|
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Форум: Російський бізнес в Україні
Російська компанія РАО ЄЕС, якою керує Анатолій Чубайс каже, що зрештою придбає багато українських енергетичних об'єктів. Пан Чубайс є один з прихильників так званої стратегії ліберальної імперії щодо України, тобто збільшення ролі російського бізнесу в українській економіці. Що несе російський бізнес в Україну, бажані інвестиції чи загрозу підпорядкування чужим інтересам? Любомирові Березовському з Мічігану та Роману з Осло: ВЖЕ ВІДБУЛОСЯ політичне поневолення України, і Є РЕАЛЬНА ЗАГРОЗА її незалежності. Те, як БАНДИТСЬКИЙ російский бізнес "поширює свій вплив в Україні" повинні знати українці в усьому світі. Наприклад, Лисичанський нафтопереробний завод – один з найпотужніших у Європі, Фондом держмайна продано російскій компанії за один (!) залізничний ешелон нафти. Хто отримав з цього дивіденди?! Українські електронні ЗМІ майже повністю контролюються російським капіталом. Населення зомбіюється. Хотілося б більшого розуміння реальної ситуації від наших співвітчизників за кордоном напередодні політичних змін, що лобіюються корумпованою владою. І ще для Катерини Круліковської: в Росії значно більше, ніж у нас, фальсифікованої горілки, а в деяких регіонах справжню знайти зовсім неможливо. Енергетика - стратегічна галузь промисловості держави. Вже передавання окремих енергетичних підприємств в руки приватних власників створює загрозу безпеці України, а можливість контролю з боку потенційного загарбника - і поготів. Яка різниця між російським бізнесом і західним бізнесом? Російський бізнес - західний (навіть слово "бізнес" і то - західне). Бізнес і капіталізм не народилися в Росії. Всім відомо, що бізнес і капіталізм (навіть з радянської демагогіки про "гинючий західний капіталізм") - основі західного "імперіалізму", як навчав Ленін. Невже забули? За наплив західного капіталізму гроше-спраглому українцю з порожніми кишенями треба ще сказати "дякую". А ліберали, як Чубайс, то відверті капіталістичні першопрохідці з західними прапорами в Росії. Вважати, що все, що з Росії, зле - повний абсурд. Думати треба трохи.
А звідки ви взяли що товари в Росії якісні, ви що їх купляли? То я точно знаю, що сумочка за 20 доларів, що зроблена в Росії, рветься рівно через тиждень, а туфлі за 100 доларів ще раніше. Гроші деруть не погані, а якість нікчемна. Нічого гарного, крім горілки (я правда, її не пробувала), у них нема. І ще є великий потяг до інтервенції і завоювання чужого. Думаю, що російський бізнес, як і будь-який інший, зацікавлений у першу чергу в отриманні прибутку. Якщо керівництво Росії зможе впливати на політику України, регулюючи ділові зв'язки, то я думаю, що це буде в інтересах Росії.
Незважаючи на те, що мене гидить від розмов про нову світову війну (здавалося, що світ навчився воювати без зброї - ба ні! є, жива популяція політиків, що тільки так і вміють триматися на коні), - та на деякі інші нюанси, не можу не зазначити, що дописувач Witsa має рацію: в Росії набуває все більшої сили новітній фашизм. чим це скінчиться - для нас?.. еге ж. Ну, хто тут крайній в черзі за коричневою фарбою? Гадаю, що йдеться головним чином про бізнес. Звичайно, це дає Росії економічні важелі впливу на українську політику. Питання в тому, хто найбільше виграє від цієї оборудки: Чубайси-Пінчуки, Кучми-Путіни або пересічні громадяни України. Питання відкрите... А ще існує думка, за якою українські обленерго - це ціна гарантій безпеки Кучми на пенсії. РАО ЄЕС не є представником російського бізнесу. Це державна компанія, виконуюча плани російської імперії по поверненню тих земель, що були втрачені через розпад СРСР. Мета цих планів створити передумови для реваншу у новій війні зі США. Росіяни вважають, що поки США загрузли в Іраку Росія повинна повернути втрачене і створити нову імперію здатну протистояти Америці. Ця мета простежується в діях як стосовно України, так і стосовно Грузії, Молдови, середньоазійських держав. Це не дії російського бізнесу - держава стоїть за цими грошима. Російському бізнесу, як і взагалі будь-якому бізнесу в Росії імперія приготувала нари у в'язницях та концтаборах. На превеликий жаль у Росії повторюється той жахливий варіант подій який спіткав Німеччину після поразки у першій світовій війні. Як і тоді у Німеччині, так і зараз у Росії до влади мають прийти фашисти і за допомогою нової світової війни взяти реванш за свою поразку. На жаль мало-хто зараз розуміє цю загрозу для людства.. Це неоколоніалізм в самому брутальному розумінні. Я взагалі не розумію про які російські інвестиції може йти мова, коли вони самі ледь зводять кінці з кінцями. Я згоден з твердженням президента Кучми про те, що російський бізнес поширює свій вплив в Україні, оскільки технічно екфективні корпорації прагнуть прибутку. На відміну від відсталої і витратної промисловості України, Росія модернізується за допомогою коштів Заходу та покращення виробництва. Це добре в економічному сенсі, а саме те, що Україна отримає доступ до вищих за якістю товарів та послуг. Однак, як і завжди, мене непокоїть те, що Росія зможе вдатися до використання власної економічної потуги для політичного поневолення України, що створить загрозу її незалежності. Росія домагається повного контролю над Україною. Питання в тому, як цьому протистояти? |
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||