|
Форум: Сорос і влада | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Мільярдер Джорж Сорос, який пишається своєю доброчинністю і підтримкою демократії, свого часу підтримував Леоніда Кучму, але в останні роки змінив думку, критикуючи політику української влади і навіть закликав до відставки президента Кучми. Так само змінилися і оцінки пана Сороса, що з'являються у близьких до влади українських ЗМІ. У що більше вірять наші слухачі: у безкорисливість пана Сороса чи у заяви, що він злісно втручається в українські справи? Цей форум закінчено, дякуємо всім тим, хто взяв участь у дискусії. Пан Сорос- це демагог, який втратив свою професійну хватку. Те, що він сказав про Кучму- це правда, але дуже легко висловитись вірно, коли говориш про очевидного мафіозного президента і його мафіозний уряд. Пан Сорос "інувестує в українську демократію"...але хто платить, той і замовляє музику. Пан Сорос підтримує науку і це чудово. Йому не слід залишати бізнес та доброчинність і почати займатись політикою. Приїзд пана Сороса в Україну ще раз вкотре показав, як сучасна українська влада не рахується з людьми, навіть з такою всесвітньо відомою особою, якою є Сорос. Очевидно, що провокація щодо нього була запланована ще задовго до його приїзду, так само як і “ігри” з ним у Криму. Проте, на загал, можливо, і добре, що все, що з ним відбулося під час останнього його приїзду в Україну – відбулося. Можна не сумніватися, що в нього не було жодних ілюзій стосовно реальної ситуації в Україні, а зараз він вкотре іще раз переконався, що демократія в нашій державі потребує нагальної допомоги. Отож, ті хто запланував антисоровські акції досягли, безумовно, протилежного результату: допомога Україні від Сороса лише збільшиться. А це за будь-яких обставин – лише плюс для утвердження демократичних цінностей в Україні. Ті, хто керують Україною, ніяк не можуть второпати, що наша країна вже давно не УРСР і тому методи тупих провокацій і недолугої пропаганди спрацьовують лише проти їх реалізаторів... Участь Джорджа Сороса у розвитку громадянского суспільства в Україні важко переоцінити. Його діяльність викликає злість лише у тих, хто намагається перетворити Україну на "бананову республіку" як тут, в Україні, так і недалеко за її межами. Саме зараз, на мій погляд, і він потребує нашої підтримки, визнання його заслуг перед інтелектуальною патріотичною українською громадою. Відношення влади до Сороса і йому подібних доброчинних фондів є індикатором її (влади) ліберальності і демократичності. Влада напружується, коли впливовий іноземець привозить в Україну певні гроші, особливо коли вони будуть використані не для потреб влади. Хіба своїм недолугим розумом влада може осягнути, що гроші можна класти ще кудись окрім кишені. А щодо Сороса, звичайно у нього є певна мета скоріше усього меркантильна, або геополітична(?). Але щоб там не було втручання Сороса це легке нашіптування на вухо. Набагато цікавіше поглянути на втручання в виборчий процес влади. Яка кому різниця, звідки бере гроші на вибори опозиція? Повірте, не з нашої кишені. А виборчі кошти провладних структур прослідкувати було б цікаво. Бо вже дуже пахнуть вони держбюджетом (якщо я говорив плутано то додам: держбюджет - то вже наша кишеня). Ігор, Київ пише: "Нестандартний патріот" уже є пішаком у найбільш злочинній грі - позбавленні України її нормального майбутнього. Цікаво тільки, чим він буде голосувати, коли свого голосу в нього вже нема" - Мій голос в мене ще є, не турбуйтеся... Точніше - не дочекаєтеся :)" "А щодо Грузії - дай Боже й нам такого "перевороту" - Є стара думка - якщо своє щастя будуємо не ми, то і їсти будемо не ми. Ніхто нічого вам задарма не зробить - не будьте дитиною! Ви знаєте ціну? Якщо ні - не варто поспішати. І щоб запобігти демагогії повторюю саме для вас ключове слово для міркувань - ЦІНА. "Цікаво, чи пан "Нестандартний" і лікареві не дозволить втрутитися у свій організм, щоб часом апендикса не вкрав?" - Без мого дозволу - ні, бо це цілковита МОЯ внутрішня справа :) До того ж, щодо лікарів, - ви що, на місяці живете?... :))) Мені соромно за людей, які так зневажливо віднеслись до Сороса, мені соромно за тих людей, що утворили голодомор, мені соромно за тих, хто провів репресії, і все це одні і ті ж самі люди. Я люблю свободу і ні за Кучмізм, ні за комунізм, ні за тому подібний ...