мова та традиції виявилися просто вигідним "брендом" на якому так добре заробляти.
Зоряна, Харків

Руслана! Якщо Янукович переможе, ти на коні. А якщо ні? Після твоєї перемоги днів зо три була тиша у ЗМІ про це,ніби то був сон... Любов народу дає силу , любов начальства гроші.Чи можна це поєднати...
Володимир Меншиков, Львів

Більшість опонентів Руслани проживають за кордоном. Чому б вам, друзі, не приїхати на Батьківщину і не спробувати бути патріотом тут, пожити на середньоукра1нську зарплату, а тоді вже повчати співачку, з ким вона має співати і на якій мові.
Ірена, Івано-Франківськ

на цьому форумі висвітлюється негативна думка? Захотіли сенсації? Нема більше на кого бруд лити? Ось ся маєте тепер! Тільки майте наувазі, що Руслану можна зрозуміти : не могла ж вона, забачивши здалеку Януковича з квітами одразу ж стрибнути з 3-х метрової сцени, або почати тікати, коли він почав співати пісню. І тому я цілком на Русланиному боці.
Олександр Федоров, Україна

Ще раз переконуюся, що зробив правильний вибір, переїхавши до Канади. Стежу за подіями в Україні, але так сумно стає на душі, бо що не подія - ну хоч стій хоч падай. Був у нас президент, який усе задарма віддав Росії - і ядерну зброю, і літаки, і частку України в СРСР. Теперішній - аж дивитися соромно. Ну і ось можливий наступний: пахан, а тепер іще й "співак". Хай Бог милує. Забудьте про Руслану, її через 10 років ніхто й не згадає. А от прийде Янукович до влади - доведе Україну до рівня Анголи і Північної Кореї. (...)
Сашко, Montreal, Canada

Шановні друзі! Після виступу Руслани з Януковичем в Дніпропетровську в мене виникло запитання, що хотіли вони обоє досягти цією акцією. З приводу Руслани я думаю, що вона хотіла заручтися державною підримкою в проведенні Євробачення 2005 і може ще інших благ для її музичноїї карєри. Янукович очевидно хотів створити собі яакийсь імідж. Після цьго виступу в мене виникла ассоціація, що це ввглядало ніби він її згвалтував. Думаю, що ця ассоціація виникла на примітивному рівні, або в завуальованій формі також в багатьох інших глядачів. Я припускаю, що сам Янукович таке подумав. В цьому мабуть і проявилось його тюремне минуле і його тюремний менталітет. Він мабуть там навчився, що згвалтувані зеки стабть покірними і безсилими. Я б не хотів щоб людина з таким зеківським мисленням правила країною. Це встидно і примітивно віддавати голос за такого кандидата.. Гнати їх в шию цих злодійків треба. Їх й так у нас розвелось при владі вдосталь.
Роман, Україна

Це була звичайна провокація, Руслана про це нічого не знала, а коли взнала, вже було пізно.
Василь, Україна

Я був прикро вражений і мені відверто шкода тих шести голосів, які я віддав їй на Євробаченні. Хочеться вірити в те, що влада натиснула на неї, змушує це робити, а не те, що Руслана свідомо підтримує владні клани та оточення Кучми. Вважаю, що вона повинна дати цьому пояснення і визначитись зі своєю позицією. Не підтримувати жодного з кандидатів - це найпростіший та найслабкіший хід.
Вадим, Австрія

Не розумію хвилювання і суперечок. На виступі в Дніпропетровську ми побачили справжню Руслану, не таку, яку собі видумали ідеалісти-українці. Хто дивився фільм ARTE про учасників конкурсу, не міг не помітити, що рідною мовою Руслани є не українська, що спілкується вона з своїм «колективом» виключно російською мовою. Українські фрази під час офіційних інтерв'ю, елементи гуцульського фольклору та демонстративне розмахування українським прапором – не вираз національної приналежності чи якогось патріотизму, а лише засіб досягнення власної мети, луска, яку вона натягає на себе у потрібні моменти. Я сам родом з Західної України, але ніколи не сприймав її як землячку. Щось дуже чуже виглядає з-під її української символіки.
Леонід, Німеччина

