BBCRomanian.comNews image
Rusă
Ucraineană
Albaneză
Sârbă
Ultima actualizare: 26 Februarie, 2007 - Published 15:17 GMT
Trimite unui prietenVersiune pentru tipărire
Parlamentul discută suspendarea Preşedintelui
Băsescu
Camerele reunite ale Parlamentului României au început dezbatere moţiunii de suspendare din funcţie a Preşedintelui Traian Băsescu.

Partidele de opoziţie - PSD, PRM, PC - îl acuză pe şeful statului de încălcarea gravă a Constituţiei.

Pentru suspendarea din funcţie este necesar votul a minimum 235 de parlamentari din totalul de 469.

În cazul unui vot în favoarea suspendării, în termen de o lună se convoacă un referendum în care, pentru a fi demis Preşedintele, este nevoie de votul majorităţii alegătorilor înscrişi pe liste.

Cum ar trebui să voteze parlamentarii?

Dacă moţiunea de suspendare este adoptată, cum veţi vota în referendumul de demitere?

Majoritatea electoratului percepe că Băsescu luptă împotriva corupţiei, iar aşa-zisa opoziţie îşi apără averile furate
Dorel, Sibiu

Păcat de tot circul acesta, în loc să ne vedem de adevăratele probleme, suntem inofensivi la ceea ce face opoziţia, ei nu se gândesc că azi-mâine nu va mai fi în parlament sau să iasă pe stradă cu capul sus, oricum majoritatea electoratului percepe că Băsescu luptă împotriva corupţiei, iar aşa-zisa opoziţie îşi apără averile furate.
Dorel, Sibiu

Eu cred că dupa ce PD-ul va trece în opoziţie şi Băsescu nu va mai fi ce este acum, abia atunci vom afla cât şi-au "tras" şi ei ca şi toţi ceilalţi
Florian Munteanu, Craiova

Personal, nu înţeleg îngrijorările unora cum că Băsescu ar putea fi suspendat sau demis, cum că fără el lupta împotriva corupţiei nu ar mai exista. Nimic mai neadevărat! Eu cred că dupa ce PD-ul va trece în opoziţie şi Băsescu nu va mai fi ce este acum, abia atunci vom afla cât şi-au "tras" şi ei ca şi toţi ceilalţi. Ce i-a deranjat într-adevăr pe parlamentari şi pe toţi mafiotii din ţară şi din afară este faptul că Băsescu şi ai lui sunt ipocriţi şi lacomi. Eu sunt pentru schimbarea rapidă a celor ce s-au dovedit a fi niste mincinoşi şi ipocriţi.
Florian Munteanu, Craiova

Acum a apărut un ins de nesuportat şi acela este Traian Băsescu, primul dintre preşedinţii de după '89, care a comis fapte de neiertat: a condamnat comunismul, a decis desecretizarea dosarelor Securităţii, vrea justiţie corectă, dar mai vrea şi o lupta autentică împotriva corupţiei
Coralia Bunghez, Piatra Neamţ

Acum a apărut un ins de nesuportat şi acela este Traian Băsescu, primul dintre preşedinţii de după '89, care a comis fapte de neiertat: a condamnat comunismul, a decis desecretizarea dosarelor Securităţii, vrea justiţie corectă, dar mai vrea şi o lupta autentică împotriva corupţiei. Acestea fiind spuse, e limpede de ce şi cine cere suspendarea preşedintelui. Acestora sa le fie ruşine! Voi vota pentru preşedinte şi împotriva patrulaterului roşu: PSD + PC + PRM + parţial PNL.
Coralia Bunghez, Piatra Neamţ

În actualul haos politic şi constituţional cred că numai bunul Dumnezeu mai poate da un verdict corect.
Romeo Iulian Ciocănea, Piatra Neamţ

Sunt stupefiat de tot circul care nu mai ia sfârşit în România
Valeriu M., Viena

Sunt stupefiat de tot circul care nu mai ia sfârşit în România şi mai ales de demersul Parlamentului care, culmea, este condus de opoziţie! Prin urmare, după cum se ştie din toate sondajele, parlamentul nu se bucură decât de un procent nesemnificativ de încredere din partea electoratului şi...paradoxal, această instituţie votează suspendarea preşedintelui ales în mod direct de către popor! Sunt convins că la un eventual referendum preşedintele va avea câştig de cauză şi va fi reconfirmat cu o şi mai mare majoritate decât arată sondajele!
Valeriu M., Viena

Dacă Băsescu este reconfirmat la următorul referendum, atunci la ce ar folosi suspendarea parlamentară temporară
Manu Deon, Bucureşti

Există la momentul actual vreun contracandidat la preşedinţie, împotriva lui Băsescu? NU EXISTĂ! Iar cei care cred altfel, îşi fac iluzii şi se mint dintr-o inerţie mentala auto-justificată. Dacă Băsescu este reconfirmat la următorul referendum, atunci la ce ar folosi suspendarea parlamentară temporară? În afara răgazului de timp pe care îl oferă opoziţiei, pentru a-l pune la răcoare pe Basescu, motiv de incompatibilitate la următoarea candidatură prezidenţială, nu foloseşte la nimic.
Manu Deon, Bucureşti

Demersul PSD de a-l demite pe Traian Băsescu este o mârşăvie comunistă
Constantin Condurache, Piatra Neamţ

Demersul PSD de a-l demite pe Traian Băsescu este o mârşăvie comunistă, voi vota împotriva acestei acţiuni.
Constantin Condurache, Piatra Neamţ

Parlamentarii votatează exact aşa cum le cer interesele meschine
Alex, Canada

Parlamentarii votatează exact aşa cum le cer interesele meschine. Nu mă mir nici de cei din PNL, iar după cum am înţeles din ceea ce a afirmat Crin Antonescu astă seară, la emisiunea de înaltă ţinută a dlui Turturică, habar nu au ce vor. Sau cel puţin asta este impresia pe care mi-a lăsat-o. Se pare că preşedintele actual este apreciat pentru ceea ce face chiar de la mari depărtari, deci va găsi susţinere în orice român adevărat.
Alex, Canada

Oare cât de "reprezentativi" mai sunt aceşti parlamentari? Oare nu realizează că opinia publică, în marea majoritate, este de partea lui Băsescu
Felix Modrogan, Canada

Oare cât de "reprezentativi" mai sunt aceşti parlamentari? Oare nu realizează că opinia publică, în marea majoritate, este de partea lui Băsescu? Nu-şi dau seama că oamenilor le place că se mişcă ceva în sfârşit? Îmi pare sincer rău de PNL, cu care am simpatizat o vreme, dar când văd cât de duplicitari sunt şi cât de repede sar cu arme şi bagaje în tabăra oligarhilor, mi se face lehamite. Aştept cu nerăbdare să văd feţele PSD-iştilor (după referendum), trecând de la roşu aprins la portocaliu-pământiu.
Felix Modrogan, Canada

Istoria îl va reţine pe preşedintele Băsescu cu denunţarea comunismului, vot uninominal şi lupta împotriva corupţiei clasei "politice"
Ioan, Braşov

Istoria îl va reţine pe preşedintele Băsescu cu denunţarea comunismului, vot uninominal şi lupta împotriva corupţiei clasei “politice”.
Ioan, Braşov

Acest Parlament înfricoşat de firavele încercări de luptă împotriva corupţiei ar trebui să voteze împotriva suspendării, dar ei vor vota suspendarea.

