|
Cum veţi vota la referendum? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Camerele reunite ale parlamentului au decis ca referendumul privind demiterea Preşedintelui Traian Băsescu, suspendat prin vot la 19 aprilie, să aibă loc pe data de 19 mai. Parlamentul a decis ca, în situaţia în care Curtea Constituţională va stabili că nu au fost îndeplinite condiţiile de valabilitate stabilite de lege, Parlamentul României să decidă asupra procedurii de urmat. Unii dintre politicieni şi comentatori au tradus această prevedere drept semnalul că s-ar putea organiza mai multe referendumuri, Traian Băsescu rămânând suspendat pentru toată această perioadă. Ce semnificaţie credeţi că are decizia luată de parlament? Ce credeţi că urmează? Clarifică această decizie termenii în care se va desfăşura referendumul, respectând, totodată, şi dreptul alegătorului de a-şi exprima voinţa electorală? Cum veţi vota la referendum? Din cauza numărului foarte mare de mesaje primite, nu le vom putea publica pe toate, dar le vom contabiliiza în funcţie de opţiune. După data de 24 aprilie, când am lansat tema la forum, până vineri, 18 mai, ora 11.08, am primit 892 de mesaje.
Dintre acestea, 772, adică 86,5% erau favorabile lui Traian Băsescu, 73 manifestau intenţia unui vot pentru demitere, adică 8,2% şi 47 exprimau nehotărâre sau erau neutre, ceea ce reprezintă 5,3%. Voi vota Băsescu. M-au convins Adrian Păunescu plus cei 321. Am auzit atâtea vorbe din gura lui Băsescu.. cum că asigură el că aşa este, doar vorbe goale, nici o dovadă! Sunt foate curios interesele cui sunt apărate de acest om, căci Mesia sigur nu este. Prefer să am încredere într-o majoritate parlamentară aşa cum e ea, decât să cred într-un om cu un trecut atât de confuz. Avem o clasă politică vulgară şi dacă am ocazia să elimin din cea mai înaltă funcţie a statului un om atât de vulgar nu voi ezita: voi vota DA! Voi vota împotriva demiterii preşedintelui! Eu cred că trebuie să începem o nouă revoluţie în România, una după care magnaţii şi barosanii să rămână la locul lor murdar şi să nu se mai apropie de culorile curate ale naţiunii noastre. După maşinaţiile din ultimele zile îmi este clar că asistăm la un linşaj. Până acum n-am văzut aşa revărsare de energie investită de parlamentari în vreun proiect politic. Înseamnă că omul ăsta le este tare incomod. Voi vota, deci, împotriva demiterii. Rostul separaţiei puterilor în stat este ca ele să se controleze una pe cealaltă. "Consensul" mult cântat nu este în interesul oamenilor de rând. Votez NU. Şi nu ar putea fi altfel, din moment ce consider că Băsescu e acel bine care trebuia să se întâmple României imediat după Revoluţie, pentru că ceea ce a fost în '89 să aibă sens. Am stat suficient pe loc atâţia ani, e chiar nevoie de şi mai mult de atât?!... Semnificaţia acestei decizii este foarte clară: 1). Poporul nu contează. 2)Împotriva politicii externe duse de preşedintele Băsescu şi sprijinită de poporul român, axa SUA -Marea Britanie - România (dacă a existat această axă şi pe agenda USA sau GB, spun acest lucru pentru că România a fost supusă unor presiuni externe foarte dure, ameninţată cu consecinţe viitoare aspre). Problema pentru România s-a pus prin a fi sau a nu fi. Ce urmeazăa... Simplu, preşedintele Băsescu va fi împiedicat să mai exercite. Ar trebui simţit ajutorul membrilor axei nu numai în România ci şi împotriva celor ce din umbră au generat această lovitură de stat. La referendum voi vota pentru preşedintele Băsescu. Da, această formă "asimetrică"este net superioară mineriadelor, pogromurilor comuniste etc. Voi vota cu Băsescu, pentru că e primul preşedinte care a vrut să stopeze corupţia şi hoţia, dar din păcate 322 de corupţi fără frică de lege, de Dumnezeu, de nimica, vor să-şi facă de cap în continuare. Mergeţi la vot români, că Băsescu e un om autoritar, nu o să se dea înapoi. Puciştii din parlament habar nu au că au subscris Comisiei de la Veneţia din 2006. Comisia lor juridică