Ганьба продажній Руслані! Її спів і вдаваний український колорит - це овеча шкіра для вовчої суті Януковича і нелюдського, люто антиукраїнського режиму, який він стверджує.
Сава Добровольський, Київ

Не варто забувати, що Василь Базів та Ганна Стеців (Герман) з Галичини. Порівняно з ними Руслана не зробила нічого особливо поганого. Звичайно, краще, якби вона співала разом з Ющенком, але така вже її доля. На Західній Україні живуть такі самі люди, як і на Сході - бояться начальства, люблять гроші. Чого бракувало Ганні Стеців? Думаю, інтуїції, адже небезпечно - мати такий тісний контакт з людьми кримінального середовища. Немов живеш з вампіром: ніби нормальна людина, і пісні співає, а як настане обідня пора - присмокчеться до яремної вени. Руслана ще досить дистанційована, я вважаю.
Юрій Яремко, Львів

Це політиканство, яке не приносить користі. Це «Дикий спів». Рейтинг Руслани впав, подяка кандидатові.
Михайло, Україна

Панове, щось я не зовсім розумію. Де ви були і про що міркували, коли Руслана кілька років співала виключно "під патронатом президента Кучми"? Кажіть краще відверто - вас скривдили дві речі: 1) вона з'явилася з Януковичем, а не з вашим коханим Ющенко (це б ви прийняли на "ура", так?); 2) вона заспівала російською. Ось тоді все й становиться на свої місця. Все інше - це постійна загальноприйнята практика виборчих кампаній і нічого особливого тут не трапилось. Отже, я зовсім не фанат Руслани і маю декілька претензій щодо її творчості, але, панове, мушу сказати, що наїхали ви на неї зовсім не по ділу!
Валерій, Україна

Шановні панове! Чого ви вимагаєте від дівчатка? Цікаво, чи змогли б ВИ відмовити головному українському братку, та ще й на посаді керівника олігархами, та ще й фактично вже обраному президентом? А? Що, не до снаги? Отож. Як кажуть, блазнів, артистів і жінок легкої поведінки (це - не про Руслану) нова влада не розстрілює, бо вони завжди служать владі. А от щодо її перемоги на "Євро", то "Дикі танці" збіглися з уявленням про дику Україну, а прилизаній Європі ці всі прилизані артисти вже набридли. А вистава Руслани на сцені, вживу, ґрунтується на використанні ІНФРАзвуку, який у такому мелодійному ритмі справляє звукову наркотичну дію.
GREG, Дніпропетровськ

На мою думку, для душі пахана Януковича миліша "мурка", якщо би він її виконав та ще разом з Русланою (якій як виявилось все одно що, все одно з ким, та ще все одно якою мовою виконувати), то голоси всіх братанів з зони та поза нею були би його. Хоча з деякіх пір "поза зоною" не існує, з України зробили одну велику зону, в якій Донецький барак стає керівним.
Алекс, Канада

Мене ця подія неприємно вразила, але поміркувавши трохи, я зрозумів, що Руслана не може протистояти такій махіні державної влади. Вона гроші заробляє, перш за все, в Україні, і тому залежить від цієї влади не меньше за інших громадян. Доречи, вона сьогодні офіційно заявила, що не підтримує Януковича, тож треба дати їй ще шанс, вона виправить свою помилку. Я на це сподіваюся.
Антон Филипчук, Дніпропетровськ