Noi, cetăţenii României, vom realege preşedintele, dar acest parlament trebuie indiscutabil dizolvat
Emilia, Sibiu
Noi, cetăţenii României, vom realege preşedintele, dar acest parlament trebuie indiscutabil dizolvat.
Emilia, Sibiu

E clar că dl Băsescu nu este preşedintele de care avem nevoie, acum după aderare. Personal, nu sunt convins că demersul de suspendare va avea finalitate, iar referendum nu va fi cu certitudine
Stan Prodan, Alexandria

Prestaţia dlui Băsescu îmi aduce aminte de perioada 1996-2000, când scena politică a fost la fel de încinsă ca şi acum, iar domnia sa a avut o contribuţie importantă. Dacă dânsul ar fi fost imaculat, era OK. Dar dacă ne gândim la casa din Mihăileanu sau la Euroconstruct '98, e clar că dl Băsescu nu este preşedintele de care avem nevoie, acum după aderare. Personal, nu sunt convins că demersul de suspendare va avea finalitate, iar referendum nu va fi cu certitudine.
Stan Prodan, Alexandria

Nu putem decât spera ca referendumul să aibă loc mai repede, pentru a-l salva pe Preşedinte din ghearele unui parlament de prost renume şi rea intenţie
Corina Lucia, Bucureşti

Nu putem decât spera ca referendumul să aibă loc mai repede, pentru a-l salva pe Preşedinte din ghearele unui parlament de prost renume şi rea intenţie. Este în fond singurul care a fost huiduit acolo, pentru că a îndrăznit să condamne comunismul. Iar apoi, a doua prioritate, va fi – fără îndoială - votul uninominal şi alegeri anticipate. Cine se opune acum acestor priorităţi nu poate fi categorisit decât reacţionar, anti-european şi contra drepturilor omului, securisto-comunist. Cunoaştem specia.
Corina Lucia, Bucureşti

Cine observă scena politică românească constată imediat cabotinismul actorilor. Din fericire subiectul piesei este european
Alexandru Jecu, Bucureşti

Cine observă scena politică românească constată imediat cabotinismul actorilor. Din fericire subiectul piesei este european. Vrând nevrând, actorii sunt obligaţi să-l înveţe şi să-l debiteze în toate reprezentaţiile. Ridicolul şi grotescul derivă din inadecvările dintre roluri şi actori. Sunt câţiva dintre ei care au simţit imanenţa ideilor care animă textul şi de aceea, poate mai mult din instinct politic decât din apetit ideatic, încearcă să-şi interpreteze rolul cât mai bine. Printre aceştia este şi dl Băsescu. Şi spectatorii simt acest lucru.

Pentru lipsa sa de caracter, Băsescu trebuie suspendat, măcar de Parlament, chiar dacă apoi va fi imposibil să fie demis şi prin referendum
Daniel, Braşov

Pentru lipsa sa de caracter, Băsescu trebuie suspendat, măcar de Parlament, chiar dacă apoi va fi imposibil să fie demis şi prin referendum. O lecţie pentru el şi pentru cetăţeni nu strică! Poate data viitoare vom alege între candidaţi care au în primul rând caracter.
Daniel, Braşov

Demersurile opoziţiei împotriva lui Băsescu vor întârzia finalizarea dosarelor marilor corupţi
Constantin Ioan, Râmnicu Vâlcea

Aş aştepta ca parlamentul nostru să folosească modelele parlamentare europene pentru a munci mai eficient. Demersurile opoziţiei împotriva lui Băsescu vor întârzia finalizarea dosarelor marilor corupţi, deoarece oamenii dreptăţii sunt fie timoraţi, fie corupţi la rândul lor, fie pur şi simplu incompetenţi.
Constantin Ioan, Râmnicu Vâlcea

Sunt convins că actualul preşedinte al României, domnul Traian Băsescu, are sprijinul majorităţii covârşitoare a diasporei
Dorin Botez, Canada

De mulţi ani românii din Canada urmăresc de la distanţă politica din România. Sunt convins că actualul preşedinte al României, domnul Traian Băsescu, are sprijinul majorităţii covârşitoare a diasporei. De multe ori mă gândesc la Băsescu ca la un preşedinte kamikaze. Sper ca modul său de conducere dezinvolt să nu-i fie totuşi fatal. Dacă vor eşua în tentativa lor de suspendare, corupţii din România ar putea să recurgă la alte mijloace, mai puţin ortodoxe.
Dorin Botez, Canada

Clar voi vota împotriva demiterii, dacă se ajunge atât de departe pâna la referendum. Singurul motiv pentru care mi-aş mai păstra cetăţenia română de ruşine ar fi doar ca să mai pot aduce încă un vot împotriva mafiei care m-a şi determinat să-mi părăsesc ţara
Raluca, Marea Britanie

Tocmai am văzut la Euronews analiza intitulată 'Război deschis la vârf'. Mi-e ruşine să spun că sunt româncă. Ce neruşinare - parlamentarii recunosc deschis că Băsescu luptă împotriva corupţiei în care ei sunt implicaţi până la gât. Incredibil că au nesimţirea ca pe banii poporului nu numai să fure dar şi să lupte deschis şi atât de încrâncenat împotriva a câţiva oameni cinstiţi care au ajuns la vârf. Clar voi vota împotriva demiterii, dacă se ajunge atât de departe pâna la referendum. Singurul motiv pentru care mi-aş mai păstra cetăţenia română de ruşine ar fi doar ca să mai pot aduce încă un vot împotriva mafiei care m-a şi determinat să-mi părăsesc ţara.
Raluca, Marea Britanie

Păi scenariul este foarte clar: Băsescu s-a luat de parlamentarii corupţi, grupurile de interese şi acum este acuzat că încalcă constituţia
Daniel, Statele Unite

Păi scenariul este foarte clar: Băsescu s-a luat de parlamentarii corupţi, grupurile de interese şi acum este acuzat că încalcă constituţia. Apropos, acei parlamentari corupţi, nu-i aşa că sunt prezenţi în parlament şi pe deasupra nici nu mai dorm?
Daniel, SUA

Voi vota cu siguranţă pentru reformarea justiţiei în ţara mea cea prea coruptă, implicit cu cei care susţin această luptă, deci votez împotriva demiterii Preşedintelui Băsescu
Cristian Dumitrescu

Voi vota cu siguranţă pentru reformarea justiţiei în ţara mea cea prea coruptă, implicit cu cei care susţin această luptă, deci votez împotriva demiterii Preşedintelui Băsescu.
Cristian Dumitrescu, România