ізм голосувати не буду ні в якому разі. І тільки хочеться голосно кричати Боже спаси Україну..., ну, може ще хтось, більш реальний, але треба щось робити!!! Так жити далі – по понятіям, не можна. Може, треба поділити щоб була частина, де є ті хто хоче так, і частина де є ті хто цього не хоче. І всім буде гарно. Що толку від неподільної і обездоленої...!!!! У кожного буде своя доля, яку обрав, а не так як йому нав’язали, а життя одне!!! Це буде дійсно демократично. Чому я повинна виконувати волю більшості підкуплених ...... (вони для мене не є нормальними і є злодіями, бо стільки шкоди завдали саме моїй сім’ї, а міняти щось і вибачатись не збираються, бо їм, з їх хворою психікою здається що це все є правильним) Особисто мене шокував інцидент з майонезом. Не хочу робити висновків стосовно того, що це була справа рук людей президента, але на мій погляд нашій державі дуже корисний вплив такий людей як Сорос. Особливо, за умов цілковитої відсутності вільних ЗМІ. І тоді, коли ті, хто отримав 11% голосів виборців, мають більшість у парламенті. Коли більшість громадян країни не мають жодного уявлення про фінансовий стан наближених до президента людей, тай про фінанси самого Кучми. Думаю, що у нашому випадку, впливу лише Сороса не досить. Без допомоги демократичних держав нам не обійтися. Пан Сорос інвестував в українську демократію і має право ставити під сумнів курс, яким веде Україну Кучма. Коли Кучма таємно їде до Москви, щоб вшанувати "батька Путіна" кожна людина, яка любить свободу у світі поставить собі таке саме питання. Після Кучми Україна буде більше вільна і бачення пана Сороса більш демократичної і політично стабільної України у світовій спільноті втілиться. Джордж Сорос досить харизматична особистість. Аналізуючи сферу його діяльності, важко недооцінити його вміння та хід логіки. Зараз він здобув статус "олігарха ринку". Коли ми думаємо про таких людей, то автоматично виявляємо неповагу до них, бо більшість таких створюють соціальну нерівність, оперуючи капіталами тільки у власних ґедоністичних цілях. Так, це правда, з якою потрібно боротися в Україні, та Сорос діє не за такою схемою. Мільйони, які він привласнив, дали початок новим підприємствам, а отже економічнмоу розвитку. Це ж позитивно, чи не так? Сорос інвестує в освіту, що є досить перспективно і дає вагомі прибутки. Аналізуючи мету його візиту в Україну, треба думати де ми виграємо, а де втратимо. Думаю, що виграємо в інвестиціях і кооперації, а про політичний аспект важко сказати, адже Сорос - людина, яка не грає за чужими правилами. Згадаймо, коли Сорос, живучи в США, критикував політику тодішнього президента Рейгана, то останній взяв його у неофіційні радники. Тому, говорячи про його зв'язок з США, не треба бути упередженими. Наша діюча влада відчуває, що під нею вже все хитається, і що вона в будь- який момент може рухнути. Тому й боїться всіх іноземців. Сорос не виключення. Влада йому красномовно сказала: "Слухай, не треба тобі тут бути, бо наступного разу може бути не майонез." Сорос хоче увійти в історію справами високого цивілізаційного значення. І увійде!!! Це абсолютно точно. На наших недолугих голодранцях він не збирається заробляти - він і так дуже заможна людина. "Нестандартний патріот" уже є пішаком у найбільш злочинній грі - позбавленні України її нормального майбутнього. Цікаво тільки, чим він буде голосувати, коли свого голосу в нього вже нема. А щодо Грузії - дай Боже й нам такого "перевороту". Якщо навіть "держдеп США" його нам організує, то це буде найкраща з можливих гуманітарних допомог Україні. Цікаво, чи пан "Нестандартний" і лікареві не дозволить втрутитися у свій організм, щоб часом апендикса не вкрав? Скандальна поведінка влади щодо Джорджа Сороса не є чимось особливим у політиці нинішніх комсомольців-фарцовщиків. Вона має на меті насамперед дискредитацію української опозиції, а також усіх громадських інституцій, які стоять на ліберальних, демократичних і правозахисних позиціях. У своїх дуже примітивних кроках адміністрація президента хоче також створити дешеву ілюзію своєї сили - дивіться, мовляв, ми й самого Сороса можемо майонезом по голові! Звичайно, це паскудство, але воно розраховане на масового українського споживача, котрий є досить нерозбірливий у смаках, а тому й має нинішній режим