До захисників Руслани. ОК, припустимо її використали, і про прихід Януковича не попередили (поняття не маю як все фактично відбувалось, але можу бачити результат)... Тобто це і є ситуація коли використовують адмінресурс, тому що будь-якому іншому кандидату би і на думку не спало піднятися за куліси до артиста на концерті і попросити заспівати пісню, яку цьому кандидату в президенти захочеться. І тут постає питання - якщо ти просто навіть свідомий громадянин (щодо відомих людей відповідальність примножується), треба робити щось, щоб протистояти таким методам. Якщо Янукович таке дозволяє собі зараз, можна тільки здогадуватись що він собі буде дозволяти якщо стане президентом. Руслана активно заявляє що вона не втручається в політику. Дуже чудово, саме тут ми маємо яскравий приклад того як політика втручається в життя тих хто хоче від неї відмежуватись. І чим більше відмежовуєшся, тим більше тебе будуть використовувати. Як відомо, жити в суспільстві і бути від нього віль! ним - неможливо. І якщо б Руслана хоч раз знайшла в собі сміливість заявити що вона все таки має якісь громадянські переконання, і хоче щоб нарешті тих же артистів влада не "гвалтувала" прямо на сцені (як це зробив з нею Янукович), однозначно такої б ситуації не сталося - Янукович би не ризикнув наприклад піднятися на сцену до Олега Скрипки і запропонувати заспівати разом "весну на заречной уліце"... Реацію Скрипки можна тільки уявити. Хоча він також є насамперед митцем, а не політиком, але митцем який вболіває за те що буде з його країною в майбутньому.
Святослав, Львів

Клоун :-))))))))
Владімір

Найпоширеніша помилка, котру всі чомусь одразу, як завжди, зробили (мабуть, приймаючи бажане за дійсне) - коли узяли природнє бажання естрадної співачки досягти вершини популярності за найвищу міру патріотизму. Можна захоплюватися її самовідданою працею, її грандіозним успіхом, щиро радіти, що наша землячка перемогла - хай навіть у якомусь конкурсі, за значенням близькому до книги Ґіннеса: хто найдалі кине цигарку чи найдовше прострибає на одній нозі... Але звідки всі одразу взяли, що нею рухала особлива національна свідомість, що вона готова була життя віддати за Україну так, як Василь Стус, як ті політв'язні, що десятиліття провели в ҐУЛАҐу, що жертвували і жертвують усім заради загального добра? Гарна дівчина зі Львова, з приємним голосом, вміло використала природні дані, щоб зробити своє життя яскравішим, ніж у решти однолітків. Патріотизму в ній не більше (і не менше) ніж у пересічного громадянина. Чого ми ще від неї вимагаємо? Можливо, нам варто обережніше творити свої національні символи. Тоді і не буде таких розчарувань. А Руслана навряд чи мала особливий вибір - співати чи не співати, вона зараз біжить поперед паровоза, якого сама собі обрала. Не ганьбімо її так легко, просто глибше надалі думаймо, кого й за що хвалити. А результат дуету, до речі, для тих, хто має слух, навряд чи додав особливої привабливості прем'єрові - занадто ризикований виявився контраст голосів. Коли ж хочеться поговорити про політичну зраду самому собі, то тут вже згадувалось ім'я пана Корчинського; ось тема, більш гідна для форуму. В усякому разі отримаємо більш свідомого, захищеного і підготовленого до дискусії опонента.
Ігор, Київ

Я був шокований... Я не розумію, як ти змогла Руслано??? Всю повагу та прихильність, щонайменше своїх земляків зі Львова, ти втратила. Співати з Януковичем та ще російською?? Де твоє почуття патріотизму?? А що як Віктор Ющенко переможе на виборах???
Андрій, Львів

Я був неприємно вражений!! Моя улюблена співачка, яка представляла на "Євробаченні" Україну як велику, незалежну, з великим майбутнім країну, співала разом на російській мові з представником тих політичних сил, які намагаються знищити цю українську незалежність, суверенітет. Руслана представляла Україну на "Євробаченні" не як країну з втраченими можливостями, як багато хто на Заході рахує, а як незалежну державу з чудовою давньою культурою, її мовою, а тут співає російською з представником сорому України в світі...
Олег, Львів

Непоганий PR-хід команди Януковича. Ось він - такий "наш", "свій", співає таку "нашу" пісню. Що тут скажеш? Що ж до Руслани, то вона ж є радником Януковича з питань культури, отже вже тоді вона зробила свій вибір, коли, приїхавши з Євробачення, пристала на таку пропозицію прем'єра. O, tempora. O, mores!
Олексій, Київ