Este constituţional demersul demarat în parlament fără consultarea prealabilă a societăţii civile?
Elena Vasile, Bucureşti

Aş avea o nedumerire: Parlamentul a fost ales pe liste de partid în virtutea unor programe şi promisiuni din campanie. Deci, fiecare parlamentar a ajuns acolo propulsat de către propriul partid. Preşedintele a fost ales prin vot direct. În situaţia creată în ultima vreme parlamentul se străduieşte să-l demita pe preşedinte. Nu am auzit de nicio solicitare a electoratului către parlament prin care acesta (electoratul) să ceară demiterea preşedintelui sau a ministrului Justiţiei. În acest sistem de vot ce greutate mai are votul exprimat direct pentru preşedinte? Este constituţional demersul demarat în parlament fără consultarea prealabilă a societăţii civile? Cel puţin în prezent, când România nu este o republică parlamentară, ci una semiprezidenţială.
Elena Vasile, Bucureşti

Poporul este cu Preşedintele! Parlamentul trebuie dizolvat
Dan Radu, Canada

Este ruşinos. Parlamentul este împotriva voinţei poporului şi susţine interesele mafiei şi corupţilor (adică tot ei). Păcat, chiar am crezut că în sfârşit suntem pe drumul cel bun. Trebuie să terminăm cu toate partidele acestea, să fie doar 2 sau 3, iar votul să fie nominal. Poporul este cu Preşedintele! Parlamentul trebuie dizolvat!
Dan Radu, Canada

Ar trebui să voteze ca să nu se facă de râs împotriva suspendării, dar vor vota pentru suspendare fiindcă a reuşit să-i supere pe corupţii ţării
Petrică, Câmpulung

Ar trebui să voteze ca să nu se facă de râs împotriva suspendării, dar vor vota pentru suspendare fiindcă a reuşit să-i supere pe corupţii ţării (PSD, PC, PR, UDMR şi chiar PNL). Voi vota împotriva demiterii Preşedintelui.
Petrică, Câmpulung

Preşedintele Băsescu a acţionat de la începutul mandatului său şi ca preşedinte şi ca şef de partid nereuşind să creeze impresia că este un real arbitru în lupta pentru putere
Corneliu Riegler, Bucureşti

Preşedintele Băsescu a acţionat de la începutul mandatului său şi ca preşedinte şi ca şef de partid nereuşind să creeze impresia că este un real arbitru în lupta pentru putere. În plus încercările sale de dezbinare a frontului politic au lovit chiar şi în partidul aliat PNL. Astăzi, cu excepţia Partidului Democrat, politica prezidenţială este cenzurată de toate partidele. Nu este important dacă se va ajunge la referendum. Important este ca Romania să evite un regim personal al dlui Băsescu, după modelul Carol al II-lea.
Corneliu Riegler, Bucureşti

E necesar să vedem cine vrea să-l suspende pe preşedinte şi să vedem de asemenea adevăratul motiv, nu ce motive invocă.
Beniamin Benea, Oradea

E necesar să vedem cine vrea să-l suspende pe preşedinte şi să vedem de asemenea adevăratul motiv, nu ce motive invocă. Mulţi sunt speriaţi de perspectiva unei justiţii reale care să le demaşte adevăratele preocupări, alţii au convingeri comuniste şi îi sperie o democraţie reală, iar alţii sunt plini de ură. Dar e trist că cei ce cu ceva timp în urmă slujeau unui regim impus prin forţă şi brutalitate, ba chiar lăudau acest regim în poezii şi ode, aceşti oameni încearcă să răstoarne un preşedinte competent care reprezintă poporul, ales democratic.
Beniamin Benea, Oradea

Daca parlamentarii nu sunt capabili să fie autocritici, acest fapt îl va realiza, prin sancţionare, votul popopului
Cristian Prilipceanu, Botoşani

Daca parlamentarii nu sunt capabili să fie autocritici, acest fapt îl va realiza, prin sancţionare, votul popopului. Dintre preşedinţii post decembrişti Băsescu a făcut şi face câte ceva..., că îi deranjează pe unii, aceasta este altceva. Se văd schimbări în domenii care în celelalte guvernări au fost omise total, şi aş avea în vedere cel puţin justiţia, orice s-ar zice despre acest minister şi despre ministrul lui.Schimbările de personal din toate partidele, cele de dinainte de 2004 şi cele de după 2004, sunt elocvente, aşa că, în opinia mea Băsescu îşi are meritele lui.
Cristian Prilipceanu, Botoşani

Consider că prin moţiune cei ce o fac nu au nicio intenţie să rezolve problemele României, ci pe ale lor
George Lupescu, Statele Unite

Consider că prin moţiune cei ce o fac nu au nicio intenţie să rezolve problemele României, ci pe ale lor deci, răspunsul este NU pentru un vot cinstit, ceeace e greu de crezut.
George Lupescu, Statele Unite

Voi vota împotriva demiterii, desigur, şi sper că foarte multi români vor face asta
Doru Dendiu, Chişinău

Traian Băsescu trebuie să ajungă în situaţia de a cere din nou votul populaţiei, pe care îl va obţine cu siguranţă. El trebuie ajutat să facă acea curăţenie de care clasa politică şi mediul de afaceri au atâta nevoie. Voi vota împotriva demiterii, desigur, şi sper că foarte multi români vor face asta. Ar fi o palmă - poate ultima şi cea definitivă - dată de populaţie iniţiatorului moţiunii, PSD-ul, şi un ultim avertisment pentru aşa zişii parteneri de coaliţie.
Doru Dendiu, Chişinău

Şi dacă noi românii vom vota demiterea lui Traian Băsescu, vom alege apoi în mod democratic pe Cornelui Vadim Tudor?
Doru, Chişinău

Şi dacă noi românii vom vota demiterea lui Traian Băsescu, vom alege apoi în mod democratic pe Cornelui Vadim Tudor? Eu cred că România nu a avut un preşedinte mai competent decât cel actual, în cei 16 ani de istorie postceauşistă, şi nici nu are o candidatură mai bună în prezent. Se vrea un preşedinte mediocru şi confuz, în armonie cu nivelul majorităţii parlamentare. Eu susţin pe Traian Băsescu!
Doru, Chişinău

Soluţia pentru ieşirea din impas este una singură: unul din cei doi protagonişti ai declanşării acestui circ trebuie să renunte la scaunul pe care-l ocupă
Romeo Iulian Ciocănea, Botoşani

Boala lungă, moarte sigură. Totul se va termina cu un fiasco mediatic fără precedent. Soluţia pentru ieşirea din impas este una singură: unul din cei doi protagonişti ai declanşării acestui circ trebuie să renunte la scaunul pe care-l ocupă. În caz contrar riscăm să o lungim până la următoarele alegeri.
Romeo Iulian Ciocănea, Botoşani

Dacă Premierul ar fi fost consecvent cu el însuşi în 2005 şi ar fi acceptat alegerile anticipate, nu am avea acum un asemenea Parlament
Iuliu, Braşov

