BBCRomanian.comNews image
Rusă
Ucraineană
Albaneză
Sârbă
Ultima actualizare: 15 Octombrie, 2006 - Published 17:31 GMT
Trimite unui prietenVersiune pentru tipărire
Ce şanse de reuşită are noua "platformă liberală"?
Stolojan Stoica
Foştii Preşedinţi ai Partidului Naţional Liberal din perioada 2001 - 2004, Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica, au lansat o nouă "Platformă liberală", în jurul căreia încearcă să atragă pe cei nemulţumiţi din PNL de actuala conducere a partidului.

Valeriu Stoica a propus crearea unei federaţii între PNL şi Partidul Democrat, ca mod de coagulare a partidelor de dreapta din România.

Ce şanse de reuşită are noua iniţiativă politică lansată de Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica?

Care este viitorul partidelor din partea dreaptă a spectrului politic din România?

Problema nu constă în ce şanse de reuşită are iniţiativa de unificare a forţelor de dreapta. Problema este în primul rând lipsa de diversitate politică de care suferă partidele româneşti. O adevarată iniţiativă ar trebui să-şi propună să le despartă, să le definească conceptele, nu să le apropie. Partidele care se deosebesc doar prin eticheta pe care şi-o lipesc pe frunte, nu sunt partide.
Cornel, Iaşi

Această platformă evident că nu are nici o şansă atâta vreme cât ciolanul este la Tăriceanu. Cum alte partide decât de drepta si extremă dreapta nu mai există in România tot viitorul este al lor, evident.
Sandu Mihail, Bucureşti
Traiectoria politică a celor doi nu-mi inspiră încredere. Am impresia că demersul lor este inspirat de veleitarism mai mult decât de doctrină.
Alecu

Infatuarea şi orbirea de care dă dovadă dl Tăriceanu, asmuţit de câţiva anonimi, este cea care prevede un "viitor de aur" PNL-ului (întocmai ca şi PNŢCD-ului). Din păcate, în "bunul obicei romanesc" prim-ministrul României uită ce a făcut dl Stolojan pentru acest partid. După guvernarea dezastruoasă, alături de PNŢCD, PNL ar fi ajuns la fel, dacă Theodor Stolojan nu venea la conducerea partidului. S-ar putea ca această iniţiativă a d-lor Stolojan şi Stoica să primească un ajutor nesperat de la actualii liberali, care se cred nepătaţi, dar în ochii opiniei publice sunt nişte dalmaţieni. Din păcate, partidele de dreapta din ţară duc o politică nefericită şi de multe ori îndreptata împotriva românilor...de aceea nu au şi nu vor avea credibilitate.
Elisabeta, Motru

Numele d-lui Stoica îmi evocă întotdeauna legea anti-constituţională prin care pensia se acordă într-un procent diferit din ultimul salariu; pentru unii supraunitar, pentru ceilalţi sub-semiunitar.
Constantin, Bucureşti

Avalanşa de dosare aflate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului arată cât de jos a ajuns politica socială şi a drepturilor omului în Romania, indiferent despre ce partid este vorba. Nici Stolojan, Iliescu, Năstase, Constantinescu, Petre Roman, etc., nu au fost şi nu sunt politicienii de care are nevoie societatea românească în secolul pe care îl trăim.
Ştefan Zumbiel, Germania

Indiferent de luările de poziţie pe care le-au avut Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica la adresa conducerii partidului şi implicit la adresa lui Tăriceanu, ceea ce a făcut premierul arată ca şi când şi-a dat afară din casă părinţii.
Adrian Bacăoanu, Noua Zeelandă

Nu pot să îmi dau seama cum se vede scena politică din ţară, dar de aici se vede într-o culoare penibilă. Indiferent de luările de poziţie pe care le-au avut Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica la adresa conducerii partidului şi implicit la adresa lui Tăriceanu, ceea ce a făcut premierul arată ca şi când şi-a dat afară din casă părinţii. Cu o asemenea atitudine nu sunt de acord, să îi fie ruşine.
Adrian Bacăoanu, Noua Zeelandă

Toată politica în ţară are aspect de loterie şi astfel cum nu poţi prezice la loto, nu poţi prezice nici în politică. E POSIBIL ORICE!
George Lupescu, Statele Unite

Noua platformă este "un răspuns" la aroganţa lui Tăriceanu. Oricum ea s-a făcut penru că o bună parte a PNL-ului să fuzioneze pe viitor, sub o formă sau ata, cu PD. Se aşteaptă noi alegeri sau pentru Europa, unde există partide la nivel european.
Nina Coleaghin, Iaşi

Această platformă liberală care va fi finalizată într-adevăr va avea o reuşită. Viitorul partidelor de dreapta este şi va fi foarte puternic, dar unele din aceste partide, din anii 1990 încoace, nu cred că mai au ce spune ca şi idei novatoare în plan politic. Stoica şi Stolojan poate au soluţii împotriva politicii făcute de guvernul actual. Îmi pun şi eu întrebarea dacă dl Băsescu are ceva de câştigat?
Nicolae Stoica, Olanda

Referitor la domnul Valeriu Stoica, nu veţi reuşi cu această platformă liberală indiferent de valoarea şi iniţiativa Dumneavoastră. În ce-l priveşte domnul Theodor Stolojan, cred că este cântecul lui de lebădă în politică. Cu regret, dar nu mai este ce a fost. Îmi pare că înseşi criteriile i s-au cam încurcat. Îl văd fragil, epuizat ca forţă de lucru. Domnule Stolojan, nu mai sunteţi un om de front, ci de lucru discret în afara confruntărilor politice directe. Doar aşa puteţi fi de ajutor. La alegerile trecute v-aş fi votat ca preşedinte. Acum v-am dat acest sfat. Mai priviţi şi realizările Guvernului chiar dacă îi luam în seamă neajunsurile şi greşelile. Ideea cu Platforma ... este o aberaţie
Vasile Gheorghe, Bucureşti

Acum când s-a lansat "Platforma liberală", în loc să fie analizată această cauză reală a acesteia şi urmările ei, se discută de "amestecul Băsescu". Oare aceste discuţii nu sunt ca să îndrepte atenţia romanilor într-o direcţie de analiză greşită a cauzei, a momentului şi a urmărilor acesteia? Că probabil este ceva "putred" în PNL?
Victor Enea Golgoţiu