ştie cu siguranţă dar tace mâlc. Nişte derbedei. Traian Băsescu a fost ales de popor, nu de cei 322. Transmiteţi prostănacului, lui Tăriceanu, Voiculescu etc să renunţe la aceste practici nedemocratice. Asistăm la o degradare fără precedent a clasei politice. Consider că aceasta trebuie înlocuită în proporţie de 70-80%. De ce după atâţia ani de la revoluţia în care şi-au pierdut alţii viaţa pentru a o duce noi mai bine, politicienii de azi îşi bat joc în primul rând de cei care i-au ales. Voi vota împotriva demiterii preşedintelui, deoarece acest om este printre puţinii care a făcut ceva pentru români. Il voi susţine pe preşedinte! Români, haideţi la vot!!! Voi vota împotriva demiterii. Ce se face acum în parlament este un adevarat puci al unei monstruoase coaliţii, formatp din foştii activişti comunişti si oligarhi. Îl voi susţine în continuare pe dl Băsescu, cred că a avut şi are în continuare mare curaj. Voi vota împotriva demiterii Preşedintelui. Parlamentarii vor pierde în lupta cu Traian Băsescu. Voi vota împotriva demiterii. Aştept cu nerăbdare referendumul pentru votul uninominal. Demiterea lui Băsescu este împotriva intereselor şi a opţiunilor poporului român. CV Tudor plimba acum câteva luni, cu ocazia condamnării comunismului în România (raportul Tismăneanu) o pancartă care îl reprezenta pe preşedintele ţării după gratii. Ceea ce la vremea aceea n-i se părea tuturor de domeniul absurdului şi ca vârf al promiscuităţtii, iată că a prins din plin la parlamentarii români!!! S-au înregimentat cu toţii la comanda "conducătorului suprem", aşa cum au fost spălaţi pe creier şi reeducaţi în vremurile "strălucite" de tristă amintire! Stă la mâna românilor să arate pe data de 19.05.2007 că totuşi au învăţat ceva în ultimii 17 ani de la "duminica orbului". Lupta de fapt este între ,,Cei 322'' şi poporul român. Cei care l-au suspendat pe Băsescu, cei 322 de COMUNIŞTI (PSD, PC, PNL si UDMR ), de fapt vor să suspende voinţa poporului român şi să reîntoarcă ţara la vremurile trecute (dinainte de 1989) dar cu buzunarele pline de averile furate în acest interval de la statul român. Patriciu, cel care a sponsorizat partidele de stânga (PSD ţi PNL), a ştiut la alegeri ce face, fiindcă tot aceştia l-au propulsat pe muntele de bani. VOI VOTA IMPOTRIVA PARLAMENTARILOR, nu a Parlamentului (ca instituţie) şi PENTRU PREŞEDINTE. Aştept alegerile viitoare parlamentare, ca vechi PNL-ist, să pot vota, cu toată inima, împotriva celor care m-au minţit, a clicii Tăriceanu, a partidului PNL, = PSD, = PC, = UDMR, adică a partidului PCR. Desigur, împotriva patrulaterului negru. Constat pe zi ce trece că PNL este bastionul turnătorilor de unde sunt daţi afară numai cei care "democratic" sunt împotriva lui Tăriceanu. Urăsc întoarcerea către ruşi a coaliţiei conduse de ILIESCU. Voi vota pentru demitere. Cvasi-totalitatea susţinerii fostului preşedinte pe acest forum este cauzată de o gravă confuzie. Lupta nu e între Parlament şi Basescu, ci între Guvernul României şi Băsescu. Adică între cel mai eficient guvern de până acum (cifrele şi creşterea nivelului de trai din ultimii doi ani o arată) şi un asa-zis preşedinte, scandalagiu, distructiv şi părtinitor. Întotdeauna am fost sigur că Tăriceanu e mai inteligent decît Băsescu şi iată că aşa e. L-a învins, şi l-a învins pentru totdeauna. Şi acuma la treabă, că avem plus valoare de făcut! Constituţia ţării făcută prost în favoarea parlamentarilor. Legile nu sunt clare. Parlamentari corupţi şi mincinoşi care vor să iasă din parlament doar în sicriu. 