Dacă Premierul ar fi fost consecvent cu el însuşi în 2005 şi ar fi acceptat alegerile anticipate, nu am avea acum un asemenea Parlament. Susţin Preşedintele şi pe Monica Macovei.
Iuliu, Braşov

Traian Băsescu este condamnat "cu mânie proletară" de parlamentarii care se simt "cu musca pe caciulă" şi încearcă cu disperare să-şi menţină privilegiile
Miky, Bucureşti

Prin referendum, poporul va invalida acţiunea de suspendare a Preşedintelui României. Traian Băsescu este condamnat "cu mânie proletară" de parlamentarii care se simt "cu musca pe caciulă" şi încearcă cu disperare să-şi menţină privilegiile. Acestor politicieni li s-au alăturat mulţi jurnalişti mercenari care nu sunt conştienţi de marele deserviciu pe care-l fac ţării.
Miky, Bucureşti

Băsescu nu este omul potrivit pentru funcţia de preşedinte al României
Daniel Myron, Canada

Băsescu nu este omul potrivit pentru funcţia de preşedinte al României. A fost o mare eroare alegerea lui în fruntea statului. A fost o promisiune frumoasă. Păcat.
Daniel Myron, Canada

Parlamentarii ar trebui să respecte voinţa poporului şi să voteze împotriva suspendării
Alexandru Szasz

Parlamentarii ar trebui să respecte voinţa poporului şi să voteze împotriva suspendării. Din ceea ce văd, majoritatea alegătorilor îl sprijină detaşat pe Băsescu, sprijin pe care eu îl întăresc. Bani cheltuiţi degeaba ar fi cu acest referendum, nu cu cel pentru votul uninominal.
Alexandru Szasz

Partidele iniţiatoare a suspendării preşedintelui pur şi simplu vor să iasă din anonimatul în care se zbat.
Ecaterina, Bucureşti

Partidele iniţiatoare a suspendării preşedintelui pur şi simplu vor să iasă din anonimatul în care se zbăteau şi aveau nevoie de un subiect fierbinte pentru atragerea şi captarea electoratului lor.
Ecaterina, Bucureşti

Numai de ar vota odată suspendarea, să se termine odată bâlciul. Apoi îl voi sprijini prin exercitarea dreptului de a nu vota
Casargoz Popescu, Vaslui

Numai de ar vota odată suspendarea, să se termine odată bâlciul. Apoi îl voi sprijini prin exercitarea dreptului de a nu vota.
Casargoz Popescu, Vaslui

Nu voi vota demiterea preşedintelui! Avem o clasă politică sub orice critică
Victor Guşeţu, Bucureşti

Consider că ceea ce face acum opoziţia este contrar cu ceea ce afirma: faptul că se vrea o Românie "Europeană", cum îi zic ei, bine pusă la punct din punct de vedere economic şi stabilă politic. Cu toate că guvernul de astăzi şi preşedintele sunt cei care au dus ţara în UE (bineînţeles că nu este doar meritul lor ci şi al guvernării anterioare), Parlamentul ce face? Dă vot de blam ministrului Justiţiei, cu toate că este lăudată de parlamentarii europeni, şi vrea să demită un preşedinte care încearcă să-şi spele greşelile din trecut, şi mai presus de toate, să ducă România pe o linie mai bună! Nu voi vota demiterea preşedintelui! Avem o clasă politică sub orice critică!
Victor Guşeţu, Bucureşti

Când PSD a fost la guvernare ce au făcut? Au sărăcit ţara şi ei s-au îmbogăţit. Acum tot ei sar cu gura
Elena Negrean

PSD acuză azi, dar pe Iliescu nu îl acuză nimeni pentru ceea ce a făcut? Când PSD a fost la guvernare ce au făcut? Au sărăcit ţara şi ei s-au îmbogăţit. Acum tot ei sar cu gura. Ruşine lor. Dl Băsescu se luptă cu morile de vânt pentru că "jefuitorii" nu se lasă.
Elena Negrean, România

A alerga în jurul cozii - este ceea ce fac parlamentarii prin acţiunea lor de suspendare a Preşedintelui
Alin

A alerga în jurul cozii - este ceea ce fac parlamentarii prin acţiunea lor de suspendare a Preşedintelui. Oricum, chiar dacă acum îşi vor prinde coada, nu vor reuşi în cazul referendumului. Îl voi susţine pe actualul Preşedinte.
Alin, România

Sunt alături de preşedinte şi de milioanele de români cinstiţi, cu inimă, suflet şi speranţă de dreptate
Constantin Popescu, Australia

Preşedintele României, Traian Băsescu, luptă împotriva corupţiei şi respectarea legilor de drept, pentru corectitudine, cinste şi democraţie. PSD s-a unit cu Vadim, Voiculescu şi alţii pentru a săvârşi fapte rele chiar împotriva României. Parlamentul României este o ruşine naţională, corupt în proporţie de 70 la sută, nereformat şi incapabil, ce ar trebui înlocuit cât mai repede, este incompetent de a face legi, şi se opune reformelor, de exemplul controlul averilor demnitarilor, Legea ANI. Se opune pentru că clasa politică, guvernanţii, parlamentarii au ceva de ascuns, deci sunt corupţi. Asta este problema adevărată pentru dorinţa lor de a suspenda preşedintele României. Sunt alături de preşedinte şi de milioanele de români cinstiţi, cu inimă, suflet şi speranţă de dreptate.
Constantin Popescu, Australia

Este ultimul lucru de care are nevoie populaţia, de certuri în parlament şi de referendum
Cosmin Patulea, Statele Unite

Este ultimul lucru de care are nevoie populaţia, de certuri în parlament şi de referendum. Nu sunt un suporter al actualului preşedinte, totuşi cred că cel mai bine ar fi să fie lăsat să-şi continue politica. Prezic o curăţenie generală în următorii doi ani, la toate nivelurile. Este timpul să fie trimisă la plimbare toată generaţia politică de dinainte de 1989. Cu cât mai repede, cu atât mai bine.
Cosmin Patulea, SUA

Dacă moţiunea va fi adoptată, bineînţeles că la referendum voi vota împotriva suspendării preşedintelui Traian Băsescu, care în opinia mea este cel mai bun preşedinte de până acum
Răzvan Gheorghe, Statele Unite

Dacă moţiunea va fi adoptată, bineînţeles că la referendum voi vota împotriva suspendării preşedintelui Traian Băsescu, care în opinia mea este cel mai bun preşedinte de până acum! Dacă Traian Băsescu ar trebui demis pentru lupta sa împotriva mafiei instaurată de PSD cu ani în urmă,ce ar trebui să-i facem lui Iliescu pentru mineriade?!
Răzvan Gheorghe, SUA

În cazul unui referendum, cred că preşedintele va reveni fără probleme la Cotroceni, şi nu este exclus să asistăm apoi la schimbări majore pe scena politică românească
Cristian Dîrnu, Statele Unite