Acum când s-a lansat "Platforma liberală", în loc să fie analizată această cauză reală a acesteia şi urmările ei, se discută de "amestecul Băsescu". Oare aceste discuţii nu sunt ca să îndrepte atenţia romanilor într-o direcţie de analiză greşită a cauzei, a momentului şi a urmărilor acesteia? Că probabil este ceva "putred" în PNL? Nu cred că Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica sunt nişte marionete. Să nu uităm că PNL a ajuns la putere prin influenţa pe care au avut-o Theodor Stolojan şi Traian Băsescu asupra electoratului. Traian Băsescu era atunci ales a doua oară primar general al Capitalei. Cred că Liberalii ar trebui să vadă mai cu atenţie "Platforma liberală" şi comunicatul acesteia, până nu este prea târziu ...
Victor Enea Golgoţiu

Lucrul pe care cei doi autori ai aşa zisei platforme liberale par să nu-l înţeleagă este că liberalismul este cea mai veche şi mai articulată ideologie politică, încât nu are cum să dispară. Cei doi se comportă exact ca şi cum de ei depinde viitorul liberalismului în România, ceea ce evident este ridicol. În al doilea rând, Valeriu Stoica este autorul proiectelor eşuate. Nu a fost îndeajuns că timpul a arătat imposibilitatea fuziunii PD cu PNL? Tocmai că liberalismul este atât de specific, el nu poate intra în nici o altă federaţie (şi cu atât mai puţin fuziune) cu alte partide, chiar şi situate pe centru dreapta.
Nicolae Drăguşin, Alexandria

Această iniţiativă politica este binevenită în contextul politic actual care indică o uzură accentuată a PNL. Păcat că împrejurările sugerează o manevră a d-lui Băsescu, una din iniţiativele domniei sale de demolare a partidelor politice.
Sorin Mihai Militaru, Cluj

Această iniţiativă politica este binevenită în contextul politic actual care indică o uzură accentuată a PNL. Păcat că împrejurările sugerează o manevră a d-lui Băsescu, una din iniţiativele domniei sale de demolare a partidelor politice. Actualul grup de conducere din PNL va duce partidul într-o fundătură, încât un nou suflu şi o nouă perspectivă pot salva liberalismul în România. D-l Stolojan prezintă prin însăşi persoana sa o garanţie de seriozitate care se armonizează oarecum cu vocaţia de teoretician politic a d-lui Stoica. Dincolo de suspiciunea arătată mai sus, este salutară această mişcare politică ce aduce un plus de culoare în anostul peisaj al scenei politice româneşti din ultimul timp.
Sorin Mihai Militaru, Cluj

În pofida celor care văd în "noua platformă liberală" dorinţa unei coagulări a aşa ziselor partide de dreapta, personal cred că aceasta este destinată împlinirii scopului d-lui Preşedinte Băsescu care încearcă să împace lupul cu oaia. Dibaciul nostru Preşsedinte a găsit o originală metodă de realizare a acestei performante; pe durata mandatului prezidenţial va schimba de mai multe ori oaia. Noua platformă liberală are drept scop să furnizeze în viitorul imediat ...noua oaie guvernamentală. Ea nu va fi nici de stânga, nici de dreapta, pentru că furnizorii n-au vocaţie doctrinară.
Gheorghe Gavrilă Maghiar, Braşov

Mi se pare caraghios că se încearcă o nouă "platformă liberală" tocmai de către Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica. Am impresia că au cam îmbătrânit. Chiar cred că mai au un cuvânt aşa de greu de spus, acum, după 16 ani de la evenimentele din 1989. Eu, nu!
Sebastian, 16 ani

Prima constatare ar fi că dl. Stolojan, grav bolnav acum cca. 2 ani, este 'apt' pentru politică. Nu putem uita acea jenantă scenă cu Băsescu plângând şi nici acel "dragă Stolo", rostit pentru a prelua asul câştigător de către "căpitanul de cursă lungă".
Stan Prodan, Alexandria

Prima constatare ar fi că dl. Stolojan, grav bolnav acum cca. 2 ani, este 'apt' pentru politică. Nu putem uita acea jenantă scenă cu Băsescu plângând şi nici acel "dragă Stolo", rostit pentru a prelua asul câştigător de către "căpitanul de cursă lungă". Cât priveşte noua zbatere a celor doi, trei, ea reprezintă doar dorinţa de dezbinare a PNL (este cât se poate de clar acest lucru), şi nu urmăreşte crearea unui partid, ci doar ruperea unei părţi din PNL, cu care zestre, vor merge cei doi (trei) la PD. Viitorul partidelor este... ieşirea răzvrătiţilor (gen Boureanu) pe la mai toate televiziunile şi improşcarea cu noroi a altora (indiferent cine).
Stan Prodan, Alexandria

În aprilie 1990, am prezentat la TVRL PNL azi împreună cu Patriciu, Tericeanu şi încă o persoană care, după cât reţin, era de la tineret. Porcăriile de acolo m-au făcut să mă rup de PNL cu două zile înaintea venirii minerilor cu curăţenia lor. 1. De când foşti secu, info, activişti politici înrăiţi ai PCR, precum şi urmaşii lor, sunt de dreapta ? Nu, urmăresc ocuparea unei speranţe pe care PNTCD-ul ( că acum a revenit la nume ) prin infiltrări şi laşităţi a fost un morman de mămăligă. 2. Numai cu ajutorul falsei democraţii actuale, în sensul strângerii cu arcanul a unor persoane obscure. 3. Nu văd. Însuşi PNŢCD-ul nu are iniţiative ( la nivel de conducere ) că cei ce nu sunt luaţi în seamă, care să inspire încredere. Numai aici este salvarea. Qintus, preşedintele PNL, şi despre care aflasem ce era încă din 93, dă măsura a ceea ce este PNL azi.
Cristian Ioanovici, Bucureşti

Valeriu Stoica confundă spectrul politic şi grupele sangvine în procesul de coagulare.
Nunez Burticel, Canada

Valeriu Stoica confundă spectrul politic şi grupele sangvine în procesul de coagulare. PD-ul este un fost apendice al defunctului FSN, nicidecum un partid de dreapta. Valeriu Stoica pentru PNL a însemnat pierdere de procente electorale. Noua iniţiativă politică, Stolojan + Stoica = Zero. Sper ca odată cu aderarea la UE aportul partidelor de dreapta pe scena politică românescă să intre în starea de revigorare.
Nunez Burticel, Canada