17 ani fără finalizarea unei autostrăzi ca lumea. Asigurări de sănătate sub orice critică. Agricultura este la nivelul ţărilor africane. Acestea sunt realizările parlamentarilor şi guvernelor celor 17 ani de democraţie. Aştept răspuns doar din două litere..da...nu Băsescu preşedinte. Voi vota împotriva demiterii Preşedintelui. Nu pot să accept ca parlamentul să suspende un preşedinte care nu încalcă legea, ci dimpotrivă, vrea să facă lumină în dosare, ceea ce de fapt deranjează pe politicenii care se simt în pericol. Noi ca popor vrem adevărul care îl aşteptăm de mulţi ani în ce priveşte anumite dosare care s-au blocat undeva. Pentru mine tot ce se întâmplă este joc politic, dictat de opoziţia care nu suportă să stea în opoziţie deoarece au multe lucruri de ascuns. Au fost la guvernare şi am văzut ce pot. Nu-i mai vrem la guvernare. O prezenţă masivă la vot, aşa cum a fost la alegerile prezidenţiale din Franta, cu un vot categoric împotriva noului puci al lui Iliescu, ar putea duce la distrugerea definitivă a PSD de pe scena politică. Vor trece ani şi vom înţelege cât rău ne-a putut face Iliescu în toţi aceşti ani. Susţinerea preşedintelui de către populaţie este esenţială pentru a scăpa definitiv de trecutul comunist. Să nu fim ignoranţi şi sp lipsim de la vot. Aceşti domni ne arată acum cât de departe pot împinge imaginea ţării pentru interese de grup. Pro Băsescu! Grupul celor din PSD, care urmăresc interese străine poporului, au obţinut tot ce vroiau: conducerea guvernului şi a statului. Vor continua să găsească motive pentru continuarea cât mai mult timp a acestei situaţii, prin speculaţii pe marginea legilor pentru a putea face cât mai multe din schimbările pe care le au în vedere pentru a face cat mai greu revenirea României pe drumul ei firesc alături de statele europene. Este clar că referendumul este un paravan ( cam scump ) pentru înlăturarea cu orice preţ a Dl Băsescu de către coaliţia anti Băsescu. Practic coaliţia anti Băsescu face greşeli grave, greşeli care vor determina tot mai mulţi alegători să voteze împotriva destituirii. Toate astea coroborate şi cu izolarea României pe plan internaţional vor creşte şansele Dl Băsescu de a ieşi învingător. Constituţia ţării a fost concepută prost şi favorizează aleşii poporului. Legile sunt interpretate pozitiv doar pentru cei care au bani şi influenţă politcă. LEGEA trebuie să fie lege. Voi vota la fel cum am votat şi în 2004. Atunci votul nostru i-a scos din calcule pe baronii PSD (îmi pare rău că prin acest vot nu se va ajuge la acelaşi efect). Din păcate, însa, populaţia va merge la vot într-un număr foarte mic care v-a permite Parlamentului să lungească această stare de nelinişte. Votez împotriva demiterii Dlui Băsescu! E o aberaţie că în 2004 am avut de ales între Băsescu şi Năstase, a ieşit Băsescu şi acum e la Cotroceni Văcăroiu!! E strigător la Cer! Voi vota împotriva demiterii!! Parlamentarii noştri urmăresc numai binele lor şi asta în defavoarea ţării. Este posibil să ajungem la conflicte grele. Parlamentarii confirmă ideea că vor să-l împiedice pe Preşedinte să mai ajungă la Cotroceni! Din păcate ei fac şi votează legile şi noi stăm şi privim cum ne mint şi cum îşi bat joc de noi! Voi vota împotriva demiterii Preşedintelui. Aş vrea ca parlamentarii să fie demişi, adică dizolvarea acestei adunături, şi alegeri anticipate. Aş dori ca din salariul parlamentarilor să fie plătit referendumul, ca altă dată să se gândească de trei ori înainte de a-şi face de cap! Voi vota împotriva demiterii. E timpul să facem curăţenie în parlament!!! Românii nu şi-au ales parlamentarii. Trebuie neapărat vot uninomional. Numai aşa ai pe cine să tragi la răspundere pentru un anumit lucru. Şi-au simţit scunele în pericol şi s-au unit cu toţii pentru a-l dărâma pe preşedinte pentur că a cerut votul uninominal. Semnificaţia e clară; noi te acuzăm; noi te judecăm; noi te îngropăm... Va urma un timp de campanie foarte urât, care ne va umple de ruşine în faţa Europei. Dacă dictatorii din parlament vor călca mai departe legea forţând tot felul de inovaţii de moment, cred că vom ieşi în stradă pentru o nouă revoluţie. Tăriceanu săracu ne plângea de milă că nu vom avea o campanie europeană pentru alegerea parlamentarilor pentru Europa, şi de aceea a decis, în cârdăşie cu comuniştii din PSD, demiterea preşedintelui. Ce avem? Republica Congo cu Văcăroiu preşedinte. Primele