на своїй шиї. Сороса подібними витівками навряд чи можна залякати чи вивести з рівноваги. Іще одна причина провокації щодо фінансиста і філантропа полягає у намаганні дедалі відштовхувати Україну від Заходу і підштовхавути її до Росії, що, до речі, є одним із стратегічних завдань партії Медведчука-Суркіса. Якщо "покращення" (не знаю, яке слово краще вжити - "вдосконалення"? гуманізація?) світу, в якому ми всі тепер живемо в епоху глобалізації, вважати за "корисливу мету", то, звичайно, діяльність Сороса корислива наскрізь. Але нашим "совковим" багачам такої мети не зрозуміти (масштаб не той), тому вони стараються знайти щось ближче до свого розуміння... а ще, звичайно, вони Сороса бояться. Частково і тому, що не розуміють. Отже Сорос підкупив кілька десятків тисяч грузинів і змусив їх проводити дні і ночі на вулицях на демоснтраціях? Я так гадаю, що Сорос прибув в Україну, щоб напередодні виборів домовитись відносно хабаря з тими, на кого розраховують США. Просто так він вже давно не їздить :) Згадаємо Грузію - нам говорять, що це було виявлення волі народу, але госдеп США відверто бахвалиться тим, що так складно провели цей переворот. І Сорос теж мав до цього відношення. Мені не подобається нинішня влада, але я не хочу бути пішкою у ще більших злочинних іграх. Тому на виборах буду голосувати за кучмовського спадкоємця, бо вважаю це меншим лихом для України. От саме за втручання в українську майонезну галузь і розлюбила влада Сороса. Бо майонез, звісно ж, продукт внутрішнього споживання; то хто ж йому дасть втручатися у внутрішні справи. Але є за що покартати і не тільки владу - що то за "маркетологи", коли є споконвічне українське"ринкознавці"? От саме ця відмова від суто українських досягнень і спричинює те, що ми досі пасемо задніх у маргариновиробництві, а майонезна галузь - радше виняток, а не правило. Колеги, дякую за матеріал "Сорос купує "Торчок-продукт"! Гарно! Хочеться, щоб 1 квітня було не тільки раз на рік. Якщо заведете спеціальну рубрику "Першоквітневі новини на кожен день", то з радістю буду читати її щодня і допомагатиму, щоб вона поповнювалася новими матеріалами. Цей матеріал "про Сороса" дозволив з приємністю пересвідчитися у вашому ще й гумористичному потенціалі. Хай щастить. Я цілком згоден з думкою, щоб в Україні у виборах не повторився варіант грузинський. Друге - п.Сорос змінив свій погляд щодо Л.Кучми, бо ця людина має менталітет "homo sowieticus". Сорос, мабудь, таки розумна людина. Не дарма-ж-бо такий багатий. А ще більше тому, що вистачає розуму використовувати свої статки на доброчинність (хоча, мабуть, він і з цього вміє мати зиск). А нашим М..., П..., С..., В..., Ф..., одним словом олігархам "слабо"? Вийти і сказати: "Я тут хапнув, трошки, народного, так от Х% від отримуваних прибутків хай іде на благочинність; ну, наприклад, на створення і утримання дитячих будинків сімейного типу і не лише на період чергової передвиборчої кампанії, а постійно. А я, як єфективний менеджер, слідкуватиму, щоб фінансовий потік не слабнув". Ну а про напади на Сороса... Ви не звернули увагу, як схожі сценарії на події, що відбувалися під час проведення форумів демократичних сил? Вііітєнькині "людішки" працювали ! І до виконавців - Панове б...ство! А слабо закидати яйцями Медведчуків, Пінчуків, Суркісів?! Зберіть їх там де-небудь на Банковій, та й потренуйтесь. А може Сорос і вартість яєць відшкодує! Думаю, що українська влада, усвідомлюючи фінансову потугу (неважливо, праведну чи неправедну) пана Сороса, вимушена розуміти, що він говорить з нею, знаючи і бачачи її наскрізь і дивлячись на неї як би згори, звідси й реакція. А всі ці Корчинські і їхня напів - чи повністю кагебешна компанія - це тимчасове; просто популістське паразитування на остаточних явищах націоналізму. А що стосується послання Albina Allen: по-перше, вона не Альбіна, а, в кращому випадку, яка-небудь Дуся Іванова (...) Після редакційної наради Бі-Бі-Сі постинг дописувача Albina Allen було знято з форуму як такий, що не відповідає його правилам. Оскільки пан Сорос зіткнувся в Україні з такими нелюдями як Медведчук та Корчинський, то йому мабуть булоб цікаво знати деякі факти з біографії ціх одіозних осіб. І Медведчук , і Корчинський співпрацювали з КДБ , а зараз продовжують співпрацю із спецслужбами Росії та України. Наприклад