În prag de aderare la UE, iniţiativa platformei liberale, coagularea forţelor de dreapta, etc, miroase a " trădare daca o cer interesele partidului, dar să o ştim şi noi" - iată că o ştim! Compusă din politicieni "expiraţi", mânuitori seci ai limbii de lemn, dar lipsiţi de carismă. Cu aceste calităţi, vor sa urnească electoratul spre urnele de vot ale viitoarelor alegeri anticipate. Riscul este enorm. Acela de a cădea în uitare şi anonimat în maximum un an. Cum era de aşteptat, platforma disidenţilor nu a produs nici un cutremur pe scena politică şi mai ales este suspectă mâna întinsă imediat de PSD.
Niculae Trifu, Bucureşti

Domnul Stolojan şi-a pierdut ultimul tren al carierei politice, când a avut şansa să fie premier. Domnul Băsescu ar fi avut precis mai uşor de guvernat! Atunci cariera politică a domnului Stolojan ar fi fost asigurată. Actualele lui acţiuni nu se mai numesc politică, ci disperare fără un scop, pentru că ştie că nu are nici o şansă. Show şi doar atât. Cât despre Domnul Stoica: el este omul gen câine care latră dar nu muşcă. Păcat însă de Domnul Stolojan, care era un nume în PNL şi în politica română. Doar era.
Alfred Scheirich, Germania

După câte ştiu dl Stolojan a fost în timpul preşedinţiei lui Iliescu prim ministru, prin urmare şeful unui guvern de stânga. Acest cameleonism politic arată faptul că această persoană nu are nicio concepţie politică: el vrea pur şi simplu să revină la putere, chiar în lipsa unei concepţii politice proprii.
Ernest Constantin Fetcu, Germania

Rolul impresionantei iniţiative a celor două majore personalităţi politice este ca, pe fondul unei cronice inaniţii de ciorbă de ciolane, speră şi ei, în ajun de aderare, să facă niscai vâlvă aşa încât să îi pozeze şi pe ei fotografii de presă. Să fim serioşi... Este în fapt o pură tradiţie de prin părţile noastre, sorcova cu dousprezece steluţe galbene, zurgălăi de tinichea şi beteala pompoasă de celofan! Dacă viitorul partidelor din partea dreaptă a curcubeului politic din România stă în mâinile ăstora, poate să ne mai ajute doar bunul Dumnezeu....
Eugen, Irlanda

Nu neapărat o platformă intitulată Liberală este automat şi liberală, iar domnul Stolojan, exponent al sistemului comunist înrădăcinat adânc în economia pe care a practicat-o peste 20 de ani, nu este de loc o persoană de dreapta, cum fals s-a proclamat atunci când a preluat PNL-ul.
Daniel Mătăsaru, Iaşi

Noua iniţiativă politică marca Stolojan&Stoica are o şansă mică de reuşită, datorită lipsei de credibilitate a celor doi şi a suspiciunii noii platforme de a fi o "lucrătură prezidenţială". Nu neapărat o platformă intitulată Liberală este automat şi liberală, iar domnul Stolojan, exponent al sistemului comunist înrădăcinat adânc în economia pe care a practicat-o peste 20 de ani, nu este de loc o persoană de dreapta, cum fals s-a proclamat atunci când a preluat PNL-ul. Dreapta românească va rămâne şi pe viitor scindată, linia de separare fiind dictată de la Bruxelles, de către grupurile politice ale PPE şi ALDE.
Daniel Mătăsaru, Iaşi

Părerea mea este că Stolojan umblă cu fofârlica. Vă amintiţi când cu alegerile prezidenţiale? Se îmbolnăvise şi aşa a ieşit Băsescu. Acum când vrea să distrugă Partidul Naţional Liberal e sănătos tun. Sper că alegătorii vor fi suficient de inteligenţi pentru a nu cădea în capcana întinsă de stângişti. Nu s-au săturat oare de "Ilieşti"? Vor să rămână încă o generaţie în mocirla dâmboviţeană?
Cezar Teodorescu, Bucureşti

Stolojan a fost şeful unui guvern cu rezultatele economice cele mai slabe din '89 până în prezent. Valeriu Stoica dacă mai rămânea mult cocoţat în vârful PNL îl scotea sigur din parlament fără nici un ajutor. Aliaţii pe care aceşti doi îi au nu s-au remarcat prin nimic doar prin atacuri la adresa lui Tăriceanu, probabil că nu li s-au dat, pe bună dreptate, nişte funcţii in partid. Se vede clar o invidie că guvernul Tăriceanu - cu toate animozităţile din coaliţie - şi-a îndeplinit promisiunea făcută alegătorilor de a duce Romania în UE. Ce şanse au de reuşită?Cred că nici una.
Vasile Boariu

1) E o şansă pentru a ralia... nemulţumiţii din PNL, privind poziţia proprie, nu generalitaţile emise în talk-shows.
2) Din păcate, istoria CDR se repetă. Stolojan, din postul de consilier prezidenţial, nu se poate elibera de prezumpţia că e agent dublu PD contra PNL.

Cristian George, Simeria

Ultimele "mutări" din acest joc de şah liberal mi se par fundamental greşite, ba chiar periculoase. Partidul Naţional Liberal, ca cel Democrat din SUA, nu are o strategie clară şi unificată, şi nu va avea decât de pierdut din asemenea conflicte interne. PSD-ul şi PD-ul sunt mult mai atente la succesul electoral şi au deci poziţii mult mai solide. Domnul Stolojan s-a aliat cu prea multe forţe pentru a mai fi credibil. Domnul Stoica vorbeşte mai mult decât face. Îmi pare foarte rău de cele întâmplate, pentru că cei care vor suferi sunt dreapta românească şi adepţii ei. Foştii tovarăşi trăiesc momente de bucurie. Păcat!
Andreea Florescu, Statele Unite

Divorţul dintre Stolojan şi Tăriceanu scoate la iveală foarte multe nemulţumiri. Stolojan îl critică pe Tăriceanu de lipsă de viziune şi coerenţă în acţiunile sale în timp ce încearcă să-şi refacă imaginea politică. Viitorul partidelor de dreapta este incert. De la revoluţie încoace asistăm la tot felul de scenarii politice dar nici unul nu a demonstat stabilitate şi maturitate. Cred că nici ei nu mai ştiu ce vor cu adevărat.
Paloma, Piteşti