semnale sunt clare; nimeni nu vrea să-l vadă pe preşedintele interimar şi nici ministrul de externe nu cred că va avea şanse să vadă ceva mai mult decât miniştrii din Cuba sau Iran. E clar că voi vota împotriva celor 322. Pentru Băsescu că loveşte în guvernanţi şi legislativ. Iată ce mi-au făcut ei: mi-au mărit salariul cu cât s-a scumpit benzina. Păi ce afacere am făcut? Voi vota împotriva demiterii. E timpul să facem curăţenie în parlament!!! Suspendarea Preşedintelui s-a luat prin hotărârea majoritară a celori nealeşi direct. Prin acest referendum s-a demonstrat cât de uşor poate fi suspendat un Preşedinte ales de către majoritatea recompensată cu poziţiile eligibile din liste. În această situaţie nu există “Preşedinte Jucător”, ci mai degrabă un Preşedinte de onoare, atribuţiile fiindu-i reduse la strâns mâna delegaţiilor, participarea la funerariile mai sonore. Sunt convins că mulţi nu şi-ar regăsi scaunul în cazul unui sistem de vot nominal. Dacă tot se va organiza un referendum, aleşii fiind foarte stăpâni pe sine, ar fi util să se elaboreze şi problema votului nominal. Sunt convins că populaţia nu şi-ar dori avocaţi în parlament, fie unul chiar şi "părintele Constituţiei" sau afacerişti certaţi cu legea. Există şi Profesia de Politician. Dar nu şi la noi. La noi există definiţia de Senator/ Deputat "Pe Viaţă". Chiar unul ilustru a declarat "am să ies din politică cu picioarele înainte". Fiind vorba exclusiv de demiterea Preşedintelui, am să votez împotriva demiterii. Nu numai din respect faţă de Preşedinte, dar şi ca un semnal că Preşedintele nu este numai un décor în Politică, find singurul realmente ales. Cele mai mari atuuri ale preşedintelui Băsescu sunt adversarii săi politici şi atitudinea lor. Nici n-apuci bine să te enervezi pe Băsescu că hop apare "un mare caracter" din tabăra opusă şi te apucă disperarea. Ca să nu mai vorbim despre ce face parlamentul cu Curtea Constituţională şi cu Constituţia - ceva ce cred că n-ar reuşi să facă nici măcar 322 de Băsescu!"Părerea mea!" Instituţia Parlamentului a fost umilită atunci când s-a forţat pentru suspendarea Preşedintelui, şi parcă nu ar fi fost deajuns, au intervenit aceşti domni (care nu au ce căuta în parlament) chiar şi în legea referendumului explicând, vezi Doamne, că noi fiind mai confuzi şi neştiind pe cine să amendăm la referendum este necesar să scrie clar în întrebare numele lui Traian Băsescu. Cu siguranţă cetăţenii români amendează în primul rând parlamentarii, care ar trebui să mediteze asupra votului! În concluzie, la întrebarea "Sunteţi de acord cu demiterea Preşedintelui României Traian Băsescu?", răspunsul meu va fi NU. Parlamentul României va face totul pentru a-l menţine suspendat pe Băsescu. Urmează adoptarea unor legi importante şi promulgarea lor "pe bandă rulantă" de către preşedintele interimar Văcăroiu, pentru a se demonstra că "Iată, ce bine merge ţara fără Băsescu preşedinte". La referendum voi vota ÎMPOTRIVA demiterii lui Băsescu şi, dacă ar fi posibil, PENTRU dizolvarea Parlamentului şi alegeri anticipate. Încă puţin şi în 2008 se va face dreptate în ţară, dacă nu mai devreme în cazul în care răbdarea românilor nu va exploda într-o revoltă populară spontană, născută din mascarada parlamentară cu actorii ei securo-comunişti. Voi vota împotriva demiterii. Ne-am săturat de comunisto-securişti. La ora actuală orice român echilibrat alege din trei rele unul mai puţin rău. Aceasta este situaţia acum; dacă ar fi după mine ar trebui schimbată toată clasa politică; dar acest lucru nu se poate face peste noapte.totuşi monstruoasa coaliţie a rezolvat ceva – izolarea, cel puţin parţială, de SUA - altfel preşedintele SUA ar fi trecut şi pe la noi; ceea ce cred eu este o notă foarte proastă în relaţiile externe cu cea mai mare putere a lumii. Voi vota împotriva demiterii, deoarece Parlamentul a demonstrat că nu mai reprezintă populaţia, şi din păcate nimeni nu ne poate proteja de acest organ al "democraţiei". Dacă