Cred că parlamentarii ar trebui să voteze împotriva suspendării Preşedintelui. Totuşi, datorită faptului că în România mai există ''oligarhii'' şi interese personale, nu este exclus ca preşedintele să fie suspendat. În cazul unui referendum, cred că preşedintele va reveni fără probleme la Cotroceni, şi nu este exclus să asistăm apoi la schimbări majore pe scena politică românească.
Cristian Dîrnu, SUA

Este incredibil ca după 17 ani de la aşa zisa revoluţie încă să guverneze "diversiunea comunistă"
Leo, Canada

Este incredibil ca după 17 ani de la aşa zisa revoluţie încă să guverneze "diversiunea comunistă". Bătălia pentru accesul la fondurile UE este pe viaţă şi pe moarte. Cine crede că este un aspect al noii democraţii se înşeală amarnic. Tot ce face clasa politică este să câştige timp şi să-şi consolideze situaţia economică. Numai un naiv poate crede că avem de-a face cu un fenomen determinat de democraţie. Ce motiv mai bun pentru crearea unei diversiuni politice perfecte decât schimbarea unui Preşedinte aflat între un Parlament controlat şi o naţie obosită de sărăcie şi fără vlagă?
Leo, Canada

În cazul unui referendum, eu îmi menţin votul iniţial în favoarea unui preşedinte care are curajul să spună lucrurilor pe faţă
Dumitru Popescu, Franţa

Eu cred că parlamentarii ar trebui să fie obiectivi, ceea ce este destul de greu pentru reprezentanţii unor anumite partide. În cazul unui referendum, eu îmi menţin votul iniţial în favoarea unui preşedinte care are curajul să spună lucrurilor pe faţă, care se implică activ şi nu este doar un pion de partid.
Dumitru Popescu, Franţa

Discutarea unei moţiuni de suspendare e o manevră politică a opoziţiei, care încearcă să exploateze poziţia de offside a jucătorului Băsescu. De altfel postura sa preferată
Octavian, Germania

Nu se va ajunge la referendum. Discutarea unei moţiuni de suspendare e o manevră politică a opoziţiei, care încearcă să exploateze poziţia de offside a jucătorului Băsescu. De altfel postura sa preferată. La ora actuală nu mai are interlocutor pe scena politică românească, dupa ce a agresat, insultat şi denigrat de-a valma pe toată lumea (mai comunică, într-un singur sens, doar cu propriul partid). Nu se poate construi un stat de drept şi democratic prin discreditarea sistematică a partidelor şi instituţiilor fundamentale, şi derutarea unui electorat care încă nu şi-a făcut temele. Singura certitudine este că Băsescu vrea un parlament şi un guvern PD, controlate de la Cotroceni. De altfel nu şi-a mai lăsat nici o altă opţiune. Ce ar face atunci? Sper să nu aflăm vreodată.
Octavian, Germania

Ar trebui să fie reînoită întreaga clasă politică (inclusiv Parlamentul); ar trebui să fie suspendaţi toţi şi înlocuiţi ...cu cine?
Alexandru, Tulcea

Majoritatea românilor de rând sunt abrutizaţi de grijile vieţii de zi cu zi, în speranţa găsirii unei situaţii cât de cât stabile. Tot ceea ce vedem că se întâmplă în lumea "înaltă" a politicienilor şi a oamenilor de afaceri reprezintă un vot de blam la adresa acestor clase sociale. Lor nu le mai pasă de nimeni şi de nimic. Ar trebui să fie reînoită întreaga clasă politică (inclusiv Parlamentul); ar trebui să fie suspendaţi toţi şi înlocuiţi ...cu cine? Votul uninominal nu va rezolva această problemă.
Alexandru, Tulcea

Voi vota pentru reconfirmarea lui Traian Băsescu, singurul Preşedinte care a avut curajul să condamne comunismul şi să lupte împotriva corupţiei
Octavia Predescu, Statele Unite

Voi vota pentru reconfirmarea lui Traian Băsescu, singurul Preşedinte care a avut curajul să condamne comunismul şi să lupte împotriva corupţiei.
Octavian Predescu, SUA

Ruşine să le fie acelor domni parlamentari care vor să-l suspende pe preşedintele Băsescu. Întrebarea mea este - de ce vor să-l suspende?

Ruşine să le fie acelor domni parlamentari care vor să-l suspende pe preşedintele Băsescu
Denis Iulian Ciobotaru, Bacău
Eu cred că le este teamă de ceva. Atunci pe cine vor să pună în locul lui, pe Năstase, pe Iliescu, Voiculescu sau Geoană? Eu cred ca la ora actuală în România au început să meargă lucrurile. Nu se poate să se schimbe toate deodată peste noapte, nu? Eu am să-l votez din nou pe Băsescu.
Denis-Iulian Ciobotaru, Bacău

Un jalnic spectacol dirijat şi susţinut de o clică transpartinică de cleptocraţi
Ştefan, Danemarca

Un jalnic spectacol dirijat şi susţinut de o clică transpartinică de cleptocraţi. Şira spinării clasei politice - şi aşa bănuită moale de mai multe generaţii – este pusă la încercare.
Ştefan, Danemarca

Adevărul este că Băsescu a depăşit conştient şi declarat competenţele constituţionale
Dan Necula, Bucureşti

Adevărul este că Băsescu a depăşit conştient şi declarat competenţele constituţionale. S-a auto-incriminat, utilizând vocabularul stadionului, ca preşedinte jucător. Cât despre lupta anticorupţie, n-a produs încă nicio dovadă, ci suficiente abuzuri procedurale. Concepţia de tip activist PCR, că cineva arată "greşelili" iar ceilalţi sunt datori "să faca totul", ne paşte din nou. Acum nu mai e vorba de dreapta sau stânga politică, ci de "dictatură".
Dan Necula, Bucureşti

În eventualitatea unui “meci” Preşedinte vs. Parlament Corupt, tot Băsescu va câştiga (datorită şi votului meu)
Ciprian, Statele Unite

Ştim cu toţii vorba din bătrâni care zice că: „Hoţul strigă cel mai tare ‘Prindeţi hoţul’!”. Exact asta face acum coruptul Parlament al României… Nu-i bai! În eventualitatea unui “meci” Preşedinte vs. Parlament Corupt, tot Băsescu va câştiga (datorită şi votului meu).
Ciprian, SUA

Poporul nu va ierta atitudinea parlamentarilor PRM, PSD, PC, atât la condamnarea comunismului, la ultima intervenţie în parlament a preşedintelui României cât şi acţiunile teroriste ale lui Vadim Tudor, Voiculescu, etc
George, Canada

Parlamentul trebuie să voteze împotriva suspendării preşedintelui României. Poporul nu va ierta atitudinea parlamentarilor PRM, PSD, PC, atât la condamnarea comunismului, la ultima intervenţie în parlament a preşedintelui României cât şi acţiunile teroriste ale lui Vadim Tudor, Voiculescu, etc. Personal, dacă se va ajunge la referendum, voi vota împotriva demiterii preşedintelui României.
George, Canada

Voi vota la referendum aşa cum ar trebui să voteze toţi cei care uită că în 2004, l-au ales pe actualul preşedinte, chiar dacă a fost un vot negativ pentru Adrian Năstase
Nicola, Bucureşti