Nu cred că va avea şanse, vor rămâne o aripioară care se va lipi în funcţie de interesele de moment la o formaţiune eligibila. Dreapta, în eşichierul politic, ar trebui să intereseze, dar toata lumea va aştepta să vadă ce va fi anul viitor mai ales cu veniturile, scumpirile, alte noi costuri, şi, mi-e teamă că orientarile politice vor devia spre naţionalism.
Mariana Poia

În afară de atacuri la persoană, din partea conducerii PNL, mă aştept să aud care sunt răspunsurile la temele strategice lansate de Stolojan.
Tiberiu C., Bucureşti

Principiile de dreapta nu sunt numai apanajul liberalilor. Aceste principii sunt împărtăşite de mai multe partide democratice din Romania, din spectrul centru-dreapta. PNL nu poate fi doar plasa singur pe acest culoar. În al doilea rând, în Parlamentul European, doar cu identitate liberală, PNL se va plasa într-un grup minoritar, cel al ALDE. Partidele de centru-dreapta deţin majoritatea mandatelor din PE şi vor da viitorul preşedinte al PE. În al treilea rând, în afară de atacuri la persoană, din partea conducerii PNL, mă aştept să aud care sunt răspunsurile la temele strategice lansate de Stolojan. Şi din păcate, dl. Tăriceanu nu a oferit opiniei publice nici un proiect politic, contrapondere celui lansat la Piteşti.
Tiberiu C., Bucureşti

PNL este singurul partid istoric care a supravieţuit în Romania şi este normal să vrea să-şi conserve propria identitate, în pofida unor jocuri cinice şi pragmatice în care se doreşte a fi atras. Crearea unei Federatii între toate partidele de centru-dreapta din România, poate fi viabilă, dar după aderarea noastră la UE, în 2007. Oamenii politici se vor simţi obligaţi, atunci, să-şi reamintească faptul că în politică este nevoie de har, de dăruire şi bună credinţă, nu de confruntări penibile între nemăsurate orgolii.
Ioana Niculescu, Bucureşti

La ora actuală clasa politică nu poate face faţă nevoilor profesionale care sunt impuse de funcţiile politice ocupate într-o ţară membră a UE. În acest caz alternativele fie ele viabile, sau nu, vor fi primite cu neîncredere. Dl Stolojan ca tehnocrat poate fi apreciat la un moment dat, însă trebuie luat în calcul şi trecutul politic în care deciziile dânsului au depins de partidul din care a făcut parte.
Nicolae Scurtu, Oneşti

Noua iniţiativă politică lansată de Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica nu are şanse de reuşită. Dar, nu aş numi-o iniţiativă, ci, mai degrabă un prilej pentru vendetă folosind critica de tip comunist. În fapt este o manifestare a servilismului care are legătură cu disputa Băsescu - Tăriceanu.
Fodor Kalman, Bucureşti

Noua iniţiativă politică lansată de Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica nu are şanse de reuşită. Dar, nu aş numi-o iniţiativă, ci, mai degrabă un prilej pentru vendetă folosind critica de tip comunist. În fapt este o manifestare a servilismului care are legătură cu disputa Băsescu - Tăriceanu. Desigur totul merge prost. Eforturile se concentrează pe interese de grup şi nu pe interesul naţional. Viitorul, mai devreme sau mai târziu, oricum aparţine partidelor din dreapta spectrului politic din România.
Fodor Kalman, Bucureşti

Iniţiativa lui Valeriu Stoica, mai veche de altfel, nu are şanse de reuşită având în vedere originile PD-ului şi orientarea lui spre stânga. Cât despre partidele de dreapta din România, dacă îmi spuneţi care sunt acestea, vă pot spune care va fi viitorul lor.
Mihai Mariş, Canada

Partidul Democrat nu este de dreapta, este un pui al FSN-ului.
Petre Moise, Piteşti

Partidul Democrat nu este de dreapta, este un pui al FSN-ului. Partidele de dreapta vor exista prin doctrina lor. Doctrina liberală trebuie să atragă pe cei mai mulţi membri PD, care deocamdată nu au o doctrină clară sau vor fi din nou înrolaţi la PSD.
Petre Moise, Piteşti

Problema vieţii politice din România este că după atâta amar de ani nu există încă adevărate partide cu ideologii si programe bine definite. "Liber-schimbismul" este în floare, iar corpul electoral şi mai confuz. Dacă aşa-zişii "noii protagonişti", după declaraţiile facute, vor reuşi să elaboreze un real şi necorupt program politic, bine adresat alegătorilor obosiţi de gâlceve şi care aşteapta ceva "nou", atunci aceştia au sanse de reuşită.
Teofil Roll, Statele Unite

Cu siguranţă că, în conjunctura actuală din ţară, grupul dur şi exclusivist al domnului Patriciu, asemeni grupului Năstase, se va prăbuşi cu zgomot. Într-o Românie aflată în faza construirii instituţiilor de tip european, nu este locul şi momentul pentru o guvernare bazată pe grupuri închise. Grupul Patriciu este o piedică ce va fi eliminată în mod natural. Cei care au înţeles asta (şi au forţat ei înşişi excluderea din grup) se reorganizează acum şi, în fapt, se pregătesc pentru următoarea guvernare.
Adrian Ionescu

Este posibil ca forţele de dreapta în politica românească să se coaguleze în cadrul unei federaţii. Dar, în mod cert, cei doi nu sunt printre cei aleşi de Divinitate să realizeze acest lucru. Iar dacă te gândeşti mai bine, te apucă râsul când te lămureşti pentru cine joacă şi de ce o fac.
Marian Badea, Bucureşti

Când ai ceva de spus, nu este nevoie să strigi: eşti înţeles imediat şi acceptat. Omul care vorbeşte apăsat şi cu tonalităţi necontrolate, ştie, fie că nu are prea multe de spus, fie că ceilalţi nu îl vor asculta. Aşa s-a întâmplat şi la Piteşti: prea multe strigăte. Este posibil ca forţele de dreapta în politica românească să se coaguleze în cadrul unei federaţii. Dar, în mod cert, cei doi nu sunt printre cei aleşi de Divinitate să realizeze acest lucru. Iar dacă te gândeşti mai bine, te apucă râsul când te lămureşti pentru cine joacă şi de ce o fac.
Marian Badea, Bucureşti

Senatorul PSD Cristian Diaconescu a pus degetul pe rană: dacă preşedintele Băsescu reuşeşte să îl impună pe Theodor Stolojan ca prim ministru, atunci platforma are şanse. Acum, totul depinde de preţul pe care îl va cere PSD pentru aceasta.
George Felix Leu, Germania