de abuzurile preşedintelui ne protejează Parlamentul, de parlament cine ne protejează? Armata? Oare până aici trebuie să se meargă pentru a scăpa de oamenii ăştia? Mafia iar a câştigat!! Nimic nu se poate face din ţara asta. Vor găsi ei modalitatea de a fura voturile şi de data asta pentru ca să nu iasă Băsescu Nu sunt şi nu am fost un "fan" Băsescu. Ceea ce se întâmplă însă acum este extrem de grav pentru democraţia oricum "şchiopătată" a României. Am votat cu Băsescu şi aşa voi vota şi la referendum. În parlament, PNL s-a lăsat păcălit (sau nu, şi atunci este mult mai grav; să ne amintim că Dinu Patriciu a finanţat şi campania electorală a PSD) de PSD, care şi-a dorit întotdeauna să guverneze numai ei. Parlamentul are dreptul să modifice legile ţării în timpul pregătirii referendumului??? Ei chiar au dreptul să facă orice? Toţi cei din jurul meu sunt revoltaţi şi au declarat că vor vota pro Băsescu Decizia parlamentului are un iz sovietic de kolhoz cu mari tendinţe ale elanului muncitoresc specific comunismului. Ce urmează!? Aşa zisa linişte şi pace, dar făcută pentru ei nicidecum pentru o democraţie reală. Ei vor să construiască o democraţie de principii PCR cu structuri securiste modernizate. Voi merge la vot şi voi vota împotriva demiterii lui Băsescu cu regretul că nu am posibilitatea de a da şi UN VOT PENTRU DIZOLVAREA ACESTUI PARLAMENT. Voi vota împotriva suspendării, în mod evident. Nu pot să accept bătaia de joc pe care continuă să o facă acest parlament neo-comunist. Modelul actual conform căruia Băse=bun şi parlamentul=rău mi se pare cam simplist. De fapt n-am înţeles cu claritate ce-şi reproşează Băse şi parlamentul. Dar dacă în 2004 am ales pro Băse şi împotriva lui Năstase, nu mi se pare normal ca o alianţă susţinută de PSD să influenţeze preşedinţia României (modificând legea electorală astfel încât preşedintele demis să nu mai poată candida). Deci voi vota "Nu sunt de acord cu demiterea lui Băse". Voi vota NU ! Aş vota DA la un eventual referendum pentru revocarea Parlamentului. Din păcate acum nu este posibil. Băsescu trebuia suspendat, dar acest lucru nu va avea finalitate. Am convingerea că România are nevoie de un preşedinte conducător şi nu de un ...comandant jucător ! În acest moment în care vor să îl dea jos pe Băsescu, în Moldova se urmăreşte cedarea Trasnistriei... Parlamentul României nu reprezintă interesele ţării. O să votez pentru ca Băsescu să fie preşedinte în continuare Ţara arde şi vreo 300 de babe din Parlamentul României se piaptănă. Cred că sunt mult mai multe problemele care îi ard - la propriu - pe românii obişnuiţi decât demiterea lui Băsescu, din motive pe care mulţi dintre conaţionali nu le-au înţeles. Încă o dată se arată neruşinarea parlamentarului român, care are dreptul de a face ceea ce-i place şi ceea ce vrea. Retrăim oare vremurile medievale? Cu Băsescu, indiscutabil. Voi vota împotriva demiterii, pentru a contracara un abuz. Piaţa politică este dezechilibrată prin eliminarea acţiunii prezindenţiale. Nu vreau acolo un om de paie. Chiar în ipoteza asumării în conştiinţă de cauză de către români a unei guvernări oligarhice, tot aş vota împotriva demiterii din convingerea că reprezentanţii actuali ai acesteia sunt de proastă factură umană şi fără atestatul unor reuşite profesioniste personale. În al treilea rând, consider că numai o democraţie participativă, un sistem care oferă şanse tuturor cetăţenilor reprezintă varianta care poate propulsa România în istorie. Sunt dintre cei care nu vor linişte, ci performanţă, obţinută într-o competiţie liberă şi transparentă, cu reguli valabile pentru toţi. Şi unde este competiţie reală este entuziasm, contestatii, strigate,etc. În nici un caz linişte. Pentru linişte le recomand mănăstirea şi cimitirul. Voi vota împotriva demiterii preşedintelui, pentru că nu e normal ca o adunătura de "aleşi" pe liste de partid să decidă de capul lor împotriva cuiva ales prin vot direct. Parlamentarii sunt nişte