|
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Форум: Євронадії українського футболу
Цей форум був присвячений надіям України напередодні вирішального матчу чемпіонату Євро-2004. Український футбол останніми роками викликає багато нарікань. Зірка українського футболу Андрій Шевченко після фінального матчу Ліги чемпіонів, у якому він забив вирішальний гол у складі італійського "Мілану", сказав, що допомогти збірній потрапити до фіналу може "лише рука Божа". Українці вважають себе футбольною нацією, однак наразі важливих успіхів на рівні збірної досягти не вдається. Ось які коментарі з цього приводу ми отримали від наших читачів. Степан, Кременчук: Чого можна вимагати від футболістів, коли все суспільство байдуже до проблем своєї рідної землі? Вони такі самі, як всі українці. Це - ще добре, що знайшовся в Україні такий Григорій Суркіс, який любить футбол, і віддає йому частину свого життя. Інакше, ми б пасли задніх в Європі, як "пить дать". А так - може на фінал Європи потрапимо, завдяки Андрію Шевченку і Григорію Суркісу. Серж, Чікаґо, США: На мою думку, усі проблеми з українською національною збірною викликані зовсім іншою причиною, ніж можна було б очікувати. Як на рахунок того, щоб трохи змінити склад, спробувати нових гравців, експериментувати з молоддю? Ми нікуди не потрапимо, рік у рік маючи той самий склад. Тренерська посада може стати наступним важливим кроком на шляху втілення наших здібностей. З тренером, який би рішучіше прагнув чогось досягти, який би міг змусити гравців вкладати у гру душу. Я також згоден з тим, хто написав, що відповідь - у грошах. У Європі вони платять гроші і, якщо ви погано працюєте, то грошей не отримуєте. А якщо ви граєте за національну збірну, то винагорода та натхнення якось зникають і гравцям не залишається нічого доводити. Український футбол потребує нового мозку, який би вивів їх з діри, тому що, на мою думку, ми не гірші від Греції, яка очолює відбіркову групу. (переклад з англ.) Ортеґа, Київ: Я думаю, вся справа в тренері. Маючи таких "міцних" гравців на кшталт Шевченка, Лужного та компанії, за 12 років нічого не досягти - це просто нонсенс. Якщо ми програємо Словенії та іншим "ґрандам", то про що говорити? Я за те, щоб новим тренером став Блохін. Він хоча й може, як розповідають, "погнати на гравців матом", але з ними, на мою думку, по-іншому не можна... Сергій, Жовті Води: Думаю, що кожен українець бажає побачити гру наших команд в Єврокубках. А збірну країни в фіналах чемпіонатів Європи та світу, на Олімпійських іграх. Невже нам щось у цьому заважає? Невже наші гравці слабкіші за інших? Можуть же грати в зарубіжних командах, і не погано... Володимир, Луцьк:Абсолютна відсутність патріотизму!!! Сприйняття реальності через запитання:" А це мені вигідно?"(в USD або у EURO). Елементарна просто шалена неповага до співвітчизників,які витрачають час, гроші,нерви на перегляд "потуг" 12 чоловік на зеленому газоні протягом 90 хвилин, а за це мають зменшення надії на те, що ми зможемо добре жити,грати гару музику , добре копати мяча і пишатись тим що це вони українці і що вони живуть в УКРАЇНІ!!! Віталій, Одеса:Український футбол є точною копією українського політикуму, тобто є замкнутою кланово-корпоративною системою, в якій усі питання вирішуються 1-2 особами. До того часу поки ця система не буде зруйнована, футболісти будуть грати за подвійними стандартами: вдома - легко і невимушено, а в Європі - зі страхом і приреченістю. (Лист надійшов російською мовою) Настя,Україна:На жаль, наші футболісти останнім часом не пробивалися в фінали, ліги та ін. Шкода, бо, здається, потенціал є. Може спробувати змінити тренерський склад? |
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||