Felicitări, Domnilor Stolojan şi Stoica. Ceva treuia făacut. Sunt convins căa au lansat o platformă înţeleapta, care va orienta şi schimba actuala "politică" de amatorisme!
Constantin Duşescu, Canada

Deşi poporul e mai greu decât toate grupurile de interese la un loc, acestea cu puterea lor vor fura la cântar şi vor ieşi mai grele. Aşadar, Teodor Stolojan cu toţi nemulţumiţii de actualul PNL dacă, într-adevăr sunt de partea poporului nu au nici o şansă. Dacă au în spate alte grupuri de interese atunci sunt şanse. Iar balanţa nu cântăreşte altceva decât un grup de interese cu alt grup. Învinge cine fură mai mult la cântar.
Viorica Iovan, Bucureşti

Nu ştiu ce şanse de reuşită are "Noua platforma liberală", dar, ca unul care a îmbrăţişat şi simpatizat doctrinele de centru-dreapta ale partidelor istorice, nu pot să nu-mi amintesc de poziţia PNL faţă de PNŢCD atunci când au văzut că se scufundă "corabia" pe care se aflau în perioada 1996-2000; probabil că şi ei vor avea aceeaşi soartă pentru că toate partidele din România, şi mai ales cele istorice, au fost infiltrate de "agenţtii ciumei roşsii" pentru a le distruge şsi îindepăarta din viaţta politicăa româaneascăa.
Aurel Bivolan, Focşani

Cei doi au şanse mari întrucât vor fi sprijiniţi de complexul securisto-FSN stăpânul latifundiei politico-economice. PD se recunoaşte a fi continuatorul politicii FSN de distrugere a partidelor istorice PNŢ, PSDR şi acum PNL cad sub loviturile separatiste şi manevrele Securităţii şi cu concursul unor infiltraţi.
Nicolae Muşat, Grecia

Cei doi au şanse mari întrucât vor fi sprijiniţi de complexul securisto-FSN stăpânul latifundiei politico-economice. PD se recunoaşte a fi continuatorul politicii FSN de distrugere a partidelor istorice PNŢ, PSDR şi acum PNL cad sub loviturile separatiste şi manevrele Securităţii şi cu concursul unor infiltraţi.
Nicolae Muşat, Grecia

Stoica şi Stolojan sunt incoerenţi, prin faptul că se declară apărători ai liberalismului autentic, dar au acceptat îngroparea liberalismului într-o federaţie cu PD-ul popular. Nu explică, cum văd ei formarea unui puternic partid liberal de dreapta, dacă PD-ul nu agreează liberalismul şi nu acceptă să se topească într-un partid liberal, iar o construcţie conglomerat este chiar Alianţa DA. Platforma nu conţine măsuri concrete care să facă instituţiile statului funcţionale, e o înşiruire de acuzaţii la adresa lui Tăriceanu şi generalităţi cu care electoratul a fost suprasaturat. Probabil vor beneficia de o mass-media obedientă lui Băsescu, vor eroda credibilitatea PNL-ului, dar nu vor face un mare partid.
Gheorghe, Braşov

Este evident că actuala politică a conducerii PNL este influenţată de grupul Patriciu, Orban, Olteanu şi alţii, care luptă prin toate metodele pentru păstrarea poziţiei influente pe care o au în partid. Din păcate domnul Tăriceanu a înşelat toate aţteptările puse în el, fiind clar în slujba grupării din jurul său. Excluderile din PNL s-au datorat faptului că cei în cauză se bucurau de o popularitate şi credibilitate cu mult peste cea a domnului Tăriceanu. Reuşita noii formaţiuni nu va fi imediată , dar cred că după 2-3 ani vor căpăta o influenţă tot mai mare. Depinde de abilitatea lor de a-şi menţine credibilitatea.
Pache Negulescu, Ploieşti

PD nu este un partid de dreapta, chiar dacă toţi membrii şi-ar tatua pe frunte "Dreapta". Este un partid de stânga. A fost, este şi va fi. Aşadar, cum să vorbim de o dreaptă rezultată din melanjul PNL-PD? Mai mult: de când este Stolojan un politician de dreapta? Să ne amintim cum s-a votat în '96 cu "dreapta", incluzind atunci, eronat dupa mine, şi PNŢCD în dreapta politică, când, de fapt PNŢCD era, istoric şi doctrinar, un partid de stânga.
Cristi Ionescu, Bucureşti

Stolojan şi Stoica şi-au mâncat mălaiul! Poate fac jocul lui Băsescu să mai pună piedici lui Tăriceanu? Pentru ţară este păcat că se fac jocuri de interes personal în loc de a rezolva probleme grave.
Virgil Salvanu, Cluj

Stolojan şi Stoica şi-au mâncat mălaiul! Poate fac jocul lui Băsescu să mai pună piedici lui Tăriceanu? Pentru ţară este păcat că se fac jocuri de interes personal în loc de a rezolva probleme grave. Răspunsul la necesităţi sociale este: nu sunt bani. La sănătate s-a inventat taxa pe viciu (tutun-alcool) şi s-au adunat bani. Ar trebui o taxă pe luxul fără limită, de exemplu impozit de 50% pe tot ce se plăteşte la fotbal şi divertisment, impozite mărite la toate automobilele peste o anumita valoare. Vor fi simpatici Stolojan şi Stoica dacă vor aborda astfel de probleme.
Virgil Salvanu, Cluj

Cei doi sunt lideri ai PNL care s-au retras elegant din linia de bătălie a partidului cu ceva timp în urmă. Acest fapt, ca şi merite mai vechi, incontestabile, le-au conservat o cantitate oarecare de simpatie în rândul Liberalilor scârbiţi de prestaţia jalnică a celor de teapa lui L. Orban şi D. Patriciu sau dezamăgiţi de calitatea de lider de partid a lui Tăriceanu. Le-au conservat de asemenea şi o cantitate de încredere în rândul electoratului ne înregimentat în partide, dar atent şi activ în alegeri. Excluderea celor doi a fost greşeală care va obliga luarea de poziţie în cabinele de vot a liberalilor amintiţi ca şi a "atenţilor" mentionaţi, în favorea celor doi, ca şi a curentului de coagulare pe care îl vor reprezenta.
Viktor Hauptmann, Petroşani