про Корчинського в Україні існуе міф, що він брав участь у бойових діях проти російської армії під час Грузино-Абхазського збройного конфлікту. У той час члени УНА-УНСО дійсно приймали участь у тих подіях, і серед них були убиті та поранені. Інформація про це призвела до переслідуваннь УНА-УНСО з боку української влади. Однак Корчинського серед переслідуваних не було. (...) Пан Сорос цілком слушно зауважив, що кампанію проти нього ініціює Медведчук. У свій час російський бізнесмен Григоришин давав гроші Медведчуку. А коли їх шляхи розійшлися, то спецпідрозділ української міліції затримав російського громадянина Григоришина і "знайшов" у його одязі змащений маслом незареєстрований пістолет, на якому до речі не було відбитків пальців Григоришина. Однак не зважаючи на те, що навіть українським депутатам було цілком зрозуміло, що це провокація Медведчука, це не призвело до якоїсь реакції з боку Росії , навіть не зважаючи на російське громадянство Григоришина. (...) Тому редакція Бі-Бі-Сі може сама перевірити всю цю інформацію і скласти своє неупереджене враження про цих людей. До речі у Києві перестали глушити Бі-Бі-Сі. Можливо це збіг обставин, а можливо і ні... Мені абсолютно байдуже до тих "справжніх прихованих інтересів" пана Сороса, його належність чи ні до будь-яких організацій! Мені важливо що ця людина допомагала нашим і російським вченим підтримувати штани (маю приклади)! Де ж була і Є така чудова наша влада, котра не здібна подбати про власний народ, а лише про власну кишеню! Як можна взагалі звинувачувати людину у чомусь, коли в той самий час власний "прем'єр-міністр" двічі засуджений - і має право керувати країною??? Авжеж пан Сорос переслідує певні цілі, але що до ситуації в Україні, то я був би лише вдячний, як би вин міг допомогти змінити ситуацію в країні! О, ні... Корчинський то патріот України. І він проти України з Росією, і також проти України з американськими та іншими євреями. Він за Україну з Европою. І я за це і за життя в зрозумілому світі Европейської цивілізації і Европейського Християнства.Все просто і зрозуміло як і 100 років тому. Я повність згоден з Ігорем з Києва. Корчинський продається вже не перший день на телебаченні. Цікаво, що він скаже своїм дітям? Що він захищав нинішню владу як самого себе? Що він був захисником країни, від втручання "західних імперіалістів"? Будемо сподіватися, що його діти об'єктивно оцінять його внесок у розвиток демократії в Україні. "Іване, чому ти такий дурний? - Бо бідний. - А чому бідний? - Бо дурний..." З усього виходить, що Сорос - розумна людина. А Корчинський - дурний, раз так дешево продається... "Моська вирішила слона задавити"- та не вийде. Cьгоднішня влада показує, що не має нічого спільного з цивілізованим світом. Поводяться з поважною людиною відповідно так як до нас, рядових громадян. Типовий парк "юрського періду". Але коли небудm "динозаври" від українського сьогодення вимруть. На що сподівається принаймі більша частина громадян України. Один з чільних масонів сучасності пан Сорос переслідує приховані від широкого загалу цілі. Якщо з тими таємними планами збігаються інтереси тих чи інших можновладців по усьому світі, тоді Сорос і ті, хто за ним стоять, їх підтримують. Коли ж інтереси не збігаються, починається критика. Відношення влади до Сороса змінилося саме тому, що він розумна людина, яка на чорне каже, що воно чорне, а на біле каже, що воно біле. На жаль на Заході далеко не всі розуміють, що те що зараз трапилось з Соросом, є звичайними методами чинної української влади, які вона давно застосовує проти будь кого, хто має власну думку і не ведеться на відверту брехню, що лунає з усіх засобів массової інформації підконтрольних цій владі. Корчинський, то провокатор на службі КДБ та нинішніх послідовників тієї мерзотної організації. І в УНА-УНСО ця людина була заслана для збору компромату на членів цієї партії. Зараз пан Сорос зіткнувся з "братством", що створено Корчинським саме задля таких провокацій. Корчинському дали команду фас, бо нинішня українська влада підозрює Сороса в фінансуванні грузинської революції і дуже боїться що пан Сорос в Україні повторить грузинський варіант виходу країни з лап цього звірячого клану, що залишився при владі в країнах на теренах СРСР. |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||