Скільки можна топтатись по дівчині, яка насправді не може протистояти маніпуляціям з її ім'ям! Як невипадково з'являється під час виступу співачки прем'єр, про присутність якого на концерті її навіть не попереджають при запрошенні.Так невипадково на форумі абсолютно заангажованого неукраїнського медіа з'являється стурбована тема про немузичні дуети... Руслана вже давно понад політикою, в тому розумінні, яке закладається в цьому форумі.А дописувачам порада: майте свій розум! Невже ви не бачите, як вами смішно маніпулюють, висмоктуючи приводи з Великого Британського Пальця! Згадайте,що писала Бі-Бі-Сі про Руслану до, під час і після Євробачення (якщо ви читаєте англійською), і ви мене зрозумієте. А Руслані порада: триматись подалі від одних і других!
Олесь, Львів

Зі Святого письма знаємо, що Юда продав Ісуса Христа за гроші, але коли совість в нім відозвалася, - самі знаєте його долю.
Соловейчик, Вашингтон

Ніхто вже, певно, не довідається скільки Руслані заплатили за ту її публічну ганьбу, але тепер її ціна всім відома - 30 срібляків...
Дмитро Досин, Львів

Янукович+Руслана - то політика, ну і що? Коли Джордж Буш-старший і молодший тиснуть руки хворим на СНІД чи їздять на биках у Техасі - що це, як не політика? Чому Янукович не має права співати з Русланою? А чому Руслана не має права співати з Януковичем? Чому коли Ющенко стрибає по горах - це "патріотизм". А коли Янукович співає - це "ганьба"? Передаю привітання тим, хто мене редагуватиме і не ґарантує появу мого листа. Демократія - це чудово!
Сергій, Київ

А, може, визнаємо за Русланою право на підтримку того, кого вона вважає за потрібне підтримувати? Мільйони українців проголосують за Януковича - з різних причин. То що - усіх звинувачувати в продажності? Звісно, голос Руслани важить більше, ніж деякі інші голоси. І саме тому викликає роздратування у тих, хто визнає лише погляди, що збігаються з їхніми. Варіант другий: саме на тлі співу Руслани так незграбно лунав голос пана Януковича. Шукатимемо підводної течії?
Андрій Савицький, Київ

ЛЮДИ!!! НЕ СУДІТЬ, ТА НЕ СУДИМІ БУДЕТЕ!!! Попри те, що не вважаю себе фанатом творчості Руслани, хочу вклонитися їй і Сашкові Ксенофонтову за те, що вони зробили в Туреччині. Насправді її виступ з Януковичем не є чимось надзвичайним для наших попсовиків (і не лише попсовиків). Пригадайте попередню кампанію Кучми - не йде з голови "гіт" Ані Лорак і Лері Віна: "Голосуй по уму - голосуй за КучмУ!" Отут, дійсно, без ненормативної лексики не обійдешся... А спортсмени - Шевченко, Клички, Блохін?.. До речі, таж таки Ніна Матвієнко, яку люблю і поважаю, співала на урядових концертах... І проблема не у продажності, а у менталітеті. Підтримувати чи не підтримувати будь-кого - особиста справа кожної людини. Цікаво, чи хтось сказав би півслова, якби Руслана заспівала з Ющенком? І ще - насправді, не Руслана допомагає відбирати голоси галичан у Ющенка, а продажний з усіма потрохами "есдепеу-обрізаний" Корчинський і "єдинородинний" Ржавський, "патріотично-соціалістичний" Мороз, etc. Хочу підтримати Юрка з України-Росії-Британії - прийдіть на вибори до посольств і проголосуйте - так ви зробите набагато більше ніж просто плюнете в обличчя Руслані на форумі - ви, при бажанні, плюнете в обличчя Януковичеві. Будьте мудрі! Думайте, аналізуйте!
Орест, Київ