Omului de rând nu-i plac cei de tipul "vin ai noştri, pleacă ai noştri" şi este derutat de lipsa de caracter a politicienilor a căror putere de decizie este mânată de instinctul primar al îmbogăţirii. Minţile sclipitoare ale celor doi fosti preşedinţi PNL nu substituie motivarea acţiunilor lor. Viitorul este al unui partid de centru-stânga care în România încă nu există. Actuala conducere pare mai decisă în a soluţiona problemele existente (justiţia de exemplu), dar bilanţul propriei corupţii şi a abuzurilor încă nu a ieşit la iveala. PRM are probleme serioase cu imaginea extremistă. PSD-ul este mai aproape de linia de ideală de centru, dar imaginea coruptă şi oportunistă nu se şterge din senin.
Andrei Hâncu, Mexic

Reuşita iniţiativei lui Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica depinde hotărâtor de oamenii pe care vor reuşi să îi atragă, indiferent de partid sau orientare politică.
Ernest Miclescu, Bucureşti

Reuşita iniţiativei lui Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica depinde hotărâtor de oamenii pe care vor reuşi să îi atragă, indiferent de partid sau orientare politică. Mai ales dacă noua formaţiune politica, alcătuită, probabil, din partea PNL neerodată la guvern are şi partea reformatoare a PD (poate chiar şi PSD), va induce în conştiinţa populaţiei ideea că este preferată de preşedintele Traian Băsescu, evident personalitatea cu cel mai mare capital politic la această ora. Perspectivele dreptei adevărate în România ramân încă foarte scăzute, atât timp cât mica şi media proprietate au fost total distruse în comunism şi clasa de mijloc nu s-a putut reface în anii care au trecut de la Revoluţie.
Ernest Miclescu, Bucureşti

"Platforma liberală" a domnilor Stolojan şi Stoica are mari şanse de reuşită. Respiră seriozitate. Totul e să se ferească a introduce "nemulţumiţi" în noua construcţie politică; chiar şi Mona Muscă e un balast. PNŢ-CD-ul a primit securişti în rândurile lui şi a căzut. Aşa va păţi şi PD-ul, dacă mai primeşte mulţi PSD-işti şi nu vrea să promoveze valoarea. Domnul Tăriceanu să nu se mai laude cu succesele lui "liberale". Fondul "Proprietatea", de exemplu, e nu numai un insucces; e o ilegalitate.
Victor Martin

Cred că ideea de unitate a tuturor partidelor de orientare nesocialistă e bună şi ar scuti electoratul de "încreţirea minţilor la alegeri" privind votul. E natural şi firesc ca actuala conducere a PNL să nu capituleze fără luptă, mai ales că şi ea, adică conducerea, e inteligentă şi pricepută în a mânui ţara. E o problemă de timp. Cred că dacă domnii Stoica şi Stolojan vor fi insistenţi şi consecvenţi, în vreo 2-3 ani vor face ceva pe fondul situaţiei de atunci a României din cadrul UE şi nu în ultimul rând a rezultatelor din alegeri ce ar putea avea loc în 2007.
Ionuţ Botnariuc, Republica Moldova

Nu ştiu de ce îmi vine să pun egal între acţiunea Stolojan-Stoica şi cea a lui Ciorbea - înfiinţarea ANCD. A păcălit pe mulţi, a diminuat PNŢCD şi, nimic !
Rose Marie Soran, Bucureşti

Ceea ce a făcut Valeriu Stoica la Piteşti este o clarificare a politicii de centru dreapta şi anume prin federalizarea dreptei româneşti cu un PNL într-o formă ambiţioasă în structura federalei de dreapta dornică de reformă cu un PNL-popular frânat de o componentă creştină(PNŢ-CD) şi una social democrată (PD).
Dumitru Sin, Constanţa

Eu unul ca membru PNL la tineret condamn atitudinea seniorilor faţă oameni precum Stolojan sau Mona Muscă. Un lucru este sigur, dacă o vor ţine tot aşa PNL are şanse mari să calce pe urmele PNŢCD-ului.
Silviu Tatu

Am simţit asta de mai mult timp, se încearcă coagularea a doi poli de forţe pe scena politică românească (dupa modelul american). Ce şanse au? Este mai greu de estimat, eu unul ca membru PNL la tineret condamn atitudinea seniorilor faţă oameni precum Stolojan sau Mona Muscă. Un lucru este sigur, dacă o vor ţine tot aşa PNL are şanse mari să calce pe urmele PNŢCD-ului.
Silviu Tatu

Cred că dacă se mişcau mai repede aveau şanse să destabilizeze scena politică. Acum rezultatele bune ale guvernării Tăriceanu sunt vizibile şi nu cred că o să fie luaţi în serios decât de cei care îşi doresc destabilizarea scenei politice.
Adrian

Singura platformă, care a fost şi rămâne viabilă după opinia mea, rămâne o platformă democratică bazată pe Proclamaţia de la Timişoara. Aceasta ar însemna o decomunizare reală a ţării cu accentul pus pe neutralizarea vechilor sau actualelor reţele de securişti cu ramificaţii economice şi politice la nivel local şi central în toate partidele. Orice alta iniţiativă reprezintă o ignorare cu bună ştiinţă a acestei necesităţi şi deturnarea atenţiei publice spre zone marginale şi ţinte false.
Corneliu Saranci, Iaşi

Pentru mine, un simplu cetăţean este obositor să urmăresc şi să înţeleg dedesubturile unor astfel de mişcări. Preocupările politicienilor sunt departe de cele ale votanţilor lor.
Anabela Revaru, Bucureşti

Viaţa noastră politică nu se linişteşte în nici un chip! Această acţiune intră în scenariul framantărilor continue. Pentru mine, un simplu cetăţean este obositor să urmăresc şi să înţeleg dedesubturile unor astfel de mişcări. Preocupările politicienilor sunt departe de cele ale votanţilor lor.
Anabela Revaru, Bucureşti

Pentru mine este cât se poate de clar că ne aflăm în faţa unei acţiuni de demolare a PNL, ultimul partid istoric care a rezistat până acum pe scena politică. Se vede cu ochiul liber cam ce urmăresc iniţiatorii acestui proiect găunos, care şi-au rezumat aspiraţiile liberale din lipsa de idei în criticarea PNL şi a liderilor săi. Nu scot un cuvinţel despre realizările incontestabile datorate Liberalilor aflaţi la guvernare, care până una alta a reusit creştere economică notabilă. Viitorul partidelor de dreapta constă în neagresiune reciprocă, în eventuale alianţe şi colaborări pentru binele ţării şi nu în creerea a tot felul de asociaţii şi platforme cu rol diversionist-distructiv.
Alin Chirciu, Bucureşti