mari fraieri, pentru că ei se luptă aprig între ei în încercarea de a-l opri pe Băsescu să-şi reia locul la Cotroceni. Nu ţin cont, însă, de faptul că românii îl vor vota pe Băsescu în număr foarte mare. Eu...mă voi duce la vot şi-l voi vota, fireşte, pe Traian Băsescu!!! Mă întreb dacă parlamentul poate lua decizii...acei oameni care dorm pe scaune credeţi că ştiu ce votează? Voi vota contra demiterii. Este singurul preşedinte care a făcut ceva! Poate până la sfârşitul mandatului său vom vota şi noi parlamentari, nu liste de parlamentari! O să votez împotriva suspendării. Se vorbea despre dictatura lui Băsescu, dar despre ce dictatură este vorba dacă eu votez într-un fel şi politicianul îmi spune în faţă “Ei, şi ce dacă votezi”? Sondajele de opinie arată de mai mulţi ani că societatea românească este nemulţumită de activitatea Parlamentului, iar ineficienţa Justiţiei este mai degrabă percepută ca o scăpare de pedeapsă pentru cei puternici, prin cunoscutele motivaţii ca: vicii de procedură, abuz de certificate medicale, reducerea timpului de detenţie pentru prejudicii financiare imense sau chiar graţiere, pentru caz de pericol social manifestat în dese ocazii. Este semnificativ faptul că cele mai importante persoane din conducerea PSD, care erau şi membri ai Parlamentului, s-au dus, în mod ostentativ, la tribunal, să-l susţină pe colegul lor Bivolaru. S-a pus atunci în discuţie că se influenţa actul Justiţiei de către membri ai Parlamentului şi persoane din conducerea Statului? S-a plâns cineva dintre magistraţii implicaţi de presiuni politice? Astfel a ajuns cetăţeanul care are puterea politică doar la nivelul simplului vot, să-şi piardă speranţa că votul lui contează pentru cei care ajung în Parlament şi îşi exprimă dezaprobarea prin neparticiparea la vot. El greşeşte grav desigur, dar, din păcate, aceasta este deja un fenomen social. Profită de acest fenomen tocmai cei care conduc partidele corupte, spre apărarea unor interse financiare, în dezacord cu cei care au lipsit de la vot. Ei profită de nivelul scăzut de percepţie politică al unei mari părţi a populaţiei. Majoritatea parlamentară a putut vota suspendarea, pentru că aşa a fost ticluită Constituţia, chiar împotriva avizului din partea Curţii Constituţionale. Tot Constituţia cere ca votul la Referendum, necesar pentru demitere, să fie jumătate plus unu din numărul celor cu drept de vot. În acest caz Parlamentul nu mai este de acord cu Constituţia. Cine este cel rău intenţionat? Preşedintele României care pune degetul pe rană spre a o arăta, sau politicienii panicaţi că ar putea fi ţinta unor legi mai clare, care să nu poată fi interpretate spre scăparea celor corupţi? Fostul Preşedinte Constantinescu îşi declarase sila provocată de politicieni (...) Manifestându-se duplicitar, a ieşit in afara politicii care contează. Acum avem cazul Preşedintelui Traian Băsescu care nu-şi doreşte soarta lui Constantinescu. Şi-a pus în cap majoritatea parlamentară, pentru că aceştia au dovedit că nu-şi schimbă scopul intereselor murdare, oricât li s-ar vorbi despre interesul cetăţeanului, considerând că imunitatea parlamentară îi apără şi de ruşine. Se manifestă dictatorial, dar îl acuză pe Preşedinte de tendinţe dictatoriale. Este ridicol să crezi aşa ceva pentru că există o Constituţie, iar Curtea Constituţională a decis că nu a fost încălcată de Preşedinte, există libertăţi cetăţeneşti ce nu au cum să fie anulate şi există Uniunea Europeană care are mijloacele necesare impunerii respectării regulilor democratice. Este una din puţinele ocazii pe care le-a avut poporul român să-şi dea un vot care să aibă cu adevărat greutate. Neparticiparea la vot nu mai este scuzabilă. Trebuie sancţionaţi politicienii care au creat acest scandal, cu o agresivitate obraznică faţă de cetăţeanul cu bun simţ. Altfel ne merităm soarta unei turme şi vom ajunge să ne fie teamă că ne aflăm între oameni periculoşi asemănător cu comportamentul din tribunele stadioanelor. Lipsa