Мене цікавить, скільки Янукович заплатив? Чи дешево коштувала Руслана? Її поведінка довела, що справжнім стимулом є для неї гроші. Даруй, Руслано, але з героя ти перетворилася на нуль. (Sorry Ruslana - you have gone from hero to zero.)
Василь, Челтенем, Великобританія

Яке їхало - таке й здибало. Симбіоз моральної проституції та криміналітету.
Грег, Київ

А Вам, шановні дописувачі, не здається, що співачка Руслана може щиросердно поділяти ідеї влади, підтримувати Януковича, залюбки співати радянських пісень. Може це був перший сміливий вчинок громадянки Лижичко, усупереч сценічному образу Руслани. Крім того, громадянин Янукович міг не тільки гроші запропонувати - варіацій на тему "гаманець чи життя" може бути багато. Може Руслана обрала виступ.
Наталка, Київ

Руслана вдруге вразила всю Україну, однак цього разу неприємно. Треба сказати, що гуцули ніколи не сприймали Руслану за свою і вже давно виступали проти того, як вона експлуатує гуцульські мелодії. А вона і насправді використала їх у власних інтересах. Після "Євробачення" Руслана так різко перейшла на бік влади, що закрадається абсурдна думка: може Янукович купив "Євробачення", щоб потім використати переможицю?
Слава Угринюк, Івано-Франківськ

Звичайно, це чиста політика. Дуже жаль, що Руслана, позиціонувавши себе аполітичною після Євробачення, так швидко, легко й невимушено продалася владі у ключовий для нашої держави час...
Ірина, Львів

Щиро вболівав за Руслану на Євробаченні, але ніколи не очікував такого кроку від неї. Неприємно.
Сергій Колісник, Київ

А що б ви робили, якби вас стільки років ігнорували? А тут такий випадок стати наближеним до верхівок! До речі, ми всі зфальшивили того Євромузичного вечора. Ніхто не написав жодного критичного матеріалу, що, можливо, через втому, а можливо з інших причин - пані співала "мимо нот"! Ми полюбили її, бо стоскувалися за визнанням нас, українців, на світовій арені! Мені важко уявити справжніх майстрів, особистостей, як в Україні, так і у світі, котрі б отак не відкрито зраджували... і безпристрасно підтримували владу! Або ж, можливо, у нас все гаразд в Україні??? Насправді, все було б добре, нехай співаються пісні російською чи українською - свято, це завжди добре, коли воно тільки не "піррове". І Янукович, можливо, хороша людина і чудовий підприємець, керівник. Але невже він гідний бути нашим президентом? P.S. До тих хто живе за кордоном: Прийди на вибори у посольство і приведи своїх друзів! Саме цим кожен з нас може зробити неоціненний вклад в майбутнє НАШОЇ країни!
Юрко, Україна-Росія- Британія

В Україні люди мистецтва повністю залежні від можновладців завдяки піратству. Музиканти заробляють, обслуговуючи різні державні заходи, а не продажем дисків. Софія Ротару заробила набагато більше, обслуговуючи президентську кампанію, ніж з продажу дисків або гастролей. Взагалі ми, купуючи нелегальну продукцію, зробили залежними співаків стосовно нашої влади. Комерційна музика або попса в Україні нероздільна з владою. Але є винятки, наприклад позиція попсовика Пономарьова.
Ярослав, США

Руслана зробила жахливу помилку, коли вирішила співати з п. Януковичем.
Леонід Кучмарук, США

До речі, хто хоче послухати це позорище, до якого спричинилася руслана (маленька літера на початку - це не помилка) - http://64.91.226.119/sound/yanuk_rus.mp3
Святослав, Львів