Părerea mea este că cei doi pot avea şanse să atragă mulţi simpatizanţi deoarece mulţi cred, şi aici mă includ şi eu, cred că cei doi foşti presedinţi au fost ţinta unei aşa-zise campanii de curăţire a partidului de foşti colaboratori ai Securităţii. Din păcate nimeni, şi aici mă refer la prim ministrul Tăriceanu sau preşedintele Băsescu nu au depus nici un efort pentru desconspirarea greilor din Securitate, oameni care conduc din umbrăa România, adică cei care au avut şi au în continuare acces la informaţii secrete. Poate este timpul să scăpăm de aceste amintiri şi să ne vedem de treabă, pentru că este mult de lucru mai ales din perspectiva aderării la UE
Marius, Câmpina

Actuala structură socială a României face imposibila depăşirea unui procent de vot de cel mult 10% pentru un partid pur liberal, dacă acesta nu dispune de puternice mijloace media. Singurele alternative electorale pentru liberalism sunt: Înfierea unei figuri charismatice care face promisiuni sociale sau puternice investiţii în media dupa modelul american. Reala problemă a liberalilor este să supravieţuiască înapoierii sociale moştenite. Reala problemă a României este că daca nu alege liberali, rămâne săracă, chiar în UE, fiindcă socialiştii sau social creştinii nu ştiu să investească. Dreapta este doar o vorba care azi înseamna: pentru producţie, nu pentru consum.
Dan Petropol, Bucureşti

Dacă Tăriceanu se va putea delimita de grupul Patriciu şi de alţii şi să schimbe încet direcţia în sensul platformei Stolojan-Stoica, chiar dacă îşi asumă el paternitatea acestei schimbări, PNL-ul va avea de câştigat şi, implicit, şi noi.
Traian Gheorghe Onciu, Constanţa

Dacă Tăriceanu se va putea delimita de grupul Patriciu şi de alţii şi să schimbe încet direcţia în sensul platformei Stolojan-Stoica, chiar dacă îşi asumă el paternitatea acestei schimbări, PNL-ul va avea de câştigat şi, implicit, şi noi. Cu cât diferenţele între membrii coaliţiei scad, cu atât scade şi şansa unor derapaje... Va reuşi Tăriceanu să fie tare măcar în al 12-lea ceas ? Poate că Stolojan a fost prea vocal, dar ce spun ambii au dreptate... Nu fuziune, ci mai degrabă o federaţie, o mega-alianţă este soluţia.
Traian Gheorghe Onciu, Constanţa

Nu are nicio şansă pentru că este un partid prezidenţial creat să-l distrugă pe cel liberal existent. Nu era normal ca în interiorul PNL să se tolereze o aripă Băsescu care să critice în continuu şi neconstructiv politica şi conducerea aleasă a partidului. Nemulţumiţi sunt peste tot în societate şi în toate domeniile, dar aceştia, dacă aveau demnitate, plecau singuri. Mutarea cu Stolojan este o diversiune ca şi cea cu Radu Vasile făcută pentru distrugerea CDR şi a PNŢCD, în care nu din întâmplare vioara întâi a fost tot PD şi Băsescu. Cum să vorbim de unirea PD cu PNL? Ca să rezulte ce? O struţo-cămilă! Sau altfel spus, hai să ne unim ca să te termin şi lui Băsescu să te închin!
Cornel Adrian Rădulescu, Bucureşti

Noi am votat, dacă am votat, Alianţa DA şi nu pe Tăriceanu sau...! Nu sunt nici PNL-st,nici PD-st, nici altceva, dar nu pot aprecia scandalurile din politica românească. Au dreptate, dar nu văd, acum, o reuşită prea mare. Greii PNL sunt la masa bucatelor şi nu vor ceda uşor.
Marcel Dragu, Constanţa

În PNL sunt frământări mari şi aceasta din cauze, mai mult interne, care se văd totuşi destul de bine în public. Premierul Tăriceanu greşeşte făcând jocul(necondiţionat) al lui Patriciu, însă, problema se va tranşa decisv la alegeri. România are excedent de partide şi o coagulare şi clarificare prin reducerea numărului partidelor nu poate fi decât benefică vieţii politice, ţării ca ţară europeană. Fără această limpezire e greu de mers în ritmul dorit şi electoratul se afla în "AMAZONUL POLITIC ROMÂNESC!
Ioan Lazăr, Iaşi

Sistemul partitocratic, rezultat din cuplul format de Constituţie cu Legea Electorală, dă puţine şanse unei formaţiuni politice noi. Blestematul de 5%, condiţia de promovare în Parlament, nu prea iartă perdanţii. În cazul în care Platforma Liberală va reuşi să exploateze votul pragmatic al electoratului, ea va disloca mai devreme sau mai târziu şi PNL.
Marius Mistreţu, Japonia

Două eşecuri moştenite de la regimul abolit în decembrie 89, care au dovedit în ultimii 16 ani că nu-şi pot reforma mentalitatea şi comportamentul pe care le-au deprins în organizaţia de răufăcători în care au fost formaţi şi pe care o servesc încă prin solidarităţi revelatoare, precum aceea cu Băsescu, nu pot, prin definiţie, face ceva constructiv sau măcar demn de interes.
Ion Varlam

Două eşecuri moştenite de la regimul abolit în decembrie 89, care au dovedit în ultimii 16 ani că nu-şi pot reforma mentalitatea şi comportamentul pe care le-au deprins în organizaţia de răufăcători în care au fost formaţi şi pe care o servesc încă prin solidarităţi revelatoare, precum aceea cu Băsescu, nu pot, prin definiţie, face ceva constructiv sau măcar demn de interes.
Ion Varlam

Să îţi faci o platformă politică din a critica pe alţii, asta chiar e ciudat. Cei doi dunt lacheii politici ai lui Băsescu. Odată cu această platformă poate scăpăm de lătrători la stele.
Bibi Ionescu, Statele Unite

Părerea mea este că în numele unei politici liberale Călin Popescu Tăriceanu şi-a format o echipă care apără nişte grupuri de interese. Oameni ca Patriciu sau Dan Voiculescu sunt numai două nume care profită de bani publici şi prim ministrul închide ochii, dar sunt multe alte nume care sunt în anturajul lor. Cred că trebuie să se creeze ceva nou în politica liberală şi asta vor Stolojan şi Stoica. Şanse de reuşită nu cred că au, pentru că tineretul acuză pe cei 2 de fosta legătură a lor cu FSN. Politica de dreapta în România nu cred că este prea bine cunoscută. Ea trebuie făcută de oameni care n-au avut de a face cu sistemul comunist.
Alec Ciobanu, Canada