Esta sigur că votul parlamentarilor va fi de suspendare, căci nu există nicio ruşine pentru cei ce ajunşi acolo. Trebuie să-l pună la punct pe Băsescu, pentru tot felul de acuzaţii care mai de care mai hilare. În ceea ce mă priveşte voi vota la referendum aşa cum ar trebui să voteze toţi cei care uită că în 2004, l-au ales pe actualul preşedinte, chiar dacă a fost un vot negativ pentru Adrian Năstase.
Nicola, Bucureşti

Băsescu va câştiga detaşat, iar eu îl voi ajuta cu votul meu să câştige
Mihail Voloşniuc, Feteşti

Cred că un vot pentru suspendarea lui Băsescu trebuie să fie ultimul lucru pe care să-l facă parlamentarii. Dacă totuşi ei votează acest lucru, se vor face de baftă la referendum, căci Băsescu va câştiga detaşat, iar eu îl voi ajuta cu votul meu să câştige.
Mihail Voloşniuc, Feteşti

Este posibil ca Dl.Preşedinte să fie suspendat de Parlament, dar la referendum noi ca popor vom susţine categoric, actualul Preşedinte
Beniamin Crăciunescu, Bucureşti

Este posibil ca Dl.Preşedinte să fie suspendat de Parlament, dar la referendum noi ca popor vom susţine categoric, actualul Preşedinte. Nu ştiu dacă aceşti "zişi Parlamentari" şi-au dat seama că poporul vede foarte limpede care este de fapt poblema. Problema nu este ceea ce motiveaza "Ei" ci, că nu pot să facă ce vor "EI" cauza, actualul Preşedinte.
Beniamin Crăciunescu, Bucureşti

Părerea mea este că acest parlament este incapabil de a face reforma politicii româneşti şi trebuie schimbat
Alec, Canada

Părerea mea este că acest parlament este incapabil de a face reforma politicii româneşti şi trebuie schimbat. Această ocazie este venită spre a da un verdict hotărât. Cred că le este cam frică tocmai acelora care au demarat aceastăa mascaradăa. PSD, PRM şi PC la viitoarele alegeri vor fi sub 5%.
Alec, Canada

Voi vota împotrivă, pentru că mi se pare că dl Băsescu seamănă îndeajuns de bine cu electoratul d-sale, până şi în incoerenţă
Jonathan Swift, Ungaria

Parlamentarii ar trebui să voteze aşa cum si-au propus, sau cum li s-a spus - cu ocazia asta, vom afla care sunt tendinţele reale din instituţia care ar trebui să fie cea mai importantă într-o democraţie. Voi vota împotrivă, pentru că mi se pare că dl Băsescu seamănă îndeajuns de bine cu electoratul d-sale, până şi în incoerenţă. Am să mă duc la Consulat să votez dacă va fi nevoie, dar nu cred că va fi.
Jonathan Swift, Ungaria

În mod normal parlamentul este cel vinovat de starea de lucruri pentru care îl acuză pe preşedinte
Mircea Hortensiu Tomuş, Statele Unite

În mod normal parlamentul este cel vinovat de starea de lucruri pentru care îl acuză pe preşedinte. Starea de lucruri din România de azi arată incompetenţa legislativului de a face legi care să contribuie la o reală dezvoltare a economiei naţionale, la o creştere vizibilă a nivelului de trai. Clasa politică ce se opune azi unor măsuri de îmbunătăţire a acestor deziderate. Preşedintele a uzat de prerogativele sale CONSTITUŢIONALE pentru a contracara acţiunile de frânare a evoluţiei pozitive a României.
Mircea Hortensiu Tomuş, Statele Unite

e o greşeală să se creadă că în cazul în care majoritatea va fi de partea lui Băsescu, acesta va putea dizolva Parlamentul! În Constituţia României nu se regăseşte aşa ceva!
Adina Radu, Austria

Cred că se va opta pentru referendum, politicienii vor vota sigur împotriva lui Băsescu! Iar la referendum văd ca foarte mulţi din cei ce scriu aici sunt de părere că va fi susţinut de majoritate! Mai mult ca sigur că va fi aşa! Însă e o greşeală să se creadă că în cazul în care majoritatea va fi de partea lui Băsescu, acesta va putea dizolva Parlamentul! În Constituţia României nu se regăseşte aşa ceva!
Adina Radu, Austria

Parlamentul nu va vota suspendarea Presedintelui. De ce să se facă de râs la referendum?
Hristu Culetu, Constanţa

Parlamentul nu va vota suspendarea Presedintelui. De ce să se facă de râs la referendum? Pentru Parlament, cea mai avantajoasă situaţie este cea actuală.
Hristu Culetu, Constanţa

Nu mai ştiu care mai este calitatea umană a parlamentarilor români, însă cred că dacă sunt tot urmaşi de maimuţe pentru care evoluţia încă nu s-a încheiat, vor vota in cireada pentru suspendarea preşedintelui
Radu, Panama

Nu mai ştiu care mai este calitatea umană a parlamentarilor români, însă cred că dacă sunt tot urmaşi de maimuţe pentru care evoluţia încă nu s-a încheiat, vor vota in cireada pentru suspendarea preşedintelui. În rest, la referendum bineînţeles că preşedintele va fi reconfirmat, şi în final, bazându-se pe "vox populi, vox dei" tare mi-aş dori să facă cu parlamentarii ce n-a apucat să facă Lăpuşneanu cu boierii sai. Altfel, ar trebui măcar să li se impute distinşilor reprezentanţi valoarea timpului pierdut cu bazaconiile astea, timp plătit din impozitele amîrâţilor de (noi) cetăţeni europeni.
Radu, Panama

Abia aştept un Băsescu "reîncărcat" să le amintească domnilor parlamentari că au uitat poporul şi că nu ne mai reprezintă de mult
Adrian Rabuga, Marea Britanie

O ruşine din partea parlamentarilor, nu din cauza iniţierii suspendării, ci din motivele aberante pe care le-au inventat împotriva preşedintelui Băsescu! Sunt sigur că ei vor vota pentru suspendare, însă eu voi vota sigur la referendum împotriva suspendării. Şi abia aştept un Băsescu "reîncărcat" să le amintească domnilor parlamentari că au uitat poporul şi că nu ne mai reprezintă demult. Parlamentul trebuie dizolvat în momentul când referendumul îl va reconfirma pe Băsescu!
Adrian Rabuga, Marea Britanie

Dacă tot se vorbeşte atât de mult despre popor, despre cum trebuie ca politicienii să poarte de grija poporului, sau cum preşedintele este cel mai legitim ales al poporului, iar parlamentarii sunt aleşi din greşeală, trebuie să observăm că actuala stare de spirit a poporului seamănă cu aceea din timpul mineriadelor.
Dan Nicolau