Анекдот: двоє галичан обурюються продажністю третього. Коли дійшло до суми грошей, за які той пішов прислуговувати владі, один із співрозмовників скрушно зітхнув:"За 100 тисяч і я б сі продав!". Безперечно, великі гроші - велика спокуса. Як і велика слава. Але не треба забувати, що слава буває не лише гарною. Навряд чи Руслану прикрасить компанія Януковича в очах її земляків, які пишалися її успіхом у Стамбулі, а зараз бачать, що Євробачення для неї стало лише своєрідним тендером на право стати офіційною оспівувачкою Януковича. Спочатку галичанка Ганна Герман, а тепер її землячка Руслана намагається зробити вихідця з донецьких тюрем зрозумілішим і ближчим Західній Україні, аби там відібрати голоси в Ющенка. Звичайно, кожен має право відмивати від бруду та оспівувати кого заманеться. Але представники мистецької еліти мусіли би памятати принаймні золоте народне правило ОДНОГО гектара про те, що ПОРЯДНА людина має старанно добирати компанію не лише для обіду...
Вероніка, Донецьк

Ганьба Руслані! Найкраший шлях побороти політичних повій від мистецтва - повне ігнорування і бойкот. І що б не казали, від нас з вами залежить багато в цій країні. Але лише тоді, коли ми, громадяни, виступаєм єдиним фронтом. Ті хто кажуть що від кожної окремої людини нічого не залежить - вороги України. Українці, разом ми переможемо!
Святослав, Львів

Вітя і всесвітньовідомомий Інститут Культури ввели звання "Всенародної артисточки Партії Влади" спеціально для Руслани Лижичко на період президентських виборів. Українець незлопам'ятний, готовий пробачити "гріхи молодості", як пробачив Віті Я., як пробачив Ганні Г. і як пробачить Руслані Л. "... і не введи нас у спокусу, але ізбави нас від лукавого. Амінь."
Валерій, Україна

Все, що я можу сказати, це тiльки: "Як вона могла?" Не вiрю, що Руслана не розбирається в політиці чи їй нема кому пояснити, хто такий Янукович. Виявляєься, всі люди продаються, тільки в кожного своя ціна...
Віра, Одеса

Що тут такого незрозумілого? Нове покоління вибирає не тільки пепсі, але й гроші. Руслана, безумовно, талановита співачка, і як майже кожна жінка, любить грошенята і протекцію верхівок... На фоні витівок цієї "дикої" принцеси я просто хочу до землі вклонитися справжньому золотому голосу, справді мужній і шанованій мною та й багатьма іншими людьми Ніні Матвієнко.
Юрій, Лондон

Уся повага до Руслани, яка з'явилася після Євробачення, одразу зникла.
Андрій, Ванкувер, Канада

Я дуже розчарувався в Руслані. Система вдається до всіх можливих засобів задля маніпулювання громадською свідомістю.
Роман, Філадельфія, США

Це можна охарактеризувати тільки одним словом - ГАНЬБА! Руслана, яка до цього позиціонувала себе як українська співачка, як носій суто української (а може і тільки гуцульської) культури почала співати російською заради політики. Справа абсолютно не в мові, а в принципах. Я розумію, що гроші люблять усі, але щоб саме так їх любити... Треба мати стримання і поважати себе. Мені соромно, що Руслана є моєю землячкою, зі Львова. Не можу собі уявити, як вона приїде після цього до Львова або до Івано-Франківська з концертами... Може, нехай наступного року виступає на "Євробаченні" від Росії? Аби тільки не соромила наш народ. Важаю, що вона "поховала" себе як співачку.
Ігор, Україна

Люди, невже вас ще дивує цинізм у використанні передвиборчих технологій? Руслана і її виступ перед металургами - типовий приклад "придворного артиста": влада, яка її вшановує на державному рівні, вимагає послуг у відповідь. А кандидат у президенти, який, може, і не вміє співати, але затягує пісню любого слухачам радянського дитинства, постає таким близьким до народу демократом, що залишається стрімголов за нього проголосувати на виборах. Формула проста, а найприкріше, що вона таки спрацьовує - досі!
Остап, Львів

Читайте також
Перешліть цю сторінку друговіВерсія для друку
RSS News Feeds
BBC Copyright Logo^^ На початок сторінки
Головна сторінка|Україна|Бізнес |Світ|Культура i cуспільство|Преса|Докладно|Фотогалереї|Learning English|Погода|Форум
BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>
Технічна допомога|Зв’язок з нами|Про нас|Новини е-поштою|Права та застереження