ruşinii creşte pe zi ce trece. Roadele democraţiei depind în primul rând de priceperea alegătorului în a discerne persoana care este şi bine intenţionată, dar are şi capacitatea de a se bate pentru interesul societăţii. Nu există civilizaţie fără participarea cetăţeanului. Voi vota pentru demiterea d-lui Băsescu; nici la primărie, nici la preşedinţie nu a făcut mare lucru şi s-a justificat mereu ca nu a fost lăsat să facă; dacă pentru alţii este suficient, pentru mine nu este; consider că popularitatea şi-a câştigat-o prin gesturi ieftine (mers la cumpărături, băi de mulţime, participări la slujbe religioase) şi mai puţin prin acţiuni concrete; e genul de om care "vorbeşte mult şi face puţin", care protejează evaziunea enormă a lui Becali şi a altora ca el, cu un limbaj lipsit de diplomaţie; un om foarte periculos, demagog şi populist. Voi vota împotriva dorinţei celor 322 de oportunişti şi trădători din parlament; Dumnezeu s-ajute România! Nu sunt de acord cu demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Împotriva demiterii. Pentru BASESCU! Această decizie are semnificaţia unei fraude electorale contra românilor. Vor urma şi alte tentative neortodoxe de a acapara puterea din partea parlamentarilor. Nu o clarifică, o lasă tot confuză dar şi mai periculoasă pentru democraţie. Voi vota contra demiterii lui Băsescu, pentru că indivizilor din Parlament le miros dulce banii pe care îi trimit românii acasă şi pe care România îi aşteaptă de la Uniunea Europeană, şi vor să fure totul, să nu mai lase nimic pentru supravieţuirea prostului care votează. Asta este adevărata miză a lor, banii pe care să-i fure, şi asta doar ,,omorându-l'' politic pe Băsescu şi pe noi prostimea de pe spinarea căreia se fură. Voi vota contra demiterii lui Băsescu. Mai bine încă 2 ani de scandaluri politice şi stagnare socio-economică, până la alegerile parlamentare, decât să deţină puterea absolută cei care se află acum în Parlamentul României. Vom vota NU categoric şi vom îndemna şi pe alţii. Oricum, suntem un grup destul de numeros din Transilvania, care la fostele alegeri am votat cu PNL dar acum sincer regretăm. Tăriceanu a spânzurat Alianţa DA. Parlamentarii, împreună cu clica Tăriceanu de la guvernare, vor să ne spânzure pe noi, românii. Voi vota contra morţii mele, adică contra demiterii preşedintelui Băsescu. Dacă ăştia din Parlament rămân liberi să facă ce au chef, noi românii suntem desfiinţati ca popor. Semnificaţia este că vor să fraudeze rezultatul referendumului, conform legilor pe care şi le fac.Urmează o luptă nedreaptă între cei 322 şi români.Voi vota contra demiterii lui Băsescu. Pentru Băsescu, cu toate "relele" lui. Stând stramb şi judecând drept, are mare dreptate. Din păcate, este cam singur în lupta cu balaurii. Parlamentarii uită că tot ceea ce fac se află sub jurământul depus la învestitură. Cum respectă ei legile ţării, când nu fac altceva decât să-şi armonizeze legea cu interesul personal sau de partid. Guvernul este executiv şi legislativ. În opinia mea, toate ordonanţele emise în perioada funcţionării parlamentului sunt nule, nule. Dacă doreşte o lege nouă nu are decât să bată la poarta parlamentului şi să-şi justifice necesitatea unei noi legi, nu să emită ordonanţa care face efecte imediate. Cine fură azi un ou, fură mâine un bou. Să ne aducem aminte ce au făcut indivizii din Parlament la condamnarea comunismului. A fost o hulire şi o batjocorire pusă la punct cu premeditare a demnităţii umane şi nevoii de supravieţuire biologică. Aceiaşi indivizi care l-au ,,scuipat'' pe Băsescu în obraz atunci, fac acelaşi lucru cu noi românii acum. Lupta de fapt este între ,,Cei 322'' şi poporul român. Cei care l-au suspendat pe Băsescu, de fapt voinţa poporului român vor să o suspende. Voi vota contra demiterii Preşedintelui Băsescu, deci contra demiterii Poporului Român. Voi merge la vot, voi vota împotriva lui Tăriceanu şi gaşca lui de hoţi. Voi vota pentru Băsescu. Votez împotriva demiterii preşedintelui. Din fericire domnia sa este popular şi se va întoarce la Cotroceni. Din nefericire, lupta împotriva clanurilor Patriciu, Voiculescu, Hrebenciuc nu se va termina nici la următoarele alegeri parlamentare, pentru ca PD nu cred că va putea avea majoritate parlamentară împreună cu UDMR, pentru a scutura ţara de lichele. Este şocant că, după 17 ani, majoritatea populaţiei crede într-o figură mesianică, mai mult decât în instituţia fundamentală a unei democraţii, care este Parlamentul. Arată cât de mult mai e până la înţelegerea democraţiei. Băsescu se mândreşte că nu negociază cu nimeni. Cum se poate numi lider? Foarte trist. Ceauşescu, Iliescu, Vadim şi, mai nou, Băsescu şi Becali arată cât de manipulabilă este majoritatea conaţionalilor noştri. Tăriceanu câştigă votul meu prin cât de domneşte şi european s-a comportat anii ăştia. Peste câţiva ani, fanii lui Băsescu vor da din colţ în colţ, fac acum pentru Iliescu, pe care l-au adulat. Evident că voi merge la vot şi îl voi susţine pe Băsescu. Ce e mai tragic e că, pare-se, scopul cel mai nobil al lui Tăriceanu e să-l dea jos pe Băsescu. Deşi se străduiesc şi el şi Geoană să arate că le pasă de România, nu le pasă în realitate decât de afacerile lor şi de răzbunare! Orgoliu şi invividie, atât demonstrează parlamentarii! Voi merge la vot pentru a vota împotriva corupţiei şi a oligarhilor, care, încetul cu încetul, sufocă România. Sper să fie, într-adevăr, un scrutin democratic la care să participe toţi actorii de pe scena politică a ţării. Fără această participare neîngrădită vom asista la revenirea la putere a unui sistem totalitar care deja, prin această demitere frauduloasă, dă semnale de ignorare a voinţei populare, fapt în totalitate demn de îngrijorare. Mi-e frică, mi-este groază de ce se va întâmpla cu noi. Mi-e frică de parlament şi de indolenţa mentalităţii noastre, care poate ne va împiedica să ne opunem şi să stopăm decizia parlamentului de a influenţa Curtea Constituţională să invalideze referendumul. Ce se va întâmpla după (nu dacă) ce va fi invalidat referendumul? Ce se va întâmpla cu noi, dragi iubiţi? Ce veţi face pentru viitorul meu şi ce voi face eu pentru al vostru? Deşi nu am fost niciodată un mare fan al lui Băsescu, la ultimele alegeri neacordându-i votul, pe 19 mai voi vota împotriva demiterii dânsului ca Preşedinte, pentru simplul fapt că, în timp, mi-a dovedit că are nişte calităţi pe care mulţi politicieni în România nu le au: dragoste de ţară şi oameni şi refuzul de a-şi shimba principiile doar să mulţumească. Poate mai are multe de învăţat despre politică, ca şiretenia lui Iliescu şi diplomaţia lui Geoană, dar, deocamdată, cred că merită să îşi termine mandatul acordat la ultimele alegeri. Voi merge la vot şi voi vota împotriva demiterii preşedintelui pe care l-am votat acum 3 ani. Dacă se va vota pentru demiterea preşedintelui, PNL împreună cu PSD au toate şansele de a ne transforma într-o republică parlamentară, continuând lupta de neînţeles împotriva unui singur om. Voi merge la vot şi voi vota un NU categoric şi voi îndemna şi alţi conaţionali.. Să-i îndemn la vot împotriva celor 300 de parlamentari care sfidează populaţia României. Haideţi la vot fraţilor, că ăştia vor ce e mai rău pentru România. Voi vota împotriva demiterii doar în cazul în care în perioada de campanie D-l. Băsescu va prezenta dovezile cu care s-a lăudat vinerea trecută la mitingul din Piaţa Universităţii. În caz contrar consider că D-l. Băsescu este un mare impostor care jucând la "cacialma" a bulversat o ţară întreaga şi nu mai merită încrederea şi sprijinul nostru. În ceea ce priveşte rezultatul referendumului, acesta depinde doar de dovezile promise de D-l. Băsescu. Nu ştiu dacă voi avea posibilitatea, fiind în Canada de 9 ani. Dacă voi vota este limpede ca lumina zilei că voi vota împotriva demiterii. Dacă se confirmă sondajele, Băsescu va câştiga detaşat. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||