Dacă tot se vorbeşte atât de mult despre popor, despre cum trebuie ca politicienii să poarte de grija poporului, sau cum preşedintele este cel mai legitim ales al poporului, iar parlamentarii sunt aleşi din greşeală, iar oligarhii sunt obligaţi să dea poporului de muncă şi salarii mari, iar Ministrul de Finanţe să se ocupe de fiecare om din popor să aibă un salariu, başca pensia, trebuie să observăm că actuala stare de spirit a poporului seamănă cu aceea din timpul mineriadelor. Rog românii din diaspora să citească cum cucoanele împărţeau pâine şi sare şi sărutări minerilor care apărau poporul de vagabonzi. Cât despre societatea civilă care a fost brusc luată în seamă de când se propune suspendarea preşedintelui, tare mi-e teamă că va spune după: “am greşit”. Acesta este păcatul intelectualităţii umaniste, nu se sfieşte să declare că ... a greşit.
Dan Nicolau, Bucureşti

Îmi doresc să voteze suspendarea şi să o respinga referendumul
Florin Voica, Bucureşti

Ocazia unică de a da o palmă morală clasei politice în ansamblu nu se ratează. Băsescu a avut perfectă dreptate când a zis că au făcut şi fac legi numai după propriile interese. Mai toate nenorocirile se trag de la parlament (sistem legislativ), dar oamenii de rând înjură pe cel care este obligat să aplice o lege strâmbă. Îmi doresc deci să voteze suspendarea şi să o respinga referendumul!
Florin Voica, Bucureşti

Ţara l-a ales, ţara să-l dea jos, ceea ce nu cred că se va întâmpla
Vasile Iacob, Năsăud

Deoarece dl Băsescu le este un spin în ochi şi un ghimpe în coaste - majoritatea parlamentarilor mânaţi de interesele proprii şi de frica demascării hoţiilor pe care le-au făcut vor vota pentru suspendarea preşedintelui. Preşedintele nu a fost ales de ei. De ce vor să-l suspende? Ţara l-a ales, ţara să-l dea jos, ceea ce nu cred că se va întâmpla. Personal, voi vota împotriva demiteriii dlui Băsescu, şi cât îmi va sta în puterea mea voi convinge şi pe alţii să-l susţină.
Vasile Iacob, Năsăud

La referendum aş vota pentru demitere, şi nu pentru că cei ce doresc demiterea ar fi mai buni sau mai interesaţi de noi, cei de rând, ci pentru că Preşedintele a aprobat o lege care face multă nedreptate minorităţilor religioase
Alex, Oradea

Mi-a plăcut Băsescu până la felul în care a tratat Legea Cultelor. Coincidenţă sau nu, se prea poate că şi de aici i se trage. La referendum aş vota pentru demitere, şi nu pentru că cei ce doresc demiterea ar fi mai buni sau mai interesaţi de noi, cei de rând, ci pentru că Preşedintele a aprobat o lege care face multă nedreptate minorităţilor religioase.
Alex, Oradea

La un eventual referendum aş vota împotriva demiterii, sau în cel mai rău caz nu m-aş prezenta la vot
Marius Costea, Hunedoara

Ar fi bani şi resurse cheltuite aiurea, şi ar mai pica şi rău la imagine un referendum pentru suspendarea preşedintelui, înainte de alegerile pentru parlamentul european. La cum arată sondajele, Băsescu este personalitatea care se bucură de cea mai mare încredere în rândul populaţiei, aşa că suspenderea preşedintelui este utopică şi hilară. Consider că un vot favorabil din partea parlamentului ar fi de bun augur mai mult pentru a diminua din elanul de imperator al lui Băsescu. Uneori terapia prin şoc este foarte eficientă, dar la un eventual referendum aş vota împotriva demiterii, sau în cel mai rău caz nu m-aş prezenta la vot.
Marius Costea, Hunedoara

Transfomarea ţării în republică parlamentară ar fi o soluţie viabilă
Cezar, Iaşi

Transfomarea ţării în republică parlamentară ar fi o soluţie viabilă.
Cezar, Iaşi

Voi vota în favoarea preşedintelui actual, pentru că în timpul mandatului acestuia justiţia a putut să pună sub acuzare un politician de talia lui Adrian Năstase, care se şi visa preşedinte
Sandina Stana, Târgovişte

Voi vota în favoarea preşedintelui actual, pentru că în timpul mandatului acestuia justiţia a putut să pună sub acuzare un politician de talia lui Adrian Năstase, care se şi visa preşedinte. Când Preacinstitul PSD a fost la putere, a înflorit corupţia şi mafia. Acum se opun sub toate formele reechilibrării societăţii româneşti.
Sandina Stana, Târgovişte

Parlamentarilor le-aş recomanda să voteze contra, dacă totuşi mai au o minimă decenţă. La referendum aş vota contra demiterii
Lucian Ştef, Oradea

Parlamentarii ar vota în proporţie de 75-80% (PNL-PSD-PC-PRM-UDMR) în favoarea suspendării. Şi asta nu din grijă pentru ţară, cum spun ei, ci pentru că sunt deranjaţi de acţiunile preşedintelui, care vrea să-i aducă la drepturi egale cu noi ceilalţi şi să nu fie o clasă mai presus de lege. Eu le-aş recomanda să voteze contra, dacă totuşi mai au o minimă decenţă. La referendum aş vota contra demiterii.
Lucian Ştef, Oradea

D-abia aştept să se termine toată circoteca asta, să câştige Băsescu şi să-i ia la forfecat. Cred că mă voi sparge de râs
Paloma, Piteşti

În primul rând parlamentarii cred că şi-au evaluat situaţia şi au realizat că nu este totul pe roze. În al doilea rând dacă vor să aibă izbândă ar trebui să se hotărască: ori votează la o mână, ori votează cu amândouă pentru că în ultimul timp se practică acest obicei. D-abia aştept să se termine toată circoteca asta, să câştige Băsescu şi să-i ia la forfecat. Cred că mă voi sparge de râs.
Paloma, Piteşti

Cum voi vota în caz de referendum? Pentru menţinerea în funcţie a preşedintelui. Încă mai sper că se mai poate stopa corupţia în România
Traian Gheorghe Onciu, Constanţa

Cum ar trebui să voteze parlamentarii? Teoretic, după interesele naţiunii şi nu ale lor personale, deci CONTRA moţiunii, deoarece Băsescu este primul preşedinte ce a luat taurul corupţiei de coarne. Cum vor vota parlamentarii însă ? Probabil mânaţi de interesele lor personale, deci pentru moţiune. Cum voi vota în caz de referendum? Pentru menţinerea în funcţie a preşedintelui. Încă mai sper că se mai poate stopa corupţia în România.
Traian Gheorghe Onciu, Constanţa

Ce se întâmplă în momentul de faţă în Parlamentul României este o adevărată ruşine
Eduard, Statele Unite

Părerea mea este că ar trebui să îl lase pe Băsescu în pace. Parlamentarii uită că în principiu ei reprezintă interesul poporului, şi nu interesele proprii. Ce se întâmplă în momentul de faţă în Parlamentul României este o adevărată ruşine. Sper că cu timpul vom scăpa de reprezentanţi precum cei ai PSD, PC şi PRM. Dar asta s-ar putea să mai dureze vreo generaţie.
Eduard, Statele Unite