În România eşti de stânga când dai pomeni de la buget ca să poţi fura pe rupte şi eşti de dreapta când ai furat deja şi te alegi dând celorlalţi speranţa că vor putea şi ei fura cândva. Un partid care nu dă sinecuri, ponturi, facilităţi, nu are nici o şansă în România. Rămâne o înjghebare de ameţiţi şi veleitari. Aici nu există apetit pentru idee, pentru că publicul nu a fost educat pentru aşa ceva. Nici nu-i de mirare, la aşa politicieni, aşa electorat. De aici şi zicala: Dă-i Doamne politicianului român platforma cea de pe urmă!
Alexandru Jecu, Bucureşti

Chiar dacă îmi place politica lui Băsescu personal mi se pare inutilă şi fără succes aceasta ''federaţie''. Mai simplu ar fi ca Stolojan şi Stoica să treacă la PD.
Cristian Dîrnu, Statele Unite

Atâta vreme cât cei votaţi de noi nu înţeleg ca sunt puşi acolo pentru a sluji intereselor noastre şi nu pentru a-şi umfla buzunarele, se pot face multe alianţe. Chiar dacă îmi place politica lui Băsescu personal mi se pare inutilă şi fără succes aceasta ''federaţie''. Mai simplu ar fi ca Stolojan şi Stoica să treacă la PD. Sunt oameni populari, Stolojan are şi o bogată experienţă politică şi tehnocratică, iar eu cred că împreuna cu PD pot să continue reformele.
Cristian Dîrnu, Statele Unite

Ce fel de liberal este Valeriu Stoica care nu a întreprins absolut nimic în problema rezolvării problemei caselor furate de comunişti şi o parte refurate de mulţi din actuala conducere o României? În fond, ce se înţelege actualmente în România prin politica liberală? Se pune accent numai la economie? Atunci unde sunt celelalte probleme ale proprietăţii, ale socialului. În ceea ce priveşte Tăriceanu cu liberalii lui, ce a făcut şi acesta în domeniul proprietăţii? Când nici 2 % din retrocedări şi despăgubiri au fost rezolvate şi acestea numai cu şperţuri şi intervenţii şi o parte prin CEDO.
G. Gane, Germania

Până la 01.01.2007 nu cred că se va întâmpla nimic spectculos pe scena politică românească. Însă imediat după aceea cred că toate tensiunile acumulate în viaţa politică românească vor răbufni destul de violent şi de abia atunci ne vom putea da seama de şansele de reuşită ale noii iniţiative politice lansate de Theodor Stolojan si Valeriu Stoica. Viitorul partidelor româneşti de centru-dreapta ar putea fi foarte bun dacă nu s-ar certa mereu şi inutil între ele.
Gruia Toma, Canada

Minciuna stă cu regele la masă! Platforma susţine ca doreşte unitatea forţelor de dreapta. D-l Stolojan a afirmat însă că sciziunea PNL este posibilă dacă Tăriceanu nu înţelege să-şi schimbe atitudinea. Atunci, cât de sinceri sunt cei ce spun că doresc unitatea forţelor de dreapta? Deşi absurditatea este evidentă, şansele "absurzilor" sunt mari pentru că există aparenţa unor interese puternice de a distruge PNL şi de a crea în locul lui altceva. Subversiunea încă mai este o forţă! Să sperăm că nu pentru multă vreme.
Constantin Geangu, Bucureşti

O nouă platformă (fie ea liberală, fie de alt gen) înseamnă un nou partid. LA CE BUN? Nu tocmai sub Domnul Stolojan s-a realizat, cu foarte mari greutăţi, (re) unirea tuturor partidelor liberale? Ciudată treabă! Chiar încep să cred că e o acţiune anti-PNL (într-o oarecare măsură).
Vic Salcă, Cluj

În vederea unor alegeri anticipate iniţiatorii pltformei doresc crearea unui PNL mai puţin ostil PD-ului. Nu pot preciza şansele de reuşită. Dacă reuşesc cred că dreapta va fi slăbită.
Ovidiu Brumariu, Iaşi

Eu sunt de părere că toţi membrii celor două partide, care doresc un viitor pozitiv României după aderarea acesteia la Uniunea Europeană, care s-au săturat de vorbele în vânt ale domnului Tăriceanu şi ale celor care sunt cu ochii pe averea lor – nu la binele cetăţeanului de rând, îi vor urma pe cei doi!
Dan Precupeanu, Cugir

Ura anti Băsescu, anti Macovei, Blaga, Videanu şi chiar Ungureanu ne arată că oligarhii din PNL nu fac compromisuri. Nu cred în pocăirea lor, ba chiar mă tem să nu apară evenimente ca în Rusia. Ne aflăm în faţa unui eveniment de o mare importanţă, dar şi de un eveniment care poate face fâs. Ideile noi, progresul, nu sunt înţelese de la început, sunt adesea privite cu ură. Dar pentru progres nu este nevoie de majoritate (cu care se laudă oligarhii), pentru progres se dovedeşte puterea ideilor. Eu cred că programul şi lupta acestor persoane va fi încununată de succes şi toţi cei care iubesc ţara, liberalismul, politica de dreapta, ar trebui să contribuie şi să excludă din politica românească complexul politico-economic.
Ioan Cucu

În orice caz, viaţa politică a demonstrat că astfel de dezbinări nu duc la nimic bun. Cât despre şansele de reuşită, rămâne de văzut, cum va aprecia electoratul. La fel şi pentru dreapta din România
Dragoş Cioranic, Canada

Prenume
Nume de familie*
Adresa
Ţară
Adresa electronică
Telefon*
* Opţional
Părerea dvs
Important: ROMANIAN.com are dreptul să editeze comentariile dvs. Şi nu garantează că toate mesajele primite vor fi publicate
LEGĂTURI LA SITE-URI EXTERNE
BBC nu este răspunzător de conţinutul paginilor de Internet ce nu îi aparţin
ULTIMELE ŞTIRI
Trimite unui prietenVersiune pentru tipărire
BBC © ^^ Sus
Arhivă|Lecţii de engleză|Seriale
BBC News >> | BBC Sport >> | BBC Weather >> | BBC World Service >> | BBC Languages >>