Normal, parlamentarii ar trebui să voteze în favoarea suspendării. Dacă moţiunea este adoptată, eu voi vota pentru demitere
Bibi Ionescu, Statele Unite

Normal, parlamentarii ar trebui să voteze în favoarea suspendării. Dacă moţiunea este adoptată, eu voi vota pentru demitere. Nu sunt de acord cu ceea ce face preşedintele în România la ora actuală. Declaraţiile sale sunt iresponsabile şi crează crize politice periculoase de care profită vechile structurii şi inamici externi ai României.
Bibi Ionescu, Statele Unite

Dacă vor să nu se facă din nou de râs, parlamentarii ar trebui să voteze ÎMPOTRIVA suspendării preşedintelui Băsescu
Gruia Toma, Canada

Dacă vor să nu se facă din nou de râs, parlamentarii ar trebui să voteze ÎMPOTRIVA suspendării preşedintelui Băsescu. Dacă îl vor suspenda, Băsescu va fi re-confirmat în funcţia de preşedinte al României de referendum. Voi vota ÎMPOTRIVA demiterii lui Băsescu şi, dacă va fi posibil, PENTRU dizolvarea Parlamentului României.
Gruia Toma, Canada

Parlamentarii trebuie să voteze împotriva suspendării. Eu la referendum votez împotriva demiterii
George, Canada

Parlamentarii trebuie să voteze împotriva suspendării. Eu la referendum votez împotriva demiterii. Parlamentarii să se uite la oamenii de la metrou, Tractorul, Rulmentul şi la ANI, la votul uninominal, iar pentru Parlamentul European să ne convingă că oamenii pe care îi susţin nu repetă şi acolo ceea ce fac aici.
George, Canada

Apelurile responsabile - SOV, Realitatea TV, clerul ortodox, CRESCENT, Felix sacrificatul voluntar din Irak şi alţi patioţi, vor determina casta parlamentară să voteze împotriva suspendării
Horia Hoţiu, Cluj

Apelurile responsabile - SOV, Realitatea TV, clerul ortodox, CRESCENT, Felix sacrificatul voluntar din Irak şi alţi patioţi, vor determina casta parlamentară să voteze împotriva suspendării!
Horia Hoţiu, Cluj

Oricine poate fi înlocuit. Inclusiv Parlamentul (ar fi cazul). Dar, astăzi, Domnul Preşedinte Băsescu, NU!
Constantin Duşescu, Canada

Oricine poate fi înlocuit. Inclusiv Parlamentul (ar fi cazul). Dar, astăzi, Domnul Preşedinte Băsescu, NU!
Constantin Duşescu, Canada

În momentul de faţă nu aş vota pentru demiterea preşedintelui
Dae Rodan, Iaşi

În momentul de faţă nu aş vota pentru demiterea preşedintelui. Adevăraţii parlamentari ştiu cum trebuie să voteze, vorbim de adevaraţi parlamentari, căci politrucii au interesele lor. Ei cred că va veni la putere un Văcăroiu sau un fost comunist, care să le protejeze hoţiile. Românii nu au învăţat nici astăzi oare nimic în aceşti ani? Iată rezultatul alegerii unor oameni lipsiţi de bunul simţ faţă de un popor întreg.
Dae Rodan, Iaşi

Dacă va fi referendum, voi vota contra demiterii
Sorin, Bucureşti

Ca tot omul şi Traian Băsescu mai face câte o eroare. O greşeală a lui, ca şi atunci când făcea parte din guvernul Ciorbea, este că provoacă zâzanie în guvern. Dintre preşedinţii de până acum este singurul care acţionează cu mai mare înverşunare contra corupţiei. Dacă va fi referendum, voi vota contra demiterii.
Sorin, Bucureşti

În situaţia suspendării preşedintelui voi vota după regula simplă a echilibrului puterilor in stat, în acest caz, pentru preşedinţie, în persoana actualului locatar de la Cotroceni

Cum ar trebui să voteze parlamentarii? Cum le dictează conştiinţa, liberi de orice constrângeri exterioare! Aşa au votat în toţi aceşti ultimi 17 ani. Problema începe cu nivelul de conştiinţă al acestor parlamentari. Care, din păcate, la cei mai mulţi nu se ridică dincolo de meschine interese personale sau de gaşcă. Şi nu sunt semne că actuala clasă politică se poate primeni câtă vreme sita justiţiei nu funcţionează. Probabil de aceea preşedintele Băsescu, în disperare de cauză, încearcă această soluţie a votului uninominal. În situaţia suspendării preşedintelui voi vota după regula simplă a echilibrului puterilor in stat, în acest caz, pentru preşedinţie, în persoana actualului locatar de la Cotroceni.

Dacă vor vota pentru suspendarea Preşedintelui, îşi vor tăia singuri craca de sub picioare
Dragoş Cioranic, Canada

Dacă vor vota pentru suspendarea Preşedintelui, îşi vor tăia singuri craca de sub picioare, căci în cazul unui referendum, Băsescu va câştiga şi deci Parlamentul trebuie dizolvat şi se va ajunge la alegeri anticipate, ceea ce opoziţiei nu-i convine, căci vor pierde iar.
Dragoş Cioranic, Canada

Cum ar trebui sa voteze parlamentul? Respingerea moţiunii de suspendare
Nicolae Muşat, Grecia

Cum ar trebui sa voteze parlamentul? Respingerea moţiunii de suspendare. Dacă se organizează referendum aş vota împotriva demiterii. Dar cred că Parlamentul nu va vota suspendarea întrucât PSD şi PRM au un singur scop şi anume intrarea în guvern. Opoziţia nu îşi poate permite un referendum care să-l confirme pe Băsescu. Adevărata soluţie este organizarea de alegeri anticipate.
Nicolae Muşat, Grecia

Partidele de opoziţie vor să dea jos Preşedintele. De ce? Nu mai pot ei să-şi facă de cap, cum şi-au făcut 17 ani de zile
Mărioara Radu, Ploieşti

Partidele de opoziţie vor să dea jos Preşedintele. De ce? Nu mai pot ei să-şi facă de cap, cum şi-au făcut 17 ani de zile? Hei, acum nu se mai poate şi trebuie să se termine cu acesti escroci care ne-au jefuit ţara atâţia ani. Ce vor să facă din noi, unde vrea să ne ducă acest mare partid mafiot care se numeşte PSD?
Mărioara Radu, Ploieşti

Prenume
Nume de familie*
Adresa
Ţară
Adresa electronică
Telefon*
* Opţional
Părerea dvs
Important: ROMANIAN.com are dreptul să editeze comentariile dvs. Şi nu garantează că toate mesajele primite vor fi publicate
ULTIMELE ŞTIRI
Trimite unui prietenVersiune pentru tipărire
BBC © ^^ Sus
Arhivă|Lecţii de